calabakos07 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας. Είμαι 17 χρονών και έχω ένα μέτριο είδος σκαφοειδή θώρακα στα αγγλίκα pectus carinatum.Το πρόβλημα αυτο μου δημιουργήθηκε οταν έκανα ενχείριση καρδιάς όταν ημουν μικρός. Στην αρχή δεν με απασχολούσε αλλά απο τα 15 και μετα εμφανισιακά δεν μου άρεσε καθόλου. Υπάρχουν ασκήσεις που μπορώ να κάνω για να φύγει;Επίσης είδα μετα απο ενα googlarisma και το pectus carinatum brace οπου σου πιέζει το στέρνο για να παει στη θέση του.Λετε να κανει τίποτα;
Lucifer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Οι επιλογές σου είναι πλέγμα, χειρουργείο ή αποδοχή. Πάντως ακόμα και οι χοντρές περιπτώσεις που τσέκαρα ονλάην, εμένα δε μου φάνηκαν αντιαισθητικές. Για την ακρίβεια, αν δεν μάθαινα τι είναι αυτό, θα νόμιζα οτι απλώς έτσι είναι η δομή του στέρνου.
leonidas_fs Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε δεν ξέρω σε τι μορφή το εχεις, αλλα το googlara και πραγματικά δεν μου φάνηκε κατι άσχημο. Όπως λέει και ο Lucifer θα το περνούσα απλά για την δομή του στέρνου!
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Αν το έχεις σε μικρό βαθμό, μάλλον δεν πολυυπάρχει θέμα. Αν το έχεις σε λίγο μεγαλύτερο είναι σα να σκάει μύτη το αλλιεν... Αν κυκλοφορείς στην παραλία περνώντας απαρατήρητος, μάλλον είσαι οκ
calabakos07 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Πήγα σε ορθοπεδικό και μου είπε να γυμνάζομαι και πολύ κολύμπι έλα ντε που ντρέπομαι να βγω στη θάλασσα.δεν ξέρω ρε παιδιά πάντως εμενα μου φαίνεται αντιαισθητικό, και όταν φοράω μια μπλούζα το καλοκαίρι μου φαίνεται που πετάγεται και δεν μου αρέσει καθόλου.
ennoeitai Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν πειράζει, αυτό που σου'πε ο γιατρός, αυτό θα κάνεις. Τι άντρας είσαι'συ άμα ντρέπεσαι; Θάλασσα; Θάλασσα. Κι άμα σε ρωτήσει καμιά κοπέλα τι είναι, θα της πεις ότι είναι ουλή "από αυτές που έχουν οι γενναίοι που άκουγες στα παραμύθια", μόλις γνώρισες έναν, πες της.
freedubus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πω, έχει μια γνωστή μου τέτοιο και είναι όντως αντιαισθητικό. Το στέρνο της στο κέντρο πετάει πιο πολύ κι από τα βυζά της.
Silverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Σε φωτογραφίες που είδα δεν το πρόσεξα με την πρώτη.Βέβαια είναι ανάλογα και την περίπτωση.Αν είναι λίγο, τουμπάνιασε και δεν θα φαίνεται.
australis Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Να ντρεπεσαι μονο για τις δικες σου επιλογες... Εχεις ενα μικρο αισθητικο προβλημα, δεν το δημιουργησες εσυ- δεν εχεις ευθυνη εσυ- δεν εχεις να ντρεπεσαι εσυ. Καταλαβαινω οτι εισαι 17 χρονων και κατι τετοιο δυσκολευει τη ανεση με το αντιθετο φυλλο - αλλα να εισαι σιγουρος οτι υπαρχουν κοπελες που δεν θα τους απασχολει. Αν μαλιστα, κανεις οτι λεει ο γιατρος και το παλευεις, θα εκτιμησουν τη δυναμη σου και τη προσπαθεια σου. Πολλες θα σε απορριπτουν με τη μια - αλλα οι λιγες που δεν θα ασχοληθουν με αυτο, θα εισαι σιγουρος οτι εχουν αξιολογο χαρακτηρα. Και αυτα σου τα γραφει ατομο που εχει (μη επιλυσιμο) αισθητικο προβλημα σε εμφανεστατο σημειο 3
calabakos07 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Σας ευχαριστώ όλους για το θάρρος που μου δίνεται.θα πάω να γραφτώ γυμναστήριο για να κάνω ασκήσεις για το στήθος, θα ρωτήσω εάν υπάρχει στην Ελλάδα το pectus carinatum brace που πιέζει το στερνο γιατί επέμβαση δεν θέλω να κάνω, θέλω με φυσιολογικό τρόπο να "φτιαχτώ"
ennoeitai Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ποιό γυμναστήριο ρε; Σε κολυμβητήριο θα πας. Στο πε κι ο γιατρός. Είναι και η καλύτερη γυμναστική έτσι κι αλλιώς. Swimmer21 πού είσαι να μυήσεις το παιδί.
revolver1990 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Άμα σε ρωτήσει κανείς γιατί φουσκώνει το στήθος σου πες τους ότι είσαι ο Ironman άμα επιπλέον θέλεις να φωσφορίζει όπως αυτού μπορείς να βάλεις τα παλιά αυτοκόλλητα από τα δρακουλίνια που λάμπανε στο σκοτάδι 3
Alex-V Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Ξεθαβω ενα αρκετα παλιο θεμα αλλα σημαντικο. Επεσε στα ματια μου και ειπα να μιλησω και εγω. Τον φιλο τον καταλαβαινω. Αλλα, σκαφοειδες στερνο ειναι το αντιθετο, αυτο δηλαδη που εχω εγω! Pectus excavatum. Αντι να ειναι ο θωρακας εξω οπως του παιδιου, ειναι μεσα σαν λακουβα. Φιλε μου, αν εισαι ενεργος ακομη και δεις το μηνυμα, ειμαι 23, ειχα αρκετα μεγαλη λακουβα, εγχειριστηκα στα 18 μου και μου βαλανε εσωτερικη σιδερενια μπαρα μεσα απο τον θωρακα η οποια με τα χρονια πιεζει τον θωρακα να βγει εξω. Την οποια σε πληροφορω την κρατησα 4 ολοκληρα χρονια! Τον Δεκεμβριο που περασε εγχειριστικα για να αφαιρεθει η μπαρα! Αποτελεσματα τωρα. Δυστυχως, δεν ηταν αυτα που ηθελα. Το πολυ να βγηκε 1 εκατοστο εξω ο θωρακας. Με λιγα λογια ουσιαστικα τσαμπα περασα ολο αυτο το βασανιστηριο τοσα χρονια! Οσο για πονο, δεν θες να μαθεις πιστεψε με. Ενα θα σου πω. Oσο πονο δεν εχω περασει 23 χρονια που ζω, τον εζησα ολον μεσα στις 20 μερες που εκατσα στο νοσοκομειο!!! Προσεξε ομως, αυτη η μεθοδος που μου εκαναν σε αλλους εχει αποτελεσματα σε αλλους οχι. Ετυχε σε μενα να μην εχει. Εχω το προβλημα απο 15 χρονων!!! 8 χρονια!! Νιωθω και εγω ασχημα σαν εσενα. Ειμαι λεπτος, αρκετα ψηλος, εχω ακομη το προβλημα και εχω και 5 σημεια με σημαδια απο τα ραμματα απο τις 2 εγχειρησεις. Θαλασσα? Την αποφευγα σαν εσενα. Μου ελεγαν φιλες μου και φιλοι για μπανια κ δν πηγαινα και οπως και συ ειχα και γω προβληματα με το αντιθετο φιλο. Αρεσα σε πολλες κοπελες και δεν ειχα το θαρρος να κανω κατι μαζι τους γιατι καταλαβαινεις, ντρεπομουν για το στηθος για το πως θα το παρουν. Μια μερα ομως το πηρα αποφαση, το κομπλεξ εφυγε, θαλασα πηγαινω, και κοπελες εχω και ουτε καν τους ενδιαφερει το προβλημα και κανω τα παντα μαζι τους. Αυτο που ειπε και ενας παραπανω. Δεν θα ντρεπεσαι για κατι που δεν εισαι υπευθυνος εσυ. Ετσι ετυχε να ειμαστε. Και να εισαι σιγουρος οτι κοπελες, υπαρχουν και παλι να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τους πολυενδιαφερει το προβλημα. Αρκει να ειναι νορμαλ στο μυαλο οι τυπισσες. Στο λεω απο εμπειρια Τωρα για την παθηση την δικη σου. Αυτο με τον κηδεμωνα για το carinatum θα σου δωσει αποτελεσματα να το ξερεις. Ρωτησα τον χειρουργο μου που ανθρωπος ειναι καθηγητης καρδιοθωρακοχειρουργος και μου ειπε οτι για αυτο που εχεις εσυ η καλυτερη λυση ειναι μονο ο κηδεμωνας. Συνηθως οχι εγχειρηση. ΟΜΩΣ, πρωτα θα πρεπει να ρωτησεις θωρακοχειρουργο αν μπορεις να το βαλεις! ΟΧΙ ορθοπαιδικο. Το προβλημα εχει να κανει με τον θωρακα. Εγω τωρα σιγα σιγα θα ξεκινησω ασκησεις θωρακα που πιστευω θα μου δωσουν με τον καιρο αποτελεσματα. Οσο για τα πιπινακια, οταν βλεπουν τα ραμματα που εχω αριστερα και δεξια στα πλευρα μου, τους λεω οτι ημουν αγγελος ειχα φτερα και τα εβγαλα! Χαβαλε και χιουμορ θελει. Εσυ πες οτι εχεις τεραστια καρδια γιαυτο και εισαι τοσο καλος με ολους! Για την ιστορια, 2 λινκ απο αυτο που μου εκαναν και αυτο που εχω https://www.google.gr/search?q=pectus+excavatum&client=opera&hs=67w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wdb5VLCyMsm8UaCYgtAK&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1378&bih=832 https://www.google.gr/search?q=pectus+excavatum&client=opera&hs=67w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wdb5VLCyMsm8UaCYgtAK&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1378&bih=832#tbm=isch&q=nuss+bar ΠΑΝΤΑ με χαμογελο! Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2015 από Alex-V 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα