modechristo_13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 ειχα ακουσει οτι για να κανεις μια τετοια καρτα το μονο που χρειαζεσαι ειναι η ταυτοτητα σου...!!! αλλα αυτο εξαρταται...!! πηγα σημερα και η πρωτη ερωτηση ηταν αν εχω λογαριασμο στην τραπεζα τους! (αν εχεις λογαριασμο σιγουρα ξεμπερδευεις πολυ γρηγορα)! εν συνεχεια αλλη μια κατηγορια διαχωρισμου ειναι αν κανω φορολογικη δηλωση... (δεν κανω ειμαι φοιτητης) τελικα μου ζητησαν: 1) αστυνομικη ταυτοτητα 2) βεβαιωση οτι δεν κανω φορολογικη δηλωση 3) πασο 4) το χαρτι με το αφμ το οποιο αφμ μου το εχω βγαλει στην πατρα αλλα μενω αθηνα και γι'αυτο το λογο ισως μου ζητησε να κανουν υπευθυνη δηλωση οι γονεις μου οτι και καλα διαμενω μαζι τους και εναν λογαριασμο πχ απο ΔΕΗ!! η ερωτηση μου ειναι αν μεταφερω το αφμ μου στη αθηνα το τελευταιο βημα χρειαζεται να γινει? η και παλι χρειαζεται να φερω λογαριασμο ΔΕΗ!! απο κεκτιμενη ταχυτητα ξεχασα να ρωτησω!!
modechristo_13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς γίνεται να μεταφερθεί το ΑΦΜ; δεν ξερω τον τροπο αλλα γινεται!! ειναι μια απλη διαδικασια! το ειχα ρωτησει πριν το βγαλω στην πατρα!
PARASwrite Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 απλα το θελουν επισημο σε χαρτι, δες αν το βγαζει το κεπ διαφορετικα πηγαινε τους το αμκα το οποιο εχει μεσα και το αφμ
modechristo_13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 απλα το θελουν επισημο σε χαρτι, δες αν το βγαζει το κεπ διαφορετικα πηγαινε τους το αμκα το οποιο εχει μεσα και το αφμ βασικα καποια στιγμη θα εφερνα το αφμ μου στην αθηνα και αυτο δεν ειναι προβλημα να το κανω...!(αλλιως θα επρεπε μελλοντικα να κανω την δηλωση μου καθε χρονο στην πατρα)! απλα δεν ξερω κανοντας αυτο αν γλιτωνω την βεβαιωση που πρεπει να κανουν οι γονεις μου και τον λογαριασμο της ΔΕΗ γιατι με την αλλαγη θα γραφει διευθυνση του σπιτιου μου!
kakofonixx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς γίνεται να μεταφερθεί το ΑΦΜ; το αφμ (σαν αριθμος) δεν μπορει να αλλαξει σαν αρμοδια ΔΟΥ ομως μπορει να αλλαξει και πηγαινει σε αυτην που ανηκει η εδρα σου (οταν πχ. ανοιξει μια επιχειρηση)
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Κάπως αρχίσαμε να συνεννοούμαστε. Να αλλάξεις την ΔΟΥ που υπάγεσαι εννοείς. Το οποίο δεν ενδιαφέρει καθόλου την τράπεζα, οπότε στην ερώτησή σου η απάντηση είναι ναι. Ακόμα και να αλλάξεις ΔΟΥ, πάλι θα σου ζητήσει λογαριασμό ΔΕΗ η τράπεζα. Την βεβαίωση από τους γονείς σου την ζητάει η τράπεζα επειδή δεν έχεις κάνει ποτέ σου φορολογική δήλωση, όχι επειδή ανήκεις σε ΔΟΥ της Πάτρας.
modechristo_13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Κάπως αρχίσαμε να συνεννοούμαστε. Να αλλάξεις την ΔΟΥ που υπάγεσαι εννοείς. Το οποίο δεν ενδιαφέρει καθόλου την τράπεζα, οπότε στην ερώτησή σου η απάντηση είναι ναι. Ακόμα και να αλλάξεις ΔΟΥ, πάλι θα σου ζητήσει λογαριασμό ΔΕΗ η τράπεζα. Την βεβαίωση από τους γονείς σου την ζητάει η τράπεζα επειδή δεν έχεις κάνει ποτέ σου φορολογική δήλωση, όχι επειδή ανήκεις σε ΔΟΥ της Πάτρας. Ναι συγνωμη νομιζα πως ηταν κατανοητο!!! εμενα μου ειπε να κανει υπευθυνη δηλωση ο γονεας μου και καλα οτι ζω μαζι τους οχι επειδη δεν εχω κανει φορολογικη δηλωση!! ετσι και αλλιως γι αυτο θα βγαλω ξεχωριστη βεβαιωση ''περι μη υποχρεωσης υποβολης φορολογικης δηλωσης'' αυτο μου το πε οταν της ειπα πως το αφμ μου ανηκει στην πατρα!! και σκεφτηκα πως αμα το μεταφερω εδω θα γραφει στα στοιχεια την κανονικη μου οικεια! και δεν θα χρειαζεται να φερνω λογαριασμους και υπευθυνες δηλωσεις απο γονεις!! κανω ολη αυτην την κουβεντα γιατι ψαχνωντας στο φορουμ ενα παληκαρι εχει γραψει το εξης πραγμα!! 1) Ταυτότητα 2) Αποδεικτικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό Εφορίας ή Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ) 3) Αποδεικτικό της δ/νσης κατοικίας (λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ) από προηγούμενο Post στην δεύτερη σελίδα. Να προσθέσω ότι εάν το αποδεικτικό ΑΦΜ αναγράφει τη διεύθυνση διαμονής σου (και όχι τη διεύθυνση που απλά αποστέλλεται) δεν χρειάζεται το 3ο. (πληροφορία από την τράπεζα Κύπρου) γι' αυτο ρωταω!!
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, για δικούς τους τυπικούς λόγους για να σου βγάλουν την κάρτα και να "δικαιολογηθεί" στα κεντρικά. Δεν έχεις εισόδημα, δεν κάνεις φορολογική δήλωση, πώς θέλεις να σου βγάλουν κάρτα (έστω χρεωστική); Θα δηλώσεις ότι μένεις στους δικούς σου, οπότε δεν έχεις έξτρα έξοδα, και η απόδειξη της ΔΕΗ είναι σαν "βεβαίωση" ότι πράγματι μένετε εκεί. Το να μεταφέρεις τα φορολογικά σου σε ΔΟΥ της Αθήνας δεν έχει διαφορά, πάλι θα σου ζητήσει απόδειξη ΔΕΗ για να βεβαιώσουν την κατοικία σου. Αλλά για να μην υπογράψουν δήλωση οι δικοί σου, θα πρέπει να κάνεις εσύ φορολογική δήλωση και για να κάνεις φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχεις εισόδημα. Δηλαδή με λίγα λόγια, η απόδειξη της ΔΕΗ έχει να κάνει με την κατοικία, το αν η διεύθυνση που δηλώνεις είναι πραγματική. Η υπεύθυνη δήλωση που ζητάνε, δεν έχει να κάνει με την κατοικία, αλλά με το γεγονός ότι δεν κάνεις φορολογική δήλωση. Γίνομαι κατανοητός; Προφανώς δεν θέλεις οι δικοί σου να μάθουν για την χρεωστική κάρτα; Αν τους εξηγήσεις ότι δεν πρόκειται για πιστωτική, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα. Πώς σου στέλνουν λεφτά, δεν σου βάζουν σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό λεφτά να τα τραβάς με την κάρτα της τράπεζας εσύ από την Αθήνα; και σκεφτηκα πως αμα το μεταφερω εδω θα γραφει στα στοιχεια την κανονικη μου οικεια! Ωραία, και πες ότι μετέφερες τα φορολογικά σου στην Αθήνα, τι θα προσκομίσεις στην τράπεζα; Φορολογική ενημερότητα ή φορολογική δήλωση; Αφού δεν κάνεις φορολογική δήλωση. Τα χαρτιά της μεταφοράς; Είχα κάνει αλλαγή ΔΟΥ πριν από κάποια χρόνια, δεν θυμάμαι να μου είχε δώσει η ΔΟΥ κάποιο χαρτί ότι έκανα μεταφορά.
modechristo_13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι, για δικούς τους τυπικούς λόγους για να σου βγάλουν την κάρτα και να "δικαιολογηθεί" στα κεντρικά. Δεν έχεις εισόδημα, δεν κάνεις φορολογική δήλωση, πώς θέλεις να σου βγάλουν κάρτα (έστω χρεωστική); Θα δηλώσεις ότι μένεις στους δικούς σου, οπότε δεν έχεις έξτρα έξοδα, και η απόδειξη της ΔΕΗ είναι σαν "βεβαίωση" ότι πράγματι μένετε εκεί. Το να μεταφέρεις τα φορολογικά σου σε ΔΟΥ της Αθήνας δεν έχει διαφορά, πάλι θα σου ζητήσει απόδειξη ΔΕΗ για να βεβαιώσουν την κατοικία σου. Αλλά για να μην υπογράψουν δήλωση οι δικοί σου, θα πρέπει να κάνεις εσύ φορολογική δήλωση και για να κάνεις φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχεις εισόδημα. Δηλαδή με λίγα λόγια, η απόδειξη της ΔΕΗ έχει να κάνει με την κατοικία, το αν η διεύθυνση που δηλώνεις είναι πραγματική. Η υπεύθυνη δήλωση που ζητάνε, δεν έχει να κάνει με την κατοικία, αλλά με το γεγονός ότι δεν κάνεις φορολογική δήλωση. Γίνομαι κατανοητός; Προφανώς δεν θέλεις οι δικοί σου να μάθουν για την χρεωστική κάρτα; Αν τους εξηγήσεις ότι δεν πρόκειται για πιστωτική, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα. Πώς σου στέλνουν λεφτά, δεν σου βάζουν σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό λεφτά να τα τραβάς με την κάρτα της τράπεζας εσύ από την Αθήνα; Ωραία, και πες ότι μετέφερες τα φορολογικά σου στην Αθήνα, τι θα προσκομίσεις στην τράπεζα; Φορολογική ενημερότητα ή φορολογική δήλωση; Αφού δεν κάνεις φορολογική δήλωση. Τα χαρτιά της μεταφοράς; Είχα κάνει αλλαγή ΔΟΥ πριν από κάποια χρόνια, δεν θυμάμαι να μου είχε δώσει η ΔΟΥ κάποιο χαρτί ότι έκανα μεταφορά. οχι δεν παιζει προβλημα με γονεις απλα βαριεμαι την διαδικασια αυτη να επικυρωνω χαρτια στο ΚΕΠ υπευθηνες δηλωσεις κτλπ!! ετσι μου ρχεται να πω στον πατερα μου να παει εκεινος να τελειωνει η υποθεση με ολη αυτην την χαρτουρα που μου ζητανε για μια καρτα!! ναι εγινες κατανοητος και κατα πασα πιθανοτητα εχεις δικιο!! το αφμ ετσι κι αλλιως θα το μετεφερα καποια στιγμη οποτε ευκαιρια να γινει τωρα...!! ευχαριστω για τις απαντησεις!
modechristo_13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 φιλε gigisoni ειχες απολυτο δικιο σε ολα τελικα!!! εφαγα ολη αυτην την γραφειοκρατεια και τελικα την εβγαλα...!!! εχω καποιες αποριες αν καποιος ξερει ας απαντησει! απο τι καταλαβα εχουμε και λεμε: μπορεις να φορτωσεις την καρτα με 3 τροπους!! μεσω ιντερνετ , ο ιδιος στο ταμειο και μεσω τηλεφωνου!! μαζι με την προπληρωμενη μου ανοιξαν και λογαριασμο τρεχουμενο οπου εκει εβαλα καποια λεφτα για να τα μεταφερω μεσω e-banking στην καρτα! η ερωτηση μου ειναι με αυτην την καρτα μπορω να κανω αναληψη απο ΑΤΜ? (βασικα θα παω απο δευτερα να τους ζητησω να μου στειλουν τον κωδικο της καρτας για το ΑΤΜ! και αν ναι μπορω να σηκωσω λεφτα (βαζοντας στην καρτα στο ΑΤΜ) μονο απο την Προπληρωμενη η και απο τον λογαριασμο μου? αν εχω πει κατι λαθος διορθωστε με!
TheAccountant Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ολα αυτά για μια προπληρωμένη? Θα ειχα παει σε αλλο μαγαζι... Λιγη σοβαρότης (εκ μερους τους) δεν βλάπτει... Παλι καλα που δεν ζητησαν κολονοσκοπηση... 1
modechristo_13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Ολα αυτά για μια προπληρωμένη? Θα ειχα παει σε αλλο μαγαζι... Λιγη σοβαρότης (εκ μερους τους) δεν βλάπτει... Παλι καλα που δεν ζητησαν κολονοσκοπηση... χαχα!! πλακα πλακα.... ναι ενταξει πολυ χαρτουρα... καπως ετσι πρεπει να ειναι ολες οι τραπεζες πανω κατω...!! αν ξερει καποιος πως παιρνω τον 4ψηφιο αριθμο για το paypal ας πει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα