SPANK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για την σύσταση εταιρίας για να προσφέρεις υπηρεσίες web hosting , vps, domain κτλπ, η εταιρία θα αποτελείται απο 2 η 3 άτομα. Έψαξα λιγάκι για την σύσταση εταιριών αλλα δεν ξέρω ακριβώς αν ισχύουν τα ίδια επειδή σε αυτην την περίπτωση πουλάς υπηρεσίες ουσιαστικά και οχι προιόντα. ( τα μηχανήματα oi servers δεν θα υπάρχουν στον φυσικό χώρο την εταιριάς αλλα θα ενοικιάζονται) Θα ρωτήσω και εναν λογιστή απο κοντά σε πρώτη ευκαιρία απλα θα ήθελα να πάρω μια γνώμη αν γνωρίζει καποιος απο εδώ Ευχαριστώ
UncleBens Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα σου συνιστούσα να ανοίξεις μια εταιρία hosting έτσι στην τύχη σαν να ανοίγεις ένα σουβλατζίδικο χωρίς να ξέρεις τίποτα με την άποψη ότι απλά "το φαΐ πουλάει" γιατί ούτε και στα σουβλατζίδικα δεν θα είχες πολλές ελπίδες να επιβιώσει η επιχείρηση για πάνω από ένα χρόνο..... δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται... δηλαδή να στήσεις ένα αυτόματο σύστημα στο οποιο θα εγγράφονται άτομα και μετά τα λεφτά μέσω πιστωτικής θα έρχονται αυτόματα στον λογαριασμό και μάλιστα (α ναι τι ωραία ανακαλύψαμε τον τροχό) να μην έχεις καν δικες σου υποδομές και να "νοικιάζεις" σε wholesales τιμές από άλλους παρόχους τον χωρο που θα δινεις στους πελάτες σου.... είναι δουλειά που θέλει πολύ καλές γνώσεις... και υποδομές τέλος αυτό που θέλει ΣΙΓΟΥΡΑ είναι 24/7 support εκτος αν σκέφτεσαι να νοικιάσεις και τμήμα support από την εταιρία που θα νοικιάσεις τους servers σου αλλα πίστεψε με δεν θα είναι το ίδιο... και δει αν ελπίζεις σε ελληνικό κοινό... όσο για την έναρξη της επιχείρησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μάλιστα δεν είναι ανάγκη να την κανεις εδώ στην ελλάδα.... εκεί που θες να μπεις είναι μια λίμνη με (πολλά) μεγάλα ψαρια που προσφέρουν ΠΑΡΑ πολλά σε ΠΟΛΥ χαμηλές τιμές... και το να ελπίζεις στον αδαή χρηστη που θέλει να κάνει ένα site για το pet του και δεν θα ψάξει καθόλου κάνοντας site στον πρώτο hoster που θα βρει μπροστά του τότε μάλλον θα μείνεις με τις ελπίδες... (γιατί εκτος των άλλων θέλει και καλές γνώσεις για να βγαίνεις πρώτος στις μηχανές έτσι ώστε να είσαι το πρώτο site που θα βρεθεί μπροστά σε αυτόν τον θεωρητικό αδαή... )
SPANK Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θέλω να ανοίξω εγω τέτοια εταιρία, 2 φίλοι που εχουν σχέση με το αντικίμενο εκει που δουλεύουν με ρωτήσανε και απλα ψάχνω πληροφορίες για σύσταση της εταιρίας οσο αναφορά στο web hosting , την πώληση υπηρεσιών ουσιαστικά τι ισχύει σε αυτην την περίπτωση.
SlackulatoR Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν θα σου συνιστούσα να ανοίξεις μια εταιρία hosting έτσι στην τύχη σαν να ανοίγεις ένα σουβλατζίδικο χωρίς να ξέρεις τίποτα με την άποψη ότι απλά "το φαΐ πουλάει" γιατί ούτε και στα σουβλατζίδικα δεν θα είχες πολλές ελπίδες να επιβιώσει η επιχείρηση για πάνω από ένα χρόνο..... Κάθε άτομο που θέλει να ανοίξει μία εταιρία γνωρίζει τον παράγοντα του ρίσκου, οπότε είναι δική τους ευθύνη. 1
UncleBens Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 καλύτερα να ανοίξουν ένα private game server και να βάλουν donations και δωράκια... έτσι γλιτώνουν πολλά βάσανα και θα έχουν περισσότερες πιθανότητες τέσπα αφού θέλουν να το δοκιμάσουν ποιος είμαι εγώ να τους κρατήσω πίσω? http://www.cretaforce.gr/blog/392-ta-7-bimata-gia-tin-enarksi-epaggelmatos και έναν δικηγόρο για τα τυπικά και τους ορους λειτουργίας της επιχείρησης. γιατί θέλουν να κάνουν έναρξη στην ελλάδα όμως?? για εμενα ένα τέτοιο σκεπτικό είναι ένα επιπλέον κόκκινο φωτάκι που λέει ότι μάλλον δεν ξέρουν τι πάνε να κάνουν (χωρίς παρεξήγηση) 1
mphxths Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Οταν ανοιγεις μια εταιρια (οποιαδηποτε) πρεπει να εχεις σιγουρα εσοδα , τουλαχιστον να βγαζεις την εισφορα στον ΟΑΕΕ (πρωην ΤΕΒΕ). Αν δεν μπορεις να καλυψεις τουλαχιστον αυτο με καποιον τροπο...αστο. Εχω νοικιασει dedicated server με φιλο μου , για να παρεχουμε hosting/email/web design/κλπ αλλα δεν εχουμε κανει εναρξη. Γιατι για να βγαλεις τα λεφτα σου και να σου περισσεψουν σε αυτον τον χωρο πρεπει να εχεισ ΠΟΛΛΟΥΣ πελατες.Υπαρχουν μεγαλες εταιριες στον χωρο που κανουν hosting για ψιχουλα (προφανως βγαζουν κερδη απο αλλου) οποτε για να τους χτυπησεις ειναι πολυ χλωμο. Απλα μαζευεις πελατεια ωστε αθροιστικα να βγαζεις καποια φραγκα.Ισως και απο παραπλευρες δουλειες (web design). Αφου εξασφαλισεις ενα μινιμουμ αποδοχων τοτε το σκεφτεσαι για εναρξη. ΥΓ: βεβαια ο dedicated server κοστιζει ασχημα...η καλυτερη επιλογη ειναι shared.
IHateLove Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 εύκολη υπόθεση, βρίσκεις κάποιο καλό Datacenter και νικοιάζεις Servers ένας φίλος μου έχει μια παρέα και έχουν νικοιάσει κάποιους Server γερμανία, πληρώνει περίπου 10.000ευρώ το μήνα και έχουν υποστήριξη 25/24 , επίσης έχουν πρόσβαση στο DC, δηλαδή αν θες πας μια βόλτα και τα βλέπεις, είναι δικά σου μηχανήματα τώρα δεν ξέρω το μέγεθος του Room, εξαρτάτε και τι θα νοικιάσεις τα λεφτά βγαίνουν αν βρεις πελάτες-διαφημιστές, άλλωστε θα είσαι ένας Hoster... Μπορείς να σηκώσεις 100site σε 1 μηχάνημα (δεν ξέρω πόσο αντέχουν) και φυσικά επειδή πρόκειται να βγάλεις κάποιο κέρδος από αυτά θα πρέπει να βγάλεις και όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να κόβεις και απόδειξη, αυτό ψάξτο μόνος σου Οταν ανοιγεις μια εταιρια (οποιαδηποτε) πρεπει να εχεις σιγουρα εσοδα , τουλαχιστον να βγαζεις την εισφορα στον ΟΑΕΕ (πρωην ΤΕΒΕ). Αν δεν μπορεις να καλυψεις τουλαχιστον αυτο με καποιον τροπο...αστο. Εχω νοικιασει dedicated server με φιλο μου , για να παρεχουμε hosting/email/web design/κλπ αλλα δεν εχουμε κανει εναρξη. Γιατι για να βγαλεις τα λεφτα σου και να σου περισσεψουν σε αυτον τον χωρο πρεπει να εχεισ ΠΟΛΛΟΥΣ πελατες.Υπαρχουν μεγαλες εταιριες στον χωρο που κανουν hosting για ψιχουλα (προφανως βγαζουν κερδη απο αλλου) οποτε για να τους χτυπησεις ειναι πολυ χλωμο. Απλα μαζευεις πελατεια ωστε αθροιστικα να βγαζεις καποια φραγκα.Ισως και απο παραπλευρες δουλειες (web design). Αφου εξασφαλισεις ενα μινιμουμ αποδοχων τοτε το σκεφτεσαι για εναρξη. ΥΓ: βεβαια ο dedicated server κοστιζει ασχημα...η καλυτερη επιλογη ειναι shared. στην ελλάδα δεν υπάρχει τρελός ανταγωνισμός, υπάρχουν 2-3 μεγάλες@@ εταιρίες αλλά παλεύονται, πιστεύω ότι μπορείς να ανεβάσεις κάτι αν έχεις κάποιους πελάτες για να εξασφαλίσεις τα έξοδα, τι λέγαμε? α ναι... λοιπόν απλά κοιτάς να δώσεις 1-2 λειτουργίες-δυνατότητες παραπάνω από το papaki.gr πχ, και μην κατεβάζεις τις τιμές... είναι πολλά τώρα, δεν θα σας τα μάθω εγώ... ξέρετε - υποστήριξη, - δυνατά μηχανήματα (όχι να πέφτουν από newbies wannabe ddosers)
mphxths Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 εύκολη υπόθεση, βρίσκεις κάποιο καλό Datacenter και νικοιάζεις Servers ένας φίλος μου έχει μια παρέα και έχουν νικοιάσει κάποιους Server γερμανία, πληρώνει περίπου 10.000ευρώ το μήνα και έχουν υποστήριξη 25/24 , επίσης έχουν πρόσβαση στο DC, δηλαδή αν θες πας μια βόλτα και τα βλέπεις, είναι δικά σου μηχανήματα τώρα δεν ξέρω το μέγεθος του Room, εξαρτάτε και τι θα νοικιάσεις τα λεφτά βγαίνουν αν βρεις πελάτες-διαφημιστές, άλλωστε θα είσαι ένας Hoster... Μπορείς να σηκώσεις 100site σε 1 μηχάνημα (δεν ξέρω πόσο αντέχουν) και φυσικά επειδή πρόκειται να βγάλεις κάποιο κέρδος από αυτά θα πρέπει να βγάλεις και όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να κόβεις και απόδειξη, αυτό ψάξτο μόνος σου στην ελλάδα δεν υπάρχει τρελός ανταγωνισμός, υπάρχουν 2-3 μεγάλες@@ εταιρίες αλλά παλεύονται, πιστεύω ότι μπορείς να ανεβάσεις κάτι αν έχεις κάποιους πελάτες για να εξασφαλίσεις τα έξοδα, τι λέγαμε? α ναι... λοιπόν απλά κοιτάς να δώσεις 1-2 λειτουργίες-δυνατότητες παραπάνω από το papaki.gr πχ, και μην κατεβάζεις τις τιμές... είναι πολλά τώρα, δεν θα σας τα μάθω εγώ... ξέρετε - υποστήριξη, - δυνατά μηχανήματα (όχι να πέφτουν από newbies wannabe ddosers) και μεις σερβερ σε γερμανικο εδαφος νοικιαζουμε..αλλα το 10χιλ ευρω/μηνα το κοβω λιγο υπερβολικο. και μας ειναι dedicated δηλ εχουμε προσβαση με ssh και ειναι καταδικος μας , δεν τον μοιραζομαστε δηλ με αλλον. απο κει και περα αυτο προσπαθουμε να κανουμε , να δινουμε το κατι παραπανω. π.χ. σε internet radios προσφερουμε 24ωρη/customized απο τον πελατη playlist , στις ωρες που δεν παιζει ο σταθμος...κλπ κλπ
IHateLove Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 -συγκεκριμένα 7000~ πληρώνουν και είναι μεγάλη παρέα 9 άτομα νομίζω, δεν θυμάμαι ε κοίτα φυσικά υπάρχουν και πιο μικρά πακέτα, απλά να υπολογίζεις το5000αρο~~~ εκτός αν θες κάτι πολύ μικρό με 2000χιλιάδες, υπάρχουν πακέτα για όλα τα γούστα αλλά θα έχεις και λιγότερους πελάτες και αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που κάνει η Wind "νοικιάζω μια γραμμή από τον ΟΤΕ και την μοιράζω σε 20 άτομα" τότε @@ πρέπει να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να κλαίνε οι πελάτες γιατί αργεί να φορτώσει!!!
UncleBens Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 -συγκεκριμένα 7000~ πληρώνουν και είναι μεγάλη παρέα 9 άτομα νομίζω, δεν θυμάμαι ε κοίτα φυσικά υπάρχουν και πιο μικρά πακέτα, απλά να υπολογίζεις το5000αρο~~~ εκτός αν θες κάτι πολύ μικρό με 2000χιλιάδες, υπάρχουν πακέτα για όλα τα γούστα αλλά θα έχεις και λιγότερους πελάτες και αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που κάνει η Wind "νοικιάζω μια γραμμή από τον ΟΤΕ και την μοιράζω σε 20 άτομα" τότε @@ πρέπει να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να κλαίνε οι πελάτες γιατί αργεί να φορτώσει!!! Τότε η παρέα των φίλων σου θα έχουν ένα από τα πιο γνωστά hosting services στην ελλάδα για να μην πω στον κόσμο γιατί - λειτουργικά έξοδα(πέραν της ενοικίασης) - φόρους -ασφάλεια θα πρέπει να βγάζουν τον χρόνο 84.000 euro τουλάχιστον και με την μέση εγγραφη πες να ειναι 80 euro τον χρόνο (ΛΕΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ για την μέση εγγραφη...) πάει να πει ότι έχουν το λιγότερο 1200 πελάτες και όλα αυτά με το πολύ μεγάλο ποσο που έβαλα για μέση εγγραφη (η οποια στην πραγματικότητα είναι κάτω από 30.... )
mphxths Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 -συγκεκριμένα 7000~ πληρώνουν και είναι μεγάλη παρέα 9 άτομα νομίζω, δεν θυμάμαι ε κοίτα φυσικά υπάρχουν και πιο μικρά πακέτα, απλά να υπολογίζεις το5000αρο~~~ εκτός αν θες κάτι πολύ μικρό με 2000χιλιάδες, υπάρχουν πακέτα για όλα τα γούστα αλλά θα έχεις και λιγότερους πελάτες και αν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που κάνει η Wind "νοικιάζω μια γραμμή από τον ΟΤΕ και την μοιράζω σε 20 άτομα" τότε @@ πρέπει να παρέχεις ποιοτικές υπηρεσίες και όχι να κλαίνε οι πελάτες γιατί αργεί να φορτώσει!!! Συγνωμη που στο λεω , αλλα οι φιλοι σου νοικιασανε computer room , οχι απλα εναν σερβερ. Εμεις πληρωνουμε ~60ευρω/μηνα , δηλ 720ευρω/χρονο. και μιλαμε για ενα σερβερακο με εναν 4πυρηνο amd / 8gb ram / suse / 1TB σε raid. Και ολο αυτο πανω σε μια 100αρα γραμμη (δηλαδη μιλαμε για ~10mb/sec!) E του κερατα αν δεν μπορει να σηκωσει 10-15 σαιτς , εχουμε αποτυχει σαν ιντερνετ! Αν μαζεψω 50+ πελατες με μεγαλη επισκεψιμοτητα = μεγαλες απαιτησεις σε bandwith τοτε το ξανασυζηταμε... δηλ με 7.000 τι σκατα νοικιαζουν ? ΕΔΙΤ : 7.000/12 = 583 ευρω περιπου τον μηνα αν κοιταξουμε εδω , ετσι για την ιστορια http://www.tophost.gr/dedicated-servers/premium-servers-pack.htm πρεπει να εχουν παρει ενα πακετακι μεταξυ περιπτωσης 9 και 10 υπερβολη...δηλ πρεπει να χεις ηδη μερικες εκατονταδες χρηστες/πελατες με μεγαλες απαιτησεις σε bandwith/χωρο κλπ για να πας να πληρωσεις ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ.
UncleBens Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Συγνωμη που στο λεω , αλλα οι φιλοι σου νοικιασανε computer room , οχι απλα εναν σερβερ. Εμεις πληρωνουμε ~60ευρω/μηνα , δηλ 720ευρω/χρονο. και μιλαμε για ενα σερβερακο με εναν 4πυρηνο amd / 8gb ram / suse / 1TB σε raid. Και ολο αυτο πανω σε μια 100αρα γραμμη (δηλαδη μιλαμε για ~10mb/sec!) E του κερατα αν δεν μπορει να σηκωσει 10-15 σαιτς , εχουμε αποτυχει σαν ιντερνετ! Αν μαζεψω 50+ πελατες με μεγαλη επισκεψιμοτητα = μεγαλες απαιτησεις σε bandwith τοτε το ξανασυζηταμε... δηλ με 7.000 τι σκατα νοικιαζουν ? ΕΔΙΤ : 7.000/12 = 583 ευρω περιπου τον μηνα αν κοιταξουμε εδω , ετσι για την ιστορια http://www.tophost.g...ervers-pack.htm πρεπει να εχουν παρει ενα πακετακι μεταξυ περιπτωσης 9 και 10 υπερβολη...δηλ πρεπει να χεις ηδη μερικες εκατονταδες χρηστες/πελατες με μεγαλες απαιτησεις σε bandwith/χωρο κλπ για να πας να πληρωσεις ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ. τον μηνα λέει φιλε μου όχι τον χρόνο δηλαδή 84.000 τον χρόνο μάλλον του τα φουσκώσανε οι φίλοι του εύκολη υπόθεση, βρίσκεις κάποιο καλό Datacenter και νικοιάζεις Servers ένας φίλος μου έχει μια παρέα και έχουν νικοιάσει κάποιους Server γερμανία, πληρώνει περίπου 10.000ευρώ το μήνα και έχουν υποστήριξη 25/24 , επίσης έχουν πρόσβαση στο DC, δηλαδή αν θες πας μια βόλτα και τα βλέπεις, είναι δικά σου μηχανήματα τώρα δεν ξέρω το μέγεθος του Room, εξαρτάτε και τι θα νοικιάσεις τα λεφτά βγαίνουν αν βρεις πελάτες-διαφημιστές, άλλωστε θα είσαι ένας Hoster... Μπορείς να σηκώσεις 100site σε 1 μηχάνημα (δεν ξέρω πόσο αντέχουν) και φυσικά επειδή πρόκειται να βγάλεις κάποιο κέρδος από αυτά θα πρέπει να βγάλεις και όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να κόβεις και απόδειξη, αυτό ψάξτο μόνος σου στην ελλάδα δεν υπάρχει τρελός ανταγωνισμός, υπάρχουν 2-3 μεγάλες@@ εταιρίες αλλά παλεύονται, πιστεύω ότι μπορείς να ανεβάσεις κάτι αν έχεις κάποιους πελάτες για να εξασφαλίσεις τα έξοδα, τι λέγαμε? α ναι... λοιπόν απλά κοιτάς να δώσεις 1-2 λειτουργίες-δυνατότητες παραπάνω από το papaki.gr πχ, και μην κατεβάζεις τις τιμές... είναι πολλά τώρα, δεν θα σας τα μάθω εγώ... ξέρετε - υποστήριξη, - δυνατά μηχανήματα (όχι να πέφτουν από newbies wannabe ddosers)
gigisoni Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 δηλ με 7.000 τι σκατα νοικιαζουν ? ΕΔΙΤ : 7.000/12 = 583 ευρω περιπου τον μηνα Δεν κατάλαβες. Δεν είναι 7.000/12 είναι 7.000*12, δηλαδή 84.000 το χρόνο. Στο αρχικό ποστ μιλάει για 10.000 το μήνα και μετά το άλλαξε στο 7χίλιαρο. ένας φίλος μου έχει μια παρέα και έχουν νικοιάσει κάποιους Server γερμανία, πληρώνει περίπου 10.000ευρώ το μήνα Μάλλον ο φίλος της και η παρέα του έχουν το rapidshare
mphxths Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 ε τοτε λαθος μου.. αλλα βλεπω πληθυντικο.."καποιους" σερβερς..αλλα και παλι..για να παμε 7.000 / μηνα...μιλαμε για καμποσους σερβερς...να τους κανουν τι ? μονο αν εχεις χιλιαδες πελατες..και παλι.....
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Από 10Κ το μήνα, έγινε 7 και τώρα θα πέσει και άλλο. Και εσείς κάθεστε ακόμα και ασχολήστε.... "ένας φίλος μου είχε μία παρέα που". Sent from my iPhone 5S using Insomnia 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα