Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κόστος των servers είναι μικρό σε σχέση με το κόστος του να παρέχεις καλή τεχνική υποστήριξη.

ε αν εισαι εταιρια εχεισ την υποστηριξη στους πελατες σου.

Τωρα αν εισαι ιδιωτης..ειναι αλλη υποθεση..

εγω εχω καμμια 10αρια πελατες...μικρου βεληνεκους....ο,τι και να προκυψει το προλαβαινω ανα πασα στιγμη...αν ειχα περισσοτερους..ισως ειχα θεμα.

Αν και δεν δημιουργειται θεμα συνηθως..μετα το περας του στησιματος σαιτ/εμαιλς πολυ λιγα προκυπτουν.Και οι απαιτησεις τους ελαχιστες.

Δημοσ.

Το ότι προλαβαίνεις ανα πάσα στιγμή είναι σχετικό.

Πελάτης μου έμεινε χωρίς site 15 μέρες γιατί ο προηγούμενος hoster του είχε φύγει διακοπές, έληξε το account του και δεν ήταν κανένας πίσω να το ανανεώσει.

Φαντάζομαι πως αν γίνονταν ζημιά στον server θα ήταν ακόμη down...

Δημοσ.

Συγνωμη που στο λεω , αλλα οι φιλοι σου νοικιασανε computer room , οχι απλα εναν σερβερ.

Εμεις πληρωνουμε ~60ευρω/μηνα , δηλ 720ευρω/χρονο. και μιλαμε για ενα σερβερακο με εναν 4πυρηνο amd / 8gb ram / suse / 1TB σε raid.

Και ολο αυτο πανω σε μια 100αρα γραμμη (δηλαδη μιλαμε για ~10mb/sec!)

Sorry ρε παιδιά που βγαίνω από το θέμα αλλά η εταιρεία που νοικιάζει το παραπάνω μηχάνημα με 60 ευρώ/μήνα τι βγάζει; Δεδομένου ότι πρέπει να κάνει απόσβεση το μηχάνημα, τον χώρο που το στεγάζει, την ενέργεια που καταναλώνει για να διατηρεί τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες στο Server room, την 100αρα γράμμη, την τεχνική υποστήριξη κλπ. Τα 60/μήνα μου φαίνονται πολύ λίγα εκτός και αν βγάζει από αλλού.

Δημοσ.

Sorry ρε παιδιά που βγαίνω από το θέμα αλλά η εταιρεία που νοικιάζει το παραπάνω μηχάνημα με 60 ευρώ/μήνα τι βγάζει; Δεδομένου ότι πρέπει να κάνει απόσβεση το μηχάνημα, τον χώρο που το στεγάζει, την ενέργεια που καταναλώνει για να διατηρεί τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες στο Server room, την 100αρα γράμμη, την τεχνική υποστήριξη κλπ. Τα 60/μήνα μου φαίνονται πολύ λίγα εκτός και αν βγάζει από αλλού.

Βγαζει.Σκεψου το εξης.Υπαρχουν οι shared και οι dedicated servers.

Στους shared σκεψου ενα σερβερ και πανω του καποια virtual machines (υποθετω) και νοικιαζει ενα σε καθε πελατη...δηλαδη Χ πελατες στο ιδιο μηχανημα στην ουσια.

Μια μεση τιμη ειναι 6ευρω/μηνα , επι Χ πελατες , πες ας πουμε οτι εχει 20 πελατες σε ενα μηχανημα... αρα μανι μανι εβγαλε 120ευρω/μηνα απο ενα μηχανημα και μονο.

Βαλε χ shared και ψ πελατες επι z τιμη ....καταλαβαινεις τι γινεται..

Μετα εχουμε τους dedicated , που ειναι ενα μηχανημα για εναν πελατη...το χεις το μηχανημα δικο σου και του αλλαζεις τα φωτα.

Αυτο το πληρωνεις οπως καταλαβαινεις (στην δικη μου περιπτωση 60ευρω/μηνα).

Αναλογα τι μηχανημα θα διαλεξεις (πακετο στην ουσια) , πληρωνεις...εχω δει "πακετα" μεχρι και 700ευρω/μηνα.

Και τα εξοδα για την εταιρια που χει τα σερβερς?Ρευμα , κλιματισμος , τεχνικους για αν χαλασει κατι.Χοντρικα αυτα..

Ε δεν νομιζω να μην βγαζει :)

τσεκαρε να δεις τι παιζει σε ελληνικες εταιριες που "νοικιαζουν" σερβερς... π.χ. www.tophost.gr και οι οποιες αυτες εταιριες συνεργαζονται με εταιριες στο εξωτερικο , κυριως γερμανια / αμερικη.

Οπως την www.server4you.de στην οποια βρισκεται ο δικος μου...

ΥΓ: ειχα μπει καποτε σε ενα server room της HOL , καπου στο πουθενα , στην μεση ενος οικοπεδου , με μετρα ασφαλειας , φυλακες και ιστοριες.

Εξω νταλα ηλιος , μεσα παγωνια , και εκκωφαντικος θορυβος απο τους εξαερισμους .Σκεψου οτι ανα μιση ωρα βγαιναμε να μαζεψουμε ηλιο :)

Που λες εκει μεσα σκεψου ενα γηπεδο μπασκετ γεματο racks , τιγκα στους σερβερς οπου οι περισσοτεροι ηταν "shared" και τρελη ψυξη.Απο προσωπικο να δαμε το πολυ 2-3 ατομα.Κυριως φυλακες.

Εχει κανει αποσβεση καιρο τωρα και η ΗΟΛ και η καθε εταιρια που νοικιαζει σερβερς....και τα ατομα που πρεπει να ειναι απικο να τα προσεχουν..ειναι ελαχιστα..ως μηδαμινα...

Σκεψου οτι οποιος ειχε δικο του σερβερ εκει μεσα...πηγαινε και τον εφτιαχνε μονος του.Οπως καναμε εμεις που ειχαμε δικο μας σερβερ..απλα μας πηραν τηλ. μια μερα οτι ειχε κλασει και πηγαμε τον πηραμε τον φτιαξαμε και τον ξαναπηγαμε.Η ΗΟΛ δεν ασχοληθηκε.

Δημοσ.

προφανώς η απόσβεση έχει ήδη γίνει ή έχουν πολύ μεγάλο αριθμό server και βγάζουν το κέρδος μέσω ποσότητας πωλήσεων

ή στηρίζονται σε εντελώς διαφορετικό business plan δηλαδή δεν εστιάζουν στο να βγάλουν λεφτά από την ενοικίαση αλλα παράπλευρα από άλλες υπηρεσίες τους και απλά με την ενοικίαση "κλειδώνουν" τον πελάτη και προσπαθούν να του πλασάρουν πράματα (μεγαλώνει και το client list οποτε γίνονται δελεαστικοί στόχοι διαφημιστών ή άλλων επιχειρήσεων που προσφέρουν κάποιο προϊόν στο συγκεκριμένο πελατολόγιο κτλ κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...