sokap23 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα σας, αγορά πριν κάτι μέρες ένα macbook προ 13' mid2012. Σήμερα πήγα να βάλω την sd card στο μηχάνημα και παρατήρησα ότι δεν την βρίσκει,δόκιμα και την sd card της αδερφής μου και πάλι το ίδιο πρόβλημα!! τι μπορεί να φταίει??
ozelot Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Άνοιξε το Disk Utility, αν την βλέπει φορμάρισε την σε FAT αν την χρησιμοποιείς σε camera και σε Mac OS X extended (Journaled) για οτιδήποτε άλλο. Αν δεν την βλέπει τρέξε ένα reset της PRAM και του SMC, αν δεν βοηθήσουν μπορεί να έχει θέμα το slot που δυστυχώς είναι κολλημένο στην logic board. Θα πρέπει δηλαδή το μηχάνημα να πάει άμεσα στο service.
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς σχετίζεται η PRAM με το card slot; Η έχει γίνει το reset της PRAM κάτι σαν μαγικό χάπι; Sent from my iPhone 5 using Insomnia
ozelot Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Πώς σχετίζεται η PRAM με το card slot; Η έχει γίνει το reset της PRAM κάτι σαν μαγικό χάπι; Sent from my iPhone 5 using Insomnia Συνδέεται με την έννοια ότι όταν το μηχάνημα συμπεριφέρεται περίεργα, ένα reset της PRAM μπορεί να βοηθήσει. Σαφώς δεν πρόκειται για μαγικό χάπι και πιθανότατα στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην φέρει αποτέλεσμα, πάντως τρέχοντας το δεν χάνει ή διακινδυνεύει κανείς κάτι.
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Ένα test της PRAM θα βοηθήσει όταν εμπλέκεται η PRAM. Πώς λοιπόν εμπλέκεται η PRAM στο ότι δεν δουλεύει ορθά το card slot; Με την ίδια λογική μπορεί να βοηθήσει να προτείνει κανείς στον TS να κάνει 3 ώρες διαλογισμό και μετά να ξαναπροσπαθήσει γιατί: α) η επιλογή για την λύση του προβλήματος μπορεί να είναι μπρος στα μάτια του και να μην την βλέπει β) να περιμένει λίγο ενώ το Macbook αργεί κάπως να διαβάσει την card (που το έχω πάθει) Ειδικά στο β), θα μπορούσε να προταθεί να βάλει την card βράδυ, να σηκωθεί από την καρέκλα του, να κάνει τρεις σβούρες γύρω από τον εαυτό του, τρία επιτόπια άλματα, τρεις επικύψεις και να 4ς φορές από μέσα του το κειμενάκι: Here's to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes... the ones who see things differently -- they're not fond of rules... You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the only thing you can't do is ignore them because they change things... they push the human race forward, and while some may see them as the crazy ones, we see genius, because the ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do Μιας και θα περάσει ο χρόνος της αναμονής όσο τα κάνει αυτά. 1
ozelot Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Φίλε μου, έχω την αίσθηση ότι στο forum ανταλλάσονται απόψεις με στόχο την παροχή βοήθειας. Πρότεινα κάτι, δεν συμφωνείς, δικαίωμα σου. Στο κάτω της γραφής, κανένας δεν είναι παντογνώστης. Διευκρίνησα δε ότι το reset της PRAM πιθανότατα να μην βοηθήσει, αλλά σίγουρα δεν θα βλάψει. Προτείνεις και εσύ κάτι, να περιμένει, μάλιστα μπορεί και να είναι έτσι, προσωπικά το σέβομαι. Το υπόλοιπο κείμενο, έχω την αίσθηση ότι είναι εκ του περισσού και δεν προάγει το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις αναμεταξύ μας σχέσεις. Φιλικά Υ.Γ. Μιας και είμαστε Ελληνική ιστοσελίδα, μπορείς σε παρακαλώ να μεταφράσεις αυτό το δυσνόητο ξένο κείμενο ;.
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μιας και είμαστε στην Ενότητα Apple, θα το αφήσω ως έχει προς τιμή της ενότητας και του ανθρώπου που το είπε. Εάν κάποιος θέλει μετάφραση, υπάρχει και το google translate (μπορεί να γίνει copy paste το κείμενο εκεί και να βγει η μετάφραση).
sokap23 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Έκανα το reset της PRAM και SMC άλλα και πάλι δεν την βρίσκει!! Μπορώ να δοκιμάσω τίποτα άλλο???
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 όταν λες δεν την βρίσκει... πόση ώρα περίμενες; Στο δικό μου MBP, ήθελε καν'ν'ά 2' μέχρι να την διαβάσει. Δοκίμασες να περιμένεις;
sokap23 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι φυσικά και περίμενα!! Βασικά περίμενα και παραπάνω από 2 λεπτά !!! Παίζει να φταίει η SD Card??δηλ. η δικιά μου και της αδερφής μου?? μάρκα των sd cards είναι MagicGate.
ozelot Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Απ' ότι βλέπω αυτές οι κάρτες πρέπει να είναι εξειδικευμένες για το Playstation της Sony, ενώ πρέπει να έχουν και copy protection. Είναι όντως αυτές ;.
dkotanid Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Αν πας disk utilitiy καθώς έχεις την κάρτα μέσα τι σου εμφανίζει...;
sokap23 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν μου βγάζει κάτι, αφού δεν μου την αναγνωρίζει καν.
caasi70 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Σε MBA έχω συναντήσει παρόμοιο πρόβλημα και έχω καταλήξει στο εξής: α) αν η SD κάρτα σου είναι φορμαρισμένη FAT, λύνεται βάζοντας την κάρτα σε μια camera ή σε άλλο slot/reader, "ξυπνάει" με κάποιο τρόπο β) αν είναι Journaled HFS, περιμένεις μερικές φορές αργεί
sokap23 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2012 Λοιπόν το δοκίμασα αυτό με την camera...και ναι, όντως την "ξύπνησε" !!!!! ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!!!! :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα