Προς το περιεχόμενο

Seagate Barracuda 2TB - 90€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω στήσει ενα σερβεράκο σπίτι, στον οποίο γίνονται αυτόματα backup επιλεγμένοι φάκελοι από τους υπολογιστές του σπιτιού (εννοείται πως ο σερβερ κάνει τα backup του σε διπλούς δίσκους), ενώ συγχρόνως ο σέρβερ κάνει backup τον εαυτό του σε νοικιασμένο χώρο στο cloud (όλα αυτά αυτόματα-μια φορά τα στήνεις και ξενοιάζεις)....

Το θεωρώ τραβηγμένο αν και η έχεις μειώσει πάρα πολύ την πιθανότητα σφάλματος. Αλλά με ένα εξωτερικό δίσκο και στο ντουλάπι νομίζω οι είσαι καλυμμένος. Είναι η χρυσή τομή. Η επιλογή σου είναι δαπανηρή. Δεν είναι για τον μέσο χρήστη. Δεν παρομοιάζεται με ζώνη στο αυτοκίνητο αλλά με κράνος μέσα στο αυτοκ! :-D

Χαριτολογώ βέβαια.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Η επιλογή σου είναι δαπανηρή. Δεν είναι για τον μέσο χρήστη. Δεν παρομοιάζεται με ζώνη στο αυτοκίνητο αλλά με κράνος μέσα στο αυτοκ! :-D

Χαριτολογώ βέβαια.

Ακριβώς! Και προς Θεού, δε λέω ότι δεν είναι σωστή η επιλογή του "backupception", αλλά όπως είπατε και πριν καλύπτεις μια πιθανότητα που είναι τόσο μηδαμινή που είναι αμελητέα.

Και επειδή μου άρεσε και αυτό που είπε ο Βασίλης, δεν είναι απλά σαν "κράνος μέσα στο αυτοκίνητο". Είναι σαν να φοράς... προφυλακτικό μέσα στο αυτοκίνητο, μήπως κολλήσεις κάποιο... STD. Too much, νομίζω. xD

[Φιλικά πάντα] B)

Δημοσ.

Ακριβώς! Και προς Θεού, δε λέω ότι δεν είναι σωστή η επιλογή του "backupception", αλλά όπως είπατε και πριν καλύπτεις μια πιθανότητα που είναι τόσο μηδαμινή που είναι αμελητέα.

Και επειδή μου άρεσε και αυτό που είπε ο Βασίλης, δεν είναι απλά σαν "κράνος μέσα στο αυτοκίνητο". Είναι σαν να φοράς... προφυλακτικό μέσα στο αυτοκίνητο, μήπως κολλήσεις κάποιο... STD. Too much, νομίζω. xD

Το αν η πιθανότητα είναι μηδαμινή από μόνο του δεν λέει τίποτα, γιατί πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος που πληρώνεις για να είσαι "σίγουρος" αλλά και το κόστος που θα έχεις αν κάτι πάει στραβά. Για παράδειγμα θεωρώ πως η πιθανότητα να βγάλει το Ιράν πυρηνικά και να τα ρίξει στο Ισραήλ είναι μηδαμινή. Άρα αν ήμουν Ισραηλινός υπουργός άμυνας.... δε θα άξιζε να ασχοληθώ; Ή ακόμα, αν σου πρόσφερα σούπερ ντούπερ ασφάλεια ζωής με 1 ευρώ το μήνα, δε θα την έπαιρνες; Και αν την έπαιρνες, αυτό θα συνέβαινε επειδή θεωρείς ότι έχεις σημαντική πιθανότητα να σκοτωθείς ή για κάποιον άλλο λόγο;

Και τέλος, σε αντίθεση με τις STD το αν θα σου χτυπήσει ο δίσκος δεν περνάει καθόλου από το χέρι σου.

• Like 2
Δημοσ.

διάβασα ολα τα μηνύματα, και εμενα μου χτυπησαν 3 Seagate Barracuda , αγορασμενοι απο το e-shop πριν 3 χρόνια , αρα έκτος εγγυησης .Oi 2 'ηταν της σειρας με το firmware controller lock problem . Απο 20 δισκους που δουλέυω ΜΟΝΟ οι Seagate dead , οπότε δεν μπορει να ειναι συμπτωση......

Δημοσ.

Παιδια, το ποσο αξιολογει ο καθενας τα δεδομενα του ειναι δικο του θεμα.

Δεν χρειαζεται κριτικη στον τροπο που επιλεγει γιατι ειναι υποκειμενικη προσωπικη επιλογη.

(πχ η συναισθηματικη αξια που εχουν παλιοτερες φωτογραφιες/βιντεο για καποιους ισχυει οτι λεει η mastercard, αξια ανεκτιμητη :-) Ειχα δει αρκετες φορες πελατες κ φιλους να χτυπιουνται που εχασαν φωτογραφιες δεκαετιων...)

Εποικοδομητικη ειναι η παρουσιαση των διαφορων μεθοδων/τροπων, ωστε να ενημερωνονται κ αυτοι που δεν ξερουν.

Σαφως το σχημα που περιεγραψε ο flyer ειναι απο τα καλυτερα και παρομοια χρησιμοποιουν πολλες εταιρειες.

Πχ σερβερς με δισκους σε συστοιχεια raid ακομη και backup tape streamers + redundant τροφοδοτικα + ups κλπ κλπ.

Για οικιακη χρηση ή μικρες εταιρειες, υπαρχουν επισης πολλα φθηνα dedicated μηχανακια, ετοιμα για network storage, συνηθως τρεχουν linux εσωτερικα και εχουν απο 2 εως 4 δισκους σε αναλογο raid.

Επισης, ας μην υποτιμηθει οτι κ τα οπτικα μεσα (πχ dvdrw) εχουν συγκεκριμενη διαρκεια ζωης κ αυτα, συχνα μικροτερη των προδιαγραφων.

Το κυριως κ συνηθεστερο προβλημα ειναι πως πολλοι ξερουμε τις μεθοδους, εχουμε καποια υλικα κ ομως δεν μπαινουμε στην διαδικασια να τα αυτοματοποιησουμε (χειροκινητα ακομη χειροτερα), ωσπου καποια στιγμη σκαει κατι κ αυτομαστιγωνομαστε...

• Like 2
Δημοσ.

όταν κρατάς Seagate HDDs της προβληματικής σειράς δεν σου φταίει κανείς :P

Με μια γρηγορη αναζητηση στο google πολλοι εχουν κρεμαστει απο seagate , με eshop και πλαισιο να εχουν κατεβασει την εγγυηση σε 1 χρονο και να μη δεχονται οτι οι δισκοι ειχαν 3 και 5 εγγυησης οταν αγοραστηκαν. Και να λείπουν οι ειρωνίες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Με μια γρηγορη αναζητηση στο google πολλοι εχουν κρεμαστει απο seagate , με eshop και πλαισιο να εχουν κατεβασει την εγγυηση σε 1 χρονο και να μη δεχονται οτι οι δισκοι ειχαν 3 και 5 εγγυησης οταν αγοραστηκαν. Και να λείπουν οι ειρωνίες.

και άλλοι τόσοι έχουν κρεμαστεί από WD, Samsung, Hitachi, τι πάει να πει αυτό?

δεν κατέβασαν την εγγύηση τα καταστήματα αλλά η Seagate, επίσης μπορούσες να τους πεις να checkάρουν την εγγύηση με το serial number του δίσκου, εκεί θα φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν έχει λήξει, άσε που μπορούσες να κάνεις RMA τους δίσκους μόνος σου αν συνέχιζαν να κάνουν τους κινέζους...

αν δεν σου αρέσουν τα posts, report...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...