Προς το περιεχόμενο

κεραία wifi για εξωτερική κάρτα δικτύου


πιτόγυρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

έχω αυτή την κινεζιά εδώ.

την έχω στο μπαλκόνι και πιάνω κάποια ασύρματα δίκτυα. :-D

(δε μπορώ να πω ότι κάνει αυτά που υπόσχεται αλλά σε κάθε περίπτωση δε συγκρίνεται με ότι άλλο έχω δοκιμάσει).

επειδή 1-2 ελεύθερα δίκτυα που συνδέομαι είναι προφανώς μακριά, τα πιάνει ελάχιστα και μερικές φορές κόβεται η σύνδεση.

οπότε σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια κεραία .

 

με λίγα λόγια, θα δω διαφορά; μια ελάχιστη βελτίωση θέλω ώστε να μην έχω αποσυνδέσεις.

επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή τα δίκτυα τα πιάνω αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό.

δε ζητάω να πιάσω νέα. απλά αν βελτιωθούν τα υπάρχοντα.

 

μη μου πείτε για ακτινοβολίες, να πάρω κάτι επώνυμο (έχω δοκιμάσει και την alfa) και τέτοια περίεργα...

 

επίσης η κεραία που έχω είναι 6dbi. επειδή το έψαξα λίγο με κάτι συγκριτικά στο νετ που έκαναν κάτι τύποι με διάφορες κεραίες κατέληξα στο συμπέρασμα πως και 12dbi (για omni μιλάω) να πάρω δεν είναι σίγουρο ότι θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. άλλο θεωρία άλλο πράξη.

οπότε λέω να πάρω αυτή την κατευθυντική με τα 8.

 

τι λέτε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν την παρεις πες μας εντυπωσεις. Συμφωνω οτι με τη μεγαλυτερη omni δεν θα δεις διαφορα, αλλα τετοιες μικρες κατευθυντικες δεν εχω δοκιμασει.

 

Αν θες κατι πραγματικα καλυτερο θα πρεπει να πας σε ubiquity nanostation η παρομοιο. Τετοιο εχω εγω, αλλα θα σου παει κοντα στο 100ρικο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχεις λαπτοπ θα σου συνιστουσα να επαιρνες αυτο εδω απο το ebay...

το εχει ο αδερφος μου και ειναι ακριβως οτι χρειαζεσε..

Μπαινει εξωτερικα αλλα αξιζει ο κοπος.....

 

Μπορει να ποιασει παρα πολλα δικτυα....

Στο συνιστω γτ εχω δει αποτελεσματα στο λαπτοπ....

 

http://www.ebay.com/itm/KASENS-KS1680-6000MW-68DBI-Antenna-High-Power-Wi-Fi-USB-Adapter-WIFI-Decoder-/180971609568?pt=AU_Components&hash=item2a22bf9de0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχω σκοπό να δώσω 100€ για ubiquity nanostation.

τελικά θα κάνω την κίνηση να πάρω την κεραία που σκέφτηκα.

8dbi Λέει.κάπου διάβασα ότι στην ουσία είναι 5dbi μιας και έχει 3dbi απώλειες λόγω καλωδίου.

οπότε 6dbi omni (αυτή που έχω) ή 5dbi directional;

πατέντες δεν έχω δοκιμάσει. απλά έχω γυρίσει όλο το μπαλκόνι να βρω το καλύτερο σημείο.

παρατήρησα πάντως πως για λίγα εκατοστά αν αλλάξεις τη θέση της επηρεάζεται κατα πολύ το σήμα.

 

 

 

@mixalhsaek21

 

κοίταξα το Link. και απ ότι βλέπω πρόκειται για άλλη μια κινεζιά σαν τη δική μου.

τώρα για τα 68dbi Κεραία που λέει δεν ξέρω. έχω δει και άλλες προτάσεις με 6000mw αλλά αμφιβάλω αν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο σε σχέση με αυτή που έχω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν εχεις λαπτοπ θα σου συνιστουσα να επαιρνες αυτο εδω απο το ebay... το εχει ο αδερφος μου και ειναι ακριβως οτι χρειαζεσε.. Μπαινει εξωτερικα αλλα αξιζει ο κοπος..... Μπορει να ποιασει παρα πολλα δικτυα.... Στο συνιστω γτ εχω δει αποτελεσματα στο λαπτοπ.... http://www.ebay.com/itm/KASENS-KS1680-6000MW-68DBI-Antenna-High-Power-Wi-Fi-USB-Adapter-WIFI-Decoder-/180971609568?pt=AU_Components&hash=item2a22bf9de0

συγχαρητηρια χωρις παρεξηγηση σε σενα και στον αδερφο σου για το κακο που κανετε σε σενα σε αυτον και στους γειτονες.

6watt Κεραια???οταν το νομιμο ειναι 100mw??60 φορες πανω.6 φορες πιο πανω απο κινητο.οταν βγει το τριτο αυτι πειτε το μας.χωρις παρεξηγηση αλλα να προτεινεις στον αλλον να παρει 6 watt Και μαλιστα με Onni ενω θα μπορουσε να παιζει στο 1watt και λιγοτερο με κατευθυντικη ειναι σκοτωμα.

 

 

έχω αυτή την κινεζιά εδώ. την έχω στο μπαλκόνι και πιάνω κάποια ασύρματα δίκτυα. :-D (δε μπορώ να πω ότι κάνει αυτά που υπόσχεται αλλά σε κάθε περίπτωση δε συγκρίνεται με ότι άλλο έχω δοκιμάσει). επειδή 1-2 ελεύθερα δίκτυα που συνδέομαι είναι προφανώς μακριά, τα πιάνει ελάχιστα και μερικές φορές κόβεται η σύνδεση. οπότε σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια κεραία . με λίγα λόγια, θα δω διαφορά; μια ελάχιστη βελτίωση θέλω ώστε να μην έχω αποσυνδέσεις. επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή τα δίκτυα τα πιάνω αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό. δε ζητάω να πιάσω νέα. απλά αν βελτιωθούν τα υπάρχοντα. μη μου πείτε για ακτινοβολίες, να πάρω κάτι επώνυμο (έχω δοκιμάσει και την alfa) και τέτοια περίεργα... επίσης η κεραία που έχω είναι 6dbi. επειδή το έψαξα λίγο με κάτι συγκριτικά στο νετ που έκαναν κάτι τύποι με διάφορες κεραίες κατέληξα στο συμπέρασμα πως και 12dbi (για omni μιλάω) να πάρω δεν είναι σίγουρο ότι θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. άλλο θεωρία άλλο πράξη. οπότε λέω να πάρω αυτή την κατευθυντική με τα 8. τι λέτε;

με μεγαλυτερη Omni δεν θα δεις κατι.επισης το 1,5 watt ειναι ηδη πολυ.η πας στην κεραια που λες η πηγαινε παρε ενα panelaki σαν αυτο εδω http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-1000mW-Wireless-USB-AWUS036H-7-dBi-Panel-Antenna-/280707409634?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item415b7726e2 που ειναι κατευθυντικο.μονο το Panel οχι και την alfa.επισης μπορεις να πας και σε ποιο κατευθυντικο με κεραια grid.θα παιξει καλυτερα εννοειται απλα σκεψου οτι ο αλλος απο την αλλη εχει Omni κεραια και ενα ρουτερ των 100Mw οποτε μην περιμενεις θαυματα.

 

δεν έχω σκοπό να δώσω 100€ για ubiquity nanostation. τελικά θα κάνω την κίνηση να πάρω την κεραία που σκέφτηκα. 8dbi Λέει.κάπου διάβασα ότι στην ουσία είναι 5dbi μιας και έχει 3dbi απώλειες λόγω καλωδίου. οπότε 6dbi omni (αυτή που έχω) ή 5dbi directional; πατέντες δεν έχω δοκιμάσει. απλά έχω γυρίσει όλο το μπαλκόνι να βρω το καλύτερο σημείο. παρατήρησα πάντως πως για λίγα εκατοστά αν αλλάξεις τη θέση της επηρεάζεται κατα πολύ το σήμα. @mixalhsaek21 κοίταξα το Link. και απ ότι βλέπω πρόκειται για άλλη μια κινεζιά σαν τη δική μου. τώρα για τα 68dbi Κεραία που λέει δεν ξέρω. έχω δει και άλλες προτάσεις με 6000mw αλλά αμφιβάλω αν έχουν να προσφέρουν κάτι περισσότερο σε σχέση με αυτή που έχω.

καλα η κεραια ειναι 2-3 db στην πραγματικοτητα αλλο που γινετε οτι γινεται λογω των 6watt.εννοειται οτι καθε αλλαγη στην κεραια ακομα και εκατοστα θα σου κανει αλλαγη.αν δεν θες ubiquiti παρε τοτε μια grid.επισης καλο θα ειναι να εχεις μικρο καλωδιο κεραιας και μεγαλο ethernet μεχρι εσενα.επειδη ομως αυτο δεν γινεται με την καρτα που εχεις στο pc θαηταν καλυτερα ενα Router εξω στο μπαλκονι που να ειναι για αυτην την δουλεια και μετα να δινει ασυρματα σε λειτουργεια repeater σε εσενα.η τροφοδοσια μπορει να γινει και με Poe.ετσι ουτε 500 καλωδια ουτε τιποτα.συν οτι ενα ubiquiti η κατι παρομοιο θα μπορουσε να μπει και ταρατσα ακομα.

 

Παιδια λιγο offtopic αλλα σημαντικο, στο ebay βρισκεις ποιο φθηνα τα κομπιουτεριστικα απο Ελλαδα?

αν και off topic ναι.

καμμια πατεντα [ως γνησιος ΕΛΛΗΝ ]δοκιμασες?

αν εννοεις αλουμινοχαρτα και τετοια πιο φτηνα θα του βγει μια grid μικρη η ενα Panel και με καλυτερα αποτελεσματα παρα να προσπαθει καποιος να κανει την omni κατευθυντικη με αλουμινοχαρτο.

Αν την παρεις πες μας εντυπωσεις. Συμφωνω οτι με τη μεγαλυτερη omni δεν θα δεις διαφορα, αλλα τετοιες μικρες κατευθυντικες δεν εχω δοκιμασει. Αν θες κατι πραγματικα καλυτερο θα πρεπει να πας σε ubiquity nanostation η παρομοιο. Τετοιο εχω εγω, αλλα θα σου παει κοντα στο 100ρικο

εχει μεγαλες διαφορες η κατευθυντικη με την omni.βεβαια υπαρχουν λιγο κατευθυντικες panels μεχρι τελειως κατευθυντικες grid ,yagi πιατα κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω αυτή την κινεζιά εδώ.

την έχω στο μπαλκόνι και πιάνω κάποια ασύρματα δίκτυα. :-D

(δε μπορώ να πω ότι κάνει αυτά που υπόσχεται αλλά σε κάθε περίπτωση δε συγκρίνεται με ότι άλλο έχω δοκιμάσει).

επειδή 1-2 ελεύθερα δίκτυα που συνδέομαι είναι προφανώς μακριά, τα πιάνει ελάχιστα και μερικές φορές κόβεται η σύνδεση.

οπότε σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια κεραία.

 

 

εχω παρει την συγκεκριμένη κεραια και εχει τεραστια διαφορα με διαφορες omni που εχω δοκιμασει. εχει καλύτερο σημα και απο μια yagi 20dbi που ειχα παρει απο ebay.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το dish γενικα οχι το συγκεκριμενο ειναι πιο κατευθυντικο απο οτι μια Yagi.αν θυμαμαι καλα σε κατευθυντικοτητα που κοιταγα στην Lcom το panel ειναι σχετικα λιγο κατευθυντικο μετα πηγαινε η Yagi και μετα η grid>το dish καποιοι λενε οτι ειναι ακομα πιο πολυ δεν το εχω ψαξει.βεβαια δεν ειναι μονο η κεραια αλλα και με τι καρτα θα συνδυαστει τουλαχιστον για το transmit

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...