Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο που δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν συγκεκριμένο (εγώ τουλάχιστον). Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του οποιουδήποτε να εκφράζεται ελεύθερα. Προσωπικά, επειδή υπερασπιζόμουν σε άλλο thread το δικαίωμα και του ακροδεξιού φοιτητή να λέει τη γνώμη του μέσα στο πανεπιστήμιο (τη γνώμη του ε, όχι να δέρνει), με είχαν βγάλει μέχρι και χρυσαυγίτη. Δεν με ενδιαφέρει τι απόψεις έχει ο καθένας, αλλά με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μπορεί να τις εκφράζει χωρίς να απειλείται από αστυνομίες ή τραμπούκους. Κι αν αύριο πάει η αστυνομία και απαγορεύσει στον Άνθιμο να κάνει κήρυγμα μέσα στην εκκλησία του, μαζί του θα είμαι κι ας θεωρώ ότι λέει μπούρδες. Η ελευθερία του λόγου δεν είναι καπελάκι να την βάζεις όποτε σε βολεύει. Ή ισχύει για όλους ή δεν ισχύει.

Έχεις δικό αλλά δεν είδα κανείς να υπερασπίζεται τη παπαχρήστου τότε που για ένα σχόλιο στο twitter έχασε τους ολυμπιακούς αγώνες.Δεν είδα όμως κανεις να λέει τίποτα για ελευθερία της γνώμης τότε όλοι φασίστρια την έλεγαν και πέσαν να την φάνε.
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις δικό αλλά δεν είδα κανείς να υπερασπίζεται τη παπαχρήστου τότε που για ένα σχόλιο στο twitter έχασε τους ολυμπιακούς αγώνες.Δεν είδα όμως κανεις να λέει τίποτα για ελευθερία της γνώμης τότε όλοι φασίστρια την έλεγαν και πέσαν να την φάνε.

άτοπη η σύγκριση....

μη μας αραδιάζεις ότι διαβάζεις σε διάφορα ακροδεξιά μπλογκ και ότι λέει ο τηλεβιβλιοπώλης....

Δημοσ.

Θα'θελα να ήξερα αν όλοι αυτοί οι ψευτοχριστιανοί ευσεβείς πιστοί, αν κάποιος τους απειλούσε την μάνα/πατέρα/παιδί και τους έλεγε είτε λες ότι δεν υπάρχει θεός είτε σου σκοτώνουν την μάνα/πατέρα/παιδί τι θα έκαναν και γελάνε τώρα και κοροϊδεύουν τον Παστίτσιο; :lol:

Δημοσ.

Δεν τομλάει κάποιος να ποστάρει ναζιστικά σύμβολα στο account του, αμέσως να τον πούνε φασίστα :P

Δημοσ.

Zakkwylde, κάπου τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα νομίζω.

1. Ο Παστίτσιος ή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να είναι άθεος ή όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται με την εξύβριση. Ξέρεις, εγώ ας πούμε δεν πιστεύω στον θεό, αλλά δε λέω μαλάκω την αδερφή μου που πιστεύει, ούτε ζώο τη μάνα μου. Ούτε θέλω να βρίσω κανέναν ή τη θρησκεία του. Κριτική όμως κάνω, με πολιτισμένο τρόπο, καμιά φορά και κάνοντας πλάκα, γιατί έτσι μου βγαίνει. Αν εσύ νομίζεις ότι διαφωνία σημαίνει να λες "κοτούλα, κουραδόμαγκας" κτλ, δε σημαίνει ότι έτσι λειτουργεί όλος ο κόσμος.

Σαφέστατα. Ο παστίτσιος όμως συγκεκριμένα, ταυτιζόταν με την εξύβριση, όπως και οι 5000 ακόλουθοί του οι οποίοι ομολογουμένως ήταν αρκετά χειρότεροι. Σαφέστατα ταυτίζονται και αυτοί με την εξύβριση και δεν μιλάμε μόνο για εξύβριση των "Θείων", αλλά εξύβριση των πιστών. Μιας κοινωνικής ομάδας δηλαδή. Πρόσεξε...δεν μιλάμε για κριτική μιλάμε για εξύβριση. Μιλάμε για "πρόβατα και ανεγκέφαλους που ακολουθούν πιστά ρασοφόρους". Αυτό δεν είναι απλά κριτική, ούτε βέβαια είναι σάτιρα ούτε χιούμορ. Εϊναι καθαρά εξύβριση και δημόσιος ψυχολογικός προπηλακισμός.

2. Το ότι κάποιος θεωρεί τραγική τη σχετική νομοθεσία και άδικη τη σύλληψη, δε σημαίνει ότι έγινε ακόλουθος κανενός παστίτσιου. Η άποψη για τη λειτουργία της κοινωνίας δεν σχετίζεται με την προσωπολατρεία.

Κάνεις μεγάλο λάθος. Κάθε μέρα άνθρωποι συλλαμβάνονται άτομα για τους πιο ηλίθιους λόγους και για ακόμα πιο άδικους λόγους. Εμένα με έχουν προσαγάγει στο τμήμα Εξαρχείων γιατί απλά έτυχε να έχω μακρυά μαλλιά και να περνάω απο την Ιπποκράτους στις 2 το βράδυ. Δεν βλέπεις όλο το Blogosphere να ξεσηκώνεται. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν σε αυτή τη μία και μοναδική σύλληψη η να γίνεται ο χαμός, και σε χιλιάδες άλλες να μην ακούγεται κιχ. Μιλάμε για καθαρή περίπτωση προσωπολατρείας, μίσους, μένους και φθόνου ενάντια στον Χριστιανισμό.

3. Το λυπηρό στην ελληνική κοινωνία δεν είναι ότι θα πάει φυλακή αυτός. Πιθανότατα δε θα πάει. Το λυπηρό είναι ότι στοχοποιείται κάποιος (ο οποιοσδήποτε) για τις απόψεις του και έχει κάθε δίκιο να φοβάται ότι θα βρεθούν 20 φανατικά καλόπαιδα που θα πάνε να τον δείρουν ή να του σπάσουν το σπίτι. Δε θα τον κρίνω επειδή δεν γίνεται ήρωας. Εσύ που πιστεύεις προφανώς και στον θεό και υποθέτω ότι νιώθεις την προστασία του, σκέψου το εξής. Βγαίνει βουλευτής του κόμματος αναρχοαυτόνομων και λέει ότι ο Zakkwylde έβρισε τον αδερφό μας παστίτσιο. Εμφανίζονται στο ίντερνετ εκατοντάδες σχόλια που βρίζουν τον Zakkwylde, λένε "στην κρεμάλα", "θέλει μερικές φάπες για να στρώσει" κτλ και σε παίρνει τηλέφωνο η μάνα σου ότι δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα στο σπίτι. Μετά από αυτά σε πάνε στο δικαστήριο για εξύβριση του παστίτσιου. Γίνεσαι ήρωας ή κάνεις μια μετριοπαθή δήλωση για να γλιτώσεις την οικογένειά σου από τους παρανοϊκούς; Για πες μου.

Αυτή δεν ήταν απλά "μετριοπαθής δήλωση". Αυτή ήταν στροφή 180 μοιρών. Ήταν Σαμαράς η αλλιώς Κομανέτσι. Κωλοτούμπα δηλαδή. Μια μετριοπαθής δήλωση θα ήταν ότι "ήθελα να θίξω την τραγικότητα της εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας απο ορισμένους έμπορους της πίστης". Μια χαρά θα ήταν. Λες και έπρεπε να γίνει η σύλληψη για να προκύψει θέμα απειλής της ζωής του η των συγγενών του προσώπων;

Θα'θελα να ήξερα αν όλοι αυτοί οι ψευτοχριστιανοί ευσεβείς πιστοί, αν κάποιος τους απειλούσε την μάνα/πατέρα/παιδί και τους έλεγε είτε λες ότι δεν υπάρχει θεός είτε σου σκοτώνουν την μάνα/πατέρα/παιδί τι θα έκαναν και γελάνε τώρα και κοροϊδεύουν τον Παστίτσιο; :lol:

Τι γελοιότητα....πότε κάποιος απείλησε τη ζωή του Νεομάρτυρα Παστίτσιου; Έπρεπε να τον συλλάβουν πρώτα δηλαδή. Δεν μπορούσαν να τον βρούν απο το φατσοβιβλίο;

Δημοσ.

ρε άντε μου στο διάολο όλοι τους, μαλάκες, μιλάνε-μιλάμε για ισότητα-σεβασμό και αυτοί δεν σέβονται τίποτα, βγαίνουν στον δρόμο και κάνουν τις "τελετές τους"

αντε αποδω, πρέπει δηλαδή να ανεχόμαστε τέτοια πράγματα για να δείξουμε ότι δεν έχουν πρόβλημα με τις άλλες θρησκίες?

ρε άντε μου στο διάολο, "βγαίνει και λέει ο άλλος, βγαίνω στον δρόμο με τον κόσμο και προσεύχομε για να πάρω πόντους στον παράδεισο"

αι στο διάολο αποκει, με τα ζωα! δεν είναι άνθρωποι αυτοί ΡΕ

δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις θρησκείες, απλά σεβάσου και την δικιά μου, όχι να βγαίνεις στον δρόμο και να κάνεις "πως κάνουν, κεφάλι κάτω κολαράκι πάνω"

Δημοσ.

ρε άντε μου στο διάολο όλοι τους, μαλάκες, μιλάνε-μιλάμε για ισότητα-σεβασμό και αυτοί δεν σέβονται τίποτα, βγαίνουν στον δρόμο και κάνουν τις "τελετές τους"

αντε αποδω, πρέπει δηλαδή να ανεχόμαστε τέτοια πράγματα για να δείξουμε ότι δεν έχουν πρόβλημα με τις άλλες θρησκίες?

ρε άντε μου στο διάολο, "βγαίνει και λέει ο άλλος, βγαίνω στον δρόμο με τον κόσμο και προσεύχομε για να πάρω πόντους στον παράδεισο"

αι στο διάολο αποκει, με τα ζωα! δεν είναι άνθρωποι αυτοί ΡΕ

Για τη μεγάλη παρασκευή λες, ε; Όντως ενοχλητικό.

Δημοσ.

Σαφέστατα. Ο παστίτσιος όμως συγκεκριμένα, ταυτιζόταν με την εξύβριση, όπως και οι 5000 ακόλουθοί του οι οποίοι ομολογουμένως ήταν αρκετά χειρότεροι. Σαφέστατα ταυτίζονται και αυτοί με την εξύβριση και δεν μιλάμε μόνο για εξύβριση των "Θείων", αλλά εξύβριση των πιστών. Μιας κοινωνικής ομάδας δηλαδή. Πρόσεξε...δεν μιλάμε για κριτική μιλάμε για εξύβριση. Μιλάμε για "πρόβατα και ανεγκέφαλους που ακολουθούν πιστά ρασοφόρους". Αυτό δεν είναι απλά κριτική, ούτε βέβαια είναι σάτιρα ούτε χιούμορ. Εϊναι καθαρά εξύβριση και δημόσιος ψυχολογικός προπηλακισμός.

Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Ειχες μπει ποτε εκει μεσα?

Γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο Τoufas ολο και καποια photo θα εχει κρατησει με το τι εγραφε ο "Παστιτσιος" και τι εγραφαν οι εξαγριωμενοι ταλιμπαν. Ειχε postarei μερικες στο thread με τις φωτογραφιες.

Απειλες βρισιδια κτλ μονο απο την μια μερια ειδα σε οσες φωτογραφιες εχω δει.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος γι'αυτο? Ειχες μπει ποτε εκει μεσα?

Γιατι ειμαι σιγουρος οτι ο Τoufas ολο και καποια photo θα εχει κρατησει με το τι εγραφε ο "Παστιτσιος" και τι εγραφαν οι εξαγριωμενοι ταλιμπαν. Ειχε postarei μερικες στο thread με τις φωτογραφιες.

Απειλες βρισιδια κτλ μονο απο την μια μερια ειδα σε οσες φωτογραφιες εχω δει.

Σαφώς και έχω μπει εκεί μέσα. Δεν έκανα Like βέβαια, αλλά ούτως η άλλως ανοιχτό ήταν. Όσο για τις φωτογραφίες του Τούφα, ε εντάξει τον θεωρώ αρκετά έξυπνο για να ποστάρει φωτογραφίες που τον συμφέρουν μόνο. Άλλωστε μιλάμε για τον master του copy-paste.

Τώρα για τους εξαγριωμένους Ταλιμπάν. Ε όσο νάναι, όταν όχι μόνο βρίζεις τα συμβολά τους, αλλά βρίζεις ευθέως και τους ΙΔΙΟΥΣ με μυρριάδα σχολίων για "ταλιμπάν", "ηλίθιους", "ευκολόπιστους", "πρόβατα", οπισθοδρομικους και άλλα τέτοια ωραία ε απόλυτα λογικό είναι εξαγριώσεις κόσμο (ακόμα και μη φανατισμένους) και να εισπράξεις και εσύ βρίσιμο.

Αν σε βρίσω εγώ στο δρόμο και εσύ με πλακώσεις στο ξύλο, θα είσαι Ταλιμπάν ο οποίος μου στέρησες την ελευθερία έκφρασης; Δεν νομίζω...

Δημοσ.

Και γιατί να σε πλακώσει και να μη σε αγνοήσει απλά; Εκεί είναι η διαφορά, ο ένας κράζει, ο άλλος απειλεί με κρέμασμα. Δε γουστάρεις μη διαβάζεις. Δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο.

Δημοσ.

Δηλαδή με την ελευθερία του λόγου έχει δικαίωμα ένας καθηγητής εν ώρα μαθήματος να κοροιδεύσει λεκτικώς ένα μαθητή;

Δημοσ.

Και γιατί να σε πλακώσει και να μη σε αγνοήσει απλά; Εκεί είναι η διαφορά, ο ένας κράζει, ο άλλος απειλεί με κρέμασμα. Δε γουστάρεις μη διαβάζεις. Δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο.

Γιατί όταν αυτό γίνει καθημερινό φαινόμενο και σε μαζική κλίμακα όπως η αντίστοιχη σελίδα για παράδειγμα, ουσιαστικά δημιουργείται μια δυναμική περιθωριοποίησης και στιγματισμού μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, η οποία δυναμική βασίζεται σε αυθαίρετες κατηγορίες, ισχυρισμούς και γενικεύσεις.

Παρ'όλα αυτά μέσω της δυναμικής του όχλου περνάνε κάποιες ιδέες στη κοινή γνώμη οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.

Να και μια φωτογραφία απο μια σελίδα υποτίθεται συνέχεια της παλιάς, απο άλλο χρήστη προφανώς. Αλλά έτσι για να δούμε ποιό το ήθος των επισκεπτών της σελίδας. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι οι 2 σελίδες θα έχουν αρκετούς κοινούς επισκέπτες.

Η Κουλή Κουλίδου λοιπόν η οποία δεν έχει ούτε το θάρρος να ποστάρει με το πραγματικό όνομα αποκαλεί τους πιστούς "πρόβατα" και τους καλεί να ξεστραβωθούν (άρα είναι και στραβοί εκτός απο πρόβατα) μέσα απο το παρακάτω link

http://www.biblionet...εν_υπάρχει_Θεός

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν έχει προκληθεί απο κανέναν έτσι ώστε να του απαντήσει αναλόγως.

Αυτό είναι σάτιρα των κακώς κειμένων της θρησκείας εκκλησίας; χιούμορ; η μήπως άμεση εξύβριση μιας κοινωνικής ομάδας (ούτε καν των συμβόλων τους) Είναι εξύβριση ΜΟΝΟ της κοινωνικής ομάδας!

post-56025-0-32172100-1348743306_thumb.png

Δημοσ.

Δηλαδή με την ελευθερία του λόγου έχει δικαίωμα ένας καθηγητής εν ώρα μαθήματος να κοροιδεύσει λεκτικώς ένα μαθητή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...