status Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή με την ελευθερία του λόγου έχει δικαίωμα ένας καθηγητής εν ώρα μαθήματος να κοροιδεύσει λεκτικώς ένα μαθητή; Όχι βέβαια, αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας, όχι θρησκόληπτες μαλακίες.
..MementoMori.. Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 δημιουργείται μια δυναμική περιθωριοποίησης και στιγματισμού μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας Οντως ειναι μεγαλη μαλακια να περιθωριοποιεις μια κοινωνικη ομαδα επειδη εχει διαφορετικες αντιληψεις ή τροπο ζωης. Επαναλαμβανω, ειναι τεραστια μαλακια.
Andreas2 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Όχι βέβαια, αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας, όχι θρησκόληπτες μαλακίες. Δεν ξέρω αλλά ας τον κοροιδεύσει έξω. Εν ώρα μαθήματος αν μή τi άλλο δεν κάνει καλά την δουλειά του ο εν λόγω καθηγητής.
Sarandis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατί όταν αυτό γίνει καθημερινό φαινόμενο και σε μαζική κλίμακα όπως η αντίστοιχη σελίδα για παράδειγμα, ουσιαστικά δημιουργείται μια δυναμική περιθωριοποίησης και στιγματισμού μιας ολόκληρης κοινωνικής ομάδας, η οποία δυναμική βασίζεται σε αυθαίρετες κατηγορίες, ισχυρισμούς και γενικεύσεις. Παρ'όλα αυτά μέσω της δυναμικής του όχλου περνάνε κάποιες ιδέες στη κοινή γνώμη οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Να και μια φωτογραφία απο μια σελίδα υποτίθεται συνέχεια της παλιάς, απο άλλο χρήστη προφανώς. Αλλά έτσι για να δούμε ποιό το ήθος των επισκεπτών της σελίδας. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι οι 2 σελίδες θα έχουν αρκετούς κοινούς επισκέπτες. Η Κουλή Κουλίδου λοιπόν η οποία δεν έχει ούτε το θάρρος να ποστάρει με το πραγματικό όνομα αποκαλεί τους πιστούς "πρόβατα" και τους καλεί να ξεστραβωθούν (άρα είναι και στραβοί εκτός απο πρόβατα) μέσα απο το παρακάτω link http://www.biblionet...εν_υπάρχει_Θεός Στο συγκεκριμένο ποστ δεν έχει προκληθεί απο κανέναν έτσι ώστε να του απαντήσει αναλόγως. Αυτό είναι σάτιρα των κακώς κειμένων της θρησκείας εκκλησίας; χιούμορ; η μήπως άμεση εξύβριση μιας κοινωνικής ομάδας (ούτε καν των συμβόλων τους) Είναι εξύβριση ΜΟΝΟ της κοινωνικής ομάδας! Πολύ όμορφα, δε με ενδιαφέρει όμως ούτε το βιβλίο ούτε η κουλή οποτε δεν τα διαβάζω, δεν ασχολούμαι, δε βρίζω δεν απειλώ. Σχετικά με το πραγματικό όνομα στο facebook ασχολίαστο απλά. Βάλε και συ (και όποιος εσύ) στο forum να μάθω με ποιον μιλάω ένα πράμα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Οντως ειναι μεγαλη μαλακια να περιθωριοποιεις μια κοινωνικη ομαδα επειδη εχει διαφορετικες αντιληψεις ή τροπο ζωης. Επαναλαμβανω, ειναι τεραστια μαλακια. Σωστά. Βέβαια όταν αυτές οι ομάδες απειλούν άμεσα την σύγχρονη μορφή της καθημερινότητας του συνόλου της κοινωνίας, όταν αυτή η κοινωνική ομάδα δεν προσπαθεί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο αλλά αυτοπεριθωριοποιείται, δημιουργώντας πυρήνες προσπαθώντας στη συνέχεια να επιβάλλει με ΒΙΑΙΟ τρόπο τις διαφορετικές αντιλήψεις και τρόπο ζωής στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Όταν λοιπόν ο μουσουλμάνος που θεωρεί τις "δυτικές" γυναίκες κατώτερα όντα και θεωρεί ότι μπορεί να τις βιάσει επειδή απλά έχει ορμές, μοιράζοντας έτσι τον πολιτισμό του μαζί της, προφανέστατα υπάρχει πρόβλημα. Σχετικά με το πραγματικό όνομα στο facebook ασχολίαστο απλά. Βάλε και συ (και όποιος εσύ) στο forum να μάθω με ποιον μιλάω ένα πράμα. Όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου το 99% λένε τις απόψεις τους χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, τότε είναι απλούστατα θρασυδειλία να χρησιμοποιείς ψευδώνυμο. Στα forum παραδοσιακά υπάρχουν άλλες συνήθειες. Άρα άτοπη η σύγκριση.
Sarandis Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 privacy (οσο private μπορεί να γίνει το fb τελοσπάντων) θα το έλεγα.
slygeo87 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 όταν αυτή η κοινωνική ομάδα δεν προσπαθεί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο αλλά αυτοπεριθωριοποιείται, δημιουργώντας πυρήνες προσπαθώντας στη συνέχεια να επιβάλλει με ΒΙΑΙΟ τρόπο τις διαφορετικές αντιλήψεις και τρόπο ζωής στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.. Συμφωνώ σε αυτό (περί αντιλήψεων, θρησκειών και αρχίδια καλαβρέζικα) μόνο που για να ενταχθεί η κοινωνική ομάδα ομαλά σε μία χώρα όπως λες, πρέπει να βρίσκεται σε χώρα και όχι σε μπουρδέλο.
..MementoMori.. Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Σωστά. Βέβαια όταν αυτές οι ομάδες απειλούν άμεσα την σύγχρονη μορφή της καθημερινότητας του συνόλου της κοινωνίας, όταν αυτή η κοινωνική ομάδα δεν προσπαθεί να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό σύνολο αλλά αυτοπεριθωριοποιείται, δημιουργώντας πυρήνες προσπαθώντας στη συνέχεια να επιβάλλει με ΒΙΑΙΟ τρόπο τις διαφορετικές αντιλήψεις και τρόπο ζωής στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα ομως? Ο χριστιανισμος οπως και οι περισσοτερες θρησκειες, εκτος απο 5-10 βασικους κανονες που κανουν τις ζωες μας καλυτερες αν τους ακολουθησουμε, εχει αλλους 50 που αναγκαστικα οδηγουν σε περιθωριοποιηση διαφορων κοινωνικων ομαδων. Ομαδες που ουδεμια σχεση εχουν με βια. Το μονο "καλο" του χριστιανισμου εδω στην Ελλαδα, ειναι οτι εχουν πεσει τοσο πολυ τα ποσοστα του, εχουν αδειασει τοσο πολυ οι εκκλησιες ειδικα απο νεους ανθρωπους, που αναγκαστικα ριχνουν νερο στο κρασι τους. Δεν ηταν τυχαιο το "ελατε οπως ειστε" του Χριστοδουλου. Και αυτο μονο καλο μπορει να κανει στην κοινωνια μας. Οσο πεφτουν οι διαχωριστικες γραμμες, τοσο καλυτερα.
gigisoni Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Τι γελοιότητα....πότε κάποιος απείλησε τη ζωή του Νεομάρτυρα Παστίτσιου; Έπρεπε να τον συλλάβουν πρώτα δηλαδή. Δεν μπορούσαν να τον βρούν απο το φατσοβιβλίο; Να στο πω αλλιώς; Αν σε συλλάμβαναν εσένα και ήξερες ότι με μία μετριοπαθή δήλωση του στυλ "μάλλον δεν υπάρχει Θεός" θα σε έβγαζαν, θα την έλεγες, ή θα προτιμούσε να μείνεις φυλακή; Και κοροιδεύετε τον Παστίτσιο που άλλαξε την στάση του στις δηλώσεις του για να βγει έξω; Μαλακίες ως απάντηση στην ερώτηση δεν γίνονται αποδέκτες, εξάλλου την γνωρίζουμε ήδη την απάντηση
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Να στο πω αλλιώς; Αν σε συλλάμβαναν εσένα και ήξερες ότι με μία μετριοπαθή δήλωση του στυλ "μάλλον δεν υπάρχει Θεός" θα σε έβγαζαν, θα την έλεγες, ή θα προτιμούσε να μείνεις φυλακή; Και κοροιδεύετε τον Παστίτσιο που άλλαξε την στάση του στις δηλώσεις του για να βγει έξω; Μαλακίες ως απάντηση στην ερώτηση δεν γίνονται αποδέκτες, εξάλλου την γνωρίζουμε ήδη την απάντηση Πρώτ'απόλα δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η υπόθεση, άρα αφέθηκε ελεύθερος προσωρινά. Δεύτερον δεν δικάζονται οι απόψεις στη Ελλάδα, τουλάχιστον απο το 80 και μετά. Αρα ότι και να δήλωνε είναι άσχετο με με την τελική έκβαση της δίκης. Άλλωστε η κατηγορία της "βλασφημίας" αποσύρθηκε και θα δικαστεί μόνο για "εξύβριση". Άρα είναι εντελώς άσχετο αυτό που δήλωσε με την έκβαση της δίκης. Τώρα το τί είναι αποδεκτό σε εσένα γνωρίζεις ήδη την απάντηση για το που το γράφω. Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα ομως? Ο χριστιανισμος οπως και οι περισσοτερες θρησκειες, εκτος απο 5-10 βασικους κανονες που κανουν τις ζωες μας καλυτερες αν τους ακολουθησουμε, εχει αλλους 50 που αναγκαστικα οδηγουν σε περιθωριοποιηση διαφορων κοινωνικων ομαδων. Ομαδες που ουδεμια σχεση εχουν με βια. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη η θρησκεία για την περιθωριοποίηση ομάδων. Θες να πάρουμε τους ομοφυλόφιλους; Οκ τους απορρίπτει η εκκλησία. Έχεις την εντύπωση ότι το πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ακόμα και των νέων τους απορρίπτει επειδή είναι θρησκόληπτοι, η ακούνε τους παπάδες ή οτιδήποτε άλλο; Θέλεις ξέρω γω αυτούς που έχουν πολλες περιστασιακές σχέσεις; Η θρησκεία φταίει για την γνώμη που διαμορφώνεται για τους ανθρώπους που επιλέγουν αυτόν το τρόπο ζωής; Δεν νομίζω...
Toufas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Εξύβριση πως; Εκανε κάποιος συγγενής του νεκρου καλογερου μήνυση; Και σταματήστε οι χριστιανοί να το παίζετε θύματα. Είστε το 70%+ στην Ελλάδα (90% αν βάλουμε και τους γιαλαντζι). Το παπαδαριο σας έχει συμμετοχή στα κοινά. Δεν σας κατατρεχει κανεις. Αρκετά με την κλαψα
ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 70% που ακολουθουν πιστά ότι λέει η εκκλησία; Μαλλον ζεις σε άλλη χώρα...oh wait...
Toufas Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 τα παραπονα σου στο συναφι σου, οχι στους ασχετους με αυτο.
Lucifer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Η διαφορά είναι πως όταν ένας τυπάκος κράζει γέρους, θεία και ανιψιές, υπάρχει ένας Χ αριθμός πιστών που κάνουν σαν υστερικές αγάμητες σε εμμηνόπαυση. Την ίδια στιγμή, ο Dawkins (για παράδειγμα) διαβάζει το hate mail του γελώντας. Είστε πρόβατα. Φασίζων όχλος. Δεν είναι κατηγορία, δεν είναι βωμολοχία, είναι περιγραφή. Και πληροφοριακά, αναφορικά με την προσβολή, η ύπαρξη ηλίθιων ανθρώπων με προσβάλλει κι εμένα. Αλλά έχω μάθει πως η μόνη προσβολή που μπορεί να με βλάψει είναι η καρδιακή, κατά τα άλλα όσες φορές κι αν με πούνε βλάκα, πρόβατο, αμόρφωτο κτλ, lo and behold, τίποτα δε συμβαίνει. Δεν μου σπάει το πόδι, δεν με πιάνει πονοκέφαλος. Έχω ανταλλάξει άπειρες ευχές στη Μεσογείων (ειδικά όταν έχει κίνηση) δεν ένοιωσα ποτέ να προσβάλλομαι τόσο που να αρχίσω να κλαψουρίζω σαν κακομαθημένο 5χρονο κοριτσάκι. Grow up, δε νοιάζεται κανείς για το τι είναι ιερό για τον καθένα, χωρέστε το στις ευαίσθητες ψυχούλες σας και σταματήστε να υπερασπίζεστε (λολ) εσείς (ΛΟΛ) παντοδύναμα όντα. 5
status Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2012 Η διαφορά είναι πως όταν ένας τυπάκος κράζει γέρους, θεία και ανιψιές, υπάρχει ένας Χ αριθμός πιστών που κάνουν σαν υστερικές αγάμητες σε εμμηνόπαυση. Την ίδια στιγμή, ο Dawkins (για παράδειγμα) διαβάζει το hate mail του γελώντας. Είστε πρόβατα. Φασίζων όχλος. Δεν είναι κατηγορία, δεν είναι βωμολοχία, είναι περιγραφή. Και πληροφοριακά, αναφορικά με την προσβολή, η ύπαρξη ηλίθιων ανθρώπων με προσβάλλει κι εμένα. Αλλά έχω μάθει πως η μόνη προσβολή που μπορεί να με βλάψει είναι η καρδιακή, κατά τα άλλα όσες φορές κι αν με πούνε βλάκα, πρόβατο, αμόρφωτο κτλ, lo and behold, τίποτα δε συμβαίνει. Δεν μου σπάει το πόδι, δεν με πιάνει πονοκέφαλος. Έχω ανταλλάξει άπειρες ευχές στη Μεσογείων (ειδικά όταν έχει κίνηση) δεν ένοιωσα ποτέ να προσβάλλομαι τόσο που να αρχίσω να κλαψουρίζω σαν κακομαθημένο 5χρονο κοριτσάκι. Grow up, δε νοιάζεται κανείς για το τι είναι ιερό για τον καθένα, χωρέστε το στις ευαίσθητες ψυχούλες σας και σταματήστε να υπερασπίζεστε (λολ) εσείς (ΛΟΛ) παντοδύναμα όντα. Σ' αγαπώ, σόρρυ μεμέντομόρι, η σχέση μας τετέλεσθε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα