..MementoMori.. Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Όταν δεν ξέρουμε τι να πούμε τα κλασικά δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί σου κλπ κλπ. Εγώ τα βάζω με τόσους που μου την λένε εσύ δεν μπορείς... Υ.Γ Έτσι γουστάρω και εγώ να είμαι χριστιανός για αυτό πάψε να με κρίνεις! Δεν το έχω πει ακόμα όταν το θα έρθει η ώρα θα της πω σε αγαπάω! BTW και στην αρχαια Ελλαδα υπηρχαν πολλα ατομα που πιστευαν σε ενα και μοναδικο θεο Δεν εχει να κανει με το οτι δεν μπορω. Εχει να κανει με το οτι ρωτας απλα για να ρωτησεις. Ψαχνεις κατι να βρεις να στηριξεις τα πιστευω σου και να βρεις λαθος στους αλλους. Σου απαντησαν τοσα ατομα και ερχεσαι να ρωτησεις τα ιδια πραγματα. Ποιο το νοημα λοιπον να σε παρω στα σοβαρα και να σου απαντησω για αλλη μια φορα τα ιδια? Και μονο που νομιζεις οτι τα "βαζουμε μαζι σου" δειχνει την αντιληψη σου για τον διαλογο. Εχεις μια γνωμη και πισευεις οτι πρεπει να παλεψεις για αυτην σε ενα φορουμ. Με αλλα λογια δεν κανεις συζητηση, αλλα προσπαθεις να αποδειξεις στον εαυτο σου και στους υπολοιπους οτι εισαι ο καλυτερος. Το εχεις ξανακανει αυτο στο νημα με τον στρατο. Δεν σου εφτανε να παρεις το Ι5, επρεπε να πεισεις και εμας οτι ο στρατος ειναι μια μπουρδα. Ασχετα αν ειναι μπουρδα ή οχι, απο εκει φαινεται ποσο ανασφαλης εισαι σαν ανθρωπος που πρεπει ολοι να συμφωνουν με εσενα. Γι'αυτο ο,τι και αν σου γραψουμε θα μπει απο το ενα αυτι και θα βγει απο το αλλο. Επειδη ομως το υφακι σου απο κουραστικο εγινε εκνευριστικο, ειναι η σειρα μου να κανω ηλιθιες ερωτησεις. - Γιατι υπαρχουν παιδακια που πεινανε? - Που στο πεος ειναι ο θεος σου τα τελευταια 2000 χρονια? Πριν εμφανιζοταν καθε τρεις και λιγο. Περιμενω απαντησεις 3
g_alkis Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 +1 @ FilipposMD Περιγράφεις την αίσθηση της ελευθερίας Την αίσθηση του τρολ εννοείς
REDODIN7 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν εχει να κανει με το οτι δεν μπορω. Εχει να κανει με το οτι ρωτας απλα για να ρωτησεις. Ψαχνεις κατι να βρεις να στηριξεις τα πιστευω σου και να βρεις λαθος στους αλλους. Σου απαντησαν τοσα ατομα και ερχεσαι να ρωτησεις τα ιδια πραγματα. Ποιο το νοημα λοιπον να σε παρω στα σοβαρα και να σου απαντησω για αλλη μια φορα τα ιδια? Και μονο που νομιζεις οτι τα "βαζουμε μαζι σου" δειχνει την αντιληψη σου για τον διαλογο. Εχεις μια γνωμη και πισευεις οτι πρεπει να παλεψεις για αυτην σε ενα φορουμ. Με αλλα λογια δεν κανεις συζητηση, αλλα προσπαθεις να αποδειξεις στον εαυτο σου και στους υπολοιπους οτι εισαι ο καλυτερος. Το εχεις ξανακανει αυτο στο νημα με τον στρατο. Δεν σου εφτανε να παρεις το Ι5, επρεπε να πεισεις και εμας οτι ο στρατος ειναι μια μπουρδα. Ασχετα αν ειναι μπουρδα ή οχι, απο εκει φαινεται ποσο ανασφαλης εισαι σαν ανθρωπος που πρεπει ολοι να συμφωνουν με εσενα. Γι'αυτο ο,τι και αν σου γραψουμε θα μπει απο το ενα αυτι και θα βγει απο το αλλο. Επειδη ομως το υφακι σου απο κουραστικο εγινε εκνευριστικο, ειναι η σειρα μου να κανω ηλιθιες ερωτησεις. - Γιατι υπαρχουν παιδακια που πεινανε? - Που στο πεος ειναι ο θεος σου τα τελευταια 2000 χρονια? Πριν εμφανιζοταν καθε τρεις και λιγο. Περιμενω απαντησεις Όταν λέω τα βάζετε μαζί μου δεν εννοώ ότι δεν με χωνεύεται ή με μισητέ απλά ότι είναι ο λόγος μου εναντια στον δικό σας. Εννοείτε ότι προσπαθω να υπερασπίζομαι αυτά που πιστεύω μέχρι το τέλος αν δεν μπορώ δεν τα πιστεύω και αν τα καταφέρεις θα να με αλλαξεις θα σε παραδεκτό. Όσο για το στρατό γνώμη μου είναι ότι είναι άχρηστος και παρα πολλοί συμφωνούν με εμενα αλλα επίσης εμενα με ταλαιπωρεί το κράτος για να μου δώσει ένα Ι5 άρα ειναι φυσικό να παραπονιέμαι. Δεν είπα ότι δεν έχω ανασφάλειες όλοι οι άνθρωποι έχουν. Στο τελευταίο ερώτημα θα σου πω ότι και εγώ πολλές φορες έχω αυτή την απορία αυτό που μπορώ να σου πω εγώ σαν REDODIN7 είναι ότι ο θεος μας αφήνει ελεύθερους να πράξουμε άρα αν δεν πράξουμε σωστά υπάρχουν τέτοια προβλήματα ή αν θες μια άλλη εξήγηση πιο ""θεολιγικη"" μας δοκιμάζει για να δει αν θα κάνουμε το καλο ή κοιτάξουμε τη παρτι μας και τα παιδάκια παιδεύονται αλλα θα ανταμειφθούν είναι όπως ο πόνος είναι κάτι τι ενοχλητικό αλλα αν δεν υπήρχε δεν θα ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην υγεία μας. Στο τελευταίο δεν μπορώ να σου απαντήσω όπως ούτε εσύ δεν μπορείς να μου πεις πως φτιάχτηκε ο κόσμος τι υπήρχε πριν από αυτό κλπ κλπ.
headbanger Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός από ΟΛΑ αυτά , εισαι ΚΑΙ γιωτάς; από εδώ και πέρα στο θρεντ με εκπροσωπεί ο τούφας. Θα δεχθώ την θρησκεία σαν γενικές ιστοριούλες για να βελτιώσεις την συμπεριφορά σου. ο σκεπτώμενος άνθρωπος γνωρίζει/αντιλαμβάνεται κανόνες συμπεριφοράς, σεβόμενος της ιδιωτικότητα του άλλου. Δεν θέλω να έχω σεξουλικά guidelines )(δες δήλώσεις μητροπολίτη σήμερα!) ούτε να μου πούνε πως θα ζήσω την ζωή μου. Δέχομαι την ύπαρξη μιας μεγαλύτερης δύναμης, ίσως γιατί δεν είμαι σε θέση σαν απλός άνυρωπος να κατανοήσω το τι συμβαίνει γύρω μου. Κυρίως το γιατί συμβαίνει. Από έναν άνθρωπο που έκανε τα πάντα για α αποφύγει ενός έτους κατασκήνωση, και να επιμένει να υποστηρίζει θέματα πίστης, δεν ξέρω εμένα μου βρωμάει λίγο η επιμονή σου να μας μεταπείσεις. Δεν είσαι ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος σωστός ή λάθος. Απόψεις έχουμε όλοι. Πάντως πιο πολύ πίστη έχω στην δυτική ιατρική και τους επιστήμονες, παρά στους εκπροσώπους των θρησκειών, και τους φανατικούς αυτών. Όσα ξέρουμε για τον Θεό. γράφτηκαν από μερικούς παππάδες 4 αιώνες μετά τον θάνατο του. Επικράτησαν ΄-τυχαίο;- τμηματικά 4 ευαγγέλια ώστε να στηριχθεί μια νέα θρησκεία και να δημιούργηθούν γεωστρατηγικά δεδομένα και επιρροές. Δέξου το, κανείς δεν ξέρει τι παίζει. Στο θέμα άνθρωπος και συμπεριφορά τώρα, μέχρι και οι βουδιστές γιορτάζουν τα χριστούγεννα, μάλλον δεν 'εχεις αντιληφθεί το πόσο εμπορικές είναι οι χριστιανικές γιορτές. Πάω στην εκκλησία 1 φορά το 2μηνό. κυρίως για κοινωνικούς λόγους - μετανάτσης γαρ. έχω την εντύπωση όμως, οτι κρατάς παρωπίδες
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Στο τελευταίο ερώτημα θα σου πω ότι και εγώ πολλές φορες έχω αυτή την απορία αυτό που μπορώ να σου πω εγώ σαν REDODIN7 είναι ότι ο θεος μας αφήνει ελεύθερους να πράξουμε άρα αν δεν πράξουμε σωστά υπάρχουν τέτοια προβλήματα ή αν θες μια άλλη εξήγηση πιο ""θεολιγικη"" μας δοκιμάζει για να δει αν θα κάνουμε το καλο ή κοιτάξουμε τη παρτι μας και τα παιδάκια παιδεύονται αλλα θα ανταμειφθούν είναι όπως ο πόνος είναι κάτι τι ενοχλητικό αλλα αν δεν υπήρχε δεν θα ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην υγεία μας. Στο τελευταίο δεν μπορώ να σου απαντήσω όπως ούτε εσύ δεν μπορείς να μου πεις πως φτιάχτηκε ο κόσμος τι υπήρχε πριν από αυτό κλπ κλπ. Απο την στιγμη που ο θεος ειναι παντοδυναμος και παντογνωστης, δεν εχει νοημα να μας δοκιμασει γιατι γνωριζει απο πριν ποιος θα κανει τι. Οποτε ακυρη η δοκιμασια. - Επισης πως ειναι δυνατον να εχεις ελευθερη βουληση αφου ο θεος γνωριζει απο πριν τι θα κανεις? Ειπαμε ειναι παντογνωστης. - Οποιος πονεσει θα ανταμειφθει? Και εισαι οκ με αυτο σαν πιστη? - Δηλαδη ειναι ο θεος εκει πανω, μοιραζει αρρωστειες για να διασκεδασει, αλλα μετα θα παει στον παραδεισο? Το ακομα καλυτερο ειναι πως μεσες ακρες ο θεος δημιουργει δυστυχια σε ανημπορα παιδακια, ωστε εσυ και ο καθε πιστος να μπορεσετε να δειτε οτι υπαρχουν και χειροτερα ωστε να χαρειτε τις μιζερες ζωες σας. Ωραιος θεος μου ακουγεται. Οσο για το τελευταιο, φυσικα και ξερω πως φτιαχτηκε ο κοσμος. Παλευουν τοσα χρονια οι επιστημονες να το εξηγησουν. Αυτο που δεν ξερουμε ειναι τι υπηρχε πριν, αλλα θα το μαθουμε και αυτο καποια στιγμη απο τους επιστημονες παλι. Και παλι η θρησκεια σου θα αλλαξει το παραμυθακι της ωστε να ταιριαζει με τα καινουρια αδιασειστα στοιχεια. Γιατι παντα αυτο εκανε.
Lucifer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, είμαι σε αυτό το φόρουμ 12 χρόνια. 12 πανέμορφα χρόνια. Ποτέ δεν βγήκε άκρη σε παρόμοιο θρεντ. Αλλά με συγκινεί κάθε φορά η άσβεστη όρεξή μας. 2
REDODIN7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 εκτός από ΟΛΑ αυτά , εισαι ΚΑΙ γιωτάς; από εδώ και πέρα στο θρεντ με εκπροσωπεί ο τούφας. Εισαι λιγο ρατσιστουλης ? Πάω στην εκκλησία 1 φορά το 2μηνό. κυρίως για κοινωνικούς λόγους - μετανάτσης γαρ..Αν δεν υπηρχε εκκλησια ομως δεν θα πηγαινες έχω την εντύπωση όμως, οτι κρατάς παρωπίδες. Αν φοραγα παροπηδες δεν θα εκανα παρεα με ατομα που ειναι ομοφυλοφιλη, ξενοι, αλλοθρησκοι Δεν θα ακουγα μεταλ μουσικη ουτε θα εβλεπα ταινιες-σειρες που σατιριζουν αυτο που πιστευω Και φυσικα δεν θα εκανα διαλογο μαζι σου. Απο την στιγμη που ο θεος ειναι παντοδυναμος και παντογνωστης, δεν εχει νοημα να μας δοκιμασει γιατι γνωριζει απο πριν ποιος θα κανει τι. Οποτε ακυρη η δοκιμασια. - Επισης πως ειναι δυνατον να εχεις ελευθερη βουληση αφου ο θεος γνωριζει απο πριν τι θα κανεις? Ειπαμε ειναι παντογνωστης. - Οποιος πονεσει θα ανταμειφθει? Και εισαι οκ με αυτο σαν πιστη? - Δηλαδη ειναι ο θεος εκει πανω, μοιραζει αρρωστειες για να διασκεδασει, αλλα μετα θα παει στον παραδεισο? Το ακομα καλυτερο ειναι πως μεσες ακρες ο θεος δημιουργει δυστυχια σε ανημπορα παιδακια, ωστε εσυ και ο καθε πιστος να μπορεσετε να δειτε οτι υπαρχουν και χειροτερα ωστε να χαρειτε τις μιζερες ζωες σας. Ωραιος θεος μου ακουγεται. Οσο για το τελευταιο, φυσικα και ξερω πως φτιαχτηκε ο κοσμος. Παλευουν τοσα χρονια οι επιστημονες να το εξηγησουν. Αυτο που δεν ξερουμε ειναι τι υπηρχε πριν, αλλα θα το μαθουμε και αυτο καποια στιγμη απο τους επιστημονες παλι. Και παλι η θρησκεια σου θα αλλαξει το παραμυθακι της ωστε να ταιριαζει με τα καινουρια αδιασειστα στοιχεια. Γιατι παντα αυτο εκανε. Αυτο ειναι το δικαιομα της ελευθεριας δεν σου οριζει τη ζωη σου δινει επιλογη πχ βλεπεις ενα με λεφτα πεσμενο στο δρομο αν θα το κλεψεις ή θα τον πας στο νοσοκομειο ειναι δικια σου επιλογη. Πες μου εσυ που εισαι αθεος υπαρχει κατι στη ζωη που δεν πονας-παιδευεσαι για να γυνει, αν δεν δουλεψεις θα φας, αν δεν πονεσεις πως θα κανεις παιδια, αν δεν παθεις κατι κακο πως θα ξεχωρισεις το σωστο απο το λαθος. Ο θεος δεν μοιραζει αρρωστιες δυνει δοκιμασιες οπως ο δασκαλος σου βαζει τεστ για να δεις τι ξερεις και το αφεντικο σου στη πιεση για να δει αμα αξιζεις. Και εσενα ο πατερας σου και η μανα σου σε παιδευουν αλλα ερχετε στιγμη που λες δικιο ειχαν ενω στην αρχη θα παραπονεθεις και μπορει να πεις μανα εισαι εσυ.
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, είμαι σε αυτό το φόρουμ 12 χρόνια. 12 πανέμορφα χρόνια. Ποτέ δεν βγήκε άκρη σε παρόμοιο θρεντ. Αλλά με συγκινεί κάθε φορά η άσβεστη όρεξή μας. Παιζουμε για την χαρα του αθληματος, οχι για την νικη. 3
REDODIN7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά, είμαι σε αυτό το φόρουμ 12 χρόνια. 12 πανέμορφα χρόνια. Ποτέ δεν βγήκε άκρη σε παρόμοιο θρεντ. Αλλά με συγκινεί κάθε φορά η άσβεστη όρεξή μας. Ο διαλογος ειναι καλος και ας μην εχει αποτελεσματα στη τελικη περασες την ωρα σου και ακουσες πραγματα που δεν τα ηξερες.
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτο ειναι το δικαιομα της ελευθεριας δεν σου οριζει τη ζωη σου δινει επιλογη πχ βλεπεις ενα με λεφτα πεσμενο στο δρομο αν θα το κλεψεις ή θα τον πας στο νοσοκομειο ειναι δικια σου επιλογη. Πες μου εσυ που εισαι αθεος υπαρχει κατι στη ζωη που δεν πονας-παιδευεσαι για να γυνει, αν δεν δουλεψεις θα φας, αν δεν πονεσεις πως θα κανεις παιδια, αν δεν παθεις κατι κακο πως θα ξεχωρισεις το σωστο απο το λαθος. Ο θεος δεν μοιραζει αρρωστιες δυνει δοκιμασιες οπως ο δασκαλος σου βαζει τεστ για να δεις τι ξερεις και το αφεντικο σου στη πιεση για να δει αμα αξιζεις. Και εσενα ο πατερας σου και η μανα σου σε παιδευουν αλλα ερχετε στιγμη που λες δικιο ειχαν ενω στην αρχη θα παραπονεθεις και μπορει να πεις μανα εισαι εσυ. Αμα ειμαι ελευθερος να κανω ο,τι θελω γιατι παρεξηγειστε αν εγω τον κοροιδεψω? Ο ιδιος ο θεος σας μου εδωσε αυτην την επιλογη με ο,τι συνεπειες μπορει να εχει, οποτε εσεις οι κοινοι θνητοι γιατι ανακατευεστε? Μηπως νομιζετε οτι ξερετε καλυτερα απο τον ιδιο σας τον θεο? Αν δεν δουλεψω θα φαω. Πολλοι το κανουν και μαλιστα εις βαρος αλλων. Αναμεσα τους πολλοι χριστιανοι. Αν δεν πονεσω πως θα κανω παιδια. Πρωτα απ'ολα τι σκατα σαδομαζοχιστικα κανεις για τεκνοποιηση? Δευτερον στην περιπτωση που ημουν γυναικα και αναφερεσαι στην γεννα, υπαρχει η καισαρικη και η επισκληριδιος. No pain, yes gain. Αν δεν παθω κατι κακο πως θα μαθω? Μεχρι τα 4-5 λειτουργουσα ετσι. Αν επιανα την φωτια μαθαινα οτι ποναει. Απο εκει και περα σκεφτομαι με το μυαλο μου και την λογικη μου. Δεν χρειαζεται να αρρωστησω βαρια για να μαθω οτι δεν θα μου αρεσει. Δοκιμασιες εδωσαν στον Ηρακλη. Το να καταδικαζεις σε προωρο θανατο καποιον και να ριχνεις στο πενθος παραλληλα ενα σωρο ατομα, ειναι μαλακια. Ακομα χειροτερα ειναι μεγαλυτερη μαλακια να προσκυνας μια τετοια οντοτητα. Κατι σαν το συνδρομο της Στοκχολμης μου κανει. Η μανα μου και ο πατερας μου ειχαν σε πολλα δικιο και σε ακομα περισσοτερα αδικο. Οπως και η πλειοψηφια των γονιων ανα τους αιωνες. Ο λογος ειναι οτι ειδικα τα τελευταια 100 χρονια η ζωη αλλαζει με τοσο γρηγορους ρυθμους που τα παιδια ζουν σε διαφορετικο κοσμο απο τους γονεις τους. Το χασμα γενεων το εχεις ακουσει? Και για να το παμε και λιγο στον συμβολισμο, εσυ ειχες μανα και πατερα που σου εμαθαν αξιες και μπραβο τους, αλλα και τα ορφανα μαθαινουν αξιες απο καπου. Και σαν "ορφανος" μια χαρα μπορω να λειτουργησω μεσα στο κοινωνικο συνολο και ας εχω ενα παιδακι να με δειχνει με το δαχτυλο του και να προσπαθει να με πεισει ποσο ασχημα ειναι που δεν εχω γονεις.
zeniath Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορούμε να κάνουμε ένα διαχωρισμό στην πνευματικότητα και στην θρησκεία; Γιατί έχοντας μπλεγμένα αυτά τα 2 παίρνει τους πάντες η μπάλα χωρίς λόγο. Τι εννοώ; Να διαχωρίσουν τις θέσεις τους οι υπέρμαχοι του Χριστιανισμού & οι Άθεοι (ξανά) για να είναι ξεκάθαρο σε πιο θέμα γίνεται το debate. Για τα θέματα "αυτά είπε η θρησκεία" εγώ είμαι μαζί με τους άθεους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν μπαίνει στα στενά όρια μιας θρησκείας της οποίας τα διδάγματα & ιστορίες τα έγραψαν παπάδες για τους παπάδες για να καθορίζουν τις ζωές των απλών ανθρώπων. Το ότι νιώθω πιο κοντά τον χριστιανισμό είναι καθαρά λόγω γεωγραφικής τοποθεσίας που γεννήθηκα, όπως το ότι είμαι Γαύρος γιατί ήταν ο πατέρας μου και μένω Πειραιά (και όχι μόνο αλλά όλοι σχεδόν είμαστε ότι ήταν οι γονείς μας). Τέλος, βλακείες λένε όλα τα βιβλία τα θρησκευτικά δε μπα να μιλάμε για βουδισμό (ήμουν ψείρα στην προηγούμενη ζωή), ινδουισμό (ένας θεός για όλες τις δουλειές), ισλαμισμό (allahu akbar), χριστιανισμό (μην κάνετε τσιμπ...). Το να κάθεται ο χριστιανός να υπερασπίζεται ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε πριν 1600 χρόνια (ή την Π.Δ. ακόμα πιο παλιά) είναι το ίδιο ηλίθιο με το να λένε κάτι γείτονες στο εξοχικό μου που το νεογέννητο έχει πρόβλημα ότι "αν ζήσει θα ζήσει γιατί το θέλει ο θεός, αν είναι ναι πεθάνει θα πεθάνει για να τεστάρει την πίστη μας, μετάγγιση & χειρουργείο δεν του κάνουμε όμως", Ιεχωβάδες γαρ... Σαφώς και στην συζήτηση αυτή θα κερδίζουν πάντα οι Αθεϊστές αφού μιλάμε για τυπάκια που αν τα λέγανε αυτά τώρα θα τους ρωτάγαμε τι κάπνισαν...
REDODIN7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Αμα ειμαι ελευθερος να κανω ο,τι θελω γιατι παρεξηγειστε αν εγω τον κοροιδεψω? Ο ιδιος ο θεος σας μου εδωσε αυτην την επιλογη με ο,τι συνεπειες μπορει να εχει, οποτε εσεις οι κοινοι θνητοι γιατι ανακατευεστε? Μηπως νομιζετε οτι ξερετε καλυτερα απο τον ιδιο σας τον θεο? Αν δεν δουλεψω θα φαω. Πολλοι το κανουν και μαλιστα εις βαρος αλλων. Αναμεσα τους πολλοι χριστιανοι. Αν δεν πονεσω πως θα κανω παιδια. Πρωτα απ'ολα τι σκατα σαδομαζοχιστικα κανεις για τεκνοποιηση? Δευτερον στην περιπτωση που ημουν γυναικα και αναφερεσαι στην γεννα, υπαρχει η καισαρικη και η επισκληριδιος. No pain, yes gain. Αν δεν παθω κατι κακο πως θα μαθω? Μεχρι τα 4-5 λειτουργουσα ετσι. Αν επιανα την φωτια μαθαινα οτι ποναει. Απο εκει και περα σκεφτομαι με το μυαλο μου και την λογικη μου. Δεν χρειαζεται να αρρωστησω βαρια για να μαθω οτι δεν θα μου αρεσει. Δοκιμασιες εδωσαν στον Ηρακλη. Το να καταδικαζεις σε προωρο θανατο καποιον και να ριχνεις στο πενθος παραλληλα ενα σωρο ατομα, ειναι μαλακια. Ακομα χειροτερα ειναι μεγαλυτερη μαλακια να προσκυνας μια τετοια οντοτητα. Κατι σαν το συνδρομο της Στοκχολμης μου κανει. Η μανα μου και ο πατερας μου ειχαν σε πολλα δικιο και σε ακομα περισσοτερα αδικο. Οπως και η πλειοψηφια των γονιων ανα τους αιωνες. Ο λογος ειναι οτι ειδικα τα τελευταια 100 χρονια η ζωη αλλαζει με τοσο γρηγορους ρυθμους που τα παιδια ζουν σε διαφορετικο κοσμο απο τους γονεις τους. Το χασμα γενεων το εχεις ακουσει? Και για να το παμε και λιγο στον συμβολισμο, εσυ ειχες μανα και πατερα που σου εμαθαν αξιες και μπραβο τους, αλλα και τα ορφανα μαθαινουν αξιες απο καπου. Και σαν "ορφανος" μια χαρα μπορω να λειτουργησω μεσα στο κοινωνικο συνολο και ας εχω ενα παιδακι να με δειχνει με το δαχτυλο του και να προσπαθει να με πεισει ποσο ασχημα ειναι που δεν εχω γονεις. Γιατί είμαστε άνθρωποι και έχουμε αδυναμίες δεν είναι λογικό ? Μιλάμε για το MO πάντα άρα εσύ αν δουλέψεις δεν θα φας Εννοείτε ότι μιλάω για τι γεννα δεν μπορούν όλοι να κάνουν επισκληρίδιο και φυσικά υπάρχουν και παρενέργειες αλλα πιστεύω κατάλαβες τι θέλω να πω ακόμα και αναισθητικό να πάρεις θα έχει αυτό το ενοχλητικό μούδιασμα. Είναι μεγάλη κουβέντα δεν ξέρεις αν ζούσε αν θα ήταν καλύτερα αλλα και πάλι υπάρχει η θετική πλευρά ξέρεις το χαμόγελο του παιδιού "φτιακτηκε" λόγω του θανάτου του μικρού Ανδρέα. Έτσι και η θρησκεία αλλάζει βλέπει τα λάθη της και τα διορθώνει, σε γενικές γραμμές όμως δίκιο είχαν οι γονείς σου πχ που σου έλεγαν να πας σχολειό και δεν ήθελες. Μάνα και πατέρας δεν είναι μονο αυτός που σε γεννα τα ορφανά φυσικά και μπορούν να βρούν ένα δάσκαλο η ένα φίλο που να τους σταθεί σαν οικογένεια.
..MementoMori.. Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Γιατι ειμαστε ανθρωποι και εχουμε αδυναμιες δεν ειναι λογικο? Αφου ξερεις οτι εχεις αδυναμιες και τις αναγνωριζεις, διορθωσε τις. Μιλαμε για το ΜΟ παντα αρα εσυ αν δουλεψεις δεν θα φας Ε? Εννωειτε οτι μιλαω για τι γεννα δεν μπορουν ολοι να κανουν επισκληριδιο και φυσικα υπαρχουν και παρενεργιες αλλα πιστευω καταλαβες τι θελω να πω ακομα και αναισθητικο να παρεις θα εχει αυτο το ενοχλητικο μουδιασμα. Ξαναλεω οτι δεν χρειαζομαι πονο για να ξεχωρισω την ευτυχια Ειναι μεγαλη κουβεντα δεν ξερεις αν ζουσε αν θα ηταν καλυτερα αλλα και παλι υπαρχει η θετικη πλευρα ξερεις το χαμογελο του παιδιου φτιακτηκε λογω του θανατου του μικρου Ανδρεα. Δεν υπαρχει θετικη πλευρα στον θανατο. Ρωτα τους γονεις του μικρου Αντρεα αν θα προτιμουσαν το παιδι τους ζωντανο. Ετσι και η θρησκεια αλλαζει βλεπει τα λαθη της και τα διορθωνει, σε γενικες γραμμες ομως δικιο ειχαν οι γονοις σου πχ που σου ελεγαν να πας σχολειο και δεν ηθελες. Απο την στιγμη που αλλαζει βασικες της διδαχες, χανει καθε ειδους αξιοπιστια και για τα υπολοιπα. Μανα και πατερας δεν ειναι μονο αυτος που σε γενα τα ορφανα φυσικα και μπορουν να βρουν ενα δασκαλο ή ενα φιλο που να τους σταθει σαν οικογενια. Καποιον αλλον τροπο ζωης δηλαδη. Ερχεσαι στα λογια μου.
status Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Απορια: Ας μου πει κάποιος γιατί οι περισσότεροι άθεοι σφού δεν πιστεύουν στο Θεό κάνουν τα εξής πράγματα. Παίρνουν μέρος σε μεγάλες γιορτές όπως Χριστούγεννα και Πάσχα Παίρνουν δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα Γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή Έχουν χριστιανικό όνομα Όταν δουν τα σκούρα λένε βοήθεια παναγία μου-χριστέ μου. 1. Δεν είμαστε αντικοινωνικοί. 2. Τιμώ και κάνω δώρα σε φίλους όλο το χρόνο, αλλά επειδή μερικοί είναι θρήσκοι, τους κάνω τότε να μην λένε ότι τους ξέχασα και δεν σέβομαι τα πιστεύω τους..χέστικα για να πιστεύω τους, για να νιώθουν καλά το κάνω, μαγκιά μου, εσύ από εμένα δώρο δεν παίρνεις..άντε το πολύ πολύ να σου στείλω Μ παρασκευή καμιά πουτάνα να σου κάτσει, έτσι για να βρεθείς στο δίλημμα.;ρ 3. Προσωπικά δεν γιορτάζω ονομαστική εορτή, σε στενούς φίλους που ξέρουν τι ρόλο βαράω δεν μου εύχονται καν. Στους ξένους, δες 1. 4. Διάταγμα Μεδιολάνων, διάβασε, θα καταλάβεις. Ο νηπιοβαπτισμός είναι μεγάλο λάθος, ξέρεις τι πόλεμο έχω φάει επειδή δεν θα βαφτίσω το παιδί μου; 5. Όταν κάτι είναι τόσο απίθανο να πιστέψεις, τότε χρησιμοποιείς φανταστικές αναλογίες. Δεν εχει να κανει με το οτι δεν μπορω. Εχει να κανει με το οτι ρωτας απλα για να ρωτησεις. Ψαχνεις κατι να βρεις να στηριξεις τα πιστευω σου και να βρεις λαθος στους αλλους. Σου απαντησαν τοσα ατομα και ερχεσαι να ρωτησεις τα ιδια πραγματα. Ποιο το νοημα λοιπον να σε παρω στα σοβαρα και να σου απαντησω για αλλη μια φορα τα ιδια? Και μονο που νομιζεις οτι τα "βαζουμε μαζι σου" δειχνει την αντιληψη σου για τον διαλογο. Εχεις μια γνωμη και πισευεις οτι πρεπει να παλεψεις για αυτην σε ενα φορουμ. Με αλλα λογια δεν κανεις συζητηση, αλλα προσπαθεις να αποδειξεις στον εαυτο σου και στους υπολοιπους οτι εισαι ο καλυτερος. Το εχεις ξανακανει αυτο στο νημα με τον στρατο. Δεν σου εφτανε να παρεις το Ι5, επρεπε να πεισεις και εμας οτι ο στρατος ειναι μια μπουρδα. Ασχετα αν ειναι μπουρδα ή οχι, απο εκει φαινεται ποσο ανασφαλης εισαι σαν ανθρωπος που πρεπει ολοι να συμφωνουν με εσενα. Γι'αυτο ο,τι και αν σου γραψουμε θα μπει απο το ενα αυτι και θα βγει απο το αλλο. Επειδη ομως το υφακι σου απο κουραστικο εγινε εκνευριστικο, ειναι η σειρα μου να κανω ηλιθιες ερωτησεις. - Γιατι υπαρχουν παιδακια που πεινανε? - Που στο πεος ειναι ο θεος σου τα τελευταια 2000 χρονια? Πριν εμφανιζοταν καθε τρεις και λιγο. Περιμενω απαντησεις Πάμε Μήλο, ΤΩΡΑ! /> Παιδιά, είμαι σε αυτό το φόρουμ 12 χρόνια. 12 πανέμορφα χρόνια. Ποτέ δεν βγήκε άκρη σε παρόμοιο θρεντ. Αλλά με συγκινεί κάθε φορά η άσβεστη όρεξή μας. Αυτό τώρα είναι επιχείρημα για να σταματήσουμε να e-σκοτωνόμαστε; :Ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα