Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλες φορες το να ξερεις ενα βιβλιο καλα δεν λεει τιποτα το θεμα ειναι να εχεις καταλαβει την ουσια του.

1 Το να πιστευεις σε κατι και να προσπαθεις να το αποδιξεις εχει μεγαλη αξια ενω το να μην πιστευεις σε τιποτα οχι γιατι απλα δεν εχει τιποτα να αποδιξεις και μενεις στασιμος.

2 Δεν ειπα οτι η θρησκεια μου ειναι η καλυτερη απο ολες της αλλες αλλα οτι ειναι καλυτερη απο τον μουσουλμανισμο.

3 Λεω τη γνωμη μου αν θες το συζηταμε αν θες δεν ξαναμιλας για αυτο το θεμα, παντος εσεις εχετε δικαιομα να κραζετε και να λετε παστιτσιο εμεις ομως οχι να λεμε αυτα που πιστευουμε.

Αυτο ειναι η ελευθερια της γνωμης που ευαγγελιζεσαι ?

1: οτι ναναι ομως. Κανεις θρησκος δεν προσπαθει να αποδειξει οτι υπαρχει θεος ή το απο που ειμαστε. Το μαγικο σου βιβλιο τα λεει ολα αυτα. Εκτος αν εισαι γιαλαντζι χριστιανος που μαλλον εισαι.

2: λενε οτι τα sequels ειναι πιο κακα παντα, αλλα ειναι σαν να μου λες οτι το 2o twilight ειναι κλασεις ανωτερο απο το 3ο ενω εγω τα θεωρω ολα αθλια.

3: στο σπιτι σου δεν τρωτε παστιτσιο? εκτος αν η θρησκεια σου εχει αποκλειστικότητα στα ονοματα/ο τρελλος γερος παισιος εγινε αγιος απο το παπαδαριο σας. Δεν σου ειπα να μην λες οτι εισαι χριστιανος. Οταν ομως λες κατι, να εισαι ετοιμος για σχολιασμο. Εγω ειμαι και μπορω να αντικρουσω οτι εχει γραφτει απο καθε θρησκο εδω μεσα. Κανεις δεν σου απαγορευσε να λες οτι εισαι θρησκος. Τους κανονες που εσυ εχεις επιλεξει/προγραμματιστει απο τους γονεις σου να πιστευεις, κρατα τους για σενα ομως. Ναι θα ψησω κοψιδια την παρασκευη που ειναι "μεγαλη" για εσας. Οπως εσεις τρωτε κατα το ραμαζανι και κανετε δουλειες την κυριακη. Και εγω κανω τα ιδια και δεν θα σεβαστω κανενα σαββατο και καμια κυριακη. Γιατι ειναι απλα μερες.

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελευθερία της γνώμης μόνο εφόσον συμφωνείς με αυτά που πιστεύουν οι άλλοι!

Οχι βεβαια, ελευθερια γνωμης για ολους αρκει να μην ενωχλουν τους γυρω τους, γιατι ως γνωστον η ελευθερία ενός ανθρώπου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

1: οτι ναναι ομως. Κανεις θρησκος δεν προσπαθει να αποδειξει οτι υπαρχει θεος ή το απο που ειμαστε. Το μαγικο σου βιβλιο τα λεει ολα αυτα. Εκτος αν εισαι γιαλαντζι χριστιανος που μαλλον εισαι.

2: λενε οτι τα sequels ειναι πιο κακα παντα, αλλα ειναι σαν να μου λες οτι το 2o twilight ειναι κλασεις ανωτερο απο το 3ο ενω εγω τα θεωρω ολα αθλια.

3: στο σπιτι σου δεν τρωτε παστιτσιο? εκτος αν η θρησκεια σου εχει αποκλειστικότητα στα ονοματα/ο τρελλος γερος παισιος εγινε αγιος απο το παπαδαριο σας. Δεν σου ειπα να μην λες οτι εισαι χριστιανος. Οταν ομως λες κατι, να εισαι ετοιμος για σχολιασμο. Εγω ειμαι και μπορω να αντικρουσω οτι εχει γραφτει απο καθε θρησκο εδω μεσα. Κανεις δεν σου απαγορευσε να λες οτι εισαι θρησκος. Τους κανονες που εσυ εχεις επιλεξει/προγραμματιστει απο τους γονεις σου να πιστευεις, κρατα τους για σενα ομως. Ναι θα ψησω κοψιδια την παρασκευη που ειναι "μεγαλη" για εσας. Οπως εσεις τρωτε κατα το ραμαζανι και κανετε δουλειες την κυριακη. Και εγω κανω τα ιδια και δεν θα σεβαστω κανενα σαββατο και καμια κυριακη. Γιατι ειναι απλα μερες.

Αυτο το θρησκος μας εφαγε, εσυ τι θες τελικα ενα κολημενο που φοραει παροπιδες ή εναν "εναλακτικο" ανθρωπο που κανει διαλογο ?

Αυτα ειναι "γουστα" αλλη βλεπουν το twilight και γελουνε και αλλοι το βρισκουν ενδιαφερον.

Μια χαρα ειναι το παστιτσιο και απο τα αγαπημενα μου μαλιστα το θεμα δεν ειναι μονο το ονομα αλλα και οτι εγινε παραποιηση μιας εικονας αλλα και οτι οι περισοτεροι δεν ΣΑΤΙΡΙΖΑΝΕ αλλα ΚΡΑΖΑΝΕ εχει μεγαλη διαφορα!

Δεν σου ειπα ποτε μην τρως Μ.Παρασκευη αυτο ομως που σου λεω ειναι να σεβεσαι καποια πραγματα, και εγω δεν ειμαι μουσουλμανος και δεν νηστευω στο ραμαζανι αλλα ποτε δεν εκραξα το κορανι δεν εβρισα το μωαμεθ και δεν εκανα πλακα με τους "αγιους" τους.

Δημοσ.

Οχι βεβαια, ελευθερια γνωμης για ολους αρκει να μην ενωχλουν τους γυρω τους, γιατι ως γνωστον η ελευθερία ενός ανθρώπου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Αυτο το θρησκος μας εφαγε, εσυ τι θες τελικα ενα κολημενο που φοραει παροπιδες ή εναν "εναλακτικο" ανθρωπο που κανει διαλογο ?

Αυτα ειναι "γουστα" αλλη βλεπουν το twilight και γελουνε και αλλοι το βρισκουν ενδιαφερον.

Μια χαρα ειναι το παστιτσιο και απο τα αγαπημενα μου μαλιστα το θεμα δεν ειναι μονο το ονομα αλλα και οτι εγινε παραποιηση μιας εικονας αλλα και οτι οι περισοτεροι δεν ΣΑΤΙΡΙΖΑΝΕ αλλα ΚΡΑΖΑΝΕ εχει μεγαλη διαφορα!

Δεν σου ειπα ποτε μην τρως Μ.Παρασκευη αυτο ομως που σου λεω ειναι να σεβεσαι καποια πραγματα, και εγω δεν ειμαι μουσουλμανος και δεν νηστευω στο ραμαζανι αλλα ποτε δεν εκραξα το κορανι δεν εβρισα το μωαμεθ και δεν εκανα πλακα με τους "αγιους" τους.

Δηλαδη δεν θες να σε τσουβαλιαζουν με τους αλλους πιστους της θρησκειας σου... Κοιτα να δεις που κατι μου λεει οτι και εμεις σου λεμε το ιδιο πανω κατω.

Με ειδες να βριζω αγιους και παναγιες και το λες αυτο? Τα προβατα κοροιδευω. Κατι μου λεει οτι και εσυ κανεις το ιδιο για τους μουσουλμανους και τους λες υποαναπτυκτους αλλα δεν ξερω αν πρεπει να το πω με σιγουρια.

Δημοσ.

Δηλαδη δεν θες να σε τσουβαλιαζουν με τους αλλους πιστους της θρησκειας σου... Κοιτα να δεις που κατι μου λεει οτι και εμεις σου λεμε το ιδιο πανω κατω.

Με ειδες να βριζω αγιους και παναγιες και το λες αυτο? Τα προβατα κοροιδευω. Κατι μου λεει οτι και εσυ κανεις το ιδιο για τους μουσουλμανους και τους λες υποαναπτυκτους αλλα δεν ξερω αν πρεπει να το πω με σιγουρια.

Γιατί είπα εγώ ότι όλοι οι άθεοι είναι ίδιοι ?

Δεν είπα για εσένα αλλα γενικά ότι υπάρχουν παρα πολλοί που βρίζουν τα θεία και κράζουν και το παίζουν άθεοι.

Και καλά κανεις και εγώ τους κράζω ειδικά τους "δικούς" μου.

Εν κατακλείδι το θέμα είναι ότι με αφορμή τη σύλληψη του υπεθύνου για την ομάδα του παστίτσιου που έχω το κρίνω λάθος βγήκε πολύ μισος από πολλούς και αυτό με πείραξε.

Δημοσ.

Καταλαβαινεις οτι το μισος βγηκε γιατι τον μπαγλαρωσανε με την δικαιολογια βλασφημιας? Για τον μεσο χριστιανοταλιμπαν ειναι μεγαλη παρασκευη και για μενα ειναι παρασκευη. Πες μου τι θα ακουσω αν ψησω κοψιδια εκεινη την μερα και ποσο λεκτικα θα με θαψουν ολοι οι καλοι χριστιανοι? Δεν βριζουν τα θεια, δεν ειναι θεια για αυτους. Οπως εσυ τρως μοσχαρι, ενω για αλλους ειναι ιερο.

Δημοσ.

Καταλαβαινεις οτι το μισος βγηκε γιατι τον μπαγλαρωσανε με την δικαιολογια βλασφημιας? Για τον μεσο χριστιανοταλιμπαν ειναι μεγαλη παρασκευη και για μενα ειναι παρασκευη. Πες μου τι θα ακουσω αν ψησω κοψιδια εκεινη την μερα και ποσο λεκτικα θα με θαψουν ολοι οι καλοι χριστιανοι? Δεν βριζουν τα θεια, δεν ειναι θεια για αυτους. Οπως εσυ τρως μοσχαρι, ενω για αλλους ειναι ιερο.

Άσε, σκοτώνονται μόνοι τους αυτοί με τους παλαβούς που τρέφουν τόσα χρόνια..

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/421813/ekopse-me-mahairi-meros-apo-tin-geneiada-tou-ignatiou/

Δημοσ.

Δηλαδή το επιχείρημά είναι "τα είπε γαμάτα επειδή δεν ξέρουμε τι είπε, άρα δε μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν τα είπε γαμάτα";

Eνώ το επιχείρημα, "Δεν υπάρχει , αλλά δε μπορώ να σου δώσω απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα, αλλά όμως παρόλο που δε μπορώ, αυτός δεν υπάρχει, είναι καλύτερο ως επιχείρημα?

Παρεπιπτόντος το τα είπε γαμάτα, ήταν πλάκα, όχι επιχείρημα. Αν θέλεις να ξαναγράφουμε τα ιδια και τα ίδια, να το κάνουμε αλλά άκρη δε θα βγει και το ξέρεις καλυτερα από εμένα.

Δημοσ.

Eνώ το επιχείρημα, "Δεν υπάρχει , αλλά δε μπορώ να σου δώσω απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα, αλλά όμως παρόλο που δε μπορώ, αυτός δεν υπάρχει, είναι καλύτερο ως επιχείρημα?

Ναι. Γιατί εγώ τουλάχιστον στα χθεσινά αναπάντητα ερωτήματα, απάντησα σήμερα. Στα σημερινά, θα σου απαντήσω αύριο. Και γενικά, εγώ ανακάλυψα το κωλοφάκην τσιμέντο για να χτίσεις εσύ την εκκλησία σου. Βουλώνεις.

(Το Β' Ενικό εξυπηρετεί σκοπούς ομαδοποίησης, προφανώς δεν είναι προσωπικό ε)

Παρεπιπτόντος το τα είπε γαμάτα, ήταν πλάκα, όχι επιχείρημα.

Πάσο.

Δημοσ.

Ναι. Γιατί εγώ τουλάχιστον στα χθεσινά αναπάντητα ερωτήματα, απάντησα σήμερα. Στα σημερινά, θα σου απαντήσω αύριο. Και γενικά, εγώ ανακάλυψα το κωλοφάκην τσιμέντο για να χτίσεις εσύ την εκκλησία σου. Βουλώνεις.

(Το Β' Ενικό εξυπηρετεί σκοπούς ομαδοποίησης, προφανώς δεν είναι προσωπικό ε)

Γιατί θα σε παρεξηγήσω βρε? :-)

Κοίτα πως έχουν τα πράγματα.

Και το 3000 π.Χ. πίστευαν οτι τη Γη τη κρατάει ένας Τιτάνας. Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να αποδειχθεί πως η γη είναι στρογγυλή.

Όταν δώσουμε τις απαντήσεις σε όλα τα αναπάντητα ερωτήματα, ίσως τότε να μην έχει κανεις ανάγκη να πιστεύει.

Για την ώρα όμως, επέτρεψέ μου. Ειδικά όταν βιώνω ο ίδιος ένα θαύμα κατά τη σημερινή ημέρα

Παρεμπιπτόντως το τσιμέντο δημιουργείτε από κάποια υλικά που υπήρχαν στον πλανήτη πριν δημιουργηθούμε εμείς.

Μπορώ αν θέλω να σου πω οτι ακόμα και αυτό το χρωστάς στον ένα και μοναδικό, το οποίο εννοείτε οτι θα είναι υπερβολή αλλά who cares?

Ασε που στο επιχείρημα,πως εσύ μου απαντάς στα σημερινά ερωτήματα αύριο, εγω μπορω να σου απαντήσω εδώ και τώρα. God Knows.:P

Bλέπεις τι εύκολο που είναι? Οταν δε ξέρω κάτι, το ρίχνω στο Θεό. Κάπως έτσι, χαλάει και η εικόνα του τελικά και φτάνουμε στη σημείο τη στιγμή που μιλάμε για έναν Θεό που διδάσκει την αγάπη να βλέπουμε γραφές που αναφέρουν την τιμωρία.

Συζητήσεις τέτοιου είδους μπορουν να μας παλαβώσουν :P

Δημοσ.

Δεν ηξερα στα διαγωνισματα στην χημεια/φυσικη να εγραφα στις απαντησεις "ειναι θελημα θεου"... Ποιος να μου πει οτι ειναι λαθος?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ηξερα στα διαγωνισματα στην χημεια/φυσικη να εγραφα στις απαντησεις "ειναι θελημα θεου"... Ποιος να μου πει οτι ειναι λαθος?

Είσαι πολύ πίσω ρε.

Εγω το έχω γράψει και έβαλα τον πωρωμένο παπά θρησκευτικό να τσακωθεί με τον Φυσικό που μας έκανε Βιολογία.

Που να τα δεις αυτά Τουφαααα :P :P

Συγκεκριμένα σε τεστ που αφορουσε την εξέλιξη, έγραψα πως ειμαι αδιάβαστος διοτι ο κος Τάδε των θρησκευτικών, είπε πως για όλα ειναι υπεύθυνος ο Θεός :P

Στη Βιολογία πήρα μονάδα σε εκείνο το τεστ, αλλά στα θρησκευτικά δεν έπεσα ποτέ κάτω απο 2ο :P :P

Aν λάβουμε υποψη οτι ο θρησκευτικός ήταν και διευθυντής του σχολείου, δε με χάλασε καθόλου.

Να προσθέσω πως σε κάθε ερώτηση που μας έκανε ο Παπάς, σήκωνα χέρι και απαντούσα "ο τριαδικός Θεός". Η απάντηση ηταν μόνιμα σωστή προς μεγάλη μου έκπληξη :P

• Like 1
Δημοσ.

Ασε που στο επιχείρημα,πως εσύ μου απαντάς στα σημερινά ερωτήματα αύριο, εγω μπορω να σου απαντήσω εδώ και τώρα. God Knows. :P

Ναι, στο ερώτημα "ποιος ξέρει πώς γίνεται το Χ;" θα απαντήσεις αυτό.

Στο ερώτημα "πώς το ξέρεις" "με ποιο τρόπο η μάζα δημιουργεί βαρύτητα" "γιατί μόνο 3 ζώα στον πλανήτη έχουν εμμηνόπαυση" και "που διάολο είναι το υπόλοιπο Χ% της υπαρκτής ύλης στο σύμπαν" θα πάρεις τα παπάρια μου όμως. Όπως κι εγώ.

Η τρανή διαφορά είναι πως η θρησκεία σου μαθαίνει να καλύπτεσαι με το θέλημα του θεού της. Με το οποίο δεν έχω κανένα θέμα, αν θέλει ο θεός να βγάλω καρκίνο στον πνεύμονα εγώ πάω πάσο, αλλά αυτό δεν απαντάει στο διαδικαστικό του θέματος, απαντάει στο γιατί.

Οπότε στο ερώτημα "γιατί υπάρχει ο σταφυλόκοκκος στη ζωή μας" η μαντεψιά σου περί θεού με τη μαντεψιά μου περί μη-ύπαρξης αιτιότητας εξισώνονται.

Στο ερώτημα όμως "τι αντιβίωση να πάρω για να πάω (και να μη με πάνε 4) αύριο στην εκκλησία" ούτε η εκκλησία, ούτε η θρησκεία, ούτε ο θεός απάντησε ποτέ.

Δημοσ.

Bρε Luci, λες και δε ξέρεις το σκεπτικό των πωρωμένων θρήσκων. "Πίστευε και μη ερεύνα" αντί για το "πίστευε και μη, ερεύνα.)

Δεν είναι ηλίθιος (όλος) ο κόσμος.

Σαφώς και η επιστήμη παίζει σημαντικό ρόλο.

Καρκίνο του πνευμονα θα πάθεις λόγω της ελευθερης βούλησης. Πάρκινσον όμως ή Αλτσχάιμερ ή αν το παιδι σου ξαφνικά στα 2 του χρόνια προκύψει αυτιστικό, θα είναι κάτι ανεξήγητο, διότι η επιστήμη ακόμα δεν μας έχει απαντήσει και εκεί θα γυρίσεις και θα πεις το "γιατι Θεέ μου".

Παρεμπιπτόντως η ζωη μας έχει αποδείξει, πως τα πάντα έχουν το ρόλο τους στο σύστημα της ζωής. Ακόμα και ο σταφυλόκοκκος μορφή ζωής ειναι. Κρατάει μια ισορροπία η φύση αν το δούμε πιο πλατιά το πράγμα. Μιλάμε για οργανισμό που υπάρχει πριν από εμάς αν δε κάνω λάθος έτσι? :P

Δημοσ.

Μαλακίες. Το τελευταίο αποκούμπι των θρησκειών, μετά απο τα τελευταία αποτελέσματα του σερν, είναι τα διαφορετικά είδη οργανισμών, όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα πουκαικαλά οι θρησκείες δίνουν απαντήσεις, έχουν σχεδόν απαντηθεί.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν βλαμμενοι που βλέπουν ποδόσφαιρο, που ακούν πάολα, που πιστεύουν σε παραμύθια, κανένας δεν είναι τέλειος και ευτυχώς για αυτούς δεν είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις με ποινή τον θάνατο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...