Cossutius. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 τότε ποιος ο λόγος να είσαι πιστός μιας συγκεκριμένης θρησκείας? Αυτό που εξήγησα και σε προηγούμενες σελίδες (και δε βρίσκεις σύμφωνους ούτε τους άθεους, άλλα ούτε και τους θρησκευόμενους), είναι πως δε χρειάζεται να συμφωνεις με κάποια θρησκεία για να πιστεύεις στο Θεό, ούτε να την ακολουθείς. ΌΛΕΣ οι θρησκείες συμφωνούν σε ένα πράγμα. Στο ότι ο Θεός είναι ένας και είναι για όλους. Αν κάποιοι τον λένε Αλαχ, ή Βουδα ή δε ξέρω και εγω πως, δε με απασχολεί. Το αν θα κάνω το σταυρό μου ή αν θα σκύψω και θα προσκυνήσω, είναι κάτι που αποτελεί προσωπική "τελετή" του καθενός. Καμία θρησκεία δεν ειναι καλύτερη απ τις άλλες. Το βασικό στοιχείο σε όλες τις θρησκείες είναι το αγαπάτε αλλήλους και από κει και πέρα, έχουμε κάμποσα πράγματα τα οποία μας οδηγούν στη παράνοια. Η γυναίκα είναι ίση, αλλά η δε γυνή να φοβάται τον άνδρα (ισχύει και στο Ισλαμ και σε εμάς αυτό) Όλοι είμαστε παιδιά του πανάγαθου και αρκεί να είμαστε καλοί άνθρωπο - αλλά όποιος δε πιστέψει θα καει στο πυρ το εξώτερον Αγαπάτε αλλήλους έλεγε ο Τζίζας, θα έρθει η δευτέρα παρουσία λένε οι απόστολοι. Εντάξει. Με τη τρομοκρατία ίσως σε κάποιες άλλες εποχές, να είχες οπαδούς, όχι όμως τώρα. Και ειδικά στο Ισλαμ όσο περισσότερο φτωχός και αμόρφωτος είναι κάποιος, τόσο και το ρίχνει στη θρησκεία, διότι δεν μπορεί να διαβάσει, να δει τι γράφει το κοράνι, να κρίνει μόνος του, αν αυτά που του λένε ισχύουν. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Όχι Cossotius... Οι θρησκείες δεν συμφωνούν ότι ο θεός είναι ένας και είναι για όλους... Η κάθε μία λέει ότι ο ΔΙΚΟΣ της θεός είναι ένας και είναι για όλους, το οποίο είναι ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΟ από αυτό που έγραψες. 1
REDODIN7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 ο βουδας δεν ειναι θεοτητα. Το ξερω αλλα αν υμουν βουδιστης σε αυτος θα ζηταγα τη λυση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 με κάλυψε ο Timon...
Cossutius. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Όχι Cossotius... Οι θρησκείες δεν συμφωνούν ότι ο θεός είναι ένας και είναι για όλους... Η κάθε μία λέει ότι ο ΔΙΚΟΣ της θεός είναι ένας και είναι για όλους, το οποίο είναι ΔΙΑΦΟΤΕΡΙΚΟ από αυτό που έγραψε Επειδή με πιάνεις αδιάβαστο. Λέει κάποια θρησκεία οτι ο θεός της τάδε θρησκείας είναι ψεύτικος? Όλες σε έναν Θεό δεν αναφέρονται? Αναφέρονται σε άλλους? Ένας θεός για όλους τους πιστους εγω ξέρω. Είναι διαφορετικό το "δε πιστεύεις στη θρησκεία μου, άρα είσαι άπιστος και θα καεις στη κόλαση" με το "ο Θεός είναι ένας για όλο το κόσμο" που λέει η κάθε θρησκεία. Ελπίζω να το κατάλαβες τωρα. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2012 από Cossutius.
Andreas2 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι μόνο το αγαπάτε αλλήλους.. .Αλλά και η λατρεία προς τον Θεό.
Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι μόνο το αγαπάτε αλλήλους.. .Αλλά και η λατρεία προς τον Θεό. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Επειδή με πιάνεις αδιάβαστο. Λέει κάποια θρησκεία οτι ο θεός της τάδε θρησκείας είναι ψεύτικος? Ναι, η θρησκεία της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Σε παραπέμπω στην πρώτη (και στη δεύτερη) από τις δέκα εντολές που Ο ΙΔΙΟΣ ο θεός των Ιουδαίων έδωσε στον Μωυσή. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 όχι αδιάβαστος, με alzheimer's
Cossutius. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 όχι αδιάβαστος, με alzheimer's Oυ ρε :P Δε σπουδασα θεολόγος λέμε Ρωτησα κάτι συγκεκριμένο. Αν υποστηρίζει κάποια θρησκεία οτι ο Θεός της άλλης ειναι ψεύτικος. Το Ισλαμ δε πιστευει σε κάποιο είδωλο. Εις ένα Θεό πιστεύει τον Αλαχ(εμεις τον λέμε θεό) και τον προφήτη του Μωάμεθ (εμεις στον υιο του Θεού ή μάλλον τον ίδιο τον Θεό, αφου ειναι τριαδικός -πολύ γέλιο όταν το έλεγα αυτό στον γνωστό θρησκευτικό Παπά, τον μπέρδευα και με πέταγε έξω ) Εγω με το τρόπο που το βλέπω ουσιαστικά και οι 2 (Ισλαμ και Χριστιανισμός)πιστεύουν στον ιδιο Θεό (τον μοναδικό)αλλά σε διαφορετική θρησκεία. Προσέξτε αρκετά τη τελευταία λέξη. Θρησκεία. Έχει τεράστια σημασία, σε οτι αφορά το νοημα του θρεντ, αν κατάλαβε κανεις τι εννοώ με το τρόπο που τα γράφω
Andreas2 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ένας Θεός υπάρχει και με μια πίστη λατρεύεται, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Cossutius. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν κάνω μια μεγάλη κωλοτουμπα στα λεγόμενά μου και σας αφήνω απ τη κουβέντα, γιατι αυτή τη στιγμή ξεκινάει το Β ημίχρονο και εκεί παίζει ο ένας και μοναδικός αθλητικός θεός (και ο κάγκουρας το κάρφωσε) 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Oυ ρε :P Δε σπουδασα θεολόγος λέμε έκοψες και τις ταινίες τα χριστούγεννα και το πάσχα ε?
Toufas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ένας Θεός υπάρχει και με μια πίστη λατρεύεται, τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα