Προς το περιεχόμενο

Μπορω μεσα απο το router ( pirelli της Cyta ) να απενεργοποιησω τις lan Θυρες;


koulouri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τωρα θα μου πειτε:

-Και αν παθει κατι και πρεπει να το συνδεσεις με καλωδιο για να το στρωσεις πως θα γινει;

Φανταζομαι οτι αν γινεται να απενεργοποιησω τις lan μεσα απο το menu

με το reset θα στρωνει ετσι δεν ειναι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν γνωρίζω αν μπορείς ν' απενεργοποιήσεις τις LAN θύρες, αλλά αν απενεργοποιήσεις το DHCP και ρυθμίσεις το δίκτυό σου σ' ένα μυστήριο Subnet (π.χ. 192.168.142.0/24) με στατικές ΙΡ, τότε μάλλον θα έχεις πετύχει κάτι αντίστοιχο: Να μη μπορεί να μπει κάποιος στο δίκτυο, βάζοντας απλά ένα καλώδιο στο Router.

 

Μια άλλη πρακτική θα ήταν να κλειδώσεις το Router με MAC Addresses, οπότε αν συνδεθεί κάποιος άλλος του οποίου η MAC δεν είναι δηλωμένη στη λίστα με τις επιτρεπόμενες, δε θα μπορεί να μπει στο δίκτυο.

 

Γενικότερα και πάντα σε φιλικό επίπεδο, θα ήθελα να παρατηρήσω πως βοηθάει περισσότερο να καταθέτεις το ίδιο το πρόβλημα παρά την πιθανολογούμενη λύση του. Αυτό το λέω γιατί πιστεύω πως ρωτάς αυτό που ρωτάς γιατί έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου, άλλος δηλαδή είναι ο απώτερος σκοπός σου, από το ν' απενεργοποιήσεις απλά τις θύρες έτσι για πλάκα.

 

Πάντα με κάθε φιλική διάθεση...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις δικιο, απλα συνηθως μουρμουριζουν ολοι:

"Δεν ειναι σωστο αυτο που πας να κανεις και μπλα μπλα μπλα!"

Δοκιμασα αυτο με τις mac addresses αλλα νομιζω ( τουλαχιστον ετσι αποδειχθηκε ) οτι πιανει μονο για wifi..

Moυ δινει 1 γειτονας ιντερνετ

( φιλος αλλα οχι κολλητος ),

δουλευει ( ηταν ειδικος φρουρος, τωρα εχει γινει αστυφυαλακας νομιζω )

και λειπει αρκετες ωρες την μερα απο το σπιτι..

Αφεινει το torrent ανοιχτο και βουλιαζουν ΟΛΑ..

του ρυθμισα εγω το torrent αλλα διαφορα δεν ειδα..

( δευτερη φορα που κανω αιτηση, την 1η ακυρωθηκε μετα απο 25 μερες )

μεχρι να μου βαλουν ιντερνετ παιρνω απο αυτον..αλλα γονατιζει παρα πολυ λογω torrent..

Ντρεπομαι να του πω να το κλεινει κ.λπ. απλα τις ωρες που ξερω οτι λειπει θελω να του το κλεινω για να σερφαρω ανετα.

Με τις αγγαρειες που του εχω κανει και δεν εχω παρει φραγγο αυτος θα επρεπε να ντρεπεται αλλα τεσπα

οριστε και η αποδειξη γι αυτους που μπορει να κραξουν!

-PS δες τα avatar μας!!!!

post-115854-0-84461400-1348128139_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να περιορισεις τον torrent client του ωστε να χρησιμοποιει λιγοτερη ταχυτητα για το κατεβασμα και το ανεβασμα ΚΑΙ λιγοτερες συνδεσεις ανα τορρεντ και συνολικα.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αν το ρουτερ εχει ρυθμισεις για QoS. Δεν εχω pirelli και δεν μπορω να βρω αμεσα καποιον που να εχει για να σου πω πως ρυθμιζεται.

Στο linksys wag200 μου παντως τα οσα εχει για QoS εινια υποτυπωδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α.το Mac address filtering ειναι μονο για το wifi οχι για καλωδιο.

β.το qos δεν θα προσφερει πολλα.

γ.στο Mtorrent πρεπει να μειωσεις ta max connections οπως επισης υπαρχει περιπτωση να μειωσεις το Upload αλλα αμα δεν ειναι τσεκαρισμενη στα Preferences bandwidth,apply rate to limit to utp connections δεν θα μειωθει το bandwidth.σε ελαχιστα ρουτερς και μονο απο telnet μπορεις να κλεισεις τις ethernet η να τις βαλεις σε αλλο vlan η να μην εχουν προσβαση στο ιντερνετ.βεβαια μπορει αυτος να θελει να το αφηνει ανοιχτο για να seedarei και να σε καταλαβει οταν δει οτι δεν εχει ανεβασει τιποτα.και ναι με Hard reset θα στρωσει

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου η λύση είναι πολύ απλή: Λίιιγες μέρες ακόμα υπομονή... it will come

αυτο σιγουρα

poulinos

τα εκανα ολα αλλα γιατρεια δε βρηκα!

η λυση ειναι μαλλον υπομονη.. :/

ε ναι να καθεσαι τωρα να ψαχνεις αν εχει telnet κτλ ενταξει δεν εχει νοημα.και εγω οταν σερφαρω αφηνω το Mtorrent ανοιχτο και απλα εχω συνηθισει κατι μικρα delay.υπαρχουν και αλλες λυσεις αλλα μετα μπλεκεις .πχ κλεισιμο dhcp και reboot το ρουτερ αλλα αμα δνε τα ξερεις καλα παιζει να τα κανεις χειροτερα και να χασεις προσβαση μετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

α.το Mac address filtering ειναι μονο για το wifi οχι για καλωδιο.

 

Συγνώμη, αλλά δεν ισχύει... Όπως μπορείς να κάνεις MAC Filtering στο Wifi, μπορείς και στο LAN. Δεν υπάρχει καμία θεωρία η πράξη που το απαγορεύει, παρά μόνο οι διαθέσιμες επιλογές στο κάθε router (firmware). Με άλλα λόγια θα πρέπει το firmware να υποστηρίζει αυτές τις επιλογές. Μερικά, λίγα στον αριθμό ομολογώ, δεν τις έχουν στο web interface. Τις έχουν όμως σε CLI (βέβαια ο μέσος χρήστης, που ξέρει τα απολύτως τα βασικά, δεν μπορεί να γνωρίζει πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε CLI). Άλλα modem/router δεν το έχουν γενικώς. Είναι θέμα firmware. Η δυνατότητα υπάρχει και δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που μπορεί να το αμφισβητήσει...

 

Μιας και έψαχνα κάτι από το internet και βρήκα τυχαία το συγκεκριμένο νήμα, δεν μπόρεσα να μην απαντήσω, μιας και αποτελεί ανακρίβεια... (εκτός και αν πάλι, πάλι δεν κατάλαβα κάτι εγώ, κάτι μου διέφυγε, αν ήθελε να πει κάτι άλλο, και το είπε αλλιώς και δεν του βγήκε σωστά, και πάει λέγοντας. Θέλω να πιστεύω το τελευταίο...)

Μιας και το νήμα, αναφέρεται και στα Pirelli modem/routers, τα συγκεκριμένα και το firmware τους (με admin/root κωδικό θα πρέπει να γίνει login), το υποστηρίζουν κανονικότατα, και υπάρχει διαθέσιμη επιλογή.

 

Για του λόγου το αληθές παραθέτω τα παρακάτω screenshot τα οποία είναι από το άσπρο pirelli. Για τα μαύρα pirelli, το netfaster iad 1 και 2, netfaster wlan 3, υπάρχουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις και πάλι ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

 

Έχω μαρκάρει ειδικά, περιοχές που πρέπει να διαβαστούν στα screenshot, για να δείτε την διαφορά...

 

Τέλος, να πω πως με μια απλή αναζήτηση στο google βάζοντας πχ: lan mac filtering, wired mac filtering, wired lan filtering θα πείσει και τον οποιοδήποτε, πως το mac filtering στο lan μπορείς να έχεις και είναι κάτι συνηθισμένο όπως και στο wireles...

Όσο για την "απενεργοποίηση" των LAN Ethernet θυρών, δεν νομίζω να γίνεται τελείως. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις άλλο ξεχωριστό VLAN, με τις wired lan ethernet θύρες ΜΟΝΟ, αφήνοντας το wireless και πιθανόν το usb στο κανονικό vlan. Στο νέο vlan, μπορείς να βάλεις ότι ip θέλεις, και ότι dhcp server θέλεις......

 

Γνωρίζω ότι το νήμα είναι ψιλό παλιό, αλλά δεν αντιστάθηκα στον...... "πειρασμό" να απαντήσω...

post-239603-0-17953600-1352164610_thumb.jpg

post-239603-0-10046300-1352164618_thumb.jpg

post-239603-0-13703900-1352164633_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι σωστα το διαβασες.απλα στα περισσοτερα που εχω πετυχει εγω δεν δινει αυτην την δυνατοτητα τουλαχιστον απο web interface.Οπως στο συγκεκριμενο ρουτερ δεν ξερω αν τα βλεπει ο χρηστης αυτα με το Firmware που εχει πανω η αν εχει δικαωματα να τα δει.τα linksys αν θυμαμαι ειχαν κατι παρομοιο αλλα οριζες με Ip ποιες ωρες και μερες μπορει να μπαινει καποιος.σε αρκετα υπολοιπα τουλαχιστον που εχω δει δεν ειδα να δινουν για το καλωδιο.καλα εκανες και εκανες την διορθωση.εγω προσωπικα ενω ειχα δει να λενε για lan mac filtering δεν θυμαμαι ρουτερ που να το ειχα δει.αλλωστε και σαν κλειδωμα στο wireless ειναι μαπα και εχει νοημα να το χρησιμοποιησει καποιος μονο σαν εξτρα μετρο προστασιας.οχι το ειπα λαθος δεν ειπα οτι το καταλαβες λαθος.καλα εκανες και απαντησες.δεν εχει σημασια που ειναι παλιο το θεμα.καλο ειναι να υπαρχει η εξτρα πληροφορια οπως και η διορθωση.για τα εξτρα lan αν κλεινουν κτλ παλι αναλογως το ρουτερ.σε cisco πχ γινονται shut τελειως στο netfaster οπως λες μπορεις να κανεις vlan.Οποτε καλο θα ηταν αν εχεις την ορεξη να υπηρχαν και μερικα screenshots για αυτο ωστε αν καποιος θελησει να το κανει να μπορει.Δεν ξερω αν στο συγκεκριμενο υπαρχει κανα custom firmware και δεν μπορει καποιος να κανει Login απο το cli αν γινεται απο εκει η αν μπορει και απο Web interface.Ευχαριστουμε για την διορθωση ;) .τουλαχιστον σε Web interface στα περισσοτερα δεν εχω δει .οι κονσολες στα περισσοτερα ειναι κλειδωμενα και δεν το εχω ψαξει και παραπανω να πω την αληθεια αφου το θεωρω περιττο.και η ερωτηση ειναι.αυτη η επιλογη υπαρχει και στα Netfaster που παιρνουν απο τους providers η πρεπει να εχεις generic firmware και admin η cli για να γινει???γιατι οι περισσοτεροι λογω και voip εχουν το custom firmware tou isp που κοβει οτι ειναι.αν μπορεσεις να σηκωσεις και τιποτα φωτο με τα vlans θα ηταν χρησιμο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακάτω τα screenshot που ζητήθηκαν (παρόμοιες ρυθμίσεις είναι και στα μαύρα pirelli, ίδιες ρυθμίσεις είναι στο netfaster iad 1, παρόμοιες σε netfaster iad 2, netfaster wlan 3)

 

Από cli, μπορείς να το κάνεις επίσης, ίσως και να απενεργοποιείς τελείως τις lan πόρτες, αλλά δεν το έχω ψάξει ειλικρινά, γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε. Αν όμως είναι απαραίτητο, θα το ψάξω... Το άσπρο pirelli ακούει στην πόρτα 8081 η 8080 για telnet. Απαραίτητο είναι να υπάρχει ο root κωδικός για να μπείς...

 

Όταν μπεί κάποιος, δεν μπαίνει σε busybox linux shell interface. Μπαίνει σε custom shell της Pirelli/ADB, κάτι αντίστοιχο σαν του thomson, με συγκεκριμένες εντολές και δυνατότητες. Δεν μπορείς να κάνεις πχ ls, cd, top, και λοιπές εντολές, όπως επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα για να δουλέψει το DMT... ( μιας και κάποιοι θα σκεφτόντουσταν, α έχει "telnet" α μπορεί να δουλέψει το dmt tool. Ξεχάστε το :) )

 

"αυτη η επιλογη υπαρχει και στα Netfaster που παιρνουν απο τους providers η πρεπει να εχεις generic firmware και admin η cli για να γινει???γιατι οι περισσοτεροι λογω και voip εχουν το custom firmware tou isp που κοβει οτι ειναι."

 

Και τα προηγούμενα screenshot, και αυτά που βρίσκονται σε αυτό εδώ το μήνυμα είναι τα ίδια και στα 2 modem/router. Ειδικότερα στο άσπρο pirelli της On (Pirelli Voip v1-t) και Netfaster IAD 1. Έχουν το ίδιο, ολοίδιο firmware και είναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ συσκευές. Τόσο από εξωτερικά χαρακτηριστικά όσο και στο hardware. Πανομοιότυπα. Προφανώς χρειάζεται root username και pass...

 

Στα Netfaster IAD 2, Netfaster Wlan 3, μαύρα pirelli cyta, κτλ κτλ, οι ρυθμίσεις που αφορούν lan mac filtering, και vlan πάλι υπάρχουν, αλλά κάπως διαφορετικά...

 

 

Σημείωση: Custom Firmware δεν υπάρχει για pirelli/netfaster, και προφανώς, δεν θα υπάρξει ποτέ :)

post-239603-0-71800400-1352224043_thumb.jpg

post-239603-0-68455800-1352224047_thumb.jpg

post-239603-0-83096100-1352225133_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν λεω custom εννοοω του Isp>επειδη λογικα ο απλος χρηστης δεν πρεπει να εχει προσβαση με adminστοιχεια για να μην δει τις ρυθμισεις του sip οποτε λογικα η αλλαζουν Firmware η απλα κλειδωνουν τον admin για να μην μπορει να μπει ο χρηστης.αρα μετα λογικα δεν μπορει να μπει ουτε απο κονσολα γιατι και απο εκει θα μπορουσε να αλλαζε η να δει τις ρυθμισεις του sip λογικα.το καλο με το Thomson που δεν ξερω αν το εχει το netfaster μια που το ανεφερες ειναι περα απο τελειως cli interface αν εχει και μενου.στο Thomson αμα γραψεις menu μετα εχει επιλογες και πας με τα βελακια και μπορεις και απο εκει να κανεις αλλαγες αντι να καθεσαι να γραφεις ολη την εντολη.βοηθαει καποιον που δεν γνωριζει πολλα αντι να χρησιμοποιει την εντολη /?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλο με το Thomson που δεν ξερω αν το εχει το netfaster μια που το ανεφερες ειναι περα απο τελειως cli interface αν εχει και μενου.στο Thomson αμα γραψεις menu μετα εχει επιλογες και πας με τα βελακια και μπορεις και απο εκει να κανεις αλλαγες αντι να καθεσαι να γραφεις ολη την εντολη.βοηθαει καποιον που δεν γνωριζει πολλα αντι να χρησιμοποιει την εντολη /?

 

Όχι, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με την εντολή "menu" του thomson, στα pirelli/netfaster. Αν και είναι θέμα συνήθειας... Όπως τον διευκολύνει τον καθένα. Προσωπικά, το "menu" στα thomson δεν μου αρέσει, με περιορίζει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...