Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Epiduo χειροτέρεψε την κατάστασή μου και μου δημιουργούσε ένα κάψιμο. Φαντάζομαι πως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα προϊόντα. Αdaferin δεν έχω δοκιμάσει. Τη σειρά Normaderm της Vichy τη χρησιμοποιούσα 2 χρόνια όταν η επιδερμίδα μου ήταν απλώς λιπαρή, χωρίς σπυράκια (πιό πριν χρησιμοποιούσα την Cleanance της Avene), και μου άφηνε μια πολύ ωραία αίσθηση. Τη δοκίμασα ξανά πριν 1 χρόνο και δεν έκανε τίποτα. Τώρα χρησιμοποιώ τα προϊόντα της Clinique, τη σειρά Anti Blemish Solutions και μου δίνει αρκετά καλά αποτελέσματα. Βέβαια είναι αρκετά δυνατό το σαπούνι και η κρέμα και επίσης είναι ακριβά όλα τα προϊόντα. Αλλά αν κάποιος τηρεί τη ρουτίνα καθαρισμού πρωί - βράδυ θα αποζημιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσ.

Έχω δει αισθητή διαφορά στο δέρμα μου με το gel που περιέγραψα πιο πάνω, αυτό της vichy μάλλον λέμε το ίδιο. Πιο παλιά είχα το bioclin το πράσινο και ξέραινε την επιδερμίδα μου. Με την epiduo έχω και γω πρόβλημα αν την χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Γι' αυτό μέρα παρά μέρα και όλα καλά.

Δημοσ.
Αν σου πασάρει κανένας γιατρός roaccutan' date=' ετοιμάσου να αλλάξεις δέρμα. Κυριολεκτικά όμως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πάντως σπυράκι δεν θα ξαναδείς. Το έχουν δοκιμάσει 3 άτομα στην παρέα μου.[/quote']

Εχουν "δοκιμασει" ενα δυνατο φαρμακο το οποιο εχει επιπλοκες γι'αυτο θελει μηνιαιες εξετασεις στο συκωτι, προκαλει ξηροτητα και σκασιματα μεχρι αιμοραγιας στα χειλη,προκαλει τερατογεννεσεις γι'αυτο απαγορευονται οι εγκυμοσυνες και γενικα δεν ειναι 100% μονιμη λυση ιδιαιτερα στους πολυ νεους. Αν η λυση που θελετε ειναι να καταστρεψετε τους σμηγματογονους αδενες σας για να μην εχετε ακμη τοτε προχωρηστε ελευθερα. Λυσεις που καταπολεμουν τα συμπτωματα και οχι το αιτιο ειναι καθαρα για να βγαζουν λεφτα οι γιατροι.

Διατροφη: Οχι λιπαρα, γλυκα, πικαντικα.

Καθαριοτητα: Ελεγχος της λιπαροτητας, οχι τριψιμο.

Σωματικη ασκηση: Ο ιδρωτας καθαριζει τους πορους.

Πολυ υπομονη, μην σπας τα σπυρια γιατι θα μολυνθουν και θα εχεις μονιμες ουλες. Τοπικα χρησιμοποιησε dalacin και παρατηρησε αν σε πειραζει κατι π.χ. η σκονη ή τα γαλακτοκομικα. Ενας αλλεργιολογος μπορει να σε βοηθησει. Παντως να καταστρεψεις το οργανισμο σου για να μην εχεις σπυρακια δεν αξιζει.

Ο γιατρος που θα σου προτεινει roaccutan μπορει να εγγυηθει πως ενα προβλημα υγειας που θα σου προκυψει μετα απο δεκα χρονια δεν οφειλεται σε αυτην την αγωγη;

Δημοσ.

Οι θεραπείες με βιταμίνη Α, που έχουν διάρκεια κάποιους μήνες είναι απο τις καλύτερες λύσεις. Όντος δεν πρέπει να κάνεις παιδί για ένα χρόνο (παλιότερα έλεγαν 2) , αλλά οκ, αυτό μπορείς να το προγραμματίσεις.

Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, τότε ο γιατρός σου θα στο προτείνει σαν τελευταία λύση. Θεωρώ πως δεν εγγυμονεί ιδιαίτερους κινδύνους απο τη στιγμή που ακολουθείς τους διατροφικούς περιορισμούς που απαιτούνται και κάνεις ανα μηνα και τις απαραίτητες εξετάσεις.

Δημοσ.

Ξαναλεω δεν ειναι μονιμη λυση. Ξερω αρκετους που ειχαν ησυχασει και μετα απο πολλα χρονια αρχισαν να βγαζουν παλι μερικα. Σε αρκετα μικροτερο βαθμο ομως. Δοκιμαστε αλλες λυσεις και μεινετε πιστοι στο προγραμμα σας. Αν κατι σας πειραζει, π.χ. η ζαχαρη, τοτε την κοβετε μαχαιρι. Δεν ισχυει το "λιγο ειναι,δεν πειραζει".

Δημοσ.

Εχουν "δοκιμασει" ενα δυνατο φαρμακο το οποιο εχει επιπλοκες γι'αυτο θελει μηνιαιες εξετασεις στο συκωτι, προκαλει ξηροτητα και σκασιματα μεχρι αιμοραγιας στα χειλη,προκαλει τερατογεννεσεις γι'αυτο απαγορευονται οι εγκυμοσυνες και γενικα δεν ειναι 100% μονιμη λυση ιδιαιτερα στους πολυ νεους. Αν η λυση που θελετε ειναι να καταστρεψετε τους σμηγματογονους αδενες σας για να μην εχετε ακμη τοτε προχωρηστε ελευθερα. Λυσεις που καταπολεμουν τα συμπτωματα και οχι το αιτιο ειναι καθαρα για να βγαζουν λεφτα οι γιατροι.

Διατροφη: Οχι λιπαρα, γλυκα, πικαντικα.

Καθαριοτητα: Ελεγχος της λιπαροτητας, οχι τριψιμο.

Σωματικη ασκηση: Ο ιδρωτας καθαριζει τους πορους.

Πολυ υπομονη, μην σπας τα σπυρια γιατι θα μολυνθουν και θα εχεις μονιμες ουλες. Τοπικα χρησιμοποιησε dalacin και παρατηρησε αν σε πειραζει κατι π.χ. η σκονη ή τα γαλακτοκομικα. Ενας αλλεργιολογος μπορει να σε βοηθησει. Παντως να καταστρεψεις το οργανισμο σου για να μην εχεις σπυρακια δεν αξιζει.

Ο γιατρος που θα σου προτεινει roaccutan μπορει να εγγυηθει πως ενα προβλημα υγειας που θα σου προκυψει μετα απο δεκα χρονια δεν οφειλεται σε αυτην την αγωγη;

κανω ολα τα παραπανω που λες οτι δεν πρεπει να κανει καποιος αλλα σπυρακια δεν βγαζω με εξαιρεση λιγες μερες πριν την περιοδο. αυτα περι σοκολατας και ζαχαρης ειναι βλακειες. οι γιατροι ξερουν καλυτερα σιγουρα και δεν το κανουν για να βγαζουν φραγκα.

Δημοσ.

Αλλο η ακμη, αλλο η κυστικη ακμη, αλλο το τσιμπημα του κουνουπιου και αλλο τα σπυρακια της περιοδου (που συνηθως ειναι ενα-δυο). Επισης καθε ατομο ειναι διαφορετικο.

Δημοσ.

Αυτό με τα γλυκά και τις σοκολάτες είναι αστικός μύθος .

Δεν ενοχλούν κάπου τα γλυκά /

Τα ΠΟΛΛΑ γλυκά ναι .

• Like 1
Δημοσ.

Για να μην πολυλογω κι επειδη πιστευω οτι το λετε βασει προσωπικης εμπειριας και οχι επειδη καπου το ακουσατε θα τελειωσω λεγοντας πως ειπα πως οποιος εχει προδιαθεση ή εχει ακμη τοτε η πολλη ζαχαρη επιδεινωνει την κατασταση και οχι πως οποιος φαει πολλα γλυκα θα βγαλει ακμη.

Δημοσ.

Η δική μου ιστορία σχετικά με την ακμή.

Είχα κάποιο μικρό πρόβλημα ακμής.Πήγα σε δερματολόγο.Μου πρότεινε Acnenormin.Είναι πάνω κάτω το ίδιο με το roaccutan.Μου πήρε αίμα για εξετάσεις και μου έδωσε ένα βιβλιαράκι σχετικό με το φάρμακο να διαβάσω και μετά θα υπόγραφα για να ξεκινούσε η θεραπεία.

Διάβαζα στο νετ σχετικά με τις παρενέργειες.8 στους 10 με ξηροδερμία με μάτωμα χειλιών και μύτης.Λιγότεροι με Προβλήματα όρασης,μεταβολισμού,πρηξίματος νεφρών και συκωτιού,χοληστερίνη.

Zημιά στον εγκέφαλο,τάσεις αυτοκτονίας και μελαγχολίες σε σπάνιες περιπτώσεις.

Αρνήθηκα την θεραπεία.Ο γιατρός τσατίστηκε και μου λέει το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σε στείλω για εγχείρηση και θεραπεία σε πανεπιστιμιακή κλινηκή στην Βόννη Γερμανίας.Καμιά άλλη θεραπεία δεν έχω για σένα,ούτε ακόμα μια αλοιφή.Για αυτά τα πολύ λίγα σπυράκια.Διάγνωση ακμή inversa.Κυστική ακμή λέγετε στα Ελληνικά;

Πάω σε άλλον δερματολόγο.Αφού με είδε και του είπα τι ήθελε ο άλλος να μου δώσει,μου λέει ότι οι ισοτρετινοίνες είναι για βαριές καταστάσεις.

Μου γράφει τυχαία μια αντιβίωση χωρίς να ξέρει αν τα σπυράκια οφειλόταν σε μικρόβιο ή κάτι άλλο.Και μου είπε αν δεν φύγουν να ξαναπάω.

Περνάει κανα δίμηνο και πάω για εγχείρηση στην μασχάλη λόγω ακμής.Το συγκεκριμένο πρήσμένο σπυράκι έβγαινε συνεχώς το ένα πίσω από το άλλο.

Πάω στον οικογενειακό γιατρό μου για αλλαγή γαζών και του εξηγώ όλο το σκηνικό.Μου έκανε κάτι εξετάσεις αίματος,δεν βρήκε τίποτα,μου πήρε δείγμα πύον για ανάλυση μη τυχόν οφείλεται σε μικρόβιο.Μου είπε αντιβίωση δίνουμε μόνο για ιό ή βακτήριο -ξεχασα τι είπε ακριβώς-και με ισοτρετινόινη μπορεί να είχα μεγάλα προβλήματα όρασης.

Μου σύστησε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κάνω κάτι και να βοηθήσω τον οργανισμό μου.Δηλαδή να βρω τι καταχρήσεις κάνω και να δοκιμάζω από μόνος μου αν υπάρχουν βελτιώσεις.

Θυμήθηκα ότι έτρωγα πολλά γλυκά και πολύ ζάχαρη.

Την έκοψα σχεδόν όλη από την ίδια μέρα.Γλυκά μια φορά την εβδομάδα και όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Χοντρός δεν είμαι.87 κιλά με 1,80 ύψος.

Και όμως,στον γιατρό μου δεν ξαναπήγα να ρωτήσω τα αποτελέσματα από την ανάλυση πύου.Τα σπυριά και ότι πρόβλημα είχα,είχε φύγει.

Τον γιατρό αυτόν τον ευχαριστώ για την βοήθειά του.Όσο για τους άλλους 2 ειδικά τον πρώτο ότι και να πω θα είναι λίγο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν, το πρόβλημά μου είναι η ακμή που με ταλαιπωρει περίπου 4 χρόνια τώρα. Το θέμα βέβαια είναι πως δεν είμαι στην εφηβεία, είμαι 28 χρονών και δε βλέπω μέλλον με αυτήν την υπόθεση. Οι επισκέψεις στο δερματολόγο καταλήγουν σε προϊόντα που ξηραίνουν υπερβολικά την επιδερμίδα μου. Τελοσπάντων, μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα σε μία σειρά που έχει κάποια αποτελέσματα (αν και πετάω τουλάχιστον 2 σπυράκια την εβδομάδα). Πρόσφατα με έπιασε μια φοβια με τις πετσέτες!! Σκέφτομαι πως ίσως δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να σκουπίζω την επιδερμίδα μου μετά από τον καθαρισμό. Οπότε άρχισα να χρησιμοποιώ χαρτομάντηλα κουτιού. Αλλά μηπως και αυτά δεν είναι καλα;

Κάπου διάβασα πως οι αισθητικοί χρησιμοποιούν αποστειρωμένα χαρτομάντηλα. Ξέρει κανείς πού θα μπορούσα να βρω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Στο προφίλ σου λέει ότι είσαι γυναίκα. Αν ισχύει, ψάξτο για αντισυλληπτικά χάπια.

Δημοσ.

Στο προφίλ σου λέει ότι είσαι γυναίκα. Αν ισχύει, ψάξτο για αντισυλληπτικά χάπια.

Μια φίλη μου είχε ελαφρύτερο πρόβλημα ακμής απ'ότι εγώ και ο δερματολόγος της είπε να πάρει αντισυλληπτικά. Έπειτα από 2 εβδομάδες έπαθε ουρολοίμωξη, διάρροια και ο κύκλος της χάλασε για 7 μήνες τουλάχιστον. Ποτέ δεν πίστευα στα αντισυλληπτικά, ούτε ως μέσο αντισύλληψης, ούτε για θεραπεία ακμής. Άσε που θα ξεχνούσα να παίρνω κάθε μέρα το χάπι!

Δημοσ.

Μια φίλη μου είχε ελαφρύτερο πρόβλημα ακμής απ'ότι εγώ και ο δερματολόγος της είπε να πάρει αντισυλληπτικά. Έπειτα από 2 εβδομάδες έπαθε ουρολοίμωξη, διάρροια και ο κύκλος της χάλασε για 7 μήνες τουλάχιστον. Ποτέ δεν πίστευα στα αντισυλληπτικά, ούτε ως μέσο αντισύλληψης, ούτε για θεραπεία ακμής. Άσε που θα ξεχνούσα να παίρνω κάθε μέρα το χάπι!

Επειδή το έπαθε η φίλη σου δεν πάει να πει ότι θα το πάθεις κι εσύ, στο κάτω κάτω εκατομμύρια γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά και δεν έχουν προβλήματα. Εγώ ξέρω τουλάχιστον 5 περιπτώσεις που τα κορίτσια βρήκαν θεραπεία, μία από τις οποίες συγγενής μου με σοβαρότατο πρόβλημα ακμής, να φανταστείς ότι της έχουν μείνει σημάδια στο πρόσωπο, χρόνια τυραννιόταν στους δερματολόγους και αισθητικούς, στα φάρμακα και στις διαφόρου είδους θεραπείες, ώσπου ο τελευταίος της έδωσε κάποια αντισυλληπτικά και σώθηκε. Μιλάμε για πολύ σπυρί όμως, όχι αστεία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...