Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρα από την θεωρία ύπαρξης 600 δις κτλπ που γράφουμε στο άρθρο ενδιαφέρον θα έχει να αναπτύξουμε το θέμα για το κατά πόσο πιστεύεται ότι υπάρχει συμφέρον σήμερα να εξαγοραστεί το χρέος της Ελλάδας και να μην προχωρήσουμε στην παραχώρηση/ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υποδομών της χώρας σε ξένους επενδυτές.

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Buffet της Ελλάδας; Εγώ ξέρω ότι το Forbes καταγράφει 3 Έλληνες δισεκατομμυριούχους και ο πιο πλούσιος έχει περιουσία 2,8 δις. Μιλάμε τώρα για το πόσα θα έβγαζε αν ξεπουλούσε όλη την περιουσία. Και σου λέω ότι είναι 20 εκατομμύρια οι ομογενείς. Πρέπει να δώσουν κατά μέσο όρο 30 χιλιάρικα ο καθένας. Δηλαδή 120 χιλιάρικα ανά οικογένεια. Αν δώσουν ΟΛΟΙ. Πολύ ρεαλιστικό...

Γιατί επιμένεις αφού προφανώς (για να ψάχνεις στο google) δεν γνωρίζεις...

μονο ο λάτσης έχει περιουσια πάνω από 5 δις τι μου λες τώρα....

και μιλάμε για cash τώρα.. όχι ακίνητα ομόλογα κτλ...

Δημοσ.

Πάντως είναι διαπιστωμένο (και εδώ μέσα)ότι οι (νεο)μετανάστες μισούνε την Ελλάδα,συνεπώς είναι ακόμα μιά ουρμπανιά που δημιουργήθηκε για να αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις (ακόμα τούτη η άνοιξη,ραγιάδες-ραγιάδες,τούτο το καλοκαίρι,ώσπου ναρθεί ο Μόσκοβας να φέρει το χαμπέρι).

Λογικό είναι να πιανώμαστε απ' τις (ψωλό)τριχες μας,εδώ μόλις διάβασα πιό πάνω ότι υπάρχει άνθρωπος με σώας τας φρένας που νομίζει ότι η Ελλάδα από μόνη της θα "ξεφορτώσει".

Δημοσ.

Έχω ξαναπεί για την εμπειρία μου με Έλληνες εξωτερικού φέτος το καλοκαίρι και αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι ορίτζιναλ Γερμανοί έχουν καλύτερη γνώμη για τους Έλληνες που ζουν εδώ.

Δημοσ.

Μ αρεσει που σας κοφτει η γνωμη των μεταναστων η των Γερμανων τη στιγμη που οι ιδιοι δεν εχετε καλη γνωμη για την χωρα σας και τον λαο της και δεν τη σεβεστε. Αλλα ως συνηθως, το προβλημα και ο κινδυνος ειναι παντα απεξω. Οι Γερμανοι, οι μεταναστες, οι Σουαχιλι κλπ.

Τα συναισθηματα που τρεφουν οι ομογενεις ειναι τα ιδια με των γηγενων (μη βολεμενων) Ελληνων, δηλαδη ρεαλιστικα.

Κατανοω φυσικα την αναγκη εντοπισμου εχθρων παντου.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί κάναμε μια απλή διαίρεση του ποσού των 600δις με τον αριθμό των ομογενών που υπάρχει περίπτωση να έδωσαν κάποια λεφτά για το ελληνικό χρέος. Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει κάποιος από τους εξής συνδυασμούς:

10 εκατομμύρια ομογενείς να έδωσαν από $60.000 ο καθένας

1 εκατομμύριο ομογενείς να έδωσαν από $600.000 ο καθένας

100 χιλιάδες ομογενείς να έδωσαν από 6 εκατομμύρια ο καθένας κτλ.

Εκτός αν όλος ο πληθυσμός της γης είπε να δώσει από 10 δολλαριάκια ο καθένας για να μας ξελασπώσουν. Ή μπορεί οι 20 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου να έδωσαν ΟΛΗ τους την περιουσία στην Ελλάδα.

Τι λες;

Με 10 δολλαριακια ο καθεις, ουτε για τους μισθους του 2013 δε μαζευουμε, πρεπει να δωσουν 100 ο καθενας για να ξελασπωσουμε :)

Δημοσ.

Μμμμ...στα 600 δις πήγε το χρέος μας?

Μα περίπου στα 300 δεν ηταν το 2010??

Ανάπτυξη!!!!

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.Γελάει ο κόσμος!!!

Δημοσ.

Άρα δηλαδή απλά είστε negative nancies όπως συνηθίζεται για έλληνες :P

το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ποσου προέρχεται από αμερικανικα ομόλογα που ήταν υπό την κατοχή του κυριου Αρτέμη Σώρρου ο οποιος είναι κάτι σαν τον W.Buffet της ελλάδας :P οποτε αυτός δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να έχει τόσo μεγάλη περιουσια τώρα αν όντως την διαθέτει αυτό ok δεν το ξέρω.

Υ.Γ νομίζω πως οι ομογενείς είναι αρκετά περισσότεροι από 10.000.000

Πες μας και για τις νεραιδες και την παγκοσμια ειρηνη μ αρεσει που ειχαμε και απορια ποιοι τα πιστευουν αυτα ...

Δημοσ.

Πες μας και για τις νεραιδες και την παγκοσμια ειρηνη μ αρεσει που ειχαμε και απορια ποιοι τα πιστευουν αυτα ...

Μα ακριβώς γιαυτο μου φαίνεται ρεαλιστική μια τέτοια κίνηση.. σκοπεύουν να εξαγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

οροι που ναι μεν (απότι κατάλαβα) από την μια θα φέρουν δημοκρατία και ισονομία στην χωρα μας που νομίζω κανένας me δυο δράμια μυαλό δεν νομίζει πως αυτά υπάρχουν αυτή την στιγμή..

αλλα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ θα δώσουν και τις προϋποθέσεις στο να αυξηθεί η αξια των ομολογων που θα έχουν εξαγοράσει

δηλαδή σε βάθους χρόνου σκοπεύουν να βγάλουν λεφτά από αυτό..

είναι win win situation.

Δημοσ.

Μ αρεσει που σας κοφτει η γνωμη των μεταναστων η των Γερμανων τη στιγμη που οι ιδιοι δεν εχετε καλη γνωμη για την χωρα σας και τον λαο της και δεν τη σεβεστε. Αλλα ως συνηθως, το προβλημα και ο κινδυνος ειναι παντα απεξω. Οι Γερμανοι, οι μεταναστες, οι Σουαχιλι κλπ.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά γιατί σε δεύτερο πληθυντικό?

Η αναφορά η δικιά μου έγινε γιατί ήταν μια λαζογερμανίδα που έκραζε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άλλα ωραία. Αυτή βέβαια είχε φύγει από το 50 και δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για αυτή τη χώρα αφήνοντας άλλους να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα. Επιλογή της ήταν και δεν έχω κάτι με αυτό. Το να έρχεται όμως κάποιος και να με προσβάλει μέσα στο "σπίτι" μου (άσχετα με το αν έχει δίκιο ή άδικο) είναι κάτι που προσωπικά δε το ανέχομαι από κανένα. Έφαγε τα μπινελίκια της λοιπόν. Δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια εκείνη τη βραδιά από συναπατεώνες Έλληνες.

• Like 2
Δημοσ.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες αλλά γιατί σε δεύτερο πληθυντικό?

Η αναφορά η δικιά μου έγινε γιατί ήταν μια λαζογερμανίδα που έκραζε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άλλα ωραία. Αυτή βέβαια είχε φύγει από το 50 και δεν έχει πληρώσει ούτε σεντ για αυτή τη χώρα αφήνοντας άλλους να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα. Επιλογή της ήταν και δεν έχω κάτι με αυτό. Το να έρχεται όμως κάποιος και να με προσβάλει μέσα στο "σπίτι" μου (άσχετα με το αν έχει δίκιο ή άδικο) είναι κάτι που προσωπικά δε το ανέχομαι από κανένα. Έφαγε τα μπινελίκια της λοιπόν. Δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια εκείνη τη βραδιά από συναπατεώνες Έλληνες.

εγώ είμαι παιδί μεταναστών και έχω κάνει και λίγα χρονια έξω και έχω άκρως αντίθετη άποψη ξέρω έλληνες του εξωτερικού που μπορεί μέχρι και να δακρύσουν ακούγοντας τον εθνικό ύμνο... και εγώ προσωπικά έχω κάνει 5 από τα παιδικά μου χρονια έξω όταν γύρισα στο ελληνικό σχολείο ήμουν ο μονος από τα ελληνάκια που μεγάλωσαν ελλάδα που καθόταν προσοχή στην υποστολή της σημαίας κτλ και το έκανα επειδή το ένιωθα όχι για εφέ σε σύγκριση με τους υπολοιπους οι οποιοι μονο που δεν ανάβανε τσιγάρο...

ασε αυτο το "χαίρω ω χαίρω λευτεριά" κάθε φορα στο λαιμό μου καθόταν...

Ακόμα συζητάμε σοβαρά αυτήν την σούπερ μ@λ@κία; :confused: :confused: :confused:

Δηλαδή έλεος :shifty:

γιατί είναι σούπερ μαλακια εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω... πέρα από την δεισιδαιμονία έχετε καμια απόδειξη ότι δεν υπάρχει η οργάνωση?

η μια απόδειξη ότι ο σώρρος δεν έχει παραχωρήσει μέρος της περιουσιας του?

Δημοσ.

Τα συναισθηματα που τρεφουν οι ομογενεις ειναι τα ιδια με των γηγενων (μη βολεμενων) Ελληνων, δηλαδη ρεαλιστικα.

Κατανοω φυσικα την αναγκη εντοπισμου εχθρων παντου.

Σε ευχαριστώ που επιβεβαίωσες τις απόψεις μου,Ειληκρινά.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...