Cossutius. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιοι/α που πιστεύει στο μάτι. Πονοκέφαλοι από το "κακό μάτι", από τον κακό συνάδελφο, τη κουτσομπόλα γειτόνισσα κτλ κτλ, και μετά γιατροσόφια στο σπίτι, σταυρούς, προσευχές κτλ κτλ, για να φύγει "το κακό" από μέσα μας. Ο λόγος που ανοιγω το θρεντ ειναι οτι προχθές βρέθηκα σε μια φάση που το κεφάλι μου έσπαγε για 2 μέρες. Δεν λειτουργούσε κανένα παυσίπνο, στο γιατρό που πήγα, μου έλεγαν οτι είναι κούραση και με τα παυσίπονα θα περάσει. Όμως πανω στην απελπισια μου, εμφανίστηκε ως μάνα εξ ουρανού, η κυρά Φρόσο απέναντι που μας "αγαπάει πολύ". -Τι κανιιιει ο Cossutius, κοριτσι μμμμ? -Αφήστε κυρα Φρώσο υποφέρει από πονοκεφάλους. -Α θα ρθου ιγω να στον φτιάξου μια χαρά. Θα στουν ξεματιάσ... Να σου λοιπόν η κυρα Φρωσο με ένα μικρό φλυτζανάκι, με λίγο νερό και λάδι και μου αρχίζει τις προσευχές χαμηλόφωνα. - Ασε μας κυρά Φρώσο στο πόνο μας. - Θα σι φτιάξου ιγω μην γκαρίζεις πιδακι μ. Ε ρε δε περνάνε 5 λεπτά και ο πονοκέφαλος αρχιζει και περνάει. Αλλά μιλάμε οτι πέρασε εντελώς. Κυρά Φρώσο -Που που πουλύ ματιασμένους ησουν παλικάρι μ. Πείτε μου τωρα ρε γ@μω τα πτυχιά μου. Πιστεύεις ή δε πιστεύεις?? :P:P (τέτοια τύχη να λειτουργήσουν τα φάρμακα εκείνη τη στιγμή??
bnvdarklord Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ενταξει το χες λες για 2-3 μερες ποσο θα κραταγε; Ας ερχόταν να σε ξεματιαζε απο την αρχή και αν περναγε τοτε να σκιζεις τα πτυχια σου.
..MementoMori.. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Καποια στιγμη με εμαθε η γιαγια μου να ξεματιαζω, επειδη το ετερον ημισυ καθε τρεις και λιγο επαιρνε τηλεφωνο τους δικους της να την ξεματιασουν. Ειπα λοιπον να μαθω, για να την διευκολυνω. Στην αρχη εκανα τα παντα οπως μου ειχε πει η γιαγια, αλλα απο ενα σημειο και μετα αρχισα να παραλειπω τις προσευχες, και πλεον εχω φτασει στο σημειο να μην σηκωνομαι καν απο το γραφειο μου, οταν πεφτει τηλεφωνο για ξεματιασμα. Το "περιεργο" στην ολη φαση ειναι οτι οποτε λεω πως ηταν ματιασμενη, μετα απο λιγο αισθανεται υπεροχα. Τις ελαχιστες φορες που της ειπα οτι δεν ειναι, συνεχισε να αισθανεται "καπως". Αντε βγαλε ακρη τωρα 1
g_alkis Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Θα ήθελα την άποψη του Andreas2 για το θέμα 1
..MementoMori.. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Placebo effect ; Ε μαλλον. Η αυθυποβολη ειναι πιο πιθανη εξηγηση απο το "κακο ματι".
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ε ρε δε περνάνε 5 λεπτά και ο πονοκέφαλος αρχιζει και περνάει. Αλλά μιλάμε οτι πέρασε εντελώς. Αυθυποβολη λεγεται. Αντιστοιχη περιπτωση με τα μαγικα βραχιολακια/το νερο με οζον κλπ κλπ κλπ που μερικοι τα φορεσαν και ειδαν τεραστιες διαφορες στην ευεξια τους κλπ 1
Cossutius. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω θα θελα την άποψη κάποιου που να του έχει συμβει παρόμοια κατάσταση και φυσικά να μη πιστευει σε τίποτε. Μια λογική εξήγηση αν και εγω το ρίχνω στη ψυχολογία ισως της στιγμής. Απ την άλλη, δε γίνεται τη μια να σπάει το κεφάλι σου, χειρότερα από ποτέ και 2 λεπτά αργότερα να περνάει. Τι στο καλό? Καμια ένεση κρυμμένη είχε η κυρα Φρώσο?? :P:P Αυθυποβολη λεγεται. Δε διαφωνώ αλλά όντως είχα τρομερό πονοκέφαλο και πέρασε. Μπας και έπιασαν τα φάρμακα εκείνη την ώρα?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Απ την άλλη, δε γίνεται τη μια να σπάει το κεφάλι σου, χειρότερα από ποτέ και 2 λεπτά αργότερα να περνάει. Τι στο καλό? Καμια ένεση κρυμμένη είχε η κυρα Φρώσο?? :P Ειπαμε οτι γινεται. Η δυναμη της ψυχης και κατ'επεκταση της αυθυποβολης ειναι σε πολλες περιπτωσεις ισχυροτερη και απο αυτη φαρμακων. Διαπιστωμενο ουκ ολιγες φορες. Ακομα και να εισαι δυσπιστος με το φαινομενο η ανθυποβολη εχει πολλες πιθανοτητες να εμφανιστει.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιοι/α που πιστεύει στο μάτι. Πονοκέφαλοι από το "κακό μάτι", από τον κακό συνάδελφο, τη κουτσομπόλα γειτόνισσα κτλ κτλ, και μετά γιατροσόφια στο σπίτι, σταυρούς, προσευχές κτλ κτλ, για να φύγει "το κακό" από μέσα μας. Ο λόγος που ανοιγω το θρεντ ειναι οτι προχθές βρέθηκα σε μια φάση που το κεφάλι μου έσπαγε για 2 μέρες. Δεν λειτουργούσε κανένα παυσίπνο, στο γιατρό που πήγα, μου έλεγαν οτι είναι κούραση και με τα παυσίπονα θα περάσει. Όμως πανω στην απελπισια μου, εμφανίστηκε ως μάνα εξ ουρανού, η κυρά Φρόσο απέναντι που μας "αγαπάει πολύ". -Τι κανιιιει ο Cossutius, κοριτσι μμμμ? -Αφήστε κυρα Φρώσο υποφέρει από πονοκεφάλους. -Α θα ρθου ιγω να στον φτιάξου μια χαρά. Θα στουν ξεματιάσ... Να σου λοιπόν η κυρα Φρωσο με ένα μικρό φλυτζανάκι, με λίγο νερό και λάδι και μου αρχίζει τις προσευχές χαμηλόφωνα. - Ασε μας κυρά Φρώσο στο πόνο μας. - Θα σι φτιάξου ιγω μην γκαρίζεις πιδακι μ. Ε ρε δε περνάνε 5 λεπτά και ο πονοκέφαλος αρχιζει και περνάει. Αλλά μιλάμε οτι πέρασε εντελώς. Κυρά Φρώσο -Που που πουλύ ματιασμένους ησουν παλικάρι μ. Πείτε μου τωρα ρε γ@μω τα πτυχιά μου. Πιστεύεις ή δε πιστεύεις?? :P:P (τέτοια τύχη να λειτουργήσουν τα φάρμακα εκείνη τη στιγμή?? Tον Ιούνιο είχα ημικρανίες για 2-3 εβδομάες, παυσίπονα κόψιμο του υπολογιστή μπάνιο μήπως ήταν από την ζέστη αρκετός ύπνος μήπως ήταν από την κούραση δεν έκαναν τίποτα. Πέρασαν μόνοι τους και σε γιατρό δεν πήγα. Διάβασα αργότερα σε ένα blog οτι συνήθως άμα κόψουμε τον καφέ το τσαϊ ή την cocacola για καιρό, από την έλλειψη καφεϊνης μπορεί να δημιουργηθούν πονοκέφαλοι, εγώ εκείνη την περίοδο είχα κόψει τελείως το τσαϊ και την cola για μερικές εβδομάδες, ποιό πρίν έπινα κάθε μέρα και τα 2 και ειδικά τσάι πάρα πολύ, οπότε μάλλον ήταν από αυτό. Τώρα για το ξεμάτιασμα, δεν μπορώ να πώ με βεβαιότητα ναί η όχι. Η γιαγιά μου είχε μανία με αυτά και όταν είχα πονοκέφαλο έλεγε αυτά που λές και εσύ οτι με είδε και καλά κάποιος και θεώρησε κάτι κακό κτλπ. Η γιαγιά μου έλεγε κάτι λόγια και μου έκανε τον σταυρό μου πολλές φορές. Να πώ την αλήθεια, δεν μου περνούσαν τα προβλήματα, αλλά αυτό που γινόταν ήταν οτι είχα μια καλύτερη διάθεση ας το πώ έτσι ή αισιοδοξία οτι την άλλη μέρα θα είμαι καλά και ηρεμούσα κάπως.
Cossutius. Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δε σε έφτυνε κιολας??:P Και το νερό βοηθάει αρκετά απ ότι μου είπε ο γιατρός. Πάντως εγω άκρη μόνο με τη Κυρα Φρωσο, είδα και παρόλλο που θεωρώ το "μάτι", ψέμα, δε μπορώ παρά να την ευχαριστήσω. (ελπιζω την επομενη φορά μη σκάσει μυτη με ματζουράνια κτλ:P )
bnvdarklord Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Αντιστοιχη περιπτωση με τα μαγικα βραχιολακια Καλα η περίπτωση με τα μαγικα βραχιολάκια ισορροπίας παει ακομα πιο μακριά καθώς υπάρχουν καποια tricks που κανουν για να πιστεψεις οτι κανουν δουλεια. Ειχα δει ενα video στο youtube που τα εφαρμοζε σε κατι περαστικους ενας τυπος και τους εξηγουσε μετά τι κομπίνα ειχε κανει αλλα δεν το βρίσκω. edit: αυτο ειναι http://www.youtube.com/watch?v=XpLt0oUWfOk
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 http://www.koutipandoras.gr/?p=19671 Πχ στο 24:00 και επειτα Το ξεματιασμα δεν διαφοροποιειται σε κατι ως "ψυχολογικη διαδικασια"
aledjo Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιοι/α που πιστεύει στο μάτι. Πονοκέφαλοι από το "κακό μάτι", από τον κακό συνάδελφο, τη κουτσομπόλα γειτόνισσα κτλ κτλ, και μετά γιατροσόφια στο σπίτι, σταυρούς, προσευχές κτλ κτλ, για να φύγει "το κακό" από μέσα μας. Ο λόγος που ανοιγω το θρεντ ειναι οτι προχθές βρέθηκα σε μια φάση που το κεφάλι μου έσπαγε για 2 μέρες. Δεν λειτουργούσε κανένα παυσίπνο, στο γιατρό που πήγα, μου έλεγαν οτι είναι κούραση και με τα παυσίπονα θα περάσει. Όμως πανω στην απελπισια μου, εμφανίστηκε ως μάνα εξ ουρανού, η κυρά Φρόσο απέναντι που μας "αγαπάει πολύ". -Τι κανιιιει ο Cossutius, κοριτσι μμμμ? -Αφήστε κυρα Φρώσο υποφέρει από πονοκεφάλους. -Α θα ρθου ιγω να στον φτιάξου μια χαρά. Θα στουν ξεματιάσ... Να σου λοιπόν η κυρα Φρωσο με ένα μικρό φλυτζανάκι, με λίγο νερό και λάδι και μου αρχίζει τις προσευχές χαμηλόφωνα. - Ασε μας κυρά Φρώσο στο πόνο μας. - Θα σι φτιάξου ιγω μην γκαρίζεις πιδακι μ. Ε ρε δε περνάνε 5 λεπτά και ο πονοκέφαλος αρχιζει και περνάει. Αλλά μιλάμε οτι πέρασε εντελώς. Κυρά Φρώσο -Που που πουλύ ματιασμένους ησουν παλικάρι μ. Πείτε μου τωρα ρε γ@μω τα πτυχιά μου. Πιστεύεις ή δε πιστεύεις?? :P:P (τέτοια τύχη να λειτουργήσουν τα φάρμακα εκείνη τη στιγμή?? το καλυτερο φαρμακο για πονοκεφαλο ειναι το "τακα-τακα" την επομενη φορα που θα σε πιασει δοκιμασε το και θα δεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις