Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγώ πιστευω οτι ειναι η θετική ενέργεια που μας δινει καποιος που μας αγαπαει και μας νοιαζεται, όταν ειναι προθυμος να μας βοηθησει , ακόμα και αν δεν πιστεύουμε στη βοηθειά του. έστω οτι μας κανει να γελάσουμε με τα ξεματιασματα , βοηθάει στο να βγούμε απο το κακό mood.

• Like 1
  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ψηφίζω placebo, απλά το πιστεύεις εκείνη την ώρα και καθησυχάζεσαι τόσο πολύ στα χέρια της κυράτσας και σου περνάει...

γενικά ο εγκέφαλος είναι μεγάλο πράγμα, ψυχισμός κλπ...

φαντάσου η βίβλος έχει παράρτημα πίσω σαν "οδηγοί - how to" και έχει πχ "μίσος, άγχος, φόβος, ανικανότητα, εκδίκηση" και διάβασα 1-2 αποσπάσματα ούτε θυμάμαι ποιων για το άγχος ή το φόβο δεν θυμάμαι και λέει το κλασσικό "ο Θεός προσέχει για τα πάντα και η αγάπη του κλπ κλπ και σε προστατεύει", έτσι ένας πιστός θρησκευόμενος αμέσως καθησυχάζεται ή όταν κάνει τον σταυρό του. Πρέπει να κάνουν ένα πείραμα σε μια αγχώδες κατάσταση να κάνουν τον σταυρό τους, πιστεύω οι χτύποι της καρδιάς θα μειώνονται δραματικά, λόγο placebo εννοείται...

τώρα όσο αφορά το μάτι, αν και μου έχει τύχει πολλές φορές, όχι 1 και 2, δεν το πιστεύω, είναι καθαρά ανάθεση ευθυνών στον άλλον και χαλάρωση. Ειδικά στην ερώτηση "γιατί χασμουριέται;" που απαντάνε "ο σατανάς δεν την αφήνει να πει την προσευχή" κλείνουν τα αυτιά αυτόματα...

Επίσης αυτό με τον οργασμό ισχύει, ειδικά με την μέθοδο του σεξ μιας και απελευθερώνει 6 φορές περισσότερη ορμόνη ευχαρίστησης η οποία λειτουργεί σαν παυσίπονο. Επίσης επειδή κατά την διάρκεια του οι χτύποι αυξάνουν, η πίεση στο αίμα και όλα τα σχετικά ίσως υπάρχει μια δυσφορία αλλά μετά υπάρχει ένα απότομο down και έτσι "φεύγει" ο πονοκέφαλος. Δεν ξέρω αν πέφτει και ο πυρετός χαχαχα

Δημοσ.

Και εγω δεν πολυ πιστευα αλλα εχω δει πραγματα που με κανουν να το πιστευω ισος να ειναι πλασιμπο οπως λετε αλλα εχω δει ξεματιασμα με λαδι και το λαδι διαλυθηκε εντελος με στο νερο λες και δεν το εριξες ποτε!

Αυτο πως το εξηγητε ?

Δημοσ.

Το λαδι δεν διαλυθηκε μεσα στο νερο. Δεν εγινε ενα.

Απλα αντι να κατσει σαν μια σταγονα, απλωθηκε στην επιφανεια του νερου, δημιουργωντας μια πολυ λεπτη στοιβαδα την οποια αν δεν ψαξεις να την δεις...δεν θα την δεις.

Το γιατι αλλες φορες απλωνεται και αλλες οχι, δεν το γνωριζω. Μπορει να εχει σχεση με την αναλογια νερου/λαδιου, το υψος που επεσε η σταγονα κτλ

Δημοσ.

Iσχυει.

Πριν μερικα χρονια, ο αδερφος μου ειχε πονοκεφαλο και ενοιωθε μεγαλη αδυναμια. Δεν μπορουσε ουτε να φαει ουτε να κοιμηθει.

Αυτο συνεβαινει για μερικες μερες, οποτε παει σε ενα γιατρο να τον δει αλλα δεν του βρηκε κατι. Του εδωσε μονο κατι χαπια για να περασει ο πονοκεφαλος και η αδυναμια, τα οποια δεν φερανε καποιο αποτελσεμα.

Περνανε μερικες μερες ακομη χωρις να εχει αλλαξει η κατασταση του. Τοτε τυχαινει και πηγαινει επισκεψη σε μια καφετερια την οποια ειχε ενας γνωστος του.

Μολις μπαινει μεσα στο μαγαζι, ο φιλος του, ο οποιος ηταν μονος του εκεινη την στιγμη και εφτιαχνε καφε πισω απο το μπαρ, αρχιζει να ξερναει.

Μολις τελειωνει τον εμετο, του λεει ο φιλος του:

-Να σε παρει ρε, με γαμησες.

-Γιατι, τον ρωταει ο αδεφος μου, τι σου κανα;

-Εισαι ματιασμενος του λεει.

Ο αδερφος μου μενει εκπλητκος, του ζηταει εξηγησεις.

Του απανταει ο φιλος του:

-Εχεις πονοκεφαλο και νοιωθεις αδυναμια;

-Ναι του απανταει εκπληκτος ο αδερφς μου, εδω και μερες.

-Ε εισαι ματιασμενος του λεει. Κατσε να σε ξεματιασω.

Φερνει ενα φλυτζανι με νερο και λαδι, λεει μια προσευχη και ξαφνικα ο πονοκεφαλος και η αδυναμια σταματανε.

Οπως μου ειπε χαρακτηριστικα ο αδερφος μου, ενοιωσε σαν να εφευγε κατι πολυ βαρυ απο πανω του.

Τελειωνει το ξεματιασμα και αρχιζεις τις ερωτησεις ο αδερφος μου.

Γιατι αρχισε να κανει εμετο και πως καταλαβε οτι ηταν ματιασμενος και ειχε αυτα τα προβληματα αφου ειχε να μιλησει μαζι πριν καν αρχισει το προβλημα με την υγεια του.

Του απανταει ο φιλος του, οτι ειναι το χαρισμα του, το οποιο το ειχε κληρονομησει απο την μητερα του. Οπως η μητερα του, ετσι και αυτος ειχε μια ευαισθησία απεναντι στο "ματιασμα" η οποια εκδηλωνοταν με δυνατο ανακατεμα στο στομαχι και εμετους.

Οταν μπηκε ο αδερφος μου μεσα στο μαγαζι, εννοιωσε οτι ηταν ματιασμενος και αρχισε να ξερναει. Συνηθως το ματιασμα συνοδευεται απο πονοκεφαλο και αδυναμια, και γιαυτο τον ρωτησε σχετικα με αυτα.

Κα μετα του εκανε το ξεματιασμα οπως του το μαθε η μανα του.

Ο αδερφος μου, ο οποιος δεν πισευτει στο μεταφυσικο , ειχε μεινει εκπλητκος με ολα αυτα, ειδικα απο την στιγμη που δεν ξαναγυρισε ο πονοκεφαλος και η αδυναμια μετα το ξεματιασμα.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Δημοσ.

Εγω θα θελα την άποψη κάποιου που να του έχει συμβει παρόμοια κατάσταση και φυσικά να μη πιστευει σε τίποτε.

Μου εχει συμβει παρομοιο πολλες φορες.

Εχω πονοκεφαλο και κλασικα η θεια μου με ξεματιαζει.

Καπου 5-6 φορες εχει γινει αυτο τα τελευταια 15-20 χρονια που θυμαμαι γιατι και παλαιοτερα γινοταν ακομα συχνοτερα).

Μολις με ξεματιαζει, ο πονοκεφαλος παραμενει στα ιδια επιπεδα με πριν.

Υστερα απο λιγη ή λιγες ωρες περναει.

Να περασει σε διαστημα <20-30 λεπτων απο την στιγμη που με "ξεματιασε", δεν μου εχει συμβει.

Η επιστημη δεν δεχεται ως αληθες γεγονος την επιτυχια του ξεματιασματος.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρχει θεος ή και αγγελοι εκει πανω ή γυρω μας ή καπου τελοσπαντων, που ακουνε αυτον που ξεματιαζει και αποφασιζουν να δρασουν και να πραγματοποιησουν μια καλη πραξη "θεραπευοντας" τον "πασχοντα" που ξεματιαζεται.

Η επιστημη φυσικα δεν εχει καμια υπονοια οτι συμβαινει αυτο και αρα η επικρατουσα θεωρια ειναι οτι δεν ισχυει αυτο. Χωρις βεβαια να αποκλειει οτι μπορει να ισχυει με καποια πιθανοτητα.

Μια λογική εξήγηση αν και εγω το ρίχνω στη ψυχολογία ισως της στιγμής.

Απ την άλλη, δε γίνεται τη μια να σπάει το κεφάλι σου, χειρότερα από ποτέ και 2 λεπτά αργότερα να περνάει.

Τι στο καλό? Καμια ένεση κρυμμένη είχε η κυρα Φρώσο?? :P :P :P

Οι εξηγησεις που δινω εγω ειναι:

α)Υπερβαλεις στα λεγομενα σου και πχ δεν ειχες πονοκεφαλο 2 εικοσιτετραωρα γεματα, και δεν σε περασε το κεφαλι σε, το πολυ, 5 λεπτα αμεσως μετα το ξεματιασμα.

β)Συμπτωση. Το κεφαλι σου θα σου περνουσε ετσι και αλλιως εκεινη την στιγμη.

γ)Αυθυποβολη - placebo effect, πιστεψες ή ησουν περιεργος εαν θα "γιατρευτεις" και ετσι επηρεασες την "ιαση" σου και "γιατρευτηκες".

δ)Καποιος ή κατι ή ο Θεος κλπ ακουσε τα λογια της κυριας Φροσως και πραγματοποιησε τον σκοπο για τον οποιο εγινε το ξεματιασμα.

Η εξηγηση γ) μαζι με ολιγο απο την α) ειναι η πιθανοτερη κατα την γνωμη μου, χωρις να αποκλειω και την περιπτωση β) ή και την δ).

Δε διαφωνώ αλλά όντως είχα τρομερό πονοκέφαλο και πέρασε.

Μπας και έπιασαν τα φάρμακα εκείνη την ώρα?

Πότε τα πηρες τα παυσιπονα?

Και εγω δεν πολυ πιστευα αλλα εχω δει πραγματα που με κανουν να το πιστευω ισος να ειναι πλασιμπο οπως λετε αλλα εχω δει ξεματιασμα με λαδι και το λαδι διαλυθηκε εντελος με στο νερο λες και δεν το εριξες ποτε!

Αυτο πως το εξηγητε ?

Βιντεο αλλιως αυτο δεν εγινε ποτέ.

Και δεν εγινε ποτέ. :)

Εκτός αν το νερο ειχε μεσα του τιποτα ελαχιστους κοκκους σαπουνιου ή απορρυπαντικου.

Δημοσ.

Oχι σοβαρά. Πέρα από τη πλάκα της υπόθεσης, ο πονοκέφαλος ηταν έντονος περίπου 2,5 μέρες.

Τα ντεπόν δεν έκαναν τίποτε, τα αναβράζοντα επίσης τίποτε, πήρα πονστάν, κάτι έγινε αλλά η αδυναμία δεν σταματούσε.

Πριν έλθει η κυρά Φρωσο είχε κανα 3ωρο που χα χτυπήσει το τελευταιο πονστάν.

Στον απλό πονοκέφαλο, στο μισάωρο περίπου ξεκινάει να δρα το χαπάκι.

Δεν υπερβάλω καθολου για το 5λεπτο.

Να ήταν κάποιο είδος αυθυποβολης όπως είπες και εσύ ή τα παιδιά παραπάνω? Πιθανότατα

Το δεδομένο είναι οτι ένιωσα υπέροχα και όντως είχα τραγικό πονοκέφαλο και αδυναμία νωρίτερα.

Προσπαθώντας να το εξηγήσω επιστημονικά, ίσως η αίσθηση οτι κάποιος με ξεματιάζει και η σιγουριά της οτι θα γίνω καλά, παράλληλα με την ώρα που αποφασισαν ίσως να ενεργήσουν τα χάπια ή απλά ήταν η ώρα να μου περάσει.

Αυτό που σίγουρα δέχομαι είναι οτι όντως όταν ακούς έναν άνθρωπο, τόσο σίγουρο για τον εαυτό του, όσο και αν δε πιστεύεις σε αυτά, μπαίνεις σε σκέψεις.

Δημοσ.

Εδω o derren brown κανει τους αλλους να μην μπορουν να κουνηθουν/να κανουν ληστεια με οπλο/δολοφονια/ομολογησουν φονο που δεν εκαναν και λετε πως υπαρχει ματι...

Δημοσ.

Ειναι ανεξηγητο αλλα συμβαινει, οπως και στην αρνιτικη δυναμη του αλλου-ματι.

Εχει τυχη πολλες φορες να ριξω "καταρες" και επιασαν του στυλ να πεσεις να τσακιστεις που να σου καει ο υπολογιστης.

Οταν ειμαι πραγματικα στραβωμενος πιανουν ανεξηγητο αλλα συμβαινει.

Δημοσ.

Δούλευα μία μέρα στη κουζίνα με μία κοπέλα μαζί. Εγώ δούλευα κανονικά και η κοπέλα ήταν στα 2-3 μέτρα δίπλα μου. Σε κάποια φάση την παίρνουν τηλ, εγώ συνέχισα να δουλεύω κανονικά, όλα καλα. Μετά από 3-4 λεπτά αρχίζω να χασμουριέμαι ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ και άρχισα να δακρύζω λες και έβλεπα τον τιτανικο (ουπς!).. Γυρνάω και βλέπω την κοπέλα που ξεμάτιαζε μέσω τηλεφώνου να εξηγεί ότι είχε ΠΟΛΥ ΜΑΤΙ να πούμε αυτός στον οποίο εκτέλεσε το τελετουργικό, μετά το έκλεισαν. Εγώ έχω μείνει μαλακς, τι στο διάολο;;

Ο αδερφός μου όταν ήταν μικρος ήταν ζουζουνι. Μία θεία μας από την Αθήνα ήρθε στοχωριό για καλοκαίρι και επειδη τον αγαπούσε πολύ άρχισε τα "τι ομορφο παιδακι/τι γλυκο/τι ζουζουνι/μπλα μπλα μπλα". Μετά από καμία ώρα πάμε σπίτι και ο αδερφός πέφτει στο κρεβάτι με πονοκέφαλο. Χωρίς υπερβολές θυμάμαι την έκφραση του πόνου στο πρόσωπό του. Τέσπα, η μάνα του δίνει μία ασπιρίνη ΕΝΩ διαφωνεί με τη γιαγιά μου που 'έλεγε "ΤΟ ΜΑΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ......, ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ". Κλασσικα "ασε μας ρε μανα, ματι και αηδιες", Ταυτόχρονα με την χορήγηση ασπιρινης η γιαγιά ξεματιάζει τον μικρό. Σε 3-4 λεπτά μετά το ξεμάτιασμα σηκώθηκε καθώς του είχε περάσει.

Αυτές οι 2 εμπειρίες μου. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με "θεό" αλλά σίγουρα έχει να κάνει με "θετική ενέργεια" κλπ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...