ennoeitai Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τιποτα δεν κανει. ΜΗΔΕΝ. ΤΙΠΟΤΑ. Οταν λειτουργει ειναι λογω του placebo effect. Ισχύει. Αλλά ξέρεις εσύ με ποιούς τρόπους επιδρά η ψυχολογία στο σώμα; Και πώς δρα βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα; Άμα στον άλλο πιάνει επειδή το πιστεύει, εμένα μου περισσεύει αν στην τελική γίνεται δουλειά. Το ίδιο και με το ξεμάτιασμα (και με τις θρησκείες ). Και μην ξεχνάς βέβαια ότι το placebo effect χρησιμοποιείται και στην ιατρική. Αυτά βέβαια για όσους τα πιστεύουνε και έχουνε "καλή θέληση" εννοείται. Εγώ για τον εαυτό μου ή για δικό μου πρόσωπο δε θα κατέφευγα εκεί. Αλλά για όσους θέλουν γιατί όχι; Ποτέ δεν ξέρεις.
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Σου λεω και παλι δεν απαξιωνω την ιατρικη αλλα υπαρχουν και αλλα πραγματα που δεν ξερουμε. Και αφού δεν τα ξέρουμε, πώς ξέρεις ότι υπάρχουν; Δηλαδή, ξέρεις πως υπάρχει κάτι το οποίο όμως δεν το ξέρεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρεις με τι σχετίζεται (με τον άνθρωπο και την υγεία και ό,τι άλλο λες), αλλά το ίδιο δεν το ξέρεις! Και συνεχίζεις να πιστεύεις το ίδιο. Ε, λοιπόν, και εγώ σου λέω πως κάτι που δεν το ξέρουμε αλλά υπάρχει αναιρεί την ύπαρξη αυτού που λες εσύ ότι υπάρχει και έτσι υπάρχει μόνο αυτό που λέω εγώ. Μην με ρωτήσεις τι είναι, δεν το ξέρω. 1
santana99 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ναι αυτο ισχυει ομως φιλε μου γιατι ζει το 1% ειναι τυχη ή κατι αλλο ? Για αυτο λεω πως δεν τα ξερουμε ολα. επειδή ο οργανισμός τους είχε το τάδε ένζυμο λίγο παραπάνω από κάποιον άλλο ή και εγώ δεν ξέρω για ποιον οργανικό λόγο, αν είχα ασχοληθεί με ιατρική θα έλεγα διάφορες υποθέσεις... εγώ θεωρώ πως τα "ξέρω όλα" σχετικά με αυτό το θέμα Επίσης ρε παιδιά θρησκευόμενα, δεν μπορείτε να καταλάβετε πως από την στιγμή που γεννηθήκατε, οι γονείς σας, η μάνα σας, η γιαγιά σας κλπ σας έκαναν πλύση εγκεφάλου με το χριστούλη; και στην συνέχεια στο σχολείο κλπ....; Πως να το αμφισβητήσεις μετά; Δεν διαφωνώ είναι δύσκολο γιατί έχει καρφωθεί στο μυαλό σου. Δεν σημαίνει όμως πως υπάρχει ή κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο καθένας ερμηνεύει την θρησκεία με τελείως διαφορετικό τρόπο. Άλλος λέει "να παν να γαμηθούν οι παπάδες, εγώ πιστεύω στον χριστό και στην παναγία", άλλος κάνει αφρικάνικα τελετουργικά με το λιβάνισμα, ο καθένας έχει τον "θεό" του. Anyways υπήρξαν πολλοί ιστορικοί στην εποχή που "ζούσε" ο χριστός στις περιοχές του και κανένας δεν κατέγραψε, δεν ανέφερε την ύπαρξη ενός ανθρώπου και 12 μαθητών που έκαναν κήρυγμα ή θαύματα κλπ. Οπότε έρχεται ο άλλος θρησκόληπτος που λέει ότι "ο αδάμ, η εύα" κλπ είναι ιστορία που έφτιαξαν για να την καταλαβαίνει ο απλός λαός, ωραία ο χριστός τότε γιατί να μην είναι; ΟΛΑ "ωραίες" ιστορίες είναι....τίποτα παραπάνω.... Γιατί στην αρχή που πιστεύει κάποιος στον χριστιανισμό, δεν πιστεύει ότι ήρθαμε από μαϊμούδες αλλά από τον αδάμ και την εύα. Ο αδάμ ήταν Νεάντερταλ δλδ; Σαν μαϊμού ξέρω εγώ; Τέλος πάντων, με τον καιρό δεν πιστεύουν πλέον στο παραμύθι αυτό αλλά στον χριστό, στην παναγία κλπ... Όμως ούτε αυτοί υπήρχαν...που πιστεύουν λοιπόν; (δεν με ενδιαφέρει η απάντηση). Δεν υπάρχει κάτι πλέον να πιστέψεις, αυτό που νιώθεις μέσα σου καλά όταν βοηθάς κάποιον ή κάνεις κάτι καλό, ή νιώθεις άσχημα όταν κάνεις κάτι κακό, δεν είναι ούτε η ζεστασιά της παναγιάς στην καρδιά σου, ούτε τίποτα τέτοιο, τα ένστικτα συνδέονται με την νοημοσύνη μας και βγαίνουν τα αντίστοιχα "συμπτώματα" σωματικά. π.χ. βοηθάς κάποιον, αυτόματα σκέφτεσαι ότι είναι καλό, τον βοήθησες να επιβιώσει, ένστικτο επιβίωσης, αλληλεγγύης κλπ.... τα έχουν και τα ζώα αυτά αλλά δεν είδα την γάτα μου ούτε να κάνει τον σταυρό της όποτε περνάει από εκκλησία, ούτε να πρήζει τα @@ σε άλλες γάτες για την θρησκεία της. Ο λόγος που γράφω είναι επειδή δεν μπορώ να βλέπω "δεν μπορείς να ξέρεις" ή κάτι τέτοια... Μίλαγα με έναν φίλο παλιά και του λέω "πιστεύεις κλπ;" (ήμουν στην αναζήτηση ακόμα τότε), και η απάντηση του ήταν "ναι ρε η θρησκεία υπάρχει, δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις" αυτό ακριβώς, ούτε μισό επιχείρημα γιατί πιστεύει και μάλιστα με ύφος "καλά, αυτά που ρωτάς είναι παιδιάστικα, εννοείται υπάρχει κλπ".
ZAKKWYLDE Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Τι παραλήρρημα είναι αυτό; Φιλαράκι κάτι που βάζεις στο ναργιλέ σου μάλλον σε πειράζει...
santana99 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Ίσως σου φαίνεται έτσι επειδή έχει πολλά πράγματα μαζεμένα. Μπα δεν βάζω τίποτα...απλά δεν έχω καλή "γραφή".
REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Και αφού δεν τα ξέρουμε, πώς ξέρεις ότι υπάρχουν; Δηλαδή, ξέρεις πως υπάρχει κάτι το οποίο όμως δεν το ξέρεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρεις με τι σχετίζεται (με τον άνθρωπο και την υγεία και ό,τι άλλο λες), αλλά το ίδιο δεν το ξέρεις! Και συνεχίζεις να πιστεύεις το ίδιο. Ε, λοιπόν, και εγώ σου λέω πως κάτι που δεν το ξέρουμε αλλά υπάρχει αναιρεί την ύπαρξη αυτού που λες εσύ ότι υπάρχει και έτσι υπάρχει μόνο αυτό που λέω εγώ. Μην με ρωτήσεις τι είναι, δεν το ξέρω. Απλα κανω εικασιες και λεω αυτο μπορει να ειναι αυτο.Οταν κατι εχει απολεσμα-αντιδραση-ενεργει τοτε κατι υπαρχει που δεν το ξερουμε ακομα. Ξερεις ας πουμε αν υπαρχουν εξωγηινοι ή οχι ? Επισης μεχρι χτες δεν ηξερες οτι υπαρχει το μποζονιο χιγκς, ηταν τυχαιο που οι επιστημονες του εδωσαν το ονομα το σωματιδιο του Θεου ?
..MementoMori.. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Επισης μεχρι χτες δεν ηξερες οτι υπαρχει το μποζονιο χιγκς, ηταν τυχαιο που οι επιστημονες του εδωσαν το ονομα το σωματιδιο του Θεου ? To "ξερανε" απλα δεν το ειχαν αποδειξει. Επισης ειπαμε χιλιες φορες τοτε οτι η ονομασια του ουδεμια σχεση εχει με τους επιστημονες. Ονομαστηκε ετσι απο εναν εκδοτη νομιζω, καθαρα επειδη ηταν πιο πιασαρικο σαν ονομα. O συγγραφεας ηθελε να το ονομασει Αναθεματισμενο Σωματιδιο, επειδη ηταν τοσο δυσκολο να αποδειξουν την υπαρξη του
Cossutius. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Πως τα καταφέρατε μέσα σε ένα βράδυ βρε άτιμοι, να πάτε τη κουβέντα απ το ξεμάτιασμα στο μποζόνιο Χιγκς :P 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Απλα κανω εικασιες και λεω αυτο μπορει να ειναι αυτο.Οταν κατι εχει απολεσμα-αντιδραση-ενεργει τοτε κατι υπαρχει που δεν το ξερουμε ακομα. Ξερεις ας πουμε αν υπαρχουν εξωγηινοι ή οχι ? Επισης μεχρι χτες δεν ηξερες οτι υπαρχει το μποζονιο χιγκς, ηταν τυχαιο που οι επιστημονες του εδωσαν το ονομα το σωματιδιο του Θεου ? Να το πάλι το παραμυθάκι... Και ιπτάμενοι δεινόσαυροι που τραγουδάνε Ρουβά και ζούνε στην άκρη του σύμπαντος δεν ξέρω εάν υπάρχουν, αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται λογική και κάτι που λέγεται γνώση. Και είναι τελείως διαφορετικό να ευθύνεται για τα πάντα κάτι γενικό και αόριστο, χωρίς καμία μα καμία δυνατότητα επανάληψης, που το λένε με το πιασάρικο όνομα "ενέργεια" και τελείως διαφορετικό να έχεις δεδομένα που να υποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιου πράγματος (και να μπορείς να πάρεις τα ίδια δεδομένα εάν επαναλάβεις ακριβώς το ίδιο πείραμα). Επίσης είναι τελείως διαφορετικό να μην ξέρεις κάτι και να νομίζεις ότι για αυτό ευθύνεται κάτι μαγικό και τελείως διαφορετικό να ξέρεις κάτι αλλά να έχεις συναντήσει μία κατάσταση πρωτόγνωρη, που όμως με έρευνα θα την εξηγήσεις. Όλα δαύτα που αξιώνουν οι απανταχού θρησκόληπτοι, κάποιες (ελάχιστες) φορές γίνονται και τότε έπιασε η προσευχή και τις περισσότερες δεν γίνονται και ευθύνεται ο θεός και η ενέργεια. Ό,τι να 'ναι. Πώς το είπαμε; Ξέρετε πόσα υπάρχουν και δεν τα ξέρουμε; Αυτά ευθύνονται για όλα και με κάποιο μαγικό τρόπο ό,τι παλιό και ακαταλαβίστικο μπορεί και τα έχει καλά με αυτά τα "όλα". Και όλα αυτά εν έτη 2012...!!!!! Και μετά φαντάζουν οι μουσουλμάνοι οπισθοδρομικοί... 1
REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2012 Να το πάλι το παραμυθάκι... Και ιπτάμενοι δεινόσαυροι που τραγουδάνε Ρουβά και ζούνε στην άκρη του σύμπαντος δεν ξέρω εάν υπάρχουν, αλλά υπάρχει κάτι που λέγεται λογική και κάτι που λέγεται γνώση. Και είναι τελείως διαφορετικό να ευθύνεται για τα πάντα κάτι γενικό και αόριστο, χωρίς καμία μα καμία δυνατότητα επανάληψης, που το λένε με το πιασάρικο όνομα "ενέργεια" και τελείως διαφορετικό να έχεις δεδομένα που να υποδεικνύουν την ύπαρξη κάποιου πράγματος (και να μπορείς να πάρεις τα ίδια δεδομένα εάν επαναλάβεις ακριβώς το ίδιο πείραμα). Επίσης είναι τελείως διαφορετικό να μην ξέρεις κάτι και να νομίζεις ότι για αυτό ευθύνεται κάτι μαγικό και τελείως διαφορετικό να ξέρεις κάτι αλλά να έχεις συναντήσει μία κατάσταση πρωτόγνωρη, που όμως με έρευνα θα την εξηγήσεις. Όλα δαύτα που αξιώνουν οι απανταχού θρησκόληπτοι, κάποιες (ελάχιστες) φορές γίνονται και τότε έπιασε η προσευχή και τις περισσότερες δεν γίνονται και ευθύνεται ο θεός και η ενέργεια. Ό,τι να 'ναι. Πώς το είπαμε; Ξέρετε πόσα υπάρχουν και δεν τα ξέρουμε; Αυτά ευθύνονται για όλα και με κάποιο μαγικό τρόπο ό,τι παλιό και ακαταλαβίστικο μπορεί και τα έχει καλά με αυτά τα "όλα". Και όλα αυτά εν έτη 2012...!!!!! Και μετά φαντάζουν οι μουσουλμάνοι οπισθοδρομικοί... Οτι και λες το θεμα ειναι οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη, μεχρι να αποδυχθει λοιπον τι γυνετε μετα το θανατο, ποιος εφτιαξε το κοσμο και γιατι και αν υπαρχει αλλου ζωη ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Υ.Γ Δεν κρινω τις αλλες θρησκιες γενικος πχ ο βουδισμος μια χαρα θρησκεια ειναι απλα οι μουσουλμανοι ειναι ενας συνδιασμος φανατισμου και αγραμματοσυνης που ειναι οτι το χειροτερο.
iordanis77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2016 ............... υπαρχει το μποζονιο χιγκς, ηταν τυχαιο που οι επιστημονες του εδωσαν το ονομα το σωματιδιο του Θεου ? Υπαρχουν οι πλανητες του ηλιακου συστηματος, ειναι τυχαιο που οι επιστημονες τους εδωσαν τα ονοματα των θεων του Ολυμπου? Οτι και λες το θεμα ειναι οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη, μεχρι να αποδυχθει λοιπον τι γυνετε μετα το θανατο, ποιος εφτιαξε το κοσμο και γιατι και αν υπαρχει αλλου ζωη ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει. Υ.Γ Δεν κρινω τις αλλες θρησκιες γενικος πχ ο βουδισμος μια χαρα θρησκεια ειναι απλα οι μουσουλμανοι ειναι ενας συνδιασμος φανατισμου και αγραμματοσυνης που ειναι οτι το χειροτερο. Αγραμματοσυνη ειπες? Επαναφέρω το θέμα. Εσεις τι πιστευετε; Οτι ειναι μπουρδες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις