Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα χθες στο tiger στην Θεσσαλονικη στην Αριστοτελους και ειδα αυτο

http://www.tiger-stores.gr/tiger_spiti/keria_lampes_kai_rologia/fwtistiko_gia_to_tabani_1002016.html

Ο πωλητης δεν ηξερε λεπτομεριες για το ποσο φως βγαζεις και αν ειναι σαν κανονικο φωτιστικο..

Οποτε θελω να ρωτησω αν το εχει παρει κανεις..

γενικα εχω τρελα με την υδρογειο σφαιρα..

εχω μεχρι και κουμπαρα σε υδρογειο, πινακα, φωτιζομενη επιτραπεζια κλπ κλπ

Δημοσ.

Δε θα βγάζει και πολύ από ότι φαίνεται.

Παλιά είχα μια υδρόγειο τύπου πορτατίφ (έτσι έλεγε η συσκευασία).

Όταν άναβες το φως από γεωφυσικός ο χάρτης γινόταν πολιτικός!

Το πέταξα όταν διαλύθηκε το σοβιέτ και έχασε και αξία σαν χάρτης.

Θα ήθελα όμως να βρω ξανά μία τέτοια υδρόγειο.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτού του είδους τα φωτιστικά παίζουν με max 40W σε λάμπα πυρακτώσεως συνήθως.

Το max σε πυρακτώσεως και οικονομίας αναγράφεται στο κάθε φωτιστικό.

Το συγκεκριμένο είναι κλειστό από παντού, στάνταρ παίζει πλαστικό ντουί για τον γιούτσο και δε συμμαζεύεται. Δεν είναι φωτιστικό που το παίρνεις για φως αλλά για το εφέ.

Δημοσ.

40W πυρακτώσεως σε κλειστό φωτιστικό σκούρου χρώματος θα έλεγα ότι δεν είναι αρκετά. Εξαρτάται και το χώρο βέβαια, τα τετραγωνικά, το ύψος, αν έχεις χώρο για βοηθητικό φωτισμό για έξτρα φως όταν το χρειάζεσαι (π.χ. να διαβάσεις περιοδικό) κλπ.

Δημοσ.

Η 11w είναι σαν μια 60w αν δε κάνω λάθος (απόδοση). Η γνώμη μου είναι ότι το φωτιστικό "κόβει" πολύ λόγο χρώματος και κατασκευής αλλά και πάλι εξαρτάται από το χώρο.

Σε ένα φωτιστικό το max σε πυρακτώσεως είναι διαφορετικό από το max σε οικονομίας αν το είπες για αυτό. Σου δίνει max 40w σε κανονική και max 11w σε οικονομίας ας πούμε. Δε σου δίνει μεγάλη αβάντα να παίξεις με οικονομίας π.χ.18-20w. Τον λόγο δεν τον ξέρω απλά το παρατήρησα και εγώ όταν αγόρασα ένα φωτιστικό.

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο τι θα βάλεις πάνω, αρκεί να είναι μικρότερο από 40w. Αυτό που είδες εσύ μάλλον σου έλεγε την αντιστοιχία μεταξύ πυρακτώσεως και οικονομίας οπότε ότι ήθελες να βάλεις να το έβλεπες πάνω

Δημοσ.

Επιμένω πως δεν είναι είναι έτσι γιατί το έγραφε ξεκάθαρα στη συσκευασία. Δεν ξέρω αν το γράφει παντού αλλά σε αυτά που είχανε στο praktiker πριν κάποια χρόνια το έγραφε.

Δημοσ.

Μπορεί να έτυχε. Και μάλλον από λάθος θα ήταν αν το έγραφε. Τα watts αναφέρονται για λόγους θερμοκρασίας περισσότερο. Και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν διαφορές, είτε έχεις incandescent 40W ή CFL 40W, την ίδια θερμοκρασία έχεις.

Φυσικά, με CFL 40W κάνεις το σπίτι μέρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...