Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά.

Μένω στο εξωτερικό (Ελβετία). Το διαμέρισμα μου έχει τις εξής δυο πρίζες που υποθέτω ότι είναι για τηλέφωνο:

socket3.jpg

socket2z.jpg

Οι απορίες μου είναι οι εξης:

- Mπορεί να μου πει κάποιος που θα μπορούσα να βρω μετατροπέα για να συνδέσω το ελληνικό τηλ. μου και router; Η ελληνική πρίζα είναι RJ11;

- Υπαρχει περίπτωση να μη σηκώνει ADSL;!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Από τη wikipedia είδα ότι η παλιά πρίζα είναι τύπου "Bell" που εγκαθιστούσαν τη δεκαετία του 60. Καθόλου περίεργο αφού η πολυκατοικία είναι παλιά.

Για την άλλη πρίζα βρήκα τον παρακάτω αντάπτορα. Απλά έχω την αίσθηση ότι η πρίζα μου έπρεπε να έχει 6 pin αντί για 4...

Εν το μεταξεί έχω κάνει αίτηση για ADSL και φοβάμαι μήπως δε σηκώνει....

adp-tsz_MED.jpg

τηλεφώνου είναι και μπαίνει στά τρια μεγαλύτερα πόδια. το τέταρτο πόδι (το πάνω) δεν ξερω γιατί τόχει. Τέτοια είναι λογικά...

Θές τον αντάπτορα που είναι στην εικόνα...

http://en.wikipedia....i/Tripolar_plug

Λέω Bell γιατί είδα στη wikipedia αυτό

220px-4prongplug.JPG

Δημοσ.

Λοιπόν. Εστειλα ένα mail στην ιδιοκτήτρια και μου είπε ότι πριν είχε κανονικά ADSL.

Το ερώτημα είναι - η ελληνική πρίζα πως λέγεται - ωστε να αγοράσω μετατροπέα; RJ11?

Δημοσ.

Ok ευχαριστώ! Θα επανέλθω αν προκύψουν πάλι ..δυσκολίες!

Μπορείς να αλλάξεις την πρίζα. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο...

Γενικά δεν πιάνουν τα χέρια μου και δε θα ήθελα πχ να έχω παράσιτα/θόρυβο στο DSL με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ασε που εδώ για ότι κάνεις πρέπει να ειδοποιεις το γραφείο που είναι υπεύθυνο για το διαμέρισμα (μεσολαβεί μεταξύ ιδιοκτήτη / ενοικιαστή).

Δημοσ.

Ρε παιδια, ιδιες πριζες τηλεφωνου και ρευματος με εμας στην ελλαδα, δεν εχει η ελβετια?

Παλια πολυκατοικια με παλιες πριζες θα μπορουσε να τυχει και στην ελλαδα νομιζω.

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά κι εμείς εδώ πριν το 2000 δεν είχαμε κάποιο σταθερό τύπο που χρησιμοποιούσαμε για το τηλέφωνο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...