Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ανούσιος διάλογος.

Φυσικα και υπαρχει οταν εχεις να κάνεις με κολλημενα μυαλα που πιστευουν πχ οτι ο ηλιος δυει απο την ανατολη και ο,τι και να τους πεις θα συνεχισουν να πιστευουν οτι ο ηλιος δυει απο την ανατολη.

Πχ οταν εχεις να κάνεις με φανατικους υποστηρικτες καποιου πραγματος, πχ το αντιπροσωπευτικοτερο παραδειγμα που συμβαινει εδω, αντιΧριστιανους, οπως γινεται εδω μεσα που υπαρχουν αφθονοι με προεξαρχοντες 2-3, που μολις βρουνε την παραμικρη ευκαιρια, δεν χανουν χρονο να επιδειξουν τα αντιΧριστιανικα και αντιΘεικα τους πιστευω. Και θα μπορουσαμε να πουμε οτι δεν χανουν χρονο επειδη δεν κανουν και τιποτα αλλο ολη μερα, παρα να σχολιαζουν στο ινσομνια. :X

Και οι μεν και οι δε, ειναι κολλημενα μυαλα που δεν λενε να καταλαβουν οτι διαφωνουν σε κατι που δεν αποδεικνυεται ουτε εαν υπαρχει, ουτε εαν δεν υπαρχει. Δεν το ξερουμε, δεν μπορουμε να το αποδειξουμε και πιθανοτατα δεν θα το μαθουμε ποτέ.

Για το αν υπαρχει Θεος αναφερομαι.

Πολυ απλα δεν το ξερουμε!

Και ομως και οι 2 πλευρες αναλωνονται σε "απειρους" διαξιφισμους που ειναι παντελως ανουσιοι ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ! Ισως ειναι και αυτο που θελουν βεβαια για να καλυπτουν τον πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ελευθερο χρονο τους.

Δημοσ.
Θα ήθελα να δω και τις δικές σας απόψεις για το θέμα, αλλά nvm...

Το nvm και οι 3 τελείες με άγγιξαν.

Η μικρή, ταπεινότατη, μου ανταπόκριση στο ερώτημά σου είναι πως ναι, brilliant νου, έχεις προφανώς δίκιο.

Το βρίσκω απλό. Οι άνθρωποι διαφέρουν, κάποιοι σε όλες τις παραμέτρους με μόνες εξαιρέσεις την σάρκα και τα οστά. Καταλήγω στο ότι υπάρχουν ανοιχτά μυαλά και ανεπτυγμένες λογικές μεν, αλλά υπάρχει και η άλλη -σκοτεινή- όχθη. Το ελαφρύ σπέρμα, όπως το ονομάζω εγώ.

Εσένα σε έτσουξε το ότι ο κόσμος είναι αμετακίνητος.. τουλάχιστον αυτό κατάλαβα ότι ήταν η σπίθα. Εμένα με τσούζει όταν πέφτω στην ανάγκη τους, στο μ***ι μου η όποια αποδοχή ενός Φόρουμ ή του κάθε Λέσβιου Μυτιληνιού.

Πέρασε καιρός όμως, που το ξεπέρασα. Είσαι ρόμπας να έχεις ανάγκη την αποδοχή κάποιου ή να θέλεις να γνωρίζεις πως κατάλαβε το λάθος του και συμφώνησε κιόλας, πόσο μάλλον προσωπικότητες ενός Φόρουμ που είναι φίφτι-φίφτι να το παίζουν βλάκες γιατί η ευφυία τους στην καθημερινότητα τους.. τους απαγορεύει να "ξεφεύγουν" (ΝΑΙ ρε Τούφη, ΓΙΑ ΣΕΝΑ λέω ΜΩΡΑΚΛΑ μου, την αφρόκρεμα των ΤΡΟΛΛ). Είμαι ρόμπα να πέφτω στην ανάγκη τέτοιων ατόμων, στην προσπάθεια να τους μεταπείσω για το οτιδήποτε, και Πατεράδες μου να 'ταν.

Αντιθέτως, το βλέπω θετικά. Αν δεν υπήρχαν λανθασμένες απόψεις, δεν θα συνέβαιναν παραπατήματα, ανοίγματα από λάθη, ευκαιρίες, και αν δεν συνέβαιναν λάθη η ζωή για τον σμερνό νοήμων θα ήταν πιο σκληρή σαν να μην του έφτανε το ΓΑΜHM**Ο το ΤΕΒΕ.

Ηρέμησε, ξεκίνα την αναζήτηση έξυπνων φίλων. Παλικαριών (γιατί το να βρεις γυναίκα είναι fucking lottery) με μαστουριάρικα ενδοφλεβικά ψαξίματα για το τι είναι το είναι, σαν και τα δικά σου. Ξήγα τους τον προβληματισμό, και ζήστε στα δικά σας hertz.

Από τους υπόλοιπους βγάζε λεφτά, τροφή, πρωκτικές απολαύσεις, και πειραματίσου με όποιο τρόπο θες.

Ανεπτυγμένη λογική ψάχνεις. Πίστεψέ με, δόξα τω Θεό εκεί έξω υπάρχει άφθονη, μαζεμένη στους λίγους φυσικά και αυτοί οι λίγοι κρύβονται. Σαν τις περιουσίες των Ελλήνων.. ποιος μα**κας έχει 500.000 ιδρωμένα στην άκρη στις 25/9/2012 ώρα 15.00 ζώντας στην περιοχή του Περιστερίου και κυκλοφορεί με λάμπο;

ΣΤΕΪΣΟ ΒΑΓΚΟ ΡΕ.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν έχεις ανθρώπους με συγκεκριμένα κοινά στοιχεία, και αναπτύξεις ιδέες/απόψεις επάνω στα κοινά στοιχεία, είναι σίγουρο ότι θα έχεις έναν επικοδομητικό διάλογο. Αντίθετα, όταν έχεις ανθρώπους με πολλά διαφορετικά στοιχεία, είναι επόμενο ότι θα έχεις ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Το φόρουμ αυτό, αν και τεχνολογικής φύσεως, με το τόσο κόσμο που φιλοξενεί, δεν είναι τίποτε το διαφορετικό από έναν καθρέφτη της κοινωνίας μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Σε όποια συζήτηση υψηλού ενδιαφέροντος γίνεται, άλλοι θα συμφωνούν, άλλοι θα διαφωνούν, άλλοι θα διαφωνούν απλώς για να διαφωνήσουν, άλλοι θα το παίζουν βλάκες, άλλοι θα το παίζουν έξυπνοι, άλλοι θα ωρύονται και άλλοι θα γελούν με τους άλλους. Άλλοι θα προσπαθούν να υπερισχύσει η άποψή τους και άλλοι θα το βουλώνουν για να τελειώνει η συζήτηση. Μπορεί να δημιουργηθούν κλίκες ομοϊδεατών και χίλια δυό άλλα πράγματα.

Για να μπορείς να έχεις έναν επικοδομητικό διάλογο, προϋποθέτει ότι πρέπει όλοι να μιλάμε την ίδια γλώσσα, με ότι συνεπαγεται αυτό. Όσο πιό πολύς κόσμος μαζεύεται γύρω από ένα θέμα, τόσο πιό δύσκολο γίνεται.

Όταν λοιπόν ένας διάλογος καταντήσει να γίνει μικρή "Βαβέλ", αυτό αποτελεί φυσικό επακόλουθο της προσέλευσης ανθρώπων που μιλάνε διαφορετική γλώσσα.

Απο κεί και πέρα δεν νομίζω ότι μας εξυπηρετούν ταμπελοποιήσεις και αμπελοφιλοσοφίες.

Δημοσ.

Διάβασα αρκετά αυτό που είπε ο ts, βέβαια δεν ξέρω αν έχει σχέση η χρονική πορεία μιας συζήτησης με την ουσιότητα της συζήτησης.

Πάντως για το θέμα της ουσιότητας, πιστεύω οτι είναι μια πολύ υποκειμμενική έννοια. Άλλος θα πεί οτι ο ανούσιος διάλογος είναι ο διάλογος χωρίς επιχειρήματα, άλλος θα πεί είναι ο διάλογος που δεν καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα, άλλος θα πεί αυτό που είπε ο MJBulls23 οτι όταν υπάρχουν κλειστόμυαλοι και φανατισμένοι και δεν τους αλλάζεις την άποψη καταντάμε σε ανούσιο διάλογο και άλλοι θα πούνε οτι ανουσιότητα είναι όλα αυτά μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...