Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα PC από το 2005 με Pentium 4 3.2 GHz και κάρτα γραφικών την EVGA 8800GT. Επειδή θα πάρω καινούριο PC τώρα, θα δώσω αυτό εδώ στη μικρή μου αδερφή και έτσι θέλω να δουλεύει τέλεια. Χτες που κοίταξα τις θερμοκρασίες όμως είδα ότι η GPU είναι συνεχώς στους 78-80 βαθμούς κάτι που μου φαίνεται υπερβολικό. Έχει κανείς καμια ιδέα τι θερμοκρασία θα έπρεπε να έχει κανονικά, και πως μπορώ να τη φέρω πάλι στα φυσιολογικά της επίπεδα? Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να αυξήσω το fan speed μπας και την κρυώσει λίγο? Μην μας μείνει η κάρτα στα χέρια τώρα που θα μεταβιβάσω το PC... ΔΕΝ έχω κάνει overclock ούτε στον επεξεργαστή, ούτε στην κάρτα γραφικών.

Ορίστε και ένα screenshot με τις θερμοκρασίες:

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι σε Idle κατάσταση (web browsing, ή διάβασμα PDF/.doc αρχείων). Δεν παίζω παιχνίδια πλέον σε αυτό το PC γιατί δεν σηκώνει τίποτα ο P4.

post-129291-0-71953500-1348587689_thumb.png

Δημοσ.

Το φανακι δουλευει στα 30-42% βλεπω οποτε αμα το ανεβασεις με καποιο προγραμμα οπως το speed fan ας πουμαι τοτε κατι γινετε.

Ακομα προτινω να της κανεις ενα καθαρισματακι γιατι αμα απο το 2005 την εχεις ακαθαριστη...... τοτε εισαι τυχερος που δεν την εχεις κλαψει ακομα xD

Aμα δεν δεις προκοπυ ουτε με αυτα τοτε πας για custom ψυξη της καρτας.

Παντος να ξερης οτι το φυσιολογικο της καρτα ειναι 45-50 βαθμους σε idle ειναι καρτα φουρνου αυτη :P και αποτι βλεπω ξεκιναει στους 54 οποτε το 74 πηγε με web και τετια?

Δημοσ.

Ναι... Με web browsing χτυπάει 78. Άστα να πάνε το είδα χτες και έπαθα... Καλά δεν λέω ότι το κουτί έχει το απίστευτο airflow αλλά όχι και 80 βαθμούς... Πάντως δεν την έχω από το 2005, το 2007 (ή 2008) την είχα βάλει (μου την είχαν βάλει στο πλαίσιο δηλαδή γιατί η ATI που είχα "κάηκε" και ευτυχώς είχα ακόμα εγγύηση). Την καθάρισα σήμερα με ηλεκτρική σκούπα αλλά δεν έκανε πολλά, θα πάρω αυτές τις μέρες και συμπιεσμένο αέρα να δω αν θα γίνει τίποτα...

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο προγραμμα για να ανεβάσω την ταχύτητα του ανεμιστήρα? Μήπως γίνεται και από το bios ή μπα?

Πάντως το σύστημα ξύξης της EVGA μου φάνηκε λίγο άθλιο, γιατί όλη η κάρτα είναι κουκουλωμένη και έχει ένα μικρό ανεμιστηράκι... Τι να κάνει το ανεμιστηράκι...

Υ.Γ.: Οι θερμοκρασίες του P4 είναι καλές, ή να του βάλω καμια καινούρια θερμοαγώγιμη? Η ξύκτρα είναι πάνω από το 2006. (μία zalman του έχω)

Δημοσ.

EVGA PRECISION

παρε και αλλαξε τις θερμοαγωγιμη και να της αλλαξεις και thermal padw γιατι ειναι σιγουρο οτι μετα απο τοσα χρονια δεν υφισταται thermal pad παρα μονο δειγμα του....το οποιο εχει αναμειχθει με γραμμαρια σκονης...

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μάλλον πρέπει να θέλει καθάρισμα, κάτω απο το πλαστικό και για να κάνεις κάτι τέτοιο, νομίζω πρέπει να βγάλεις όλη την ψύκτρα. Με πιεσμένο αέρα, δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, γιατί δεν έχει αεραγωγούς πίσω, και οι μπροστά, είναι πολύ μικροί.

Για evga πάντως, έχει πολύ κακή σχεδίαση η ψύκτρα. Κλειστή, χώρις αεραγωγούς πίσω, και μην ξεχνάμε, οτι πρόκειται για 8800gt, που είναι "φούρνάκι".

Συμφωνω και με τον sobi1984, για θερμοαγώγιμη και thermal pads.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά! Δεν είχα ιδέα τι είναι τα thermal pads... :P Που μπορώ να βρώ τέτοια και πού ακριβώς τα βάζω? Επίσης ποια θερμοαγώγιμη μου προτείνετε? Απότι βλέπω θα τη βγάλω ολόκληρη την "ψύκρτα" για καθάρασμα και για να αλλάξω και θερμοαγώγιμη.

Με ανοιχτό το κουτί η θερμοκρασία πέφτει στους 73.

EDIT: Κατέβασα το EVGA Precision, έβαλα τον ανεμιστήρα στο 65% και τώρα είναι στους 59 βαθμούς. Θα την κρατήσω έτσι ζωντανή μέχρι να αλλάξω την πάστα και τα pads. :) Thanks sobi για το πρόγραμμα!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά SOS:

Τελικά δεν πρόλαβε να έρθει η πάστα και τα pads από Αγγλία... Τάφτυσε η 8800...

Επειδη το PC δεν bootάρει πλέον, προτείνετε μου μία *ΦΤΗΝΗ* gpu αντίστοιχη της 8800 να την βάλω... Δεν θα παίζω παιχνίδια στο pc αυτό, μόνο για την οθόνη τη θέλουμε τη GPU. Ευχαριστώ

EDIT: Τελικά πήγα και πήρα μία AMD 6450 και είναι OK τώρα το pc. (όχι για gaming, αλλά για τη χρήση που θα του γίνει, είναι μια χαρά)

Ευχαριστώ για όλη σας τη βοήθεια, και ας μην σώσαμε την 8800 :P

Επεξ/σία από loukas77

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...