Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Offtopic:

Εγω παντως απο αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι η Ideal παντα στα ιδια χρηματα βαζει καλυτερα περιφεριακα απο αλλες εταιρειες.Παλαιοτερα δε(2010-11),το boommax ειχε αναρτηση αερος και πολλα περιφεριακα ητανε slx που δεν υπηρχε περιπτωση να βρεις σε 700 ευρω ποδηλατο.Δυστηχως τωρα βαλανε full deore(δεν το λες και ασχημο) αλλα βαλανε αναρτηση απλη ελατηριου,καμια σχεση με την αερος που ειχε δηλαδη.Ακομα και τωρα βεβαια για να βρεις full deore σε ποδηλατο πρεπει να δωσεις αρκετα παραπανω.

Δεν υποστιριζω την ideal γιατι εχω ποδηλατο της,απλα απο τα ποδηλατικα φορουμ που μπαινω κτλ,εχω καταλαβει οτι αναλογικα με τα χρηματα βαζει καλυτερα περιφεριακα,αλλα δεν μπορει να κτυπησει μεγαλες κατηγοριες(αν και τωρα το καινουριο της race pro 29 μπροστα εχει αναρτησουλα fox και απο οτι φαινεται στις φωτογραφιες,φοραει περιφεριακα xt!)

Δημοσ.

Αντιθετως αν πηγαινεις στην αρκετα στην πολη,τα λαστιχα του mountain θα σου βγαλουν την παναγια.

Μια λυση ειναι να παρεις mtb και να παρεις ενα δευτερο σετακι ασφαλτινα λαστιχα,αλλα θα πρεπει να τα αλλαζεις πριν απο καθε βολτα σου.Ταλαιπωρια βεβαια.

Δεν ξέρω είμαι αρκετά μπερδεμένος, σκεφτόμουν για trekking αλλά αποτι έχω καταλάβει δεν θα μπορώ να ακολουθήσω βουνό

Απτην άλλη το mountain πηγαίνει μια βόλτα στη πόλη (τώρα το παλεύω με ένα παλιό φτηνιάρικο -ο θεός να το κάνει- mountain)

Τη λύση με το δεύτερο σετ λάστιχα μου τη πρότεινε και ο πωλητής για το giant του αρχικού post +10Ε τα έδινε (αλήθεια αν πάω σε mountain αξίζει αυτό στα 470;σαν περιφερειακά είναι ίδια η ανώτερα απο megisto κτλ; )

Επειδή έχω χάσει τη μπάλα με τα μοντέλα και τις μάρκες θέλω 1-2 συγκεκριμένα μοντέλα (περισσότερο σε trekking) για να εστιάσω όταν θα ξαναπάω στα καταστήματα.

Τα μοντέλα του 2013 πότε θα βγουν μήπως βάλουν προσφορά στα παλιά και πάρω κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά :-D

Δημοσ.

Τα μοντέλα του 2013 πότε θα βγουν μήπως βάλουν προσφορά στα παλιά και πάρω κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά :-D

Χωρις να θελω να κανω διαφημιση,το cyclist εχει αυτην την εποχη αρκετα ποδηλατακια σε προσφορα,λογο του οτι φερνουν την νεα φουρνια του 13.Θα μπορουσες να παρεις ενα τηλεφωνακι να σε κατατοπισουν,δεν χανεις κατι.

Τωρα για τρεκινγκ δεν μπορω να σου προτεινω.Αν το γυρισεις στο βουνο,βαλε κανα ποδηλατακι που σου αρεσει και τα βρισκουμε.Θα μπορουσες να κοιταξεις σε cube (ειναι πραγματικα πανεμορφα),σε cannyon,σε ideal(τα οποια οπως ξαναειπα σε ιδιες τιμες εχουν συνηθως καλυτερα περιφεριακα) κτλ.Γενικα αυτες εχουν καλα ποδηλατακια στα λεφτα που δινεις.Τωρα αν πετυχεις κανα μαχιμο trek ας πουμε σε καμια προσφορα του cyclist(ή και σε αλλο ποδηλαταδικο) ακομα καλυτερα.

Το οτι δεν θα μπορεις να ακολουθησεις βουνο,εξαρταται απο το βουνο.Δηλαδη εκει που πανε οι φιλοι σου πως ειναι;Ολο κοτρωνες ή ειναι απλα δασικος πατημενος δρομος;

offtopic:

Ειχα πει να κανω ενα διαλειμματακι απο το ποδηλατο και με ολες αυτα περι δισκοφρενων,vbrake κτλ ειχα δεν ειχα παλι πηγα την γυρα μου.Βουνισια παντα. :-D

Και μια φωτο για να "ψησουμε" τον φιλο να ακολουθησει βουνο(δεν γουσταρουμε ασφαλτο λεμε,τρεκινκγ και φλωριες :P ).

post-193491-0-38161900-1348672030_thumb.jpg

Δημοσ.

Πάντως κάποιος που πηγαίνει κατά 80% σε πόλη και 20% σε βουνό, είναι λάθος να πάρει ποδήλατο βουνού "καθαρόαιμο". Ένα trekking μια χαρά θα τα καταφέρει για περιστασιακή χρήση, ακόμα και σε πετραδάκι, αρκεί να προσέχει και λίγο.

Δημοσ.

Πάντως κάποιος που πηγαίνει κατά 80% σε πόλη και 20% σε βουνό, είναι λάθος να πάρει ποδήλατο βουνού "καθαρόαιμο". Ένα trekking μια χαρά θα τα καταφέρει για περιστασιακή χρήση, ακόμα και σε πετραδάκι, αρκεί να προσέχει και λίγο.

Ισχύει...εγώ με τα slik (καραφλά τελείως) ελαστικά μπήκα στο Άλσος Συγγρού...κ όχι μόνο στο πατημένο αλλά και σε μονοπάτι. Προσοχή ήθελε και όλα κομπλέ.

Αν πηγαίνεις δρόμο πάρε trekking...

Νομίζω στον Cyclist δίνουν και για test rides μερικά ποδήλατα. Κοίταξε το.

Δημοσ.

Για αυτο του λεω να αποφασισει αυτος τι χρηση θα κανει.Στην αρχη λεει οτι θα κανει 80-20 πολη-βουνο και μετα οτι μπορει να ακολουθαει τους φιλους του στο βουνο.Οποτε μπορει με τον καιρο να του αρεσει το βουνο και να θελει να ασχοληθει παραπανω,αρα το τρεκινγκ οσο να ναι θα τον κοψει.Πχ εκει που παω εγω ειναι ολο κοτρωνες και ενα τρεκινγκ δεν νομιζω να την βγαλει ευκολα περα(εκτος αν πηγαινει σαν την κοτα).

Πιστευω οτι ενα ποδηλατο βουνου ανετα το κανεις τρεκινγκ(λαστιχα,αναρτηση που κλειδωνει),ενω ενα τρεκινγκ δεν γινεται τοσο ευκολα βουνου λογο απλης αναρτησουλας + οτι ο σκελετος μπορει να εχει κανα θεματακι μετα αν του κανεις βαρβαροτητες στο βουνο.

Αρα φιλε ts κοιτα τι θα κανεις μακροπροθεσμα και οχι τωρα.Τωρα οπως ειπες να πηγανεις πολη και λιγο βουνο,αρα σου κανει το τρεκινγκ.Κανε καμια βολτα στο βουνο με κανενος φιλου σου το ποδηλατο και δεν αν σου αρεσει σαν εμπειρια.Επισης μην ξεχνας το θεμα παρεα.Οι φιλοι σου απο οτι καταλαβαινω παιρνουν τα βουνα.Εσυ θα πηγανεις μονος σου βολτες στην πολη;

Επισης σου θυμιζω να μου πεις πως ειναι το μερος που πανε οι φιλοι σου(αγριο,βατο,με πετρες,σκετο χωμα κτλ). B)

Δημοσ.

Μάλλον ξεχνάω η το trekking ή το βουνό, λόγο φυσικής κατάστασης πιθανότερο να ξεχάσω το δεύτερο :-D για όσους ξέρουν εννοώ το Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη

Έχει μερικά βιντεάκια ανεβασμένα να δείτε (αυτοί είναι και σε άλλο επίπεδο, στο κεντρικό δρόμο πηγαίνει trekking; )

http://www.youtube.com/watch?v=gUarbgKSw4M

http://www.youtube.com/watch?v=qlrizPpOCOI&feature=related

Επίσης μια βασική απορία, οι διαφορές ανάμεσα στους δύο τύπους για βόλτες στο κέντρο της πόλης με τη κίνηση, το σταμάτα ξεκίνα, ανέβα κατέβα πεζοδρόμιο κτλ είναι μεγάλες η φαίνονται μόνο σε ευθείες;

Δημοσ.

Ενταξει αν και εχει πετρουλα δεν νομιζω να μην σε βγαλει το τρεκινγκ.Βεβαια μην περιμενεις να κατεβαινεις μαλιοκουβαρα με τα λαστιχακια του τρεκινγκ.Για απλες βολτες θα σε βγαλει.

Η διαφορα στην πολη ειναι κυριως στην κουραση.Τα τρακτερωτα και φαρδια λαστιχα του mtb θα σε κοψουν.Επισης λογικα το τρεκινγκ εχει και πιο ελαφρυ σκελετο.

Edit:Βλεπωντας το δευτερο βιντεο,το μονοπατι στα δυο λεπτα και μετα ειναι αρκετα βαρβαρο,οποτε αν πας εκει θα ταλαιπωρησεις αδικα τον σκελετο που δεν εχει φτιαχτει για αυτο.Στους δασικους που δειχνει στην αρχη και τα βατα μονοπατακια δεν θα εχεις προβλημα,αρκει να μην κατεβαινεις κομματια και το κοπανας στις πετρες.

Δημοσ.

Επίσης μια βασική απορία, οι διαφορές ανάμεσα στους δύο τύπους για βόλτες στο κέντρο της πόλης με τη κίνηση, το σταμάτα ξεκίνα, ανέβα κατέβα πεζοδρόμιο κτλ είναι μεγάλες η φαίνονται μόνο σε ευθείες;

Στις ευθείες είναι που ΔΕΝ φαίνονται οι διαφορές. Και downhill ποδήλατο να έχεις, άπαξ και έχεις ταχύτητα και κινείσαι, δε καταλαβαίνεις τίποτα. Να σε δω όμως στην ανηφόρα πως ξεκινάς...

:P

Το mountain θα σε δυσκολέψει εκεί που λες: στην κίνηση, στο σταμάτα-ξεκίνα, σε ανηφόρες, κλπ.

Δημοσ.

Είχα την εντύπωση πως το mountain θα είναι πιο ευέλικτο και μέσα στη πόλη

Αφού είναι έτσι και αν βγάζει τη διαδρομή του πρώτου βίντεο πάω full για trekking!!!

Υγ χαλαρά στις κατηφόρες, να βγάζει τη διαδρομή θέλω

η διαδρομή στο μονοπάτι του δεύτερου βίντεο με τα σκαλοπατάκια κτλ σίγουρα δεν θα είναι στο δρομολογιό μου :-D

Δημοσ.

To mtb θα ειναι πιο ευελικτο στο χωμα λογο φαρδυτερων και καταλληλων ελαστικων και αναρτησης φτιαγμενης για αυτο.Το τρεκινγκ θα σε παει πολυ πιο ευκολα στην πολη,ενω παραλληλα θα κανεις και την χαλαρη(τονιζω το χαλαρη) βολτιτσα σου στο βουνο.

Μονο μην σε δω κακομοιρη μου να κολλας μετα με το βουνο και ψαχνεις τροπο να χωσεις το τρεκινγκ στα κατσαβραχα......Θα λες αχ να ακουγα αυτον τον nemesiskp... :P

Τωρα για τι ποδηλατο θα παρεις.Εγω θα πηγαινα στο megisto,αλλα οχι αυτο με τα δισκοφρενα.Υπαρχει εκδοση με vbrake.Πχ εδω με πολυ καλη τιμουλα.

Δημοσ.

@nemesiskp στις δύο εκδόσεις βλέπω πως αλλάζουν και μερικά άλλα πχ

Rear derailleur Shimano RD-M310 vs Shimano Acera, RD-M390

Crank set Shimano FC-M311, 48-38-28T, <=46cm 170mm, else 175mm vs Shimano FC-M171, 48-38-28T, <=47/46 cm 170mm, else 175mm

Rims Exal TX19, 622-19*21mm vs iDEAL X-6, 622*21*20

επειδή δεν έχω ιδέα απο αυτά είπα μήπως με το δισκόφρενο έχουν έστω και μισό κλικ πιο ποιοτικά περιφερειακά ( η το αντίθετο :ph34r: )

Για τα ktm life one, scott sportster 50 και cube ltd cls κάποια γνώμη;

Δημοσ.

Συνήθως ισχύει το αντίθετο. Τα δισκόφρενα είναι ακριβότερα απ' τα v-brakes, άρα σε δύο ποδήλατα ίδιας τιμής, σε αυτό που έχει δισκόφρενα θα έχει γίνει από αλλού "έκπτωση". Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, ε, δεν κοίταξα τα περιφερειακά του καθενός.

:P

Δημοσ.

με trekking δε πας σειχ σου, απλα πραγματα. αντιθετα με mtb πας για βολτα στη πολη ειδικά έτσι οπως είναι οι δρομοι, γεμάτοι λακούβες, τα πεζοδρόμια με σπασμένες πλάκες, και παραλία υπό κατασκευήν. τα μονοπάτια που δείχνεις στα βιντεάκια σου, που ακριβως είναι? γιατι και εγω ανεβαίνω στο βουνο συχνα και θα με ενδιέφερε να περάσω μια βόλτα. επίσης το δισκόφρενο έχει πολύ καλύτερη αίσθηση από το vbrake.

Δημοσ.

Πριν 1 χρονο ειχα ξεκινησει και εγω να ψαχνομαι για ποδηλατο και τοτε ελεγα θα το παω σε πολη αλλα και βουνο. Τελικα κατεληξα να μην πατησω ποτε βουνο γιατι ειτε δεν εβρισκα την σωστη παρεα, ειτε βαριομουν η δεν ξερω και εγω τι.

Τοτε ειχα ενα specialized hardrock, πρωτο πραγμα που αλλαξα ηταν τα λαστιχα τα εκανα εντελως slick, με αυτα πηγαινα πιο γρηγορα στον δρομο και κανα 2-3 φορες που πηγα σε πατημενο χωμα δεν ειχα κανενα προβλημα (απλα δεν το ετρεχα τοσο εκει). Τελικα καταλαβα οτι τοτε επρεπε να παρω trekking μιας και εχουν πιο "βαριες" σχεσεις οποτε θα βολευε καλυτερα σε στιγμες που μου "τελειωνε" το πεταλι στο specialized μου. 2 μηνες μετα τα slick το πουλησα και τωρα ειμαι με κουρσα. Δεν ειναι οτι καλυτερο για τα στενα της πολης αλλα αν πιανεις κεντρικους δρομους και βγαινεις παραεξω απο την πολη χαιρεσαι ποδηλατο.

Που θελω να καταληξω...δες πρωτα τις αναγκες σου και τον χρονο που μπορεις να διαθεσεις και κανε την καλυτερη αγορα ωστε να μην το μετανιωσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...