Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λαστιχάκια έχει για 28άρι τροχό, στο δικό μου megisto είχα βάλει κάτι arthur πολύ καλά. Να κάνω και μια ακόμη ερωτησούλα, κανένα site με διαδρομές χωμάτινες έχουμε? Αυτά τα m3/m1 τι ακριβός είναι? Όχι τίποτα, απλά για να μη κάνουμε τα ίδια συνέχεια.

Δημοσ.

1)Δες εδω...Ισως το πιο αξιοπιστο site με ποδηλατικα στην Ευρωπη http://www.chainreactioncycles.com

2)ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ... Υδραυβλικα>V-brake(πιανουν στη ζαντα)>>>>>>>>Μηχανικα Δισκοφρενα (FAIL)

3)Θα επερνα ενα mtbaki με 26'' τροχους και με ενα slick λαστιχακι θα τσουλας πολυ ομορφα μεσα στην πολη χωρις να θες τιποτα παραπανω..Και με το μαμα λαστιχακι πατας και βουνο ανετος..Βεβαια αν θες μπορεις να εχεις μονο βουνισια λαστιχα..Δεν τρεχει κατι..Απλα να ξερεις οτι αλλιως τσουλαει ενα slick..

4)Η διαδρομη στην μπροστα αναρτηση να ειναι 80mm με 100mm ιδανικο για την χρηση που θελεις ειναι 80...

5)ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ FS(full suspension δλδ και με πισω αναρτηση) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BUDGET.. τα Fs μετρανε αλλα μιλαμε για τουλαχιστον 1500++.. Εσυ θελεις hardtail μονο δηλαδη με μπροστινη αναρτηση

6)Καταπροτιμηση αν βρεις παλι σε αυτο το budget η αναρτηση μπροστα να κλειδωνει ετσι ωστε οταν κανεις ορθοπεταλα στις ανηφορες να μην καταναλωνει εργο.

7)Κατα προτιμηση να εχει shimano και οχι Sram..Γουστα ειναι αυτα βεβαια αλλα σε αυτα τα λεφτα η shimano ειναι πολυ πιο αξιοπιστη.Στις high end σειρες XTR και XX παιζουν αλλα..Λογικα σε αυτα τα χρηματα πας για μιξη Shimano Alivio,Acera,Deore με την Deore να ειναι η καλυτερη.

Γενικα XTR>XT Deore>SLX Deore>Deore>Alivio>Acera

Αν θελεις στειλε μου αυτο που αποφασησες σε πμ να τσεκαρω.

Απο trekking δεν εχω ιδεα οποτε καταλαβαινεις..

http://www.cyclist-friends.gr/forum.php εδω τα παιδια θα χαρουν να σε βοηθησουν.

αξιοπρεπεστατα και τα 2

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=66758

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=75507

Δημοσ.

Λαστιχάκια έχει για 28άρι τροχό, στο δικό μου megisto είχα βάλει κάτι arthur πολύ καλά. Να κάνω και μια ακόμη ερωτησούλα, κανένα site με διαδρομές χωμάτινες έχουμε? Αυτά τα m3/m1 τι ακριβός είναι? Όχι τίποτα, απλά για να μη κάνουμε τα ίδια συνέχεια.

Αν θέλεις πές μου ενδεικτική τιμή και απο πού γιατί και εγώ απο θεσσαλονίκη θα τα πάρω (εκτός αν είναι απο νετ).

Οι m1/m3 κτλ είναι βασικά διαδρομές throughout σειχ σου. Υπάρχουν χάρτες διάσπαρτοι απο το φιλίππειο και πέρα που σου δείχνουν απο που ξεκινάνε και που καταλήγουν αυτά τα μονοπάτια. Βέβαια μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ

http://www.seihsou.gr/images/stories/misc/PeriastikoDasosMonopatia.pdf

Υπάρχει πολύ περισσότερη (και πιο όμορφη) θεσσαλονίκη απο όση ξέρουμε με το αυτοκίνητο :)

Ένα απο τα πλέον δημοφιλή είναι το Μ5 αλλα θέλει πολύ ανάβαση η κάποιον να σε "πετάξει" εκεί για να κατέβεις. Προσωπικά απο παραλία μέχρι την αρχή του 1 ας πούμε αφήνω πνευμόνι με το χάρχαλο μου οπότε δεν έχω αντοχή για παραπάνω. Αλλα I'm working on it. Γενικά όρεξη να έχεις να τραβιέσαι και υπάρχουν και πάρα πολλές αχαρτογράφητες παρακάμψεις.. και μετά φυσικά χορτιάτης/πλατανάκια/θέρμη/τριάδι etc.

Όλα τα παραπάνω καθαρά απο χαλαρές βόλτες και χωρίς καμία επαφή με mtb ε (όπως φαίνεται και απο τις ερωτήσεις μου παραπάνω). Αλλα μερικές εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες ποτέ δεν κάνουν κακό ^^ Πάντα με προσοχή στους πεζούς μιας και δεν υπάρχουν "ποδηλατικά" μονοπάτια και κυρίως αν πάς προς τα πίσω με προσοχή στους endurάδες που πηγαίνουν δίχως αύριο.

Να ευχαριστήσω πολύ και τον φίλο ThanosA για τις προτάσεις και συμβουλές. Όλα έχουνε μπεί favorites και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως μετά απο μερικές "σοβαρές" βόλτες και μόλις το πάρω απόφαση :)

Δημοσ.

1)Δες εδω...Ισως το πιο αξιοπιστο site με ποδηλατικα στην Ευρωπη http://www.chainreactioncycles.com

2)ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ... Υδραυβλικα>V-brake(πιανουν στη ζαντα)>>>>>>>>Μηχανικα Δισκοφρενα (FAIL)

3)Θα επερνα ενα mtbaki με 26'' τροχους και με ενα slick λαστιχακι θα τσουλας πολυ ομορφα μεσα στην πολη χωρις να θες τιποτα παραπανω..Και με το μαμα λαστιχακι πατας και βουνο ανετος..Βεβαια αν θες μπορεις να εχεις μονο βουνισια λαστιχα..Δεν τρεχει κατι..Απλα να ξερεις οτι αλλιως τσουλαει ενα slick..

4)Η διαδρομη στην μπροστα αναρτηση να ειναι 80mm με 100mm ιδανικο για την χρηση που θελεις ειναι 80...

5)ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ FS(full suspension δλδ και με πισω αναρτηση) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BUDGET.. τα Fs μετρανε αλλα μιλαμε για τουλαχιστον 1500++.. Εσυ θελεις hardtail μονο δηλαδη με μπροστινη αναρτηση

6)Καταπροτιμηση αν βρεις παλι σε αυτο το budget η αναρτηση μπροστα να κλειδωνει ετσι ωστε οταν κανεις ορθοπεταλα στις ανηφορες να μην καταναλωνει εργο.

7)Κατα προτιμηση να εχει shimano και οχι Sram..Γουστα ειναι αυτα βεβαια αλλα σε αυτα τα λεφτα η shimano ειναι πολυ πιο αξιοπιστη.Στις high end σειρες XTR και XX παιζουν αλλα..Λογικα σε αυτα τα χρηματα πας για μιξη Shimano Alivio,Acera,Deore με την Deore να ειναι η καλυτερη.

Γενικα XTR>XT Deore>SLX Deore>Deore>Alivio>Acera

Αν θελεις στειλε μου αυτο που αποφασησες σε πμ να τσεκαρω.

Απο trekking δεν εχω ιδεα οποτε καταλαβαινεις..

http://www.cyclist-f...ds.gr/forum.php εδω τα παιδια θα χαρουν να σε βοηθησουν.

αξιοπρεπεστατα και τα 2

http://www.chainreac...x?ModelID=66758

http://www.chainreac...x?ModelID=75507

2)Συμφωνω.

3)Συμφωνω,αλλα αν μπορει να παει σε 29αρι θα τι προτιμουσα.

4)Καλυτερα 100αρα και πανω διαδρομη,με Lock για την ασφαλτο και τις ανηφορες.

5)Συμφωνω και επαυξανω,διοτι η πισω αναρτηση το λιγοτερο που πρεπει να εχει ειναι ειναι να κλειδωνει.Η φθηνες δεν κλειδωνουν και πραγματικα στην ανηφορα ειναι το χειροτερο πραγμα.

6)Και εγω shimano ψηφιζω.Ασε που βρισκεις παντου και παντα ανταλακτικα,μιας και ο αντιπροσωπος ειναι ο Μανιατοπουλος(ideal).

Σε αυτα τα χρηματα θα εδινα λιγο παραπανω ωστε να παω στα 500 ευρω και θα επερνα το ideal zig zag,το οποιο εχει 100αρα αναρτηση με Lock,full shimano alivio με μονο ενα περιφεριακο να ειναι της σειρας altus(δεν θυμαμαι ποιο ακριβως),υδραυλικα δισκοφρενα της shimano + οτι εχεις αντιπροσωπο εδω σε περιπτωση που γινει κατι.

Απο εξωτερικο δεν θα επαιρνα ποδηλατο γιατι:α)ερχεται στην κουτα του και αμα δεν εχεις γνωσεις πρεπει να το πας σε ποδηλαταδικο να στο δεσουν σωστα,οποτε βαζεις το λιγοτερο κανα 80αρι εκει(τοσο παιρνει τουλαχιστον ο ποδηλατας μου),β)σε περιπτωση που θα χρειαστεις εγγυηση(πχ ραγισμενος σκελετος) θα πρεπει να το στειλεις εξω σε κομματια(οπως το πηρες) για να το τσεκαρουν και παει λεγοντας.Το τελευταιο βεβαια δεν ισχυει αν υπαρχει εδω αντιπροσωπος.

Edit:

Το corratec τωρα το ειδα,γιατι δεν ανοιγε πριν το λινκ.Πολυ καλο,με 10αρι deore πισω και γενικα ωραιο συνολο.Το μονο που με χαλαει ειναι τα φρενα.Οχι οτι ειναι ασχημα,αλλα θα προτιμουσα shimano.Παντως γενικα αξιζει τα λεφτα του.

Δημοσ.

Από τον ποδηλάτη του Ευόσμου τα είχα πάρει 15 ή 18 ευρώ το ένα. Ευχαριστώ πολύ και για τις διαδρομές, έχω κάνει κάποιες από αυτές, αλλά πρέπει να ψάξω να βρω κάτι δυτικά για πιο εύκολη πρόσβαση.

Πάντως για ανηφόρες μη φοβάσαι τίποτα, μετά από λίγο καιρό θα γίνεις τέρας και θα τις καταπίνεις. Ανέβηκα χθες στα κάστρα από το νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου και σχεδόν δε κατάλαβα τίποτα ενώ είχα κάνει αρκετά δύσκολα χλμ. πριν και τη προηγούμενη μέρα είχα ανέβει με τα πόδια Όλυμπο (και είμαι αρκετά αγύμναστος).

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχοντας κάνει ανάβαση και καπάκι τρέξιμο κατάβαση χθές απο το refuge A (ζολώτα) μέχρι τα πριόνια (45 λεπτά η κατάβαση) τώρα νομίζω οτι με το ζόρι περπατάω :P Χαρά στο κουράγιο σου. Θα πάω επιτόπου απο εκεί μήπως βγάλω καμια άκρη με τα λάστιχα. Thanks.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ένα ποδήλατο γύρο στα 300 για πόλη αλλά και μαλακίες...κωλιές και τέτοια. Παίζει κανένα αξιόπιστο σε αυτή τη τιμή ή πρέπει να πάω παραπάνω/συμμορφωθώ;

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λιγο που το κοιταξα εχει καλα περιφεριακα,ειναι 29αρι,καλη εταιρεια και καλη τιμη.Με λιγα λογια ενα πολυ καλο ποδηλατο για τα λεφτα του,αλλα.......Συμφωνα με το λινκ που εστειλες εχει μηχανικα δισκοφρενα.Βεβαια σε αλλα site το εχουν με υδραυλικα,μπορεις εσυ να επιβεβαιωσεις τι φοραει;

Παντως μεσα στις μερες γυρνουσα τα ποδηλαταδικα για να παρω τιμες για καποια πραγματα που θελουν αλλαγη στο ποδηλατο της κοπελιας,και πετυχα στο μοναστηρακι ενα καταστημα με ideal,cube,gt,giant,specialized και γενικα καλες-γνωστες εταιριες στο οποιο ειδα το ideal zig zag 2013 μοντελο,με 24ταχυτητες σειρας acera,29αρι με υδραυλικα δισκοφερνα shimano br-m395(αυτα φοραω και εγω) και 180αρι δισκο μπροστα(εναντι 160 του gt),στα 550-580 ευρω(δεν θυμαμαι καλα),αλλα μεχρι 550 ανετα το ριχνεις.Αμα σου αρεσει το χρωμα ριχτου μια ματια ειναι μια χαρα ποδηλατο.

Για εμενα μην παρεις ποδηλατο με μηχανικα δισκοφρενα,τους λογους τους εχω ξαναπει.Αν πας στο gt και τα αλλαξεις σε υδραυλικα τοτε παρτο,αλλα ετσι το κοστος θα φτασει και μπορει να ξεπερασει το ετοιμο κιτακι του zig zag.

Ασφαλως εαν το βρεις με υδραυλικα δισκοφρενα στα 450 οπως λες,τοτε εφυγες για αυτο χωρις δευτερη σκεψη.

Δημοσ.

Μηχανικά είναι τα φρένα, υδραυλικά έχουν άλλα μοντέλα!

Πόσο έχουν τα δικά σου τα φρένα η γενικά ένα αξιοπρεπές υδραυλικό σύστημα;

Δημοσ.

Αν δεν κανω λαθος το πληρες σετ:μανετες,καλωδια δαγκανες κτλ+τα υγρα και τα οποια εργατικα θα σου παει ανετα ενα 100αρι και σκεψου οτι ειναι η εισαγωγικη σειρα της shimano.

Δημοσ.

εχει γενικοτερα τρελές προσφορές σε ξένα σαιτς, να τις ελέγχετε οταν ειναι να προβείτε σε αγορές ανταλλακτικών.

Πήρα μπρος υδραυλικο (πληρες) με 180μμ δισκο με 20κάτι ευρώ απο σχεδόν 100. Δεν ειναι το καλύτερο ολων, αλλά σιγουρα καλυτερο απτο μηχανικο και κόστος κλαιν.

Δημοσ.

<p>εχει γενικοτερα τρελές προσφορές σε ξένα σαιτς, να τις ελέγχετε οταν ειναι να προβείτε σε αγορές ανταλλακτικών.</p>

<p> </p>

<p>Πήρα μπρος υδραυλικο (πληρες) με 180μμ δισκο με 20κάτι ευρώ απο σχεδόν 100. Δεν ειναι το καλύτερο ολων, αλλά σιγουρα καλυτερο απτο μηχανικο και κόστος κλαιν.</p>

20 μονο ευρω;Πολλη καλη τιμη σιγουρα.Τι φρενα και απο που;

Αποστολή από το U8800pro με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...