Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω πως τον βλεπεις τον εν λογο κυριο. Αλλα εγω βλεπω οτι εβαλε τα θεμελια για αυτο που σημερα λεγεται Ελλαδα.

Η Ελλαδα του σημερα που γινεται ρομπα σε ολο το πλανητη

Η Ελλαδα του σημερα που αν χασεις την δουλεια σου η μονη λυση ειναι το εξωτερικο

Με λιγα λογια, γαμησε μια ολοκληρη γενια

Μην αγχωνεσαι. Τα θεμέλια γιαυτο τα είχαν βάλει αυτοί που έφεραν τη μεταπολιτευση, με τον τρόπο που την έφεραν και το είδος της μεταπολιτευσης που έφεραν. Κανεις δεν ήθελε χούντα, αλλά ελάχιστοι ήθελαν ένα νομιμο κράτος.

Αυτός απλά εδραίωσε τα παραπάνω.

Οι συνεχιστές του τα παγίωσαν.

• Like 3
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάλι για πολύ λίγα πράγματα τον θεωρώ υπεύθυνο κυρίως θα έλεγα για τον περίγυρο του.Βλέπετε είμαι θαυμαστής του.Πέταξε τον χωροφύλακα έξω από το σπίτια.Απεκατέστησε την ελευθερία στην χώρα αναγνώρισε την εθνικη αντίσταση εξασφάλισε δωρεάν παιδεία και υγεία.

Δεν μου απαντάς με πράξεις και αντοίστοιχα παραδείγματα τι έκαναν οι άλλοι για τη Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και τι έκανε αυτός. Θυμάμαι ήμουν πολύ μικρός 5 χρονών είχαμε αγοράσει διαμέρισμα με δάνειο ο πατέρας μου οικοδόμος μπαίνει στο σπίτι χαρούμενος λέγοντας στην μητέρα μου ότι ο μισθός του διπλασιάστηκε.Αυτήν την λάμψη στα μάτια του δεν θα την ξεχάσω ποτέ.Στην αρχή τουλάχιστον έδωσε στον κοσμάκη να φάει.Όχι στα λαμόγια αλλά σε οικοδόμους ναυτικούς κ.α

Τα θυμόμαστε όλα αυτά(μερικοί είμαστε μεγαλύτεροι σε ηλικία) αλλά θυμόμαστε και το Τσοβόλα δώστα, όλα θυμόμαστε τις στρατιές από υπαλλήλους που όρμισαν στο δημόσιο με μοναδικό λόγο το βόλεμά τους, και προσόν την αφισοκόλληση και το κούνημα της κομματικής σημαίας, θυμόμαστε επίσης και την κοινωνικοποίηση των προβληματικών εργοστασίων και πως τα χρυσοπληρώσαμε στο τέλος.

Ναι οι επόμενοι δεν κάνανε απολύτως τίποτα για το καλό μας και το μόνο που κάνανε ήταν να αντιγράψου την λαμογία, αλλά το ότι ο μονόφθαλμος βασιλεύει στους τυφλούς δεν τον αθωώνει νομίζω.

Για μένα τα μοναδικά καλά του Αντρέα ήταν όπως είπες που έβγαλε τον χωροφύλακα και τους ρουφιάνους της αστυνομίας από την ζωή μας, και το ΕΣΥ, στα κακά του θα έλεγα ότι έβαλε τα θεμέλια για το σημερινό χάλι.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θέλω το τόπικ να μετατραπεί σε αναγνώριση ή μη του Α.Παππανδρέου. Αυτό που λέω είναι ότι παρά τα όσα μπορεί να του καταμαρτυρήσει ο καθένας και είναι πολλά απ όλους όσους κυβέρνησαν απ την μεταπολίτευση και μετά ήταν μακράν ο καλύτερος ηγέτης αυτής της χώρας.Ακούω για στρατιές στο δημόσιο.Αστεία πράγματα .Μη σωστή κατανομή υπήρχε και υπάρχει.Πόσες ελλείψεις είχαμε πάντα σε καθηγητές νοσοκόμες και άλλα πολλά ανέκαθεν σε αυτήν την χώρα.Απλά αντί να παίρνουμε πυροσβέστες παιρναμε δύο υπάλληλους γραφείου να κάνουν την δουλειά του ενός. Απλά έπρεπε η μία πρόσληψη απ τις δύο π.χ να ήταν πυροσβέστης όχι πάντως και ότι είχαμε υπεράριθμο δημόσιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οποιον εχει ορεξη να κρινει το εργο των τελευταιων ηγετων της Ελλαδος:

Ανδρεας Παπανδρεου

Κων/νος Καραμανλης

Κωστας Σημιτης

Κωστας Καραμανλης

Κρίνετε αφοβα...αλλα μην ξεχνατε την ιστορια σας.

p.s. Μην αλληλοτρώγεστε, οι Ισπανοι,Ιταλοι,Πορτογαλοι,Ιρλανδοι ΔΕΝ ειναι Ελληνες...

Επεξ/σία από Xorxhs!
Δημοσ.

Δεν θέλω το τόπικ να μετατραπεί σε αναγνώριση ή μη του Α.Παππανδρέου. Αυτό που λέω είναι ότι παρά τα όσα μπορεί να του καταμαρτυρήσει ο καθένας και είναι πολλά απ όλους όσους κυβέρνησαν απ την μεταπολίτευση και μετά ήταν μακράν ο καλύτερος ηγέτης αυτής της χώρας.Ακούω για στρατιές στο δημόσιο.Αστεία πράγματα .Μη σωστή κατανομή υπήρχε και υπάρχει.Πόσες ελλείψεις είχαμε πάντα σε καθηγητές νοσοκόμες και άλλα πολλά ανέκαθεν σε αυτήν την χώρα.Απλά αντί να παίρνουμε πυροσβέστες παιρναμε δύο υπάλληλους γραφείου να κάνουν την δουλειά του ενός. Απλά έπρεπε η μία πρόσληψη απ τις δύο π.χ να ήταν πυροσβέστης όχι πάντως και ότι είχαμε υπεράριθμο δημόσιο.

ε για να το λες εσυ, ετσι θα ειναι.

Δημοσ.

Για οποιον εχει ορεξη να κρινει το εργο των τελευταιων ηγετων της Ελλαδος:

Ανδρεας Παπανδρεου

Κων/νος Καραμανλης

Κωστας Σημιτης

Κωστας Καραμανλης

Κρίνεται αφοβα...αλλα μην ξεχνατε την ιστορια σας.

p.s. Μην αλληλοτρώγεστε, οι Ισπανοι,Ιταλοι,Πορτογαλοι,Ιρλανδοι ΔΕΝ ειναι Ελληνες...

πολυ εγκυρες πληροφοριες λεει

οι μισοι ηταν συνεργατες των γερμανων,οι αλλοι μισοι των αμερικανων.

γαμω τους προδοτες βγαλαμε για κυβερνηση.

• Like 1
Δημοσ.

Χμ...wiki αποτελεί για αρκετους χρήστες, σάιτ πολυ αξιόπιστο.

Κατά τη δική μου άποψη, όχι, αλλά ίσως θα ήταν καλό να το συζητήσουμε σε ένα νέο θέμα.

Δημοσ.

αξιοπιστο μπορει να ειναι για να δεις την αποσταση της γης απο το φεγγαρι.

σε πολιτικα θεματα ομως που υπαρχουν συμφεροντα και αποψεις δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι αντικειμενικο.οπως και κανενα αλλο site.

• Like 2
Δημοσ.

Γνώμη μου είναι ότι ένα site ή είναι αξιόπιστο ή δεν είναι.Π.χ δεν υπάρχει κανένας ποια να το υποχρεώσει να κάνει τόσο θετικά σχόλια για τον Α.Παππανδρέου.Ισα ίσα τα περισσότερα μέλη των κυβερνήσεων του πέθαναν πριν να έρθει το ίντερνετ στην Ελλάδα

Δημοσ.

Αν θέλεις να διαβάσεις για τον Α Παπανδρέου, Καραμανλη κτλ κτλ σου προτείνω τον ΙΣΤ τόμο, της Ιστοριας του Ελληνικού Εθνους της Εκδοτικής Αθηνών.

Το συγκεκριμένο έργο, χαίρει της εκτίμησης του μεγαλύτερου μέρους των Ακαδημαϊκών όχι μονο στην Ελλάδα αλλά σε όλο το κόσμο, οι πηγές του ειναι αδιαμφισβήτητες και τα γεγονότα είναι γεγονότα.

Από αυτά μπορεις να δεις το έργο ενός πολιτικου από τη πλευρά της αντικειμενικής ιστορίας και να το κρίνεις.

Δημοσ.

Εγώ δεν λέω ότι έτσι είναι ντε και καλά αλλά δεν μας λες εσύ πως είναι....

Τοτε το "Tσοβολα, δωστα ολα" μας εφερε στο σημερινο "Τσοβολα, παρτα ολα"..

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις να διαβάσεις για τον Α Παπανδρέου, Καραμανλη κτλ κτλ σου προτείνω τον ΙΣΤ τόμο, της Ιστοριας του Ελληνικού Εθνους της Εκδοτικής Αθηνών.

Το συγκεκριμένο έργο, χαίρει της εκτίμησης του μεγαλύτερου μέρους των Ακαδημαϊκών όχι μονο στην Ελλάδα αλλά σε όλο το κόσμο, οι πηγές του ειναι αδιαμφισβήτητες και τα γεγονότα είναι γεγονότα.

Από αυτά μπορεις να δεις το έργο ενός πολιτικου από τη πλευρά της αντικειμενικής ιστορίας και να το κρίνεις.

δε ξερω τι λεει το βιβλιο,αλλα η κοινη λογικη λεει οτι ο δυνατος γραφει την ιστορια...

Δημοσ.

δε ξερω τι λεει το βιβλιο,αλλα η κοινη λογικη λεει οτι ο δυνατος γραφει την ιστορια...

Δεν έχεις άδικο, αλλά το συγκεκριμενο έργο, όντως ειναι εξαιρετικό. Δεν κρίνει κανέναν και αυτό ειναι το σημαντικότερο.

Εχει σημασία ρε παιδί μου το αν θα βάλεις το σχόλιο του ιστορικού ή του δημοσιογράφου μεσα στο κείμενο.

Ε στο παρόν έργο, αναφέρουν καθαρά τα γεγονότα, με λεπτομέρειες, χωρις οι ιστορικοί να χώνουν την άποψή τους κάπου (ας πουμε ο πατέρας της Ιστοριας, Ηρόδοτος αλλά και ο πατέρας της συγχρονης ιστοριογραφίας Κ. Παπαρηγόπουλος, έβαζαν πάντα την υπογραφή τους σε ότι έγραφαν.

Ε στην Ι.Ε.Ε. δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κρίνεις μόνος σου.

Και μάλιστα δε μπορεις να αμφισβητείς αυτά που γράφονται γιατι θα ειναι σα να αμφισβητείς ένα πραγματικό γεγονός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...