8anos94 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μου μίλησαν για την σχολη και έτσι όπως μου τα είπαν μου άρεσαν και πάνω στα ποσα είναι τα λεφτά και τις ειδικότητες.Έμνα με ενδιαφέρει ας πούμε ο τεχνικός δικτύων υπολογιστών κάπως έτσι μου το είπαν νομίζω το γνώμη έχετε για αυτό το ιεκ
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 να ρωτήσω εγώ τι δουλειά θα κάνεις μετά και τι θεωρείς ότι θα σε μάθει το ΙΕΚ? Και γενικά να προσθέσω πως πριν 15 χρόνια ίσως να είχαν κάποια λογική ύπαρξης τα ΙΕΚ με θεματολογία την πληροφορική. Κάλυπταν ένα κενό της αγοράς. Πλέον με τοσα πανεπιστήμια και πιστοποιήσεις, θεωρώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν! Αν είχες πιστοποίηση σαν CCNA& CCNP και σαν Microsoft Certified IT Professional (MCITP)και εφόσον γούσταρες , σίγουρα κάτι θα έκανες. Το πιθανότερο μετά το ΙΕΚ (αν βρεις δουλειά), αυτή να είναι πωλητής στη Silicon Valley της Αθήνας... Πέρνα μια βόλτα απο την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση να σου μιλήσουν για το CCNA που διαρκεί ένα έτος σε αυτούς και εξέφρασε τους προβληματισμούς σου. Αν απο την άλλη θέλεις πραγματικά να ασχοληθείς με την πληροφορική, να μην χαλάσεις πολλά χρήματα αλλά να ξοδέψεις αρκετό χρόνο και να έχεις πάντα δουλειά, τότε ασχολήσου με με τεχνολογίες web 2
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Και εγώ ΙΕΚ πληροφορικής έβγαλα, και τα δίκτυα ήταν κομμάτι αυτού που "επέλεξα". Ίσως και να ήταν λάθος που πήγα εξ αρχής, συμπεριλαμβανομένου του ότι μόνο το πρώτο 6μηνο πλήρωσα λόγο υποτροφιών. ΜΕΓΑΛΟ λάθος το ότι δεν πιστοποιήθηκα γιατί είχα φύγει εκτός Αθηνών για κάτι πολύ σημαντικό, και ενώ είχα πληρώσει τα δίδακτρα δεν πήγα καν. Τέλος πάντων, εννοείται το ΙΕΚ δεν το υπολογίζω ούτε στο βιογραφικό.. και γενικά δεν το υπολογίζει κανείς σήμερα. Ίσα-ίσα που κυρίως οι τελειωμένοι πάνε εκεί. Δυστυχώς, διότι σαν ιδέα "Ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης" ήταν καλή. Μάθαινες μια τέχνη, και μετά ψαχνόσουν να σου δώσει κάποιος την ευκαιρία μέσω αυτού του μικρού χαρτιού και να του αποδείξεις πως είσαι πολλά περισσότερα. Τώρα.. και πανεπιστήμιο να έχεις, αν δεν έχεις γνωστούς... 1
Xristaras12 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 αποφοιτος ιεκ σιβιτανιδειου,τεχνικος δικτυων υπολογιστων(φετος τελειωσα) Λοιπον,η κατασταση ειναι τραγικη,αυτα που μαθαινεις απειροελαχιστα κ οι καθηγητες περα απο λιγες εξαιρεσεις χαλια(αν ειναι κ πας πες μου να σου πω ονοματα καθηγητων)και φυσικα τα 450 ευρω του εξαμηνου δεν αξιζουν σε καμια περιπτωση. Ξεκινησαμε με κοντα στα 15-16 pc(κατι τραγικα turbo x με premier τροφοδοτικα και crt οθονες)κ εχουν μεινει 8-9 που αντεχουν ακομα.Το ιντερνετ ειναι τραγικο.Το μαθημα ανουσιο και χωρις αποτελεσμα. Για εναν που δεν ξερει καθολου απο υπολογιστες θα μαθει 1-2 πραγματα. ξεχασα το σημαντικοτερο. Η πρακτικη ασκηση που υποτιθεται οτι επρεπε να κανουμε αρχικα ηταν επαναληψη ολης της υλης για την πιστοποιηση και προς το τελος του εξαμηνου κατσαμε 2 εβδομαδες και στησαμε ενα δικτυο(απο το μηδεν) σε μια αιθουσα του κτηριου.
8anos94 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 με λιγα λογια επιδη ειναι κατι που μου αρεσει παρα πολυ και θα ηθελα να το ακολουθισω σκευτομουνα να παω εκει μια και για πανελληνιες δεν το ξανασκευτομαι.... και μετα να βγαλω και ενα CCNA& CCNP αλλα δεν ξερω καποια σχολη αξιζει για αυτα ?
sphinxgr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 ΜΗΝ πας καθόλου σε ΙΕΚ! Ξέχνα το. Αν έχεις λεφτά τράβα σε κολέγιο ή DEREE, διαφορετικά σε σεμινάρια που σου έγραψα απευθείας. Τα ΙΕΚ ίσως να αξίζουν λίγο και φυσικά αν ασχοληθείς αρκετά εσύ, σε web designers Το σημαντικότερο ΔΕΝ είναι τα χρήματα που θα χάσεις στο ΙΕΚ, αλλά τα 2 χρόνια απο τη ζωή σου που θα μπορύσες να εκμεταλλευτείς σίγουρα καλύτερα και να έχουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο τέλος 1
sarrigioxan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Παιδιά και γω μια ερώτηση θέλω να κάνω για Σιβιτανίδειο. Είναι καλή σχολή; Για τεχνικός Η/Υ και Δικτύων θέλω να πάω. Τώρα πάω πρώτη λυκείου και είμαι με το νέο σύστημα. Εκεί ισχύουν αυτά με το νέο σύστημα; Θα περάσω; Γιατί δεν είμαι και ο πιο καλός μαθητής. Θα μάθω τίποτα; Είμαι σε γενικό, αλλά θέλω ΕΠΑΛ, γιατί δε βλέπω να τα καταφέρνω.
alcamus06 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Χαίρεται γνωρίζει κανείς τι συμφέρει σε σχέση με την μηχανολογία ; Αν κάποιο παιδί θέλει μηχανικός αυτοκινήτων , τι συμφέρει να πάρει απολυτήριο και πτυχίο από ΕΠΑΛ ειδικότητας μηχανολόγων ή να πάει καλύτερα Σιβιτανίδειο για μηχανολογία ; Μιλάμε για φίλο 18 χρονών που τελείωσε το γενικό λύκειο. Επαγγελματικά δικαιώματα ποιο από τα δύο είναι καλύτερα ; Ευχαριστώ
mp123 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2019 Ακομα υπαρχει το καφενειο του πιπη διπλα απο το τεχικο λυκειο της σιβιτανιδειου ; ( ετσι ηταν λεγονταν τοτε ). Αν υπαρχει εδω κανενας παλιος που να θυματε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα