dimstreet Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 παιδιά γεια σας , δεν βρήκα κάποια ενότητα με θέμα εργασιακών κ ετσι έβαλα το θέμα εδω , εργάζομαι σε μια εμπορική επιχείριση με άλλους δυο συνάδελφους μου , εγω είμαι 7 χρόνια , ο άλλος 12 και ο αλλος 25 , είμαι και ο μικρότερος ηλικιακά εκει μέσα , οχι πως εχει κάποια σημασία ... η επιχείριση είναι ΕΕ , και επομένως έχουμε και άμεση σχέση με το αφεντικό , μας χρωστάει αρκετά χρήματα ( μισθούς ) , δηλ κατά σειρά εμένα 6000 τον άλλο 9000 και τον άλλο που είναι 25 χρόνια 15000 , ο τελευταίος ειναι για να βγει σύνταξη σε κανα χρονο , λογο του είδους της επιχείρισης ακόμα και σήμερα στις δύσκολες μέρες ειναι βιώσιμη , ΑΛΛΑ με τα χρέη του αφεντικού που δημιουργήθηκαν ολα αυτα τα χρόνια εξαιτίας του λογο κακης διαχείρισης αλλα και τς οικογενείας του ( έτρωγε έτρωγε που λέμε ) οχι μόνο δεν ειναι βιώσιμη αλλα ... τα χρέη του ανέρχονται ικα + εφορία + προμηθευτές + τράπεζες + κ εγω δεν ξέρω τι 900.000+ , είναι σε συντάξιμη ηλικία εδω και 3 χρόνια και δεν μπορεί να βγει , του εχει γίνει η πρόταση απο μας με κάποιο τρόπο να πάρουμε εμεις την επιχείρηση σε αντάλλαγμα των δεδουλευμενων και να βγει στην σύνταξη φυσικά η οποία δεν θα ηταν κάτω απο 800 το μήνα , ( λογο χρεων ) και ενοτε και ο 3τος συνάδελφος μας , στην αρχή το σκέφτηκε λιγο , μιας και με την οικογενια του δεν τα πγενε τόσο καλα ( ξερετε τωρα οταν τους εχει συνηθίσει να τρώνε 3000 το μηνα για το τιποτα οταν δεν υπαρχει ευρο αλλάζουν τα πράγματα ) τελικά δεν δέχτηκε , οκ ως εδω , τα τελευταία 2+ χρόνια μας δίνει έναντι καθε μερα η σχεδόν καθε μερα απ το ταμείο , υπήρχαν κάποιες στιγμές όμως απο δυνατές παραγγελίες να ξεχρεωθεί το 80% απο αυτα που μας οφείλει , δεν έγινε , προχωρήσαμε σε αγωγή εναντίον του και οι 3 , το δικαστήριο ειναι τέλος του άλλου του μηνός , έγινε μια φασαρία χοντρή , εντομεταξ εχει μασει ενα πάκο απο εξώδικα αγωγές και κλπ , ( ρε παιδιά ο δικηγόρος που βάλαμε για να κανει τις αγωγές του δώσαμε απο 400 το κεφάλι συνολο 1200 !!! , εγω και ο άλλος ακόμα του χρωστάμε απο 200 , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ??? ) προχωράω , θέλει να κάνει πτώχευση την επιχείρηση που ούτως η άλλος θα γινόταν και να κάνει με άλλον την δουλειά περίπου σαν αυτό που του προτείναμε εμείς λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο δηλ εμάς , του είπαμε να μας δώσει συγκεριμενο λειτουργικό υλικό του μαγαζιού ( που ειναι και μικρότερο σαν χρηματικό ποσό απο αυτα που μας οφείλει και ξεχνάμε τα υπόλοιπα ) και δεν το δέχεται , νομίζει οτι θα κάνει αλλου δουλειά και θα βγάλει απ την μυγα ξίγκι , σημειώστε οτι το μέρος που είμαστε ειναι με ενοίκιο και τον ενοικιαστή του χρωστάει 40,000 , τ σκέφτηκα εγω , να κάνουμε την επίσχεση κανονικά και στα καπάκια να του κάνουμε και ακόμα μια μήνυση πέραν της επιθεώρησης , ταυτόχρονα τρέχει και η αγωγή που εχει γίνει , μπας και μας δώσει λειτουργικό υλικό του μαγαζιού , πιστεύω και οι περισσότεροι εχουν τέτοιο θεμα και κατα την γνωμη μου ειναι ο χειρότερος εγκλωβισμός , φραγκο δεν περισσεύει για πείτε καμια γνώμη , α και αν κανας δικηγόρος θέλει μπορεί να μου στείλει κανα πμ , απλώς για την ωρα φραγγο δεν παίζει , ευχαριστώ που διαβάσατε το μακροσκελές ποστ μου , ελιπζω να βοηθήσω σε κάτι που ξέρω κάποιον δημητρης θεσσαλονικη
mphxths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Φιλε μου ειναι σαν να διαβαζω την δικη μου περιπτωση. Εταιρια , κακοδιαχειριση , χρωστουσε της μιχαλους..οι υπαλληλοι φευγανε αρων αρων γιατι τους χρωστουσε..οπως και σε μενα. Στο τελος μειναμε 2 ατομα...μας χρωστουσε....εφτασε μια μερα ο κομπος στο χτενι. Εφυγα επιθεωρηση....δεν δεχτηκε συμβιβασμο....εφυγα σε δικηγορο....αγωγη..δικαστηριο...αποφαση υπερ μου...εκανε εφεση... αλλα θα προχωρησω κανονικα σε κατασχεσεις... παμε σε αυτα που ρωτας και λες.(να συμπληρωσω οτι κακως αφησατε να μαζευτουν τοσο πολλα..αλλα οκ...τετοια ωρα τετοια λογια) 1.δεν υπαρχει περιπτωση να σου/σας παραχωρησει την εταιρια ή υλικα απο αυτην.Προτιμα να την εχει αυτος και να ξεχρεωνει εκει που χρωσταει.Ή να κανει κατι καινουργιο με καποιον αλλον..στο ονομα του αλλου...και να κηρυξει πτωχευση σε αυτην και να γλυτωσει ολα τα χρεη. 2.Οταν ενα αφεντικο πιανει λεφτα στα χερια του , το τελευταιο που θα ξεχρεωσει ειναι οι υπαλληλοι του. Ενας επιχειρηματιας κοιταει να ξεχρεωσει τον οικονομικο του κυκλο (προμηθευτες , νοικια , λειτουργικα εξοδα , τραπεζες , εφορια ) για να αντεξει η επιχειρηση και να εχει "προσωπο" στην αγορα σε περιπτωση μελλοντικης δουλειας...Αφου βλεπει οτι εσεις ειστε ανεκτικοι...σας αφηνει για το τελος. 3.στην δικηγορο μου εδωσα μεχρι τωρα 500ευρω μπροστα + 350ευρω περιπου στο δικαστηριο +170ευρω για επιδοση της αποφασης οταν βγηκε ..χοντρικα 1000ευρω και δεν υπολογιζω ποσα πρεπει να σκασω στους δικαστικους επιμελητες οταν αρχισουν οι κατασχεσεις.Κοινως δεν δωσατε πολλα..τωρα..αλλα σας περιμενουν και αλλα να δωσετε... Απο κει και περα εγω στις θεσεις σας θα εκανα τα εξης 1. επιθεωρηση εργασιας..κανονικα καταγγελια και συμπληρωση υπευθυνης δηλωσης οτι θελετε και η επιθεωρηση να κινηθει νομικα εναντιον του.Αν υπαρχουν κακοτοπιες εντος της επιχειρησης , το δηλωνετε και πανε και για ελεγχο και αρχιζουν τα οργανα Η λεξη "επιθεωρηση εργασιας" να ξερεις ειναι "τζιζ" λεξη για τους εργοδοτες. 2.αγωγη με δικηγορο + σκεφτειτε την περιπτωση των "ασφαλιστικων μετρων" (κοστιζει σαν διαδικασια) , δηλ να "παγωσουν" τελειως τα περιουσιακα του στοιχεια , να μην αρχιζει να μεταβιβαζει δεξια και αριστερα και γλυτωσει τα χρεη. Να ξερετε οτι τα δικαστηρια εχουν μια ταση να ευνοουν τους υπαλληλους σε εργατικες διαφορες...πατε με μια "στερεη" υποθεση και αφηνετε το δικαστηριο να καθαρισει. Οσο για δικηγορο θα μπορουσα να σου προτεινω την δικια μου που ειναι πολυ καλη , αλλα δεν νομιζω να δουλευει τζαμπα (τωρα ειδα εισαι θεσ/νικη , τι να σου προτεινω..εγω ειμαι Αθηνα )
dimstreet Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 γεια σου φιλε μου , κάτι δεν δες παραπάνω μάλλον φταίει το μεγαλο κείμενο , την αγωγή την κάναμε ! και κρατάμε την επιθεώρηση σαν άσο και όπως ειπα μια μήνυση στα καπάκια πέραν της επιθεώρηση αυτά που λες στο 1 και 2 σκέφτηκα να τν στριμώξω μι νόμιμα σε καμια γωνία κάτω στο υπόγειο οι δυο μας ουτε καν οι άλλοι δεν θα ξέρουν τίποτα και ο νοών νοητό , θα προτιμούσα να πλακώσω τον γιο του στα χαστούκια και την κόρη του , πούλησε ενα χωράφι που ειχε κοψοχρονιά και με τα λεφτά επινοικιασαν ενα parking τα παιδια του και δουλεύουν τώρα εκει , σίγουρα έγινε δόλιο , πριν προβώ σε τέτοιες κινήσεις που δεν θέλω κιόλας , υπάρχει κατι νόμιμο και σίγουρο ? κατι που δεν σκέφτηκα ?
mphxths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 οχι κατι αλλο νομιμο δεν υπαρχει...και ασε τις μπατσες..δεν σε συμφερει να βγεις και κατηγορουμενος στο τελος επιθεωρηση τι την κρατατε?πατε κανετε καταγγελια , υπευθυνη δηλωση και τελος με την επιθεωρηση.δεν προκειται να αγχωθει λιγοτερο 'η περισσοτερο αν ακουσει για επιθεωρηση τωρα ή μετα..με τοσα που χρωσταει....ακομα ενας να τον κυνηγαει..χεστηκε αυτος. διαβασα οτι κανατε αγωγη..απλα ετσι την ανεφερα για να ειναι ολα συγκεντρωμενα. Δεν υπαρχει εξτρα μηνυση ή οτιδηποτε...αγωγη γινεται...που αναλυει ο δικηγορος σε ενα κειμενακι τα καθεκαστα και αιτειται καποιο ποσο οφειλουμενο , μισθους , δωρα , επιδοματα , μπλα μπλα , ποσο για ηθικη βλαβη κλπ κλπ.... εκδικαζεται και μετα πατε για κατασχεσεις.... απλα ρωτηστε και τον δικηγορο σας για τα "ασφαλιστικα μετρα" που εγραψα παραπανω..αν υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σκασει καμμια πτωχευση...πουλο..δεν παιρνετε τιποτα...ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος και τα ρεστα τουλαχιστον να του παγωσετε τα οποια περιουσιακα στοιχεια εχει τωρα....ο δικηγορος τα ξερει καλυτερα ολα αυτα... και αν οπως λες χρωσταει οσα χρωσταει..δεν προκειται να δειτε δυστυχως λεφτα μαζεμενα και ρευστο αμεσα ή συντομα . Οποτε καντε τις νομιμες διαδικασιες και αφηστε τα πραγματα να παρουν τον δρομο τους..απλα βρειτε κατι να βγαζετε λεφτα/εξοδα σας ...
dimstreet Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 οχι κατι αλλο νομιμο δεν υπαρχει...και ασε τις μπατσες..δεν σε συμφερει να βγεις και κατηγορουμενος στο τελος μα θα μπορούσε να με βγάλει κατηγορούμενο και χωρίς να γίνει αυτο !! και μπατσες δεν θα του ρίξω απλά θα τον στριμώξω , κανείς δεν ξέρει παρτυρες δεν υπάρχουν , επιθεωρηση τι την κρατατε?πατε κανετε καταγγελια , υπευθυνη δηλωση και τελος με την επιθεωρηση.δεν προκειται να αγχωθει λιγοτερο 'η περισσοτερο αν ακουσει για επιθεωρηση τωρα ή μετα..με τοσα που χρωσταει....ακομα ενας να τον κυνηγαει..χεστηκε αυτος. σωστα απλα ρωτηστε και τον δικηγορο σας για τα "ασφαλιστικα μετρα" που εγραψα παραπανω..αν υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σκασει καμμια πτωχευση...πουλο..δεν παιρνετε τιποτα...ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος και τα ρεστα γνωρίζω οτι μπορούμε να τον μπουμπουνιξουμε και εμεις πριν προλάβει και αν οπως λες χρωσταει οσα χρωσταει..δεν προκειται να δειτε δυστυχως λεφτα μαζεμενα και ρευστο αμεσα ή συντομα ακριβός ! θέλουμε λειτουργικό υλικό του μαγαζιού ενανδι δεδουλευμενων να ανοίξουμε το παραδίπλα ανοίκιαστο , τι να πω αλλο δεν ξερω , επισεις δεν καταλαβαίνω τα χρηματικά ποσά των δικηγόρων απ την στιγμή που δεν παίζει φράγκο και στην περίπτωση που δεν θα γίνει αυτο που λεω , πιστεύω να γίνει και λεω θα γινει αλλά ποτέ δεν ξέρεις ...
mphxths Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 φιλε dimstreet , 1. και χωρις μαρτυρες αν κανεις ο,τι και να κανεις , σου σκαει μια αγωγη , ξεροντας οτι δεν εχει υποθεση σοβαρη , απλα μονο και μονο να σε τρεχει στα δικαστηρια..και να σε χρεωνει δικαστικα εξοδα...εχεις που εχεις να πληρωνεις για την κανονικη υποθεση , θες να πληρωνεις και για μια μαλακια ? 2.πριν προλαβει?μεσα σε λιγες μερες μπορει να κηρυξει πτωχευση ή να τα μεταβιβασει αλλου.Το δικαστηριο θα παρει χρονια! Σκεψου οτι εμενα εγινε η δικη π.χ. δεκεμβριο...βγηκε η αποφαση μετα απο 6μηνες...μεχρι να επιδοθει η αποφαση + να περιμενουμε την διορια για να κανει εφεση (αναγκαστικα απο τον νομο) περασαν 2-3 ακομα μηνες...και ακομα συνεχιζουμε.... Μην νομιζεις οτι ολα γινονται μπαμ μπαμ... 3.Δεν προκειται να σας δωσει τιποτα απο εμπορευμα..προτιμα να τα κρατησει να ανοιξει αυτος κατι καινουργιο και να εχει εμπορευμα να κινειται ή στην τελικη να τα σπρωξει κοψοχρονια καπου και να κλεισει 1-2 τρυπες δικες του... Παρτο χαμπαρι οσο νωριτερα μπορεις..εισαι ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα ξεχρεωσει ΑΝ σε ξεχρεωσει. 4.Ετσι ειναι τα κοστολογια των δικηγορων...και στην τελικη ενα μερος ειναι νομιμες χρεωσεις βασει τιμοκαταλογου.Στην τελικη πληρωνεις την γνωση που εχει στο δικαστικο συστημα και σου κανει την δουλεια σου σωστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα