Προς το περιεχόμενο

Help. (Asxetos me DivX)

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Magkes eimai asxetos me DivX. Alla opws lene, koutsoi stravoi ston agio pantelehmwna, phra kai gw ena dvd-romaki kai tha hthela pleon na asxolithw.

Tha hthela an mporei kapoios na me symboulepsei legontas mou gia kanena programma pou na bazw mesa to dvd kai na mou to grabbarei me kalh poiothta se divx. den me noianei na einai ena cd arkei na einai kalh h poiothta kai na mporo na to kopso se polla arxeia wste na xwresoun kommatia - kommatia se osa cd xreiazontai.

ousiastika ayto pou thelw einai na pairnw dvd apo live synavlies kai na kovw to kathe tragoudi se ksexwristo arxeio video.(san video clips)

Fantazomai hdh tha exei fanei h agnoia mou epi tou thematos, alla yparxei kanena programma pou na douleuei me th filosofia opws grabbareis ta cda se mp3? apla na epilegeis to shmeio ths tainia pou thes, na klikareis ena "record" kai na sto petaei se avi?

dystyxws o xronos mou einai periorismenos opws olwn allwste, kai den mporw na to psaksw poly to thema giati tha kathysterisw na mpw sta kolpa, ektos vevaia kai ean einai h monadikh lysh.

Δημοσ.

Είχα που λες το ψώνιο να κόβω τις ταινίες και να φτιάχνω κλιπς με τις σκηνές που με ενδιέφεραν και να φτιάχνω μικρά CDάκια τύπου ντοκιμαντέρ και τα ρέστα.

…μπορείς να μετατρέψεις οποιοδήποτε σημείο του DVD , να απομονώσεις δηλαδή ένα section που σε ενδιαφέρει και να το κωδικοποιήσεις σε DivX.

Αυτό γίνεται ελέγχοντας τα αρχεία VOB του DVD , τα κόβεις δηλαδή εκεί που θέλεις με VOBSPLIT για παράδειγμα αφού πρώτα έχεις ριπάρει το VOB με DVD Decrypter και στην συνέχεια τα συμπιέζεις κατά DivX.

Το avi που θα βγάλεις το επεξεργάζεσαι με VirtualDubMod όπως εσύ θέλεις πχ. Μπορείς να βάλεις fade in και out….

Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με DivX τότε θα πρέπει να βρεις χρόνο να μελετήσεις κάποιον οδηγό , ….με βοήθησε πολύ αυτός όπου συστήνεται για αρχάριους με ..προχωρημένο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

thanx fidelio. to koitaksa to link sou kai diabasa ton odhgo.

to mono gamwto sthn olh ypothesh einai oti xreiazesai ena swro ksexwrista programmata gia na ftaseis sto apotelesma... ayto basika htan pou hthela na apofygw, na brw dhladh ena prog pou na ta kanei ola ...

alla apo oti blepw den kykloforei tipota opote tha to kanw the hard way...

tha dokimasw ayto pou eipes ... apanthse mou se ayto, to kopsimo twn skhnwn to kaneis prin h' meta th sympiesh se divX? ennww epilegeis pio shmeio thes kai epeita to sympiezeis h' afou to sympieseis olo petas oti den goustareis?

kai ean h skhnh pou thes einai sto telos enos vob arxeiou kai synexizetai sthn arxh tou epomenou vob, tote ti ginetai?

Δημοσ.

Πρώτα κόβω το VOB εκεί που θέλω και μετά το συμπιέζω....

Για παράδειγμα στα DVD συναυλίας που θέλεις να απομονώσεις τραγούδια κάτι σαν Video Clip σαν να λέμε , κόβεις το VOB εκεί που πρέπει , ένα τραγούδι δηλάδή και μετά το συμπιέζεις .

Όλα αυτά τα ξεχωριστά avi ανάλογα με την επεξεργασία που θέλεις να τους κάνεις , που θα αρχίζουν και που θα τελειώνουν κυρίως, τα ενώνεις αν θέλεις ή όπως θέλεις μετά αφου τα συμπιέσεις.

Η συμπίεση κατά DivX είναι μια χρονοβόρα διαδικασία δεν συμφέρει να μετατρέπεις όλο το DVD και μετά να το κόβεις και να πετάς τα άχρηστα sections....

Όσο για την τελευταία σου ερώτηση πρέπει να πω οτί είναι μια καλή ερώτηση . . . δεν γνωρίζω !

Δημοσ.

filaraki opote prolavaineis, gine ligo pio katatopistikos se progs pou xrhsimopoieis kai methodous ....

Akolouthisa ton odhgo apo to link pou edwses kai katafera na kanw DivX akribws etsi opws perigrafei ekei .... vevaia to kopsimo to ekana apo to VirtuaDubMod kai afou to eixa sympiesei se divX kai mazi me ton hxo .... ta fade filters pou eleges den ta eida pouthena ....

Help ligo parapanw opote mporeseis kai thanx a lot filarako gia to endiaferon ...

Δημοσ.

Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για να φτιάξω ένα μικρό-επιλεκτικό-αρχείο avi κατά DivX είναι :

1- DVD Decrypter για να ριπάρω το DVD , όλο . . . !

2-Με Vobsplit κόβω το Vob εκέι που με ενδιαφέρει , δεν θυμάμαι όμως να σου δώσω κάποιο link για να το κατεβάσεις, αλλά δεν θα δυσκολευτείς να το βρείς με ένα search σε κάποια μηχανή αναζήτησης . Θα πρέπει να σου πω εδώ οτι μπορεί να υπάρχουν και άλλα καλυτερα προγράμματα για κόψιμο vob....

3-Στην συνέχεια συμπιέζω το vob που έχω κόψει κατά DivX και μάλιστα μπορώ να επιλέξω πολύ καλή ποιότητα, αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το σύνολο των clips που θα συγκεντρώσεις στο CD σου.

4-Στο VirtualDubMod ανοίγω το avi κατά DivX με επιλογή : Open Video File Via Avisynth και αυτόματα δημιουργείται ένα script στο οποίο αργότερα τοποθετώ, μέσω ενός text editor π.χ. σημειωματάριο ,την εντολη Fade in ή out και σε παρένθεση μια τιμή , ανάλογα την χρονική στιγμή που θέλω να ξεκινήσω το Fade . Για περισότερες λεπτομέριες μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Avisynth Documantation της έκδοσης που έχεις εγκαταστήσει στο PC , από έναρξη -> όλα τα προγράμματα->Avisynth 2.5->Avisynth Documantation.

Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ότι σκεφτείς , θέλει δηλαδή και λίγο φαντασία το πράγμα, αλλά και διάβασμα , κάτι το οποίο για μένα εχω κάνει μόνον την αρχή!!! Βρισκομαι και εγώ δηλαδή σε αρχικό στάδιο , αλλά επειδή είναι και καλοκαίρι το έχω αφήσει .....

Όλα αυτά τα clips για να τα ενώσεις σε ένα avi θα πρέπει να προσέξεις να έχουν το ίδιο ύψος πλάτος π.χ. 720 χ 300 , να έχουν τον ίδιο κώδικα συμπίεσης π.χ. DivX 5.x και να έχουν κοινό audio stream π.χ. στα 44100 Khz με δύο κανάλια σε stereo.

Έτσι εχω φτιάξει π.χ. ένα video clip με τις καλύτερες σκηνές από το matrix και έχω βάλει από πίσω μουσικό κομμάτι από τους rage against the machine!

Ίσως να υπάρχει και πιο αποδοτικός τρόπος από αυτόν που περιέγραψα, δεν είμαι και ειδικός για να σου πω, αν πάλι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που κάποιος φίλος γνωρίζει ας μας τον πει γιατί με ενδιαφέρει και εμένα ....

Δημοσ.

@ Fidelio:

Γιατί να χρησιμοποιείς VobSplit για να κόβεις τα vob και δεν ορίζεις το κομμάτι που θες από το DVD2AVI, κάνοντας χρήση των "[,]";

Θεωρώ ότι είναι πιο έυκολο έτσι και το d2v που προκύπτει το κάνεις ότι θέλεις.

Δοκίμασε το...

Δημοσ.

Thanx astakos ...!

Η αλήθεια είναι οτί το εν λόγω προγραμματάκι δεν το έχω ψάξει καθόλου παραμόνο στις βασικές του λειτουργίες....

Δημοσ.

fidelio, o astakos mallon mas apanthse kai sthn parapanw erwthsh ...

Kathoti to dvd2avi antimetwpizei ola ta vobs san mia tainia opote apo ekei isws na mporeis na epilekseis ena kommati ths tainias pou na xwrizetai se dyo diaforetika vobs.

To mono problem einai pws an den thes na to ependyseis esy me music sto background kai thes ton original hxo,

gia na mhn kathesai kai epeksegrazesai to ac3 h' mp3 arxeio kai den teleiwneis oute ayrio psaxnontas tous akrivhs xronous,

kalytera na sympieseis olo to dvd mazi me ton hxo kai meta kopsimo apo to virtuadubmod ....

mallon ..................

Δημοσ.

javaneze said: To mono problem einai pws an den thes na to ependyseis esy me music sto background kai thes ton original hxo,

gia na mhn kathesai kai epeksegrazesai to ac3 h' mp3 arxeio kai den teleiwneis oute ayrio psaxnontas tous akrivhs xronous,

kalytera na sympieseis olo to dvd mazi me ton hxo kai meta kopsimo apo to virtuadubmod ....

Χμμ! ..σωστός , και πάνω σε αυτό θα έλεγα οτι τελικά το vobsplit με βόλψε πάνω σε αυτό , καθώς το μίνι vob είχε και το μίνι ήχο του , πράγμα που δεν δυσκόλεψε καθόλου την όλη διαδικασία...

Φαντάσου οτι το μίνι vob το αντιμετώπισα σαν μια . .. ταινία , συνολικού μήκους όσο κρατάει ένα τραγούδι , 3-5 λεπτά - για την περίπτωση την δική σου των video clips !

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...