Προς το περιεχόμενο

Εργασια στην γερμανια


maouniarhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους.δουλεύω 6μηνες μέσα στην κουζίνα. Είμαι σε ελληνικό εστιατόριο στο Μόναχο.Εχω έναν προβληματισμό όσο αναφορά τους μισθούς . Η συμφωνία με τον εργοδοτη ήταν 800 ευρώ για τον πρώτο μήνα και μετά θα ανεβαίναμε τους επόμενους 2μηνες στα 900 και 1000 αντίστοιχα .το πόστο μου ηταν μόνο στο να φτιάχνω ότι έχει σχέση με τις πίτσες.

Ομως τώρα μετά από 6 μήνες κάνω και άλλες δουλειές όπως μακαρόνια,σαλάτες ,καθάρισμα πατάτες κρεμμύδια και όλα τα σχετικά... Με προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από τόσους μήνες εχω κολλήσει στα 1000€. Και επίσης να αναφέρω ότι στην κουζίνα είναι άλλη μια γυναίκα η οποία δουλεύει 4χρονια εκεί και παίρνει 1500€ και την πληρώνει και το ενοίκιο του σπιτιού της στο οποίο μένει με την οικογένεια της. Επίσης ο σερβιτόρος δουλεύει περίπου χρόνο και παίρνει 1200€. Ακομη ο προηγουμενος που δουλευε εκει εμαθα οτι επαιρνε και αυτος 1200 και μάλιστα ξεκίνησε με τόσα.

Δουλεύουμε όλοι 11ωρο πανω κατω και μπορώ να πω ότι όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι μαζί μου και με την εργασία που τους προσφέρω. Εχω σοβαρές υποχρεώσεις οσο αναφορά τα οικονομικά και φτάνω στο εξής σημείο. μήπως με εκμεταλλεύονται λίγο? θέλω να ζητήσω αύξηση τουλάχιστον στα 1200€ όμως φοβάμαι μην χάσω την δουλειά την οποία την χρειάζομαι τουλάχιστον για 2 χρόνια ακόμη όμως από την άλλη έχω κουραστεί παρά πολύ σωματικά και ψυχολογικά .και σκέφτομαι τελικά να την ζητήσω την αύξηση. Στην χειρότερη περίπτωση θα με απολυσουν. Θα εκτιμούσα όσους θα μπορούσαν να μου δώσουν μια συμβουλή επι του θέματος μου και γενικά γνωστές αυτής της περίπτωσης.

 

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως η άλλη γυναίκα που δουλεύει στην κουζίνα δίνει και τίποτα άλλο... Χαχαχαχα :-D

 

Λοιπόν, ontopic. Εγώ θα έλεγα να του το ζητήσεις όμορφα και ωραία και ανάλογα την αντίδρασή του να επιμείνεις λίγο περισσότερο ή έστω να του πεις ποτέ θα γίνει η επόμενη αύξηση. Άνθρωπος είναι, επιχειρηματίας είναι, δε νομίζω να είναι κάποιος άγριος... Ήρεμη και σοβαρή συζήτη πιστεύω θα ξεκαθαρίσει και τις προθέσεις του και την ανάγκη σου για αύξηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.πριν κανεις οτιδηποτε ψαχνεις αν θα σε παρουν σε αλλη δουλεια.

2. ~2.500 σε υπαλληλο κουζινας που δεν ειναι μαγειρας ή σεφ?χλωμο να πληρωνονται τοσο καλα στην γερμανια.μαλλον κατι αλλο του δινει.

3.μαθαινεις το φορολογικο συστημα τους.μπορει στους υπολοιπους αν ειναι ντοπιοι να εχει φοροελαφρυνσεις κτλ

4.ελληνικο εστιατορια με πιτσες...μαλιστα... Παρολ αυτα εχει τοσο δουλεια και δεινει εστω και αυτες τις αμοιβες που γραφεις?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@kage δεν είπε 2.500 αλλά 1.500..

 

Γενικά εσύ πως το βλέπεις το αφεντικό σου;; Συζητήσιμος;;

 

Κάνε και μια έρευνα αγοράς να δεις τι παίζει σε άλλες τέτοιες παρόμοιες δουλειές..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η συμφωνία με τον εργοδοτη ήταν 800 ευρώ για τον πρώτο μήνα και μετά θα ανεβαίναμε τους επόμενους 2μηνες στα 900 και 1000 αντίστοιχα .το πόστο μου ηταν μόνο στο να φτιάχνω ότι έχει σχέση με τις πίτσες.

Ομως τώρα μετά από 6 μήνες κάνω και άλλες δουλειές όπως μακαρόνια,σαλάτες ,καθάρισμα πατάτες κρεμμύδια και όλα τα σχετικά... Με προβληματίζει το γεγονός ότι μετά από τόσους μήνες εχω κολλήσει στα 1000€.

 

η συμφωνια ελεγε 2 πραγματα

1.οτι θα κανεις μια συγκεκριμενη δουλεια

2.οτι θα παιρνεις 800 τον 1ο μηνα , 900 τον 2ο , 1000 τον 3ο

 

η συμφωνια δεν ελεγε τα εξης

1.οτι μετα τον 3ο μηνα θα αυξηθει και αλλο ο μισθος

2.οτι ο μισθος σου εχει καποια σχεση με τον μισθο καποιου αλλου υπαλληλου που πολυ πιθανον να εχει κανει καποια αλλη "συμφωνια" με τον εργοδοτη

 

εγω αυτο που προτεινω ειναι πηγαινε ομορφα και ηρεμα και πες του..οτι ειχατε πει για μια συγκεκριμενη δουλεια ...αν ειναι να κανεις και αλλες δουλειες...που δεν ηταν στην αρχικη συμφωνια..ας κανετε μια νεα με μια μικρη αυξηση του μισθου π.χ. 1200ευρω

αλλιως θα αναγκαστεις να κανεις μονο οτι ειχε συμφωνηθει εξαρχης....απλα ομορφα και ξηγημενα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμες για μένα. Την δουλειά την βρήκα μέσω αγγελίας δεν θυμάμαι απο ποιο σάιτ και όχι δεν υπήρξε κανένα γραφείο προσφοράς εργασίας απλώς κλείσαμε μέσω τηλεφώνου. Πήγα εκεί συναντήθηκα με τα αφεντικά και την μεθεπόμενη μέρα δουλειά. Μπορώ να πω ότι στάθηκα λίγο τυχερός. Οσο αναφορά τον χαρακτήρα των αφεντικών μου είναι καλοί αλλα ειναι με τις ώρες τους. Για την ώρα λέω να περιμένω λίγο μέχρι να ανοίξει λίγο η δουλειά γιατί έχει πέσει λόγω octoberfest και μετά θα το κάνουμε συζήτηση. Ακόμη ένα πραγμα που με ανησυχεί ειναι να μην μου κρατάνε μούτρα όλοι μετά απο αυτό... Ισως δεχτεί τουλάχιστον το καλοκαίρι που έχει πολύ δουλειά να με ανεβάσει.

 

Sent from my iPad using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να κάνεις την ερώτησή σου και εδώ, που όλο κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν για τη νομοθεσία: http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-72/

 

πάντως υπάρχει μια εκμετάλλευση απτα πατριωτάκια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη εισαι ακομα αρκετα νεος στο χωρο εργασιας σου μην ξεκινας απο τωρα να δυσανασχετεις εμφανως προς τον εργοδοτη. Οπως επισης μη δημιουργεις συναισθηματα μη-ικανοποιημενου στον εαυτο σου, γιατι αν στους 6μηνες εχεις τετοια θεματα, στον 1 η στα 2 χρονια, τι? Απλα κανε οτι σου λεει και δειξε του οτι εισαι χρησιμος, για την ωρα. Ο μισθος θα αρχισει να ανεβαινει οταν διαπιστωσει οτι τον συμφερει να σου κανει αυξηση για να σε εχει ικανοποιημενο παρα να ειναι με τον κινδυνο να του την κοπανησεις. Αν εσυ εισαι τοσο πολυ δυσαρεστημενος, τοτε ψαχνε αλλου για καλυτερες περιπτωσεις, δεν υπαρχει αλλη λυση. Το να πας να μιλησεις ζητωντας αυξηση χωρις καν να εχεις κλεισει χρονο (και ενω εχεις παρει ηδη 2-3 απανωτες αυξησεις) πιθανως να φανει ασχημα στον εργοδοτη σου. Πολυ περισσοτερο μην ασχολεισαι με το τι συμβαινει με παλαιοτερους συναδελφους απο τωρα. Μπορει κι αυτη στο 6μηνο να επαιρνε οσα παιρνεις κι εσυ. Μπορει ομως να του προσφερει και αλλες υπηρεσιες, οποτε δικαιωματικα ( :X ) πληρωνεται παραπανω. Σε καθε περιπτωση αυτο δεν κοφτει εναν υπαλληλο 6μηνων, οποτε ξεκινα τοποθετωντας τον εαυτο σου στο υψος του (μεσα στον εργασιακο σου χωρο παντα), για να μη δημιουργεις ασχημες εντυπωσεις τοσο σε συναδελφους (πχ την τυπισα που εχεις ως μετρο συγκρισης) οσο και στον εργοδοτη (επειδη "χωνεις τη μυτη σου" και ψαχνεσαι απο τωρα).

 

Επισης να χαιρεσαι αν σου αυξανει τις αρμοδιοτητες στο χωρο εργασιας σου, αν αυτες δεν ειναι αγγαρειες του κωλου. Αυτο σε βγαζει σιγα σιγα απο την κατηγορια του αναλωσιμου στην οποια υπαρχουν 1000δες ακομα ατομα. Και ο στοχος σου σε πρωτη φαση πρεπει να ειναι ακριβως αυτος.

 

Και τελος, γνωμη μου, μιας και εργαζεσαι μολις μισο χρονο, βαλε ενα χρονικο οριζοντα 2 ετων μπροστα σου στη συγκεκριμενη επιχειρηση και μετα βλεπουμε. Ο λογος ειναι η προυπηρεσια που γραφεις. Μπορει να μην παρεις ουτε 1 ευρω αυξηση, αλλα την προυπηρεσια που την πας? Αλλοι, πχ στην Ελλαδα, προσφερονται να εργαστουν τσαμπα απλα για να αποκτησουν αυτο για το οποιο εσυ αμοιβεσαι με 1000ευρω.

 

ΥΓ. Δεν εχω ιδεα τι παιζει στην αγορα εργασιας στη Γερμανια. Υπαρχει περιπτωση ολα τα παραπανω να ειναι παραλογα για τα δεδομενα εκει στη Γερμανια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...