Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Απ' ότι μου είπε ο γιατρός πρέπει να κόλλησα στρεπτόκοκκο. Με κόλλησε μια κοπέλα με το σεξ ... φιλί με γλώσσα κλπ...

Εχω διογκωμένες αμυγδαλές δυσκολία κατάπωσης κλπ. με τις διαφορετικές αντιβιώσεις που έχω πάρει θα κλείσω μήνα σε λίγο , συνεχους χρήσης μιας κ δεν πιανουν... ( augmentin για 15 μερες και ξεκίνησα μια νέα τώρα )

Εχει κολλήσει κάποιος ;

πόσο καιρό διαρκεί η λοίμωξη ;

τι θεραπεία έκανε ;

όταν θεραπευτεί , μπορεί να μεταδώσει το μικρόβιο;

εχει αποκτήσει πλέον ανοσία ή ενδέχεται να ξανακολλήσει ;

ευχαριστώ

Δημοσ.

συγνωμη 1 μηνα αντιβιωση κι ακομα δεν σου εχει κανει εξετασεις αιματος να δει τι πραγματικα ειναι; μηπως να πας σε κανεναν αλλο γιατρο;

Δημοσ.

To augmentin εινα πολυ ελαφρια αντιβιωση, μην ανυσιχεις.Καλο ειναι ομως να κανε ομως και καμια μικροβιολογικη ωστε να δεις ποιο στελεχος ειναι και σε ποιες ουσιες ειναι ανθεκτικο/ευαλωτο

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι υπαρχει στρεπτοκοκκος ανθεκτικος στο augmentin. Εκτος αν εχεις καλλιεργεια φαρυγγικου επιχρισματος που λεει κατι τετοιο (αμφιβαλλω, αν ειχες καλλιεργεια θα το ελεγες). 15 μερες ειναι ηδη παρα πολλες.

Προτεινω να πας σε ενα ιδιωτικο μικροβιολογικο και να κανεις ενα mono-test. Αν ειναι θετικο, πηγαινε σε αλλο παθολογο.

NilosGR, σε ενημερωνω οτι το augmentin ειναι ενα πολυ καλο αντιβιοτικο για τις λοιμωξεις της κοινοτητας, εχει ευρυτατο φασμα δρασης. Τι εννοεις ακριβως "ελαφρια αντιβιωση" ;

• Like 2
Δημοσ.

NilosGR, σε ενημερωνω οτι το augmentin ειναι ενα πολυ καλο αντιβιοτικο για τις λοιμωξεις της κοινοτητας, εχει ευρυτατο φασμα δρασης. Τι εννοεις ακριβως "ελαφρια αντιβιωση" ;

Eννοω οτι η θεραπια κανει πολλες ημερες, σε αντιθεση πχ με το Zithromax που σε 2-3 και γαίδουροβηχα να εχεις θα σου φυγει ή θα ελλατωθει αρκετα

Δημοσ.

http://cinema24.gr/m/406/%CE%94%CE%95-%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%9F-%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%91

Σοβαρά μιλώντας τώρα νομίζω ότι η πρώτη ενέργεια πρέπει να είναι η καλλιέργεια φαρυγγικού υγρού για να διαπιστωθεί τι μικρόβιο υπάρχει και φυσικά το strep test που δίνει άμεσα πληροφορία αν έχεις στρεπτόκοκκο.

Μου προξενεί έκπληξη που ο γιατρός που πήγες δεν άρχισε έτσι, αν κατάλαβα καλά και σου έδωσε κατευθείαν αντιβίωση και ότι βγεί.

Επίσης υπάρχει και το αντιβιόγραμμα http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7600:antibiogramma .

Δημοσ.

Δεν πας σε κάνα νοσοκομείο λέω εγώ, δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά είχα συνάντηση ένα παλικάρι που ξεκίνησε με κάτι απλό σαν το δικό σου και κατέληξε στην εντατική και στο τσακ την γλύτωσε.

Δημοσ.

Φίλε μου, στη θέση σου, θα πήγαινα σε έναν άλλο παθολόγο να με εξετάσει και να μου γράψει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος. Εγώ με φαρυγγοαμυγδαλίτιδα και παίρνω όποτε με πιάσει, 10 ημέρες claricid ή claripen που νομίζω είναι κάπως πιο ισχυρές και μετά είμαι περδίκι.... Δε γίνεται 1 μήνα να σ'έχει έτσι στην αντιβίωση και να μην κάνετε εξετάσεις. Κάτι δεν πάει καλά μ'αυτόν. Next.

• Like 1
Δημοσ.

ξεκίνησα με το νοσοκομείο όπου πήγα και μου έδωσαν augmetin για 1 βδομάδα χωρίς να μου κάνουν εξετάσεις . πήγα ξανά γιατί υποτροπίασε μου έκαναν εξετάσεις αίματος και μου βρήκαν πως είναι ή σταφυλόκοκκος ή στρεπτόκοκκος (μαλλον το 2ο υποθέτουν επειδη είχα σεξουαλική επαφή) και μου έδωσαν μεγαλύτερη δόση για 12 μερες ! ξανα υποτροπίασε και μου πρότειναν να πάω σε ΩΡΛ όπου μου έδωσε nipogalin (αντιβιοτικό ευρείου φάσματος) και orocil αντισηπτικό για στοματικές πλύσεις .

Του είπα να κάνω σε μικροβιολογικό το τεστ με επιχρυσμα και αντιβιογραμμα αλλα μου είπε πως επειδή πρεπει να περάσουν 3-4 μερες χωρίς αντιβίωση μπορεί να βγει αρνητικό (πως δεν εχω μικρόβια) . Άλλωστε το αντισηπτικό έχει σκοτώσει τα μικρόβια στην επιφάνεια της αμυγδαλής , όχι όμως και όσα είναι μέσα σε αυτήν που έχουν προκαλέσει άσχημο πρήξιμο ....

Δημοσ.

ξεκίνησα με το νοσοκομείο όπου πήγα και μου έδωσαν augmetin για 1 βδομάδα χωρίς να μου κάνουν εξετάσεις . πήγα ξανά γιατί υποτροπίασε μου έκαναν εξετάσεις αίματος και μου βρήκαν πως είναι ή σταφυλόκοκκος ή στρεπτόκοκκος (μαλλον το 2ο υποθέτουν επειδη είχα σεξουαλική επαφή) και μου έδωσαν μεγαλύτερη δόση για 12 μερες ! ξανα υποτροπίασε και μου πρότειναν να πάω σε ΩΡΛ όπου μου έδωσε nipogalin (αντιβιοτικό ευρείου φάσματος) και orocil αντισηπτικό για στοματικές πλύσεις .

Του είπα να κάνω σε μικροβιολογικό το τεστ με επιχρυσμα και αντιβιογραμμα αλλα μου είπε πως επειδή πρεπει να περάσουν 3-4 μερες χωρίς αντιβίωση μπορεί να βγει αρνητικό (πως δεν εχω μικρόβια) . Άλλωστε το αντισηπτικό έχει σκοτώσει τα μικρόβια στην επιφάνεια της αμυγδαλής , όχι όμως και όσα είναι μέσα σε αυτήν που έχουν προκαλέσει άσχημο πρήξιμο ....

Καλά, ποιά φίλησες :shock: , χωρίς παρεξήγηση

Δημοσ.

για μονοπυρηνωση κοιταξαν (ιος epstein bar)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...