Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχα...ηρεμησα λιγο αφου ανοιξε!!

Ετσι κ αλλιως εγω δεν ξερω απο αυτα..δεν θα βαλω καλαι εγω αλλα ο πατερας μου!!!

Καλαι εχουμε δεν ειναι αυτο το προβλημα...

Θα ρωτησω τον πατερα μου αυριο θα το κοιταξει και θα δει...αλλιως παω σε ηλεκτρονικό!!!

Σας ευχαριστώ παιδιά ειστε οι καλυτεροι!!! :D ^_^ ^_^

Πληροφοριακα ειναι ενα λαπτοπ toshiba 400 ευρω που για να το καθαρισεις πρεπει να τα βγαλεις ολα!!!

• Like 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ προσοχή με την κόλληση, ξέρεις, με το κολλητήρι κοντά στα εξαρτήματα. Όσο απλό κι αν ακούγεται, υπάρχει κίνδυνος με θερμοκρασία!

Και το hp μου, για να φτάσω στο ανεμιστηράκι, έπρεπε να ξηλωθεί ΟΛΟ ΜΑ ΟΛΟ (όλο όμως) πρώτα. Σα λαβύρινθος με κέντρο τη cpu. Μία ολόκληρη νύχτα πήρε.,,

Δημοσ.

Εγω είχα πάει σε έναν ηλεκτρονικό για να μου κολλήσει το βύσμα τροφοδοσίας γιατι δεν εκανε καλη επαφή. Είναι όπως ανεβάινεις την γερωνυμακη απο τα μουλτιραμα 100-200 μετρα μετά την διασταύρωση με την εθνικης αντιστάσεως στο δεξι σου χέρι. 2 λεπτα υποθεση και δε μου πηρε τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην,αφου το ακουμπησες πανω στο motherboard και σου αναψε,ΜΑΛΛΟΝ εισαι πολυ τυχερος που δεν ξεκολλησες τις πιστες απο το motherboard.

Κατα δευτερον οποιος ασχοληθει θελει πολυ προσοχη γιατι αυτα τα πινακια ειναι πολυ μικρα και πολυ κοντα το ενα με το αλλο,αρα λοιπον ειναι πολυ ευκολο να τα βραχυκυκλωσουμε με το κολλητηρι.Χρειαζεται κολλητηρι με παρα πολυ ψιλη μυτη.

Επεξ/σία από Roger
  • Like 1
Δημοσ.

Και πάρα πολλή εμπειρία στις κολλήσεις. Το ξαναλέω, θα γίνω κουραστική αλλά υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι κι ας είναι μία κόλληση απλή. Αν πάει στραβά, πάει η mobo !!

Δημοσ.

Εγω είχα πάει σε έναν ηλεκτρονικό για να μου κολλήσει το βύσμα τροφοδοσίας γιατι δεν εκανε καλη επαφή. Είναι όπως ανεβάινεις την γερωνυμακη απο τα μουλτιραμα 100-200 μετρα μετά την διασταύρωση με την εθνικης αντιστάσεως στο δεξι σου χέρι. 2 λεπτα υποθεση και δε μου πηρε τιποτα.

Δεν με βοηθας ετσι!!Πως λεγεται??

Θα παει σε τεχνικο αυριο!!

Δημοσ.

Θα το παρουμε αλλιώς τότε. Μετά το e-shop όπως ανεβαίνεις την εθνικής αντιστάσεως στα φανάρια στρίβεις αριστερά. Είναι 100-200 μέτρα ποιο κάτω στο δεξι σου χέρι. Δε θυμάμαι πως λεγεται, ένα μικρο μαγαζάκι είναι. Πριν 4 χρόνια τουλάχιστον :P

Δημοσ.

Το πηγα αλλου!!

Παιδια το λαπτοπ το χαλασα μαλλον!!!!Ανοιξα χτες το βραδυ το λαπτοπ και εβαλα θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων και ηταν η θερμοκρασια του επεξεργαστη 46 βαθμούς....η καρτα γραφικων δεν ειχε σενσορα....και βρηκα ενα προγραμματακι στο ιντερνετ να το στρεσσαρω το occt...εκανε 2 λεπτα και μετα μυρισε και εκλεισε!!!!!

Το λαπτοπ ειναι toshiba satellite c660d-10d

Ειναι εκτος εγγυησης...1 χρονο ειχε μονο!!!

Παει το λαπτοπ μου???

Δημοσ.

Το πηγα αλλου!!

Παιδια το λαπτοπ το χαλασα μαλλον!!!!Ανοιξα χτες το βραδυ το λαπτοπ και εβαλα θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων και ηταν η θερμοκρασια του επεξεργαστη 46 βαθμούς....η καρτα γραφικων δεν ειχε σενσορα....και βρηκα ενα προγραμματακι στο ιντερνετ να το στρεσσαρω το occt...εκανε 2 λεπτα και μετα μυρισε και εκλεισε!!!!!

Το λαπτοπ ειναι toshiba satellite c660d-10d

Ειναι εκτος εγγυησης...1 χρονο ειχε μονο!!!

Παει το λαπτοπ μου???

Αυτο τωρα πως το καταφερες; Τι το ηθελες και το ανοιξες αφου δεν το εχεις; Μαλλον εβγαλες το καλωδιο απο το ανεμιστηρακι και γιαυτο καηκε κατι. Μαλλον μη αναστρεψιμη βλαβη.
Δημοσ.

Το τσιπακι της καρτας γραφικων ειχε thermal pad κι εσυ το αντικατεστησες με παστα? Το thermal pad ειναι πιο χοντρο, ενω με την παστα μπορει να μην εφαπτεται καλα το heatsink μετα και να αφηνει κενο.

Δημοσ.

Δεν το ηξερα αυτο

οποτε??καηκε??

Κανει πανω απο 100 ευρω??

Κανονικα δεν θα επρεπε να κλεισει απο μονο του??

Ανεβαζε θερμοκρασια μεχρι που μυρισε και καηκε??

Δημοσ.

Mαλλον το καψες ναι.Με την αυξημενη θερμοκρασια χαλασαν οι κολλησεις κατω απτο τσιπακι. Αποτι βλεπω στο συγκεκριμενο laptop η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη στη μητρικη οποτε πλεον χρειαζεσαι νεα μητρικη!

Δημοσ.

Κοιτα συνηθως χαλανε οι κολλησεις που ναι κολλημενο το chipset.Σ αυτη την περιπτωση καποιοι το ξεκολλανε βαζουν νεες μπιλιες και το ξανακολλανε.Αυτη η διαδικασια λεγεται reballing, λιγοι το κανουν κι ειναι ακριβο.Κοστιζει τουλαχιστον 120 ευρω. Οταν χαλανε οι κολλησεις ομως δε μυριζει καμενο.Εσυ μαλλον το εκαψες τελειως το τσιπακι οποτε ουτε αυτο γινεται! Γι αυτο σου πα νεα μητρικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...