Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε πάει στην Αλβανία;;

Εχω ακούσει ότι είναι ωραία..έχει ωραιές παραλίες και Αγίους Σαράντα είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές περιοχές...

Πείτε μου την γνώμη σας

Δημοσ.

Έχω πάει 3 φορές.

Είναι πολύ ωραία...Το καλοκαίρι έχει αρκετό κόσμο επικρατεί ενας πανικός.

Το χειμώνα έχει τέρμα ησυχία και όλα είναι ηρεμα.

Ναι στους Αγίους Σαράντα είναι καταπληκτικά το καλοκαίρι....Η θάλασσα είναι τέλεια...καταγάλανα νερά και γενικά είναι super.

Και μην ακούς κανέναν ότι σε δέρνουν και το ένα το άλλο....άμα δεν πειράξεις κανέναν δεν σε πειράζει κανένας.(ας μιλας και Ελληνικα και Ισπανικα και οτι γλώσσα θες)

Τίρανα υπάρχουν κάποιοι νόμοι..... Δηλαδή απαγορεύται να πετάξει κάποιος σκουπίδια κάτω αμα σε δουν τρως πρόστιμο αμα οχι την γλύτωσες.

Αυτό υπάρχει για όλη την Αλβανία αλλα μόνο στα Τίρανα εφαρμόζεται,είναι ένας νόμος ευρωπαικών προδιαγραφών!

Αλλος νομος ειναι αυτος: Αν είσαι με το αυτοκίνητο πρεπει να εχεις μερα-νυχτα τα φώτα ανοιχτά αμα δεν τα εχεις την ημερα απλα σε σταματάει η αστυνομια και σου λεει να τα ανάψεις...τίποτα άλλο.

αυτά ..

ότι απορια εχεις ρωτα

Δημοσ.

Για ποιο λογο να προτιμησει ενας τους Αγιους Σαραντα απο τις χιλιαδες αντιστοιχης ή και μεγαλυτερης ομορφιας περιοχες ανα την Ελλαδα? Επειδη τα Αλβανικα ειναι γλωσσα που δινει αλλο αερα στις διακοπες μας για μηπως για να σκιαγραφησουμε την κουλτουρα, τον πολιτισμο και την τοπικη παραδοση των Αλβανων?

Ρωταω οσους εχουν παει.

• Like 3
Δημοσ.

Για ποιο λογο να προτιμησει ενας τους Αγιους Σαραντα απο τις χιλιαδες αντιστοιχης ή και μεγαλυτερης ομορφιας περιοχες ανα την Ελλαδα? Επειδη τα Αλβανικα ειναι γλωσσα που δινει αλλο αερα στις διακοπες μας για μηπως για να σκιαγραφησουμε την κουλτουρα, τον πολιτισμο και την τοπικη παραδοση των Αλβανων?

Ρωταω οσους εχουν παει.

Ξεκολλα Έλλην!! Οι παραλίες της Ηπείρου με αυτές της Αλβανίας απέχουν λίγα χιλιόμετρα, οπότε είναι ίδιες!! Οι τιμές παντού καλύτερες και οι παραλίες πολύ πιο καθαρές, ούτε λήμματα αδειάζουν ούτε τίποτα!

• Like 1
Δημοσ.

Ρωταω οσους εχουν παει.

Μονο γιατι ειναι πιο φτηνα εκει και για κανεναν αλλο λογο.

5 χρονια δουλευα εκει και κατι ξερω...

Οσο για το οτι δεν αδειαζουν λημματα μονο σαν αστειο μπορω να το λαβω...

Δημοσ.

Ξεκολλα Έλλην!! Οι παραλίες της Ηπείρου με αυτές της Αλβανίας απέχουν λίγα χιλιόμετρα, οπότε είναι ίδιες!! Οι τιμές παντού καλύτερες και οι παραλίες πολύ πιο καθαρές, ούτε λήμματα αδειάζουν ούτε τίποτα!

Δεν ρωτησα για την Ηπειρο, ρωτησα για την Ελλαδα γενικοτερα, εξαλλου Ελλαδα για διακοπες ερχομαι μονο, οποτε με ενδιαφερει να μαθω αν συντρεχει λογος να προτιμησω την Αλβανια στις επομενες μου.

Μονο γιατι ειναι πιο φτηνα εκει και για κανεναν αλλο λογο.

Οκ ευχαριστω για την απαντηση.

Δημοσ.

Και μην ακούς κανέναν ότι σε δέρνουν και το ένα το άλλο....άμα δεν πειράξεις κανέναν δεν σε πειράζει κανένας.(ας μιλας και

Και να φανταστείς οτι είχα φίλους μου Αλβανούς που μου το λέγανε αυτό οτι εκεί σε σπάνε στο ξύλο και τέτοια. Άλλοι βέβαια πάλι από Αλβανία έλεγαν οτι αυτά δεν ισχύουν, απλά μερικοί έχουν άσχημες "παιδικές" μνήμες από τα γεγονότα του 90-91.

Δημοσ.

Και να φανταστείς οτι είχα φίλους μου Αλβανούς που μου το λέγανε αυτό οτι εκεί σε σπάνε στο ξύλο και τέτοια. Άλλοι βέβαια πάλι από Αλβανία έλεγαν οτι αυτά δεν ισχύουν, απλά μερικοί έχουν άσχημες "παιδικές" μνήμες από τα γεγονότα του 90-91.

Τι ειχε γινει τοτε?

Συμφωνα απο ατομο που εχει παει,την διαφορα στις τιμες που περιμενε δεν την ειδε...Δηλαδη τοσο φθηνα οσο λενε.Αλλα και η ποιοτητα εκει που ηταν δεν ηταν η καλυτερη ,αλλα για τα λεφτα που διναν μια χαρα..

Εγω παντως προσωπικα με τα ιδια λεφτα θα ψαχνουμουν για καμια ταιλανδη ή καμια βουλγαρια ή τουλαχιστον καπου στην Ελλαδα(και δεν μιλαω για τα γραφικα νησια του καλοκαιρου που καθε καλοκαιρι γινεται της τρελης)

Δημοσ.

ποσο πιο φτηνα δηλαδη?? τιμη ??

Φθηνά είναι...πχ.

Σουβλάκι μέσα στην πόλη 0,70 λεπτα....Σε παραλιακό δρόμο 1,10 - 1,20

Πίτσα - 3-4 ευρώ η μεγάλη....ανάλογα και τι βαζεις μεσα.....(Έχει πολυ ωραία ιταλικα εστιατορια - πιτσαριες...)

Κοκα κολα μπουκαλι μεγαλο 1,5 λιτρο = 1,10 (και ειναι η Ελληνικη κοκα κολα όχι η κολα...η κολα η Αλβανικη όπως και η Ελληνικη ειναι μουφα....η κολα εκει κανει 0,15 λεπτά.

Μπύρα μπουκάλι = 0,60

Μαυρη μπυρα = 1,10

Για να πας σε ταβερνα - εστιατοριο να φας... ένα ατομο θα δωσει γυρω στα 6 ευρώ (κύριο πιατο,σαλατα,ποτο-αναψυκτικο,πατατες....ενα κανονικό γευμα γυρω στα 6 ευρώ....εδώ 6 ευρω κανει μονο μια μπριζολα με πατατες....

Να αγορασεις ενα διαμερισμα μεσα σε πολη = δυαρι - 50 χιλιαδες ευρώ......σε χωριο με 50,000 παίρνεις βίλα ολόκληρη!

Δημοσ.
Για ποιο λογο να προτιμησει ενας τους Αγιους Σαραντα απο τις χιλιαδες αντιστοιχης ή και μεγαλυτερης ομορφιας περιοχες ανα την Ελλαδα? Επειδη τα Αλβανικα ειναι γλωσσα που δινει αλλο αερα στις διακοπες μας για μηπως για να σκιαγραφησουμε την κουλτουρα' date=' τον πολιτισμο και την τοπικη παραδοση των Αλβανων?

Ρωταω οσους εχουν παει.[/quote']

Είναι πολύ φθηνά σε σχέση με τη Κέρκυρα και δεν έχει και τεράστιες διάφορες.

Παντός γενικά και στην ήπειρο είναι φθηνά πχ Ηγουμενίτσα και αν πας και σε χωριά όπως πχ η νέα σελευκια είναι ακον ακόμα πιο φθηνά.

Πχ πίτσα σπέσιαλ 5 ευρώ καφες 1.5 ευρώ και μπύρα 2.

Δημοσ.

Είναι πολύ φθηνά σε σχέση με τη Κέρκυρα και δεν έχει και τεράστιες διάφορες.

Παντός γενικά και στην ήπειρο είναι φθηνά πχ Ηγουμενίτσα και αν πας και σε χωριά όπως πχ η νέα σελευκια είναι ακον ακόμα πιο φθηνά.

Πχ πίτσα σπέσιαλ 5 ευρώ καφες 1.5 ευρώ και μπύρα 2.

Eγω που μενω σ ενα χωριο 8χμ μακρια απ τη Λαρισα, τετοιες τιμες εχει στα φαστ φουντ / καφενια.

Δημοσ.

Μπυρα με 0,60 παιζει μονο αλβανικη μαρκα.

Αμστελ χαινεκεν αλβανικες εκει που δουλευα εγω που δεν ηταν τουριστικο μερος και ηταν πιο φτηνα την ειχε 1,40 και ηταν και χαλια.Αμα πας να παρεις καμια κορονα που ειναι εισαγωγης ανεβαινεις πολυ.

Δημοσ.

Τι ειχε γινει τοτε?

Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. Και επειδή υπήρχε μεγάλη φτώχεια εκεί έρχονταν εδώ όλοι και στην Ιταλία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...