Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

θέλω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στην Αθήνα (αλλά το θέμα είναι επειδή κάνω πρακτική θα κάτσω μόνο 6 μήνες) και σε όσους το είπα αυτό δεν δέχτηκαν να μου νοικιάσουν σπίτι μόνο για 6 μήνες.

Από όσο ξέρω το συμβόλαιο είναι 2 χρόνια το λιγότερο αν κάνω συμβόλαιο για 2 χρόνια και κάτσω μόνο τους 6 μήνες και φύγω μετά ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να το κυνηγήσει νομικά και να με αναγκάζει να πληρώνω τα ενοίκια ακόμα και αν δεν μένω ποια στο διαμέρισμα?

Δημοσ.

Αν κάνετε συμβόλαιο με στοιχεία, ΑΦΜ, κλπ τότε ναι μπορει να σε κυνηγήσει δικαστικά και να πάρει τα χρήματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα

θέλω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα στην Αθήνα (αλλά το θέμα είναι επειδή κάνω πρακτική θα κάτσω μόνο 6 μήνες) και σε όσους το είπα αυτό δεν δέχτηκαν να μου νοικιάσουν σπίτι μόνο για 6 μήνες.

Από όσο ξέρω το συμβόλαιο είναι 2 χρόνια το λιγότερο αν κάνω συμβόλαιο για 2 χρόνια και κάτσω μόνο τους 6 μήνες και φύγω μετά ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να το κυνηγήσει νομικά και να με αναγκάζει να πληρώνω τα ενοίκια ακόμα και αν δεν μένω ποια στο διαμέρισμα?

Μπορει, αλλα δεν το κανει κανεις! Επισης μπορεις να κανεις και συμβολαιο ενος χρονου!

Αυτο που θα κανεις ειναι απλο, κανεις για ενα χρονο συμβολαιο, και απλα φευγεις και του λες ενα ψεμα.

πχ Εμεινα ανεργος και δεν εχω χρηματα και γυρναω πισω στους γονεις μου

Οτι οι γονεις σου δεν εχουν χρηματα να πληρωσουν το ενοικιο και επισης γυρνας πισω.

κλπ.

Αλλα σε κανεναν μην πεις την αληθεια, οτι ηρθες για 6μηνες!

Δεν θα μπει στην διαδικασια να σε κυνηγισει διακαστικα! Εδω δεν αξιζει να κυνηγισεις δικαστικα αλλους που χρωστανε ενοικα και 1 χρονου, ποσο μαλλον εσενα που δεν θα εισαι μεσα, και αξια θα εχουν αυτα τα μηνιατικα απο το ''φοιτιτικο'' σπιτι που θα νοικιασεις εσυ!

Δημοσ.

Πρόσφατα ήμουν και εγώ στην αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση και ο μεσίτης μου είπε κάτι το οποίο δεν γνώριζα. Μου είπε, ότι εάν ειδοποιήσεις 3 μήνες νωρίτερα ότι ξενοικιάζεις, τότε είσαι νομικά καλυμμένος και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σου κρατήσεις ούτε την εγγύηση. Το μόνο πρόβλημα είναι, ότι για τους τρεις μήνες που εσύ θα εξακολουθείς να μένεις στο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να φέρνει κόσμο να βλέπει το σπίτι, αφού πρώτα σε ενημερώσει και συνεννοηθεί μαζί σου.

Αν ισχύει αυτό, η λύση είναι απλή. Νοικιάζεις ένα σπίτι και υπογράφεις συμβόλαιο για 1-2 χρόνια. Στο τρίμηνο λες του ιδιοκτήτη ότι σε 3 μήνες φεύγεις και όλα καλά.

Καλου-κακού ρώτα και έναν δικηγόρο να σου πει σίγουρα.

Δημοσ.

Πρόσφατα ήμουν και εγώ στην αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση και ο μεσίτης μου είπε κάτι το οποίο δεν γνώριζα. Μου είπε, ότι εάν ειδοποιήσεις 3 μήνες νωρίτερα ότι ξενοικιάζεις, τότε είσαι νομικά καλυμμένος και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σου κρατήσεις ούτε την εγγύηση. Το μόνο πρόβλημα είναι, ότι για τους τρεις μήνες που εσύ θα εξακολουθείς να μένεις στο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να φέρνει κόσμο να βλέπει το σπίτι, αφού πρώτα σε ενημερώσει και συνεννοηθεί μαζί σου.

Αν ισχύει αυτό, η λύση είναι απλή. Νοικιάζεις ένα σπίτι και υπογράφεις συμβόλαιο για 1-2 χρόνια. Στο τρίμηνο λες του ιδιοκτήτη ότι σε 3 μήνες φεύγεις και όλα καλά.

Καλου-κακού ρώτα και έναν δικηγόρο να σου πει σίγουρα.

Καλά θα ήταν να σου αναφέρει και τον νόμο που το διάβασε αυτό, γιατί είτε μιλάει για καταστάσεις εξωτερικού, είτε λέει ό,τι του κατεβαίνει.

Δημοσ.

Καλά θα ήταν να σου αναφέρει και τον νόμο που το διάβασε αυτό, γιατί είτε μιλάει για καταστάσεις εξωτερικού, είτε λέει ό,τι του κατεβαίνει.

αυτο ισχύει αλλα δυστυχώς και εγω δεν εχω το νομο ευκαιρο. επισης η ειδοποίηση θα πρέπει να γίνει εγγράφως.

Δημοσ.

E ρε Βέλγιο που σας χρειάζεται μερικούς...Συμβόλαιο με ασφάλεια ζωής και εξόφληση ενοικίου με υποχρεωτικό δάνειο μέσω τραπέζης.

Δηλαδή με απλά λόγια συμβουλεύετε για το πως να γίνει η δουλειά σας για 1-3-6 μήνες και στα @@ σας αν ο άλλος μείνει με το ξενοίκιαστο πουλί στο χέρι και τσακιστεί το εισόδημά του για όλο το χειμώνα, ενώ υπολογίζει 1-2 χρόνια.

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα απλά γιατί δεν υπάρχει πλέον καμία μπέσα.

Για την ιστορία #1, είμαι σίγουρος ότι με λίγο ψάξιμο θα βρεις κάποιον να σου το δώσει για 6 μήνες συνεννοημένα από την αρχή, αγιατί πολλοί σκέφτονται ότι αρκεί να βγάλει το χειμώνα. Οι ερασμίτες σε τέτοια μένουν. Απλά θα ρίξεις τις απαιτήσεις σου. Θεωρώ παράλογο να θέλεις λουξ καταστάσεις για μια τόσο προσωρινή κατάσταση.

Για την ιστορία #2 τα συμβόλαια κρατάνε αν δεν κάνω λάθος 3 χρόνια, όχι 2 ή 1. Οι ιδιοκτήτες έκαναν την πάπια και πολλοί ούτε κοίταζαν να μάθουν το νόμο επειδή τα σπίτια γενικά νοικιάζονταν εύκολα. Για ενοίκια 3 ετών, μια χαρά αξίζει να πας δικαστήριο, αρκεί να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να αποδείξει ότι δεν κατάφερε να το νοικιάσει στο μεταξύ. Πρόσεχε λοιπόν πού σκοπεύεις να μπλέξεις γιατί τα πράγματα σφίξαν, και καλά έκαναν. Όσο για την εγγύηση που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν συμψηφίζεται με μισθώματα αλλά με δαπάνες του σπιτιού. Κοινώς, αν έχεις λογαριασμούς ή ζημιές, και 100 μήνες νωρίτερα να πεις ότι φεύγεις, μια χαρά σου την κρατάει αν έχει νόμιμο λόγο. Όλα αυτά φυσικά αν έχουν γίνει νόμιμα συμβόλαια με εφορία κλπ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...