ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ε ναι το βιογραφικό θα πάρω για τίποτε ρωτάω. Βεβαίωση για εμπειρία ζητάνε ? Για ντύσιμο το τζήν - όχι κανα ξεσκισκμένο - (ή τζηνοειδές υφασμάτινο) + πουκάμισο και καλό παπούτσι (όχι αθλητικά) είναι καλή επιλογή. Βέβαια υπάρχουν και εταιρείες που επιβάλλεται το κουστούμι. Αλλά φαντάζομαι θα το ήξερες αν ήταν κάτι τέτοιο. Π.χ. σε μια Τράπεζα ή ξέρω γω σε μια απο τις Big 4 Consultants...ακόμα και για θέση πωλητή. Για μια εταιρεία πληροφορικής όμως τζηνάκι μια χαρά. Γενικότερα η πρώτη συνέντευξη είναι συνέντευξη γνωριμίας. Οπότε συνήθως δεν ασχολούνται πολύ με τη χαρτούρα στην αρχή. Αν φτάσεις π.χ. στη τελική φάση τότε μπορεί να σου ζητήσουν συστάσεις, βεβαιώσεις, τπυχία κτλ. Εξαρτάται βέβαια απο τη περίσταση. Αν πας για γραφίστας, προγραμματιστής κτλ...ε καλό είναι να έχεις μαζί ένα λαπτοπάκι με portfolio. Ακόμα και για consultant καλό είναι να έχεις μερικά business plans μαζί σου που είχες φτιάξει στο παρελθόν. Όπως κατάλαβες η απάντηση είναι εξαρτάται.
REDODIN7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Για ντύσιμο το τζήν - όχι κανα ξεσκισκμένο - (ή τζηνοειδές υφασμάτινο) + πουκάμισο και καλό παπούτσι (όχι αθλητικά) είναι καλή επιλογή. Βέβαια υπάρχουν και εταιρείες που επιβάλλεται το κουστούμι. Αλλά φαντάζομαι θα το ήξερες αν ήταν κάτι τέτοιο. Π.χ. σε μια Τράπεζα ή ξέρω γω σε μια απο τις Big 4 Consultants...ακόμα και για θέση πωλητή. Για μια εταιρεία πληροφορικής όμως τζηνάκι μια χαρά. Γενικότερα η πρώτη συνέντευξη είναι συνέντευξη γνωριμίας. Οπότε συνήθως δεν ασχολούνται πολύ με τη χαρτούρα στην αρχή. Αν φτάσεις π.χ. στη τελική φάση τότε μπορεί να σου ζητήσουν συστάσεις, βεβαιώσεις, τπυχία κτλ. Εξαρτάται βέβαια απο τη περίσταση. Αν πας για γραφίστας, προγραμματιστής κτλ...ε καλό είναι να έχεις μαζί ένα λαπτοπάκι με portfolio. Ακόμα και για consultant καλό είναι να έχεις μερικά business plans μαζί σου που είχες φτιάξει στο παρελθόν. Όπως κατάλαβες η απάντηση είναι εξαρτάται. Σε εταιρεια που πουλαει ηλεκτρολογικο εξοπλησμο θα παω για πωλητης αν υπαρξει θεση. Οποτε δεν πιστευω να θελει κουστουμη, το αθλητικο γιατι οχι δεν λεω οτι νανε και ξερεις αυτα τα ψιλο κυριλε που φοραμε και για καφε.
REDODIN7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μολις γυρισα απο την συνεντευξη νομιζω πηγε καλα 4
stavi Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 πάνε δώσε συνέντευξη... εεεε μπράβο μπράβο, καλέ έκανες
REDODIN7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 πάνε δώσε συνέντευξη... εεεε μπράβο μπράβο' date=' καλέ έκανες[/quote'] Βρε αφού είπα θα πάω είχα πει ΜΠΟΡΕΙ όχι λόγω της απεργίας των ΜΜΜ. Μάλιστα πηγα και μισή ώρα νωρίτερα
REDODIN7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μετά από σχεδόν 40 μέρες θυμήθηκαν να μου στείλουν επιστολή και να μου πουν ότι δεν τους κάνω
black_widow Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Βρε αφού είπα θα πάω είχα πει ΜΠΟΡΕΙ όχι λόγω της απεργίας των ΜΜΜ. Μάλιστα πηγα και μισή ώρα νωρίτερα Μισή ώρα νωρίτερα , δεν εννοείς ότι μπήκες στην εταιρεία μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο , έφτασες στην περιοχή και περίμενες εκεί γύρω μέχρι να μπεις ξέρω εγώ κανα 10 λεπτό πριν την έναρξη της συνέντευξης, ε; Μετά από σχεδόν 40 μέρες θυμήθηκαν να μου στείλουν επιστολή και να μου πουν ότι δεν τους κάνω Κλασσικές HR καταστάσεις, πιο πολύ e-mail τώρα πια γιατί έχουμε και κρίση που να στέλνουμε επιστολή.
REDODIN7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μισή ώρα νωρίτερα , δεν εννοείς ότι μπήκες στην εταιρεία μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο , έφτασες στην περιοχή και περίμενες εκεί γύρω μέχρι να μπεις ξέρω εγώ κανα 10 λεπτό πριν την έναρξη της συνέντευξης, ε; Κλασσικές HR καταστάσεις, πιο πολύ e-mail τώρα πια γιατί έχουμε και κρίση που να στέλνουμε επιστολή. Στο περιπου καπος ετσι, γιατι ειναι κακο αν πας μιση ωρα νωριτερα ?Ναι με μαιλ, αυτο που με τσαντισε ηταν οτι μου ειχαν πει οτι θα με παρουν σε δεκα μερες βεβαια η υποθεση βρωμαγε αφου εδς και 20 μερες ζηταγαν παλι ατομα και μαλιστα κοντα σε εμενα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μισή ώρα νωρίτερα , δεν εννοείς ότι μπήκες στην εταιρεία μισή ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο , έφτασες στην περιοχή και περίμενες εκεί γύρω μέχρι να μπεις ξέρω εγώ κανα 10 λεπτό πριν την έναρξη της συνέντευξης, ε; Καλά όλα αυτά πλεον δεν τους δίνω καμία σημασία, πως θα σταθείς, πως θα χαμογελάσεις, πως θα κάνεις χειραψία. @@ιες των HR professionals που θέλουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Αν χάσεις τη δουλειά επειδή έφτασες 30 λεπτά νωρίτερα (αλλωστε γι'αυτό υπάρχει το σαλονάκι αναμονής σε κάθε εταιρεία), η επειδή δεν έσφιξες αρκετά δυνατά το χέρι...ε είναι μαλλον καλύτερα για σένα. 5 1
REDODIN7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Η υποθεση ηταν σκετο φιασκο, αν υποψιαστω οτι εδωσα 10 ευρω για να παρω ταξι για να ειμαι νωριτερα και τελικα αυτο μου κοστισε τι να πω! Ας ελπισουμε οτι η επομενη συνεντευξη θα ειναι συντομα αν κατι μου λεει πως θα αργησει.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Καλά εγώ πήγα πρόσφατα σε μία, την ημέρα των απεργιών που είχε μόνο λεωφορεία. Απίστευτη ταλαιπωρία...κέντρο - χαλάνδρι 2 ώρες. Όταν έφτασα εκεί. Ξέρετε είχαμε 3 θέσεις αλλά καλύφθηκαν, αλλά μπορεί να ξαναανοίξουν σε 4 μήνες. Έλεος πραγματικά. Γενικώς έχω πάει σε αρκετές που ήταν τρελό φιάσκο, οπότε μην ανησυχείς, its part of the game. Τα 10 ευρώ βέβαια είναι λίγο πίκρα. 1
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Το μυστικό στις συνεντεύξεις είναι να τους δείξεις ότι παίρνεις πρωτοβουλίες και να διαμορφώσεις έτσι τον χαρακτήρα σου ώστε να συμπίπτει με το πρότυπο υπαλλήλου γι αυτήν την δουλειά. Υ.Γ. πάντα εγώ τους μιλάω στον ενικό και όποτε με αποκαλούν Γιώργο τους διορθώνω και τους λέω ότι γι αυτούς είμαι δόκτωρ Γεώργιος. Δεν ξέρω εάν βοηθάει καθόλου αλλά κάποιος μου είχε πει ότι έτσι τους δείχνεις ότι έχεις κύρος και αξιοπρέπεια και έτσι δεν έχω χάσει καμία συνέντευξη. Δοκιμάστε το.
Moderators stormrain Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Υ.Γ. πάντα εγώ τους μιλάω στον ενικό και όποτε με αποκαλούν Γιώργο τους διορθώνω και τους λέω ότι γι αυτούς είμαι δόκτωρ Γεώργιος. Δεν ξέρω εάν βοηθάει καθόλου αλλά κάποιος μου είχε πει ότι έτσι τους δείχνεις ότι έχεις κύρος και αξιοπρέπεια και έτσι δεν έχω χάσει καμία συνέντευξη. Δοκιμάστε το. Aυτοματως δε, ο αλλος δεν εχει κυρος και αξιοπρεπεια αφου του μιλας στον ενικο? Σορι αλλα δεν αντιλαμβανομαι το concept. Oυτε εγω εχω χασει συνεντευξη και παντα μιλουσα στον πληθυντικο οπως και εκεινοι αλλωστε. Εικαζω πως δεν παιζει ρολο εκτος ισως απο αρνητικο.
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Aυτοματως δε, ο αλλος δεν εχει κυρος και αξιοπρεπεια αφου του μιλας στον ενικο? Σορι αλλα δεν αντιλαμβανομαι το concept. Oυτε εγω εχω χασει συνεντευξη και παντα μιλουσα στον πληθυντικο οπως και εκεινοι αλλωστε. Εικαζω πως δεν παιζει ρολο εκτος ισως απο αρνητικο. Δίκιο έχεις κι εμένα αυτό στην αρχή με παραξένεψε αλλά αφού είδα οτι επιανε σε μενα παντα, συνέχισα να το κανω. Σκοπος του δεν ειναι να υποβαθμίσεις τον αλλον αλλα να του δειξεις οτι εσυ εχεις κυρος και αξιοπρέπεια και οχι οτι εισαι απλα ενας ταπεινός υπάλληλος.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δίκιο έχεις κι εμένα αυτό στην αρχή με παραξένεψε αλλά αφού είδα οτι επιανε σε μενα παντα, συνέχισα να το κανω. Σκοπος του δεν ειναι να υποβαθμίσεις τον αλλον αλλα να του δειξεις οτι εσυ εχεις κυρος και αξιοπρέπεια και οχι οτι εισαι απλα ενας ταπεινός υπάλληλος. Κανένα ρόλο δεν παίζει. Τους έκαναν τα προσόντα σου και οι μισθολογικές σου απαιτήσεις και σε πήραν...απλά τα πράγματα...αν ήσουν και λίγο υπερόπτης μάλλον δεν θα τους ένοιαξε αφού σίγουρα τα αφεντικά τους είναι τρισχειρότεροι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα