BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 η τιμή της kWh δεν είναι 0,08ευρώ αλλά μεγαλύτερη, για να την βρεις διαιρείς το σύνολο της άξιας του ηλεκτρικού ρεύματος με ΦΠΑ δια των kWh. Επίσης τα υπόλοιπα του λογαριασμού εκτός αυτά που εισπράττει η ΔΕΗ κάποιος πρέπει να τα πληρώσει, προφανώς δεν θα τα βάλει ο ιδιοκτήτης από την τσέπη του αλλά οι ενοικιαστές ανάλογα με τα μ2 που ενοικιάζουν Αυτό, σύμφωνα με τέσσερις ηλεκτρολόγους που βρήκαμε στο χρυσό οδηγό, θα ίσχυε μόνο αν υπήρχε συμβόλαιο και το οίκημα είχε ρολόι, καθώς τότε τα τιμολόγια θα ήταν οικιακά. Αν ο ιδιοκτήτης τα είχε ξενοίκιαστα, ποιος θα τα πλήρωνε; Ξαναλέω, δεν μιλάμε για σπίτι, αλλά για δωμάτιο σε ενοικιαζόμενα. Δεν έχουν τα ίδια τμ όλα τα δωμάτια και έχει επαγγελματικό ρεύμα. Παλι ομως οι ενοικιαστες δεν πρεπει να πληρωσουν; Ο ιδιοκτητης δεν εχει καμμια υποχρεωση πανω στο λογαριασμο εκτος του χαρατσιου. Απο την αλλη το οτι ανεβαινει η κλιμακα, δεν ειναι κατι που ευθυνεται μονο ο αλλος, διοτι ακομη και 500 κιλοβατ να καψεις εσυ, αν ο αλλος καψει 301, ανεβηκατε κλιμακα, ουτε αυτος ειναι υπαιτιος, ουτε εσυ, ετσι ειναι το συστημα, και απο τη στιγμη που γλυτωνετε ως συνολο τα ξεχωρσιτα παγια τα οποια θα ερχοταν αρκετα μεγαλυετρα, αποδεχεσαι εστω και ενα παγιο αυξημενο μεν λογω καταναλωσης, χωρισμενο δε, αναλογα τα ατομα. Μα είναι δυνατόν να βγάζουμε αναλογία για ρεύμα που έρχεται τουλάχιστον 1000άρικο σε ξενοδοχείο; Εκείνη θα πληρώσει τα πιεστικά για το γκαζόν σε έκταση 5 στρεμάτων, επειδή έχει ένα κρεβάτι να κοιμάται; Γίνεται να στέκει αυτό; Συγνωμη που στο λέω αλλά η φίλη σου είναι κορόιδο πληρώνει πάρα πολλά. Σε αυτό που ρωτάς δεν υπάρχει νόμιμο αφού είναι στην ουσία ξενοδοχείο όποτε στη τιμή που πληρώνει μπαίνει ΔΕΗ, νερό κλπ. Οπότε έχουν κάνει συμφωνία μεταξύ τους και ΜΠΟΡΕΙ να ζητάει ότι θέλει Μα το θέμα είναι ότι έχουν επαναστατήσει όλοι οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τη φίλη μου, και δεν βρίσκουν άκρη, γιατί οι ηλεκτρολόγοι που ζουν εκεί είναι με το μέρος των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων.
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 υπαρχουν και αλλου ηλεκτρολογοι ή ηλεκτρολογοι μηχανικοι που αυτοι αν δεν κανω λαθος βγαζουν τις αναλογιες κτλ σε μια νεα οικοδομη... το πιο σωστο αν ηξερε τι του γινεται του ιδιοκτητη ηταν να ειχε υπολογισει στο περιπου μεσω ηλεκτρολογου μηχανικου ποσο του κοστιζει το καθε διαμερισμα και να το ειχε βαλει στην αρχικη τιμη. θερμοσιφωνα,θερμανση κτλ.ειναι κεντρικη να υποθεσω?
kfyros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 αν είναι όλα στο μιλητό, να μαζευτούν όλοι οι ένοικοι και να τσαμπουκαλευτούν.. Οι ηλεκτρολόγοι που τα λένε αυτά να τα πληρώσουν απ' την τσέπη τους, Δηλαδή ΕΛΕΟΣ... Εφόσον μιλάμε για δωμάτια, δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει ούτε ευρώ για ρεύμα, και αν τον καταγγείλει και στον ΕΟΤ του παίρνουν και την άδεια... Είναι εξωφρενικά τα ποσά.. Και φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι τους διώχνουν..
Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 ο ηλεκτρολογος μετραει ρευμα,δεν αποφασιζει ποιος πληρωνει.
kfyros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 σε ποιο κωλονήσι γίνεται αυτό ; ο ηλεκτρολογος μετραει ρευμα,δεν αποφασιζει ποιος πληρωνει. δε μετράει καν ρεύμα ! ο μετρητής μετράει.
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 γιατι απαγορευετε να νοικιασει τα δωματια?πως να του παρουν την αδεια αν τους κοβει εστω και τυπικη αποδειξη παροχης υπηρεσιων? αν δεν τους κοβει τιποτα αν τους αναγκαζει να πληρωνουν και ρευμα και ολα αυτα τα δεχονται οι νεοι δασκαλοι/λες τοτε καλυτερα να παιρναν την αδεια και απο αυτους/ες . υ.γ. τους εκπαιδευτικους τους συμφερει να πηγαινουν σε ενοικιαζομενα γιατι 1.γινετε κατι σαν φοιτητικη εστια... 2. δεν πληρωνουν τους καλοκαιρινους μηνες 3. μενουν σε ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ δωματια .(οποτε γλυτωνουν αγορα επιπλων κτλ. και μεταφορικες γιατι καθε χρονο θα φευγουν σε αλλη πολη)
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 γιατι απαγορευετε να νοικιασει τα δωματια?πως να του παρουν την αδεια αν τους κοβει εστω και τυπικη αποδειξη παροχης υπηρεσιων? αν δεν τους κοβει τιποτα αν τους αναγκαζει να πληρωνουν και ρευμα και ολα αυτα τα δεχονται οι νεοι δασκαλοι/λες τοτε καλυτερα να παιρναν την αδεια και απο αυτους/ες Και δεν μου λες; Τι να κάνουν οι καθηγητές όταν δεν έχουν πού αλλού να μείνουν; Να αρνηθούν το διορισμό ή την τοποθέτηση; Τους καταλαβαίνω και γι' αυτό προσπαθώ να βοηθήσω. Οι νηπιαγωγοί, για παράδειγμα, με 620 ευρώ, πώς θα πληρώσουν 450 που τους βγαίνει το μήνα με κάτι τέτοια; Αν είναι νόμιμο, ΟΚ, να κάνουν κι αυτοί τα κουμάντα τους και να επιλέξουν. Αν δεν είναι όμως; Μα και σε σπίτι να μείνουν, κάνουν 9μηνα συμβόλαια, αν και νομίζω ότι δεν επιτρέπεται από την εφορία. Τρια σπίτια που υπάρχουν εκεί και νοικιάζονται, τέτοια συμβόλαια έχουν. Τι να το κάνεις που είναι επιπλωμένα τα ενοικιαζόμενα όταν βγαίνουν όσο ένα τριάρι στη Γλυφάδα;
arxaggelos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Τσογλάνια ρεντ-α-ρουμ-άδες πάτε να βγάλετε τα σπασμένα του καλοκαιριού, που είχατε φουσκωμένες τιμές και δεν πάτησε ψυχή, από απελπισμένους ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς που παίρνουν κυριολεκτικά 3.60 για το σχολείο που πάνε τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. 2
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Τσογλάνια ρεντ-α-ρουμ-άδες πάτε να βγάλετε τα σπασμένα του καλοκαιριού, που είχατε φουσκωμένες τιμές και δεν πάτησε ψυχή, από απελπισμένους ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς που παίρνουν κυριολεκτικά 3.60 για το σχολείο που πάνε τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. Εντάξει, δεν είναι ανάγκη για τέτοιους χαρακτηρισμούς πιστεύω.Πάντως, το συγκεκριμένο νησί το καλοκαίρι όχι μόνο "βούλιαξε" από κόσμο, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο ούτε στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το ξέρω γιατί και ήμουν εκεί και έχει γνωστός επιχείρηση. Εγώ δεν είδα καμία κρίση, ειδικά με 100 ευρώ το φτηνότερο δωμάτιο χωρίς παροχές. Καμία σχέση η κρίση των μεγάλων πόλεων με την επαρχία, φίλε μου. Ειδικά στα μέρη που στηρίζονται σε τουρισμό. Με την εξής διαφορά όμως: ελάχιστοι Έλληνες. Οι περισσότεροι ήταν Γάλλοι, Ιταλοί και Γερμανοί. Τους Κύπριους δεν τους βάζω, γιατί τους θεωρώ δικούς μας.
arxaggelos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Ένας λόγος παραπάνω. Τώρα έγινα ακόμη πιο έξαλλος. Το καλύτερο που έχει να κάνει η κοπέλα (όπως προτάθηκε από κάποιον και σε άλλο νήμα, περί επιβίωσης εκπαιδευτικών) είναι να κάνει ιδιαίτερα στο νησί, και να τους ΓΔΑΡΕΙ. Στην τελική, εφόσον δεν παίζει συμβόλαιο επειδή λόγω άδειας είναι με απόδειξη, ας της έκανε flat rate με τη ΔΕΗ μέσα. Προσωπικά δεν θα δεχόμουν να πληρώσω απολύτως τίποτε που δεν ήρθε αποκλειστικά στο όνομά μου, και που προκύπτει με μπακαλίστικους υπολογισμούς. Η έστω κάτι που να μην το έχω συμφωνήσει με σαφήνεια. Εφόσον ξέρει ότι δεν έκαψε το ρεύμα, και με τα ποσά που αναφέρθηκαν, είναι ολοφάνερο ότι την κλέβουν, όσο χαμηλό κι αν είναι το "νοίκι".
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Και δεν μου λες; Τι να κάνουν οι καθηγητές όταν δεν έχουν πού αλλού να μείνουν; Να αρνηθούν το διορισμό ή την τοποθέτηση; Τους καταλαβαίνω και γι' αυτό προσπαθώ να βοηθήσω. Οι νηπιαγωγοί, για παράδειγμα, με 620 ευρώ, πώς θα πληρώσουν 450 που τους βγαίνει το μήνα με κάτι τέτοια; Αν είναι νόμιμο, ΟΚ, να κάνουν κι αυτοί τα κουμάντα τους και να επιλέξουν. Αν δεν είναι όμως; δεν αναφερομαι σε σενα αλλα στους υπολοιπους που πεσαν να φανε τον ιδιοκτητη και δεν βλεπουν πως σκεφτονται και οι 2 μεριες.και οι 2 κοιτανε την βολεψη τους και τελος. τωρα αν τα καναν σκατα κυριως αυτοι που νοικιαζουν και δεν ειχαν ρωτησει τι παιζει με το ρευμα,ζεστο νερο,θερμανση ειναι κατι που για μενα ειναι εναντιων των εκπαιδευτικων που δεν το σκεφτηκαν καν. ΠΟΙΟ νησι ειχε 100ε το ενοικιαζομενο δωματιο?σαντορινη?εστω πμ
REDODIN7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Επιδη εχω μεινει και εγω σαν φοιτητης σου ξαναλεω κανονικα η τιμη ειναι φιξ και μεσα περιλαμβανει και τους λογαριασμους. Αυτο που εχει κανη η φιλη σου ειναι πατεντα δικια του, αν θελει να πληρωσει αυτα που πρεπει να υπολογισει ποσες kwh εχει καψειαυτο γυνετε απλα θα υπολογισει τη συσκευες εχει χρησιμοποιησει και για ποση ωρα.
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 δεν αναφερομαι σε σενα αλλα στους υπολοιπους που πεσαν να φανε τον ιδιοκτητη και δεν βλεπουν πως σκεφτονται και οι 2 μεριες.και οι 2 κοιτανε την βολεψη τους και τελος. τωρα αν τα καναν σκατα κυριως αυτοι που νοικιαζουν και δεν ειχαν ρωτησει τι παιζει με το ρευμα,ζεστο νερο,θερμανση ειναι κατι που για μενα ειναι εναντιων των εκπαιδευτικων που δεν το σκεφτηκαν καν. ΠΟΙΟ νησι ειχε 100ε το ενοικιαζομενο δωματιο?σαντορινη?εστω πμ Νησί δεν θα πω, αλλά είναι ένα πολύ μικρό νησάκι που έγινε πάρα πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, χωρίς ουσιαστικές υποδομές και με τιμές σε παράλογα ύψη. 2 άτομα στην ταβέρνα, 50 ευρώ η χαμηλότερη τιμή. Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοια μέρη, μάλλον υπάρχουν άτυπες συμφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών ανάλογων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μένουν άνθρωποι απροστάτευτοι χωρίς εναλλακτικές και δικαίωμα να παραπονεθούν. Αν σκεφτείς ότι πλήρωσα 1 κιλό και κάτι μοσχαρίσιο κιμά 16 ευρώ το καλοκαίρι, καταλαβαίνεις για τι είδους χρεώσεις μιλάμε. Και αυτή ήταν η τιμή παντού. Τώρα, το πρόβλημα που υπάρχει είναι το γεγονός ότι το μόνο μέρος που μπορεί να μείνει κανείς το χειμώνα είναι τέτοια δωμάτια. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που ρωτάμε να μάθουμε είναι ποιο είναι το νόμιμο. Πού να σκεφτούν οι καθηγητές να ρωτήσουν πόσο κοστίζει μια κιλοβατώρα, όταν η αρχική συμφωνία λέει ότι θα πληρώνουν ό,τι γραφει ο μετρητής στο δωμάτιό τους; Το 0,24 από πού ακριβώς βγαίνει; Επιδη εχω μεινει και εγω σαν φοιτητης σου ξαναλεω κανονικα η τιμη ειναι φιξ και μεσα περιλαμβανει και τους λογαριασμους. Αυτο που εχει κανη η φιλη σου ειναι πατεντα δικια του, αν θελει να πληρωσει αυτα που πρεπει να υπολογισει ποσες kwh εχει καψειαυτο γυνετε απλα θα υπολογισει τη συσκευες εχει χρησιμοποιησει και για ποση ωρα. Μα τις κιλοβατώρες που έχει κάψει τις ξέρει γιατί έχει μετρητή στο δωμάτιό της. Απλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ γράφει "τιμή κιλοβατώρας 0,08 και ο ιδιοκτήτης ζητά 0,24 για να πληρώνει και μέρος από τα τέλη. Μόνο που οι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι λόγω μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Εγώ ξέρω ότι σε ξενοδοχείο δεν πληρώνεις καν μέρος από τα πάγια, και αυτή είναι η έννοια του ξενοδοχείου. Όσο για την πατέντα που λες, την τιμή την έχει καθορίσει ο ηλεκτρολόγος που συντηρεί τη μονάδα και αυτή η τιμή εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των μονάδων εκεί. Δηλαδή, όλοι τόσο πληρώνουν. Το θέμα είναι ότι τα πάγια των λογαριασμών, θα τα πλήρωνε ο ιδιοκτήτης, ακόμα κι αν τα δωμάτια ήταν ξενοίκιαστα. Έτσι δεν είναι;
REDODIN7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Νησί δεν θα πω, αλλά είναι ένα πολύ μικρό νησάκι που έγινε πάρα πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, χωρίς ουσιαστικές υποδομές και με τιμές σε παράλογα ύψη. 2 άτομα στην ταβέρνα, 50 ευρώ η χαμηλότερη τιμή. Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημα είναι ότι σε τέτοια μέρη, μάλλον υπάρχουν άτυπες συμφωνίες μεταξύ των ιδιοκτητών ανάλογων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να μένουν άνθρωποι απροστάτευτοι χωρίς εναλλακτικές και δικαίωμα να παραπονεθούν. Αν σκεφτείς ότι πλήρωσα 1 κιλό και κάτι μοσχαρίσιο κιμά 16 ευρώ το καλοκαίρι, καταλαβαίνεις για τι είδους χρεώσεις μιλάμε. Και αυτή ήταν η τιμή παντού. Τώρα, το πρόβλημα που υπάρχει είναι το γεγονός ότι το μόνο μέρος που μπορεί να μείνει κανείς το χειμώνα είναι τέτοια δωμάτια. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που ρωτάμε να μάθουμε είναι ποιο είναι το νόμιμο. Πού να σκεφτούν οι καθηγητές να ρωτήσουν πόσο κοστίζει μια κιλοβατώρα, όταν η αρχική συμφωνία λέει ότι θα πληρώνουν ό,τι γραφει ο μετρητής στο δωμάτιό τους; Το 0,24 από πού ακριβώς βγαίνει; Μα τις κιλοβατώρες που έχει κάψει τις ξέρει γιατί έχει μετρητή στο δωμάτιό της. Απλά ο λογαριασμός της ΔΕΗ γράφει "τιμή κιλοβατώρας 0,08 και ο ιδιοκτήτης ζητά 0,24 για να πληρώνει και μέρος από τα τέλη. Μόνο που οι λογαριασμοί είναι υπέρογκοι λόγω μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας. Εγώ ξέρω ότι σε ξενοδοχείο δεν πληρώνεις καν μέρος από τα πάγια, και αυτή είναι η έννοια του ξενοδοχείου. Όσο για την πατέντα που λες, την τιμή την έχει καθορίσει ο ηλεκτρολόγος που συντηρεί τη μονάδα και αυτή η τιμή εφαρμόζεται από την πλειοψηφία των μονάδων εκεί. Δηλαδή, όλοι τόσο πληρώνουν. Το θέμα είναι ότι τα πάγια των λογαριασμών, θα τα πλήρωνε ο ιδιοκτήτης, ακόμα κι αν τα δωμάτια ήταν ξενοίκιαστα. Έτσι δεν είναι; Εννωειτε!!!!!!!!!!Σε λιγο θα της ζητησει να πηρωσει και το χαρατσι
arxaggelos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Φίλε Kage όταν είσαι σε νησί, το να κοιτάξεις "την βόλεψή σου" αφορά μονομερώς μόνο τους ιδιοκτήτες γιατί απλά οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν επιλογές. Ειδικά αν είναι πολύ μικρό το νησί, όχι πχ καμια Ρόδος ή Κρήτη, σου λέει άμα θέλεις κι όλας. Όλες οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι φουσκωμένες στα νησιά, και αν δεν είσαι από εκεί έχεις να υπολογίσεις και τα εισιτήρια πάνε-έλα. Όσο για αυτό που είπες, ότι τους συμφέρει να μη νοικιάζουν καλοκαίρι, είσαι τελείως λάθος γιατί κανένας δεν θέλει να ζει τη ζωή του στα ενοικιαζόμενα σαν νομάς και να περιφέρεται κάθε λίγους μήνες από δω και από 'κει σαν άστεγος με ένα πάπλωμα και μια τσάντα ρούχα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, χωρίς στοιχειωδώς σταθερή ζωή για 10ετίες ολόκληρες και με ψίχουλα (πλέον) για αμοιβή. Και με 3-4 μήνες το χρόνο ταμείο ανεργίας. Α, και κάτι άλλο, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θεωρούν δεδομένο ότι ο εκπαιδευτικός έχει αμάξι, έχει - δεν έχει λεφτά να το συντηρήσει. Όσο για την ευθύνη των εκπαιδευτικών που αναφέρεις, δυστυχώς έχεις δίκιο γιατί πολλοί ακόμη κατεβάζουν αμάσητα ότι τους πασάρεται. Αλλά σε λίγο μοιραία δεν θα πηγαίνει σχεδόν κανένας στα σχολεία των νησιών (γιατί απλά θα πρέπει να βάλει και 2-3 χιλιάρικα από την τσέπη του μέσα στη χρονιά για να "βγει", με τους μισθούς και το νομαδικό lifestyle που ανέφερα), και μείνουν άδεια τα σχολεία, τότε να δεις τί ωραία θα σφίξουν οι κώλοι και θα μαζεύονται οι γονείς να γκρινιάζουν στις διευθύνσεις που δεν έχουν να στείλουν προσωπικό. Το τραγικό είναι ότι βασικά θα γκρινιάζουν για τα πολυτελή 3x3 δωμάτιά τους που έμειναν άδεια, παρά για τα σχολεία των παιδιών τους που δεν θα έχουν προσωπικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα