Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με HTC Desire HD , δεν βλέπει την SD card.


ftsig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας , μου χαρίσανε ένα αχρησιμοποίητο ΗΤC Desire HD. Είχε απο την μάνα του android 2.2

και του φόρτωσα το icecoldsandwich σύμφωνα με : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1450962 . Για καμιά βδομάδα το τηλέφωνο δούλευε μια χαρά , όσπου μια μέρα μόλις τέλειωσα ένα τηλεφώνημα παρατήρησα ότι μου έγραφε sd card safe to remove και πάνω αριστερά είχε ένα εικονίδιο που δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάρτα sd. Την έβγαλα , την ξαναέβαλα τίποτα. Δοκίμασα δύο άλλες κάρτες που έχω τίποτα. Η μία είναι μία παλιά κινέζικη 16 Gb ,δεν γράφει καν τι class είναι , η άλλη που είχε το κινητό είναι samsung 8 Gb class 6 και αγόρασα και μία transcend 8 Gb class 10. Καμία δεν δουλεύει. Έψαξα στο internet στα σχετικά site (xda klp) και είδα ότι είναι είναι ένα θέμα που έχει προκύψει σε αρκετούς. Τα πιο παλιά post καταλήγαν ότι το τηλέφωνο θέλει αντικατάσταση. Από ένα σημείο και μετά όμως φαίνεται σαν να έχουν βρεθεί διάφορες λύσεις. Προσπάθησα όλες τις λύσεις που βρήκα , χωρίς αποτέλεσμα. Ένας φίλος μου πρότεινε να γράψω εδώ μέσα , μήπως κάποιος με βοηθήσει. Παρακάτω λοιπόν θα γράψω με την σειρά τι έχω ήδη προσπαθήσει και με ποιόν τρόπο. Υπόψιν ότι δεν είμαι πολύ σχετικός με υπολογιστές , linux κλπ οπότε , ότι έκανα το έκανα τυφλοσούρτη χωρίς να πολυκαταλαβαίνω τι κάνω.

 

 

1.Σύνδεσα με αντάπτορα την καρτούλα στον υπολογιστή και την διαβάζει κανονικά. Αντέγραψα τα αρχεία της στον υπολογιστή και έκανα format σε fat32. Δεν δούλεψε.

2. Μπήκα στο recovery και έκανα α) factory reset. Δεν δούλεψε. β)update και install update from sdcard δεν κάνει γιατί δεν βλέπει την κάρτα. Mount sd δεν κάνει. format sd δεν κάνει. fix permitions εκανα , partition εκανα διάφορα , δεν αλλάζει τίποτα. Wipe dalvik cache έκανα, αν και δεν ξέρω τι είναι.

3. Μπήκα fastboot. Με πάει Hboot και μετά κολλάει με το μύνημα sd checking...loading ...(PD98DIAG.zip). To PD98DIAG.zip δεν υπήρχε στην sd αρχικά το κατέβασα απο το νετ αλλά δεν ξεκόλλησε το σύστημα. Δεν ξέρω καν αν βρήκα το σωστό αρχείο γιατί μόνο pd98img.zip βρίσκω και λέει ότι είναι το ίδιο και να το κάνω rename.

Κατόπιν άρχισα να μπαίνω σε πιο βαθιά νερά.

1.Το πρώτο που δοκίμασα ήταν αυτή η διαδικασία. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691639 . Ρύθμισα όπως λεει το mtd0.img και το flash_image αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το βάλω στο data της μνήμης του τηλεφώνου. Ο λόγος έιναι ότι ο τρόπος που βρήκα να το κάνω είναι μέσω της sd και εμένα δεν την βλέπει την sd οπότε δεν μπορώ έτσι. Επίσης γράφει Also, SD card functionality has to work. For this, do 'fastboot oem enableqxdm 0' in fastboot mode. Εγώ όμως δεν μπορώ να προχωρήσω στο fastboot όπως προανέφερα. Κάπου αλλού έγραφε να δοκιμάσω με dropbox, ούτε αυτό δούλεψε. Με bluetooth επίσης δεν μπόρεσα , ακόμα και με email τα έστειλα αλλά δεν μου δίνει επιλογή να τα αποθηκεύσω επειδή δεν βλέπει την sd card.

2. Δοκίμασα και την διαδικασία απο το madaco που τώρα δεν βρίσκω το link αλλά είναι η ίδα με αυτήν http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13585162&postcount=10 . Το πρόβλημα είναι ότι και πάλι κολάω στο fastboot και δεν μπορώ να κάνω enable την sd.

3. Τέλος δοκίμασα να αλλάξω 512 Mb του partition σε ext2 ή ext3 ή ext4 με το gparted σύμφωνα με http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=7250423&postcount=8 , αλλά ούτε έτσι τα κατάφερα.

 

 

Νομίζω ότι αν βρω τρόπο ή να ξεκολλήσω στο fastboot ή να μπορέσω να γράψω τα mtd0.img και το flash_image στο data του τηλεφώνου ίσως το λύσω τοπ πρόβλημα.

Οποιοσδήποτε νομίζει ότι μπορεί να με βοηθήσει , θα του ήμουν πολύ ευγνώμον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...