christiana78 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 εγω ευτυχώς ναι , είναι μεγάλη εταιρία και είναι απόλυτα τυπικοί. παντως μπράβο finn εχω κι εγώ κολλητό που έχει δικό του γραφείο περιβαλλοντικών μελ.στη Ρουμανία και πληρώνει 2 υπαλλήλους ενώ εκείνος δεν έχει βάλει δραχμή στην τσέπη εδώ και μήνες....σπανίζετε
Rabican Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 παντως μιλωντας για μανατζαραιους, μπορω να πω οτι υπαρχουν αρκετων ειδων. υπαρχουν αυτοι οπως ο Φινν ο οποιος προτιμουσε να μην πληρωνεται για να ειναι ΟΚ το προσωπικο του. υπαρχουν και αλλοι οι οποιοι τα ριχνουν ολα στην κριση, και προσπαθουν με εμμεσο τροπο να σου πουν οτι ευτυχως που εχεις δουλεια και οτι εισαι τυχερος που τους εχεις να σε μανατζαρουν. Και οταν τους πεις οτι "εμενα με κυνηγανε 2 τραπεζες για δανεια, τα φροντιστηρια του παιδιου μου, ενω παραλληλα δεν εχω λεφτα για φαρμακα του παππου και για πετρελαιο" σου αντιπαραβαλλουν ως επιχειρημα το "ελα να κατσεις μια βδομαδα στο γραφειο μου να δουμε αν θα τα βγαλεις περα και να δεις λιγο με τι συνθηκες δουλευω"...
ikaruga24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μην κλεβεις, εσυ δουλευεις εξωτερικο Παντως και εγω δεν αφηνω περιθωρια στους εργοδοτες και φροντιζω να τους κρατω τακτικα ενημερους για τα παγια εξοδα μου (ενοικια, ρευματα, νερα κλπ κλπ) για να εχουν υποψιν τι θα συμβει σε περιπτωση καθυστερησης πληρωμης . Επισης παντοτε (και πιανει) σκιαγραφω τον σπιτονοικοκυρη μου ως ενα τερας που με παιρνει τηλεφωνο καθε 1η του μηνα στις 10 το πρωι να μαθει αν εβαλα το ενοικιο, για να μην αφηνω περιθωρια σημαντικων καθυστερησεων στην πληρωμη... Μα δεν μιλαω για το εξωτερικο, δεν εχω πολυ καιρο εδω αλλωστε. Για Ελλαδα μιλαω. Μεχρι και τον Φλεβαρη εκει εργαζομουν. Οταν αργουσε να πληρωσει το "αφεντικο" και τον επιανα να του μιλησω η δικαιολογια παντα ηταν "να δεν βλεπεις κανεναν δεν πληρωσα ακομα" και φυσικα η δικη μου απαντηση ειναι "δεν ξερω τι κανεις με τους αλλους, μαζι μου ομως θελω να εισαι τυπικοτατος στις υποχρεωσεις σου απεναντι μου οπως και εγω γιατι εμενα δεν με πληρωνει κανεις αλλος εκτος απο εσενα". Γενικα δεν χρειαζοταν πολεμος απο μερος μου, με αυτες τις λιγες κουβεντες τουλαχιστον εγω επαιρνα τα λεφτα μου το συντομοτερο και οχι περισσοτερο απο 1 εβδομαδα καθυστερηση. Δεν ξερω αν εχω πειθω ή αν επιασα τον εκαστοτε "αφεντικο" στο φιλοτιμο.
Rabican Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 εμενα ικαρουγκα μου φαινεται οτι το "αφεντικο" ειχε ρευστο και απλα για λογους ρευστοτητας καθυστερουσε τις πληρωμες στους υπαλληλους. εκτος κι αν τον ηξερες προσωπικα. γιατι σε ολες τις αλλες περιπτωσεις που μπορω να φανταστω, τετοια επιχειρηματα δε θα επιαναν τοπο... και δεν εννοω οτι δεν εχεις επιχειρηματα η πειθω, απλα οτι οταν δεν εχουν να δωσουν οτι και να κανεις, οτι και να πεις θα βρεις σε τοιχο..
ikaruga24 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Οταν δεν εχουν να δωσουν φιλε Rabican εγω δεν θα ειμαι εκει για να τους βγαλω τη δουλεια. Δεν το παιζω κανενας γαμαουα, απλα ειμαι τυπικοτατος στις υποχρεωσεις μου και ναι ειμαι αρκετα "κοροιδο" αν θελεις να τρεχω οσο μπορω για τα ψιχουλα που παιρνω. Το κανω για εμενα πρωτα και κατα δευτερο να μην μπορει να μου πει τιποτα ο εκαστοτε "αφεντικος" οταν ζητησω τα δεδουλευμενα. Δεν ξερω, μεχρι τωρα σε ολα μου τα χρονια δεν μου παρουσιαστηκε προβλημα να μην παρω τα λεφτα μου. Ειμαι και λιγο κερβερος ομως πανω σε αυτο το θεμα. Δεν μπορω να καταλαβω την ελαστικοτητα που παρατηρω απο αλλους συναδελφους μου πανω στο θεμα.
Rabican Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 κι αλλοι υπηρξαν τυπικοι, και με το παραπανω. και υπερωριες δουλευαν, και βαρδιες και, και... αλλα ανταμοιβη ποτε. τεσπα, εξαρταται απο πολλους παραγοντες πιστευω και δεν νομιζω οτι ευκολα θα βγαλουμε ακρη..
D_N_A Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Οταν δεν εχουν να δωσουν φιλε Rabican εγω δεν θα ειμαι εκει για να τους βγαλω τη δουλεια. Δεν το παιζω κανενας γαμαουα, απλα ειμαι τυπικοτατος στις υποχρεωσεις μου και ναι ειμαι αρκετα "κοροιδο" αν θελεις να τρεχω οσο μπορω για τα ψιχουλα που παιρνω. Το κανω για εμενα πρωτα και κατα δευτερο να μην μπορει να μου πει τιποτα ο εκαστοτε "αφεντικος" οταν ζητησω τα δεδουλευμενα. Δεν ξερω, μεχρι τωρα σε ολα μου τα χρονια δεν μου παρουσιαστηκε προβλημα να μην παρω τα λεφτα μου. Ειμαι και λιγο κερβερος ομως πανω σε αυτο το θεμα. Δεν μπορω να καταλαβω την ελαστικοτητα που παρατηρω απο αλλους συναδελφους μου πανω στο θεμα. Φαύλος κύκλος. Μετα δεν θα είσαι εκεί ουτε για να πάρεις αυτά που σου χρωστάει. Η φεύγεις πριν μείνεις πίσω ένα μηνιάτικο ή κάνεις την πάπια μέχρι να βρεις άλλη δουλεία, όπου φυσικά θα "χαρίσεις" το χρωστούμενο μηνιάτικο
antreaslam Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 ανηκω στους τυχερούς, που δουλεύει σε μεγαλη εταιρεία, και κερδοφορα, οπότε, δεν εχουμε αντιμετωπισει ούτε μία φορά πρόβλημα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα