everfrost Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Hello insomniacs! Προσπαθώ εδώ και μέρες να ανοίξω τις πόρτες 21, 25 και δεν λένε να ανοίξουν! Εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα(εκτός απο ultrex) χωρίς καμία επιτυχία! Για την ακρίβεια οι υπηρεσίες αυτές δουλεύουν μια χαρά σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή μπορώ να συνδεθώ στην 21 απο τον έναν υπολογιστή του τοπικού δικτύου στον server που τρέχει ftp. Αλλά αν προσπαθήσω να συνδεθώ απο εξωτερική διεύθυνση είναι κλειστές και πέρνω ένα ωραιότατο connection refused! Με ένα nmap στην τοπική διεύθυνση μπορώ να δω ότι οι 21 και 25 είναι μια χαρά ανοιχτές: > PORT STATE SERVICE 21/tcp open ftp <--OPEN 22/tcp open ssh 25/tcp open smtp <---OPEN 53/tcp open domain 80/tcp open http 110/tcp open pop3 111/tcp open rpcbind 143/tcp open imap 631/tcp open ipp 993/tcp open imaps 995/tcp open pop3s 3306/tcp open mysql 5900/tcp open vnc 5902/tcp open vnc-2 6002/tcp open X11:2 8443/tcp open https-alt 10000/tcp open snet-sensor-mgmt Οταν όμως σκανάρω το domain μου(που συνδέεται μέσω no-ip στην δυναμική IP του server) οι πόρτες φαίνονται κλειστές. > Nmap scan report for xxxxx.com (77.49.198.xxx) Host is up (0.0021s latency). rDNS record for 77.49.198.xxx: dsldevice.lan Not shown: 992 filtered ports PORT STATE SERVICE 21/tcp closed ftp <---CLOSED 22/tcp open ssh 23/tcp open telnet 25/tcp closed smtp <---CLOSED 80/tcp open http 443/tcp open https 1723/tcp open pptp 5902/tcp open vnc-2 Εχω κάνει port forward κανονικότατα στις πόρτες αυτές απο το thomson tg784 που έχω. Εχω απενεργοποιήσει το firewall του router καλού κακού και στο iptables επιτρέπω την σύνδεση( οπως είπα σε τοπικό επίπεδο συνδέομαι μια χαρά). IPTABLES RULES: > -A INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 21 -j ACCEPT -A INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 25 -j ACCEPT Επιπλέον έχω απενεργοποιήσει το selinux στο CentOS 6 για παν ενδεχόμενο (ξέρω κακή πρακτική αλλά μόνο για την δοκιμή που κάνω) Τι μπορεί να φταίει? Υποψιάζομαι 2 πράγματα: Η forthnet μπλοκάρει τις 21,25, μήπως ξέρετε αν ισχύει? Πήρα τηλ δεν μπλοκάρουν. Το thomson tg 784 κάνει conflict (πολύ ασταθές router) όσο για το 2, έχω δοκιμάσει reset, να θέσω public ip(dmz) στον server, firmware upgrade..αλλά τίποτα.. Οσοι έχετε όρεξη για σπαζοκεφαλιές here you are! Εγώ πάντως το έσπασα το κεφάλι μου και δεν έχω βρεί άκρη ακόμα, σκέφτομαι απλά να δοκιμάσω άλλο router μπας και φταίει αυτό Ευχαριστώ εκ των προτέρων, αναμένω μια διαφωτιστική απάντηση/κατευθυνση! Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2012 από everfrost
DaveMurray Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω, απλά ιδέα ρίχνω... Μήπως χρειάζεται να κάνεις strict nat, έτσι θα δουλέψει το dmz, και μετά λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, το μόνο που απομένει, αν δεν θέλεις να είναι όλο ο server ανοικτός, ανοίγεις μέσω του firewall του server μόνο τις πόρτες που σε ενδιαφέρουν. http://www.adslgr.co...TG585-v7-router είναι βέβαια για 585v7-v8, αλλά σχεδόν σίγουρα θα κάνει και για το router σου, έχουν παρόμοια firmware. Δεν χάνεις και τίποτα από το να δοκιμάσεις και αυτό να δεις αν βρείς κάποια λύση. (Το SELinux, να το ενεργοποιήσεις ξανά, δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου. Προσφέρει καλή ασφάλεια αν ρυθμιστεί καλά, με κόστος βέβαια κάποια σφάλματα στο compilation πηγαίου κώδικα κάποιες ( πολλές ; ) φορές)
everfrost Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Hello Dave και ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις αφού πρώτα φύγει το νέο συνεφάκι που δημιουργήθηκε με την άφηξη νέων δεδομένων στο πρόβλημα! Τα νέα δεδομένα: Είπα να σιγουρευτώ ότι δεν είναι κάποια ρύθμιση στο CentOS που μπλοκάρει τις πόρτες,(και ότι όντως φταίει το router) και σε άλλο μηχάνημα με windows στο ίδιο δίκτυο έβαλα το netcat να κάνει listen στην 21 και 25. Εκανα και port forward για το συγκεκριμένο μηχάνημα και η 25 άνοιξε! Κατάλαβα αμέσω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα κάποιας ρύθμισης στο λειτουργικό! Ομως όταν προσπάθησα να ανοίξω και την 21 τίποτα! Απο περιέργεια δοκίμασα και την 27(τυχαία) αλλά τίποτα και εκεί! Μετά άνοιξα την 30 και αυτή άνοιξε μια χαρά! Δεν ξέρω τι σκαλώματα τρώει με τις 21/27 λογικά θα είναι και άλλες που δεν θα γουστάρει να ανοίξει. Να σημειώσω ότι το router τρέχει ftp server για να μεταφέρεις τα αρχεία ρυθμίσεων του κτλπ. Ισως να πρέπει να το απενεργοποιήσω απο το user.ini αρχείο που έχει..(αν και απο τη στιγμή που κάνω port forward δεν θα έπρεπε να τίθεται θέμα conflict). Μέχρι στιγμής λοιπόν ξέρουμε ότι το router δεν έχει πρόβλημα με την 25 (αφού σε windows τρέχει μια χαρά) και ότι την 21 δεν θέλει να την ανοίξει ούτε στον server(centos) ούτε στα windows που είναι στο ίδιο δίκτυο. Σήμερα θα συνεχιστούν τα πειράματα σε server μεριά, αφού ξέρω ότι η 25 μπορεί να ανοιχτεί κανονικά θα προσπαθήσω να κλείσω τον postfix(mail server) και να βάλω το netcat στη θέση του να ακούει στην 25 για double check.. We'll see.. UPDATE Φαίνεται πως η ρύθμιση στον postfix παρακάτω μπλόκαρε όλες τις συνδέσεις προς την 25 εκτός δικτύου: > #inet_interfaces = all #inet_interfaces = $myhostname #inet_interfaces = $myhostname, localhost inet_interfaces = localhost Επρεπε απλά να αλλάξω το localhost σε "all". Port 25 problem solved! Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2012 από everfrost
DaveMurray Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 A.... για ftp, πρέπει να ανοίξεις και την 20 (ftp-data) Ρίξε και μια ματιά εδώ μπας και βοηθήσει λίγο στο να κατανοήσεις κάτι για το FTP: http://stackoverflow.com/questions/1699145/what-is-the-difference-between-active-and-passive-ftp
ipduh Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 κίνηση FTP δεν το 'χει να διασχίζει NAT ... προσπάθησε να χρησιμοποιείς ftp σε passive mode.
everfrost Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Είναι το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσω σήμερα!
everfrost Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2012 Solved! Τελικά άνοιξα την 20 και δουλεύει μια χαρά! Οσο για την 25 που δεν άνοιγε όπως είπα ο proftpd έχει μια ρύθμιση στο proftpd.conf: #inet_interfaces = all #inet_interfaces = $myhostname #inet_interfaces = $myhostname, localhost inet_interfaces = localhost Αν το inet_interfaces είναι localhost δεν αφήνει κανέναν να μπει εκτός απο τις τοπικές διευθύνσεις. Ευχαριστώ και πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα