plato Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν, έχω ένα περίεργο πρόβλημα. Έχω έναν υπολογιστή με i5 στα 3,3ghz επεξεργαστή, μνήμες 3 gb g.skill (παλιές από άλλον υπολογιστή που είχα), μητρική asrock P67 Pro3, psu enermax 550αρι. Τρέχω σε windows 7 ultimate 32bit. Πάμε από την αρχή την ιστορία μπας και βγάλω άκρη. Ο υπολογιστής έτρεχε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα για κανα 8μηνο περίπου. Μια μέρα κατά λάθος, ενώ ήταν σε λειτουργία, "σκούντηξα" το κουτί με το πόδι. Όχι κάτι βίαιο. Δεν θα το χαρακτήριζα χτύπημα δηλαδή. Ο υπολογιστής κόλλησε. Κάνω επανεκίνηση και δεν ξεκινάει. Τι εννοώ δεν ξεκινάει; Ενώ παίρνει ρεύμα και ξεκινάνε ανεμιστήρια φωτάκια μητρικής κτλ. δεν στέλνει σήμα στην οθόνη αλλά δεν στέλνει ρεύμα ούτε στο ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι (το έβλεπα από το "κολοκύθι" που συνδέεται στον υπολογιστή και επικοινωνεί ασύρματα με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο καθότι δεν άναβε κανένα λαμπάκι του). Ξανά και ξανά restart μπας και... αλλά τίποτα. Κοιτάζω από το παραθυράκι του κουτιού και βλέπω πάνω στην μητρική την οθονούλα με ledακια που έχει για να δείχνει κωδικούς σφαλμάτων. Έδινε σταθερά ένα συγκεκριμένο σφάλμα (δεν θυμάμαι τον κωδικό δυστυχώς). Ψάχνω στο manual κι ο κωδικός αυτός δεν υπάρχει! Κάνω με άλλον υπολογιστή που έχω μια αναζήτηση στο ιντερνετ και βλέπω ότι υπήρχαν κι άλλες αναφορές για το συγκεκριμένο σφάλμα αλλά ήταν μπερδεμένες οι απαντήσεις. Άλλος έλεγε ότι απλά άλλαξε τις θέσεις στις μνήμες και όλα πήγαν καλά, άλλος ότι άλλαξε μνήμες και λύθηκε το πρόβλημα και άλλος ότι έστειλε πίσω τη μητρική και του την άλλαξαν καθότι ακόμη και με αλλαγή των μνημών δεν γινόταν τίποτα. Πιάνω κι εγώ κι αλλάζω θέσεις στις μνήμες. Μια εδώ, μια εκεί, τελικά κάποια στιγμή παίρνει ο υπολογιστής κι όλα δείχνουν καλά. Το επόμενο που θα αναφέρω μπορεί να είναι ξεχωριστό πρόβλημα αλλά το αναφέρω μήπως και σχετίζεται. Περνάω λοιπόν το fraps για να κανω record στο battlefield 3. Μετά από λίγο κι ενώ έτρεχε μου πέταγε μπλε οθόνη. Μάλλον κάποια ασυμβατότητα παίζει σκέφτηκα ή επειδή μου τερμάτιζε τη μνήμη ίσως τα έφτυνε το μηχάνημα. Το αφαιρώ λοιπόν το fraps και συνεχίζουν για κανα μήνα όλα καλά. Ξαφνικά μια μέρα που έπαιζα πάλι battlefield μου πετάει μπλε οθόνη στο άσχετο... Ανησυχητικό προς στιγμήν αλλά πάλι κανένα πρόβλημα μετά για ένα χρονικό διάστημα. Κάνω τα πάντα στο υπολογιστή, παίζω και battlefield κανονικά. Σήμερα το πρωί όμως ξεκινάω τον υπολογιστή και κολλάει μετά από λίγο ενώ είμαι μέσα στα windows. Κάνω επανεκκίνηση και δεν δίνει σήμα ούτε στην οθόνη κι ούτε ρεύμα στο εξάρτημα που επικοινωνεί με το ασύρματο πληκτρολόγιο-ποντίκι. Επιστροφή στο παρελθόν δηλαδή... Κοιτάω από το παράθυρο και δίνει πάλι ένα σφάλμα, το οποίο δεν μπορώ να διακρίνω καλά λόγω καλωδίων. Πάω να ανοίξω το κουτί να κουνήσω καμιά μνήμη και ταυτόχρονα πατάω το restart. Κάνει επανεκκίνηση και λειτουργεί κανονικά. Μετά από κανά τέταρτο πάλι κόλλημα στα windows. Απλά παγώνουν τα πάντα και δεν κινείται τίποτα. Νέο restart και μέχρι τώρα από το πρωί δεν είχα άλλο πρόβλημα κι ο υπολογιστής τρέχει σερί ώρες. Τρέχω πριν λίγο ένα memtest και δεν μου βγάζει κανένα error. Συγκεκριμένα το memtest86+ έτρεξα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Να αλλάξω τις μνήμες; Να κάνω update στο bios; Στα καλά καθούμενα έχει ξεκινήσει μια ιστορία στην οποία δεν έδινα σημασία γιατί ήταν ανα πολύ αραιά διαστήματα τα κολλήματα και οι μπλε οθόνες. Αλλά πλέον νομίζω ότι πρέπει να βρω την αιτία του κακού. Κάτι προκαλεί περίεργα προβλήματα και δεν μπορώ να καταλάβω τι. Αν έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα πέραν των μνημών και του bios ή είχε παρόμοιο πρόβλημα θα ήμουν υπόχρεος να πάρω καμιά ιδέα.
panos0100 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 λοιπον ετσι οπως τα λες εμενα μου κανει για θεμμα στο τροφοδοτικο, οι τασεις του ειναι καλες; μπωρεις να το δεις μεσα απο το bios; αλλα επισης μπωρει να ειναι και μητρικη εμενα ομως πιο πολυ μου κανει θεμμα για τροφοδοτικο
plato Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Τροφοδοτικο...; Περιεργο μου φαινεται. Ποσταρω απο το προγραμματακι της μητρικης τις τασεις που γραφει. Δεν ξερω αν κανουν αυτα που λεει ή θελεις κι αλλα στοιχεια.
panos0100 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 η μπλε οθονη τι σου λεει πιο ειναι το μυνημα της τωρα για τις τασεις ετσι οπως ειναι,, ειναι μια χαρα μητρικη ειναι κατα 80% αλλα πες μου λιγο αν ειναι ευκολο επειδη λες και για μπλε οθονη τι μηνημα σε βγαζει θα πας ο υπολογιστης μου δεξι κλικ για προχωρημενους εκκινηση και αποκατασταση ρυθμισεις θα βγαλεις το τικ που λεει αυτοματη επανεκινηση και θα μου πεις τι σου βγαζει εαν δεν το εχεις κανει ηδει
plato Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Οχι δεν το εχω δει. Μπλε οθονες συνολο ειχα 3 φορες! 2 κατα τη διαρκεια που επαιζα battlefield 3 και ταυτοχρονα εκανα record με το Fraps. Υστερα κι απο τη δευτερη φορα εκανα απεγκατασταση το Fraps και μονο 1 φορα παλι ενω επαιζα battlefield ειχα μπλε οθονη. Τις δυο μπλε οθονες τις πεταξε στις δυο διαδοχικες φορες, ενω την τριτη με μεγαλη χρονικη διαφορα (κατι μηνες) κι ενω ενδιαμεσα επαιζα κανονικα, κανενα προβλημα γενικα με τον υπολογιστη. Ο υπολογιστης συνολο δηλαδη εδω και 1,5 χρονο ειχε 3 μπλε οθονες (αυτες που προανεφερα) και δυο φορες οπου δεν ξεκινουσε-"παγωνε" (περιεγραψα στο αρχικο μηνυμα τι εννοω δεν ξεκινουσε). Αυτα ηταν ολα-ολα τα προβληματα που ειχα. Απλα επειδη χθες μου εκανε στα καλα καθουμενα με το που τον ανοιξα το πρωι δυο απανωτα "παγωματα" (οχι μπλε οθονες), ειπα να αρχισω να το ψαχνω γιατι συμπτωση που επαναλαμβανεται δεν ειναι συμπτωση. Κατι δεν παει καλα. Τις μπλε οθονες τις αφηνω στην ακρη καθως για τις 2 ειμαι σχεδον βεβαιος οτι φταιει το προγραμματακι το Fraps που προφανως καποια ασυμβατοτητα ειχε με το συστημα. Με δεδομενο αυτο, η τριτη ηταν η μοναδικη σε διαστημα 1,5 χρονου. Δυστυχως δεν εχω καταγραψει το σφαλμα απο την πρωτη φορα που δεν ξεκιναγε το συστημα για να θυμαμαι ακριβως ποιο ηταν. Εκανα αυτο που ειπες κι αν χτυπα ξυλο ξαναεχω μπλε οθονη τοτε θα το καταγραψω. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ομως οτι υπηρξαν ατομα σε ξενο φορουμ που ειχαν επικοινωνησει με την εταιρια και αλλοι ελεγαν οτι εφταιγαν οι μνημες, τις αλλαξαν και σωθηκαν κι αλλοι οτι εφταιγε η μητρικη και την αλλαξαν και τελειωσε το παραμυθι. Αυτα οχι για μπλε οθονες αλλα για το γεγονος οτι ενω εκκινουσε το συστημα δεν επικοινωνουσε ουτε με την οθονη (δεν εστελνε σημα) και εβγαζε κι ενα αριθμο σφαλματος πανω στην οθονουλα της μητρικης. Μνημες σκεφτομαι να αλλαξω μολις λιγο τα οικονομικα το επιτρεψουν. Απλα ελεγα μηπως ειχε καποιος καποια ιδεα ή ειχε παθει κατι παρομοιο και θεωρουσε οτι εφταιγε κατι αλλο... Οι μνημες μου παντως περασαν και το memtest. Πολυ φοβαμαι οτι ειναι η μητρικη αλλα δεν μπορω να τη στειλω και πισω ενω λειτουργει κανονικα κι εχει κανει και μερικες στραβες. Θα μου τη στειλουν παλι πισω! ΥΓ. Ευχαριστω για τον χρονο και τον κοπο σου να απαντησεις!
GothmogGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Κατεβασε το hdsentinel και δες την υγεία του σκληρού σου... βαλε και ένα screenshot εδώ!
skfn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/
plato Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Κατεβασε το hdsentinel και δες την υγεία του σκληρού σου... βαλε και ένα screenshot εδώ! Solid state ειναι. Κανει και για αυτον το συγκεκριμενο προγραμματακι; Οι αλλοι που εχω για αποθηκες και ειδικα ο εξωτερικος μου παιζει να εχει προβληματα. http://www.insomnia....sodκαι-μετά-τι/ Memtest ετρεξα. Furmark ετρεξα. Παρολαυτα το προβλημα μου ξαναλεω δεν ειναι οι μπλε οθονες. Ειχα 2 φορες μπλε οθονη που ειμαι βεβαιος οτι το προκαλουσε ενα προγραμματακι το οποιο και αφαιρεσα κι απο τοτε ειχα στο ασχετο μια μολις φορα. Ο προβληματισμος μου ειναι που 2 φορες (τη μια με δυο επανεκκινησεις λυθηκε το προβλημα και την αλλη με αλλαγη των μνημων σε αλλες θεσεις) κολλησε-παγωσε το συστημα. Τεσπα... Ας τρεξω μια και για cpu και για psu κανα προγραμμα και βλεπω.
GothmogGr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δες τους σκληρούς σου .. ναι βλέπει και τον ssd το συγκεκριμένο... ακομη και μονο αποθηκη να είναι ένα σκληρος με bad sectors μπορει να δημιουργήσει τετοια προβλήματα... και Bsod αλλα και ασχετα κολληματα!
plato Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Ολους τους αλλους του δειχνει perfect. Σε εναν που εχω κανει μαλιστα particion μου εβγαλε το προβλημα. Αυτο τι σκατουλακι παιζει να μου κανει τετοια κολπα; Αυτος ειναι ξεχασμενος απο το Θεο. Σπανιοτατα τον χρησιμοποιω. Απλα κραταω παλιες σειρες μεσα και διαφορα αλλα αρχεια. Σκονισμενο ραφι ειναι...
GothmogGr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Αν και δεν είναι τοσο τραγικά τ απραγματα με τον σκληρό αποσυνδεσε τον για λίγο καιρο να δεις πως θα παει και αν θα σταματησουν τα χαζα!
plato Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Ok... Aς το κανω κι αυτο αν και για λιγο καιρο δεν λεει τιποτα. Τα οποια προβληματα ανα μεγαλα χρονικα διαστηματα μου τα παρουσιαζει. Αν προκειψει κατι στο μελλον (χτυπαω ξυλο) μπορει να επανελθω. Ευχαριστω ολους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα