Προς το περιεχόμενο

ιδιόκτητα δίκτυα τηλεφωνίας-internet


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόκειται να γίνει νέα σύνδεση σε διαμέρισμα που μέχρι πριν δεν είχε καμία σύνδεση πουθενά,ούτε σε σταθερή τηλεφωνία σε κάποια εταιρία, ούτε είχε και σύνδεση internet με συνδρομή σε πάροχο κλπ. Το ερώτημα είναι αν το σπίτι είναι σε περιοχή που υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο εταιρίας ( πχ forthnet) θα μπορέσουμε να συνδεθούμε χωρίς να μπλέξουμε με τον ΟΤΕ , ή θα μας ζητήσουν να πάμε πρώτα στον ΟΤΕ και μετά να αλλάξουμε?άλλοι λένε πως είναι απαραίτητο να γίνει σύνδεση πρώτα στον ΟΤΕ για να ελευθερωθεί βρόχος προς σύνδεση, άλλοι πως εφόσον υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο δεν χρειάζεται καθόλου το μπλέξιμο με τον ΟΤΕ αφού αναλαμβάνει η νέα εταιρία να βγάλει νούμερο στο δίκτυό της και να συνδέσει με internet. Ξέρει κανείς τι ισχύει πραγματικά?Αν η εταιρία λέει πως έχει δικό της δίκτυο αλλά σε στέλνει στον ΟΤΕ αναγκαστικά τότε τι ιδιόκτητο δίκτυο είναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λένε ιδιόκτητο δίκτυο εννοούν μόνο τον κόμβο (dslam) που θα πέσει το χάλκινο καλώδιο. Όλα τα χάλκινα καλώδια είναι του ΟΤΕ και τα ενοικιάζουν από αυτόν.

 

Αν το οίκημα δεν είναι ενωμένο με το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ τότε πρέπει να πρώτα να γίνει αυτή η σύνδεση. Μπορούν οι εναλλακτικοί να αναλάβουν την συνεννόηση με τον ΟΤΕ αντί για τον πελάτη αλλά το αποφεύγουν αφού δεν μπορούν να σε δεσμεύσουν με συμβόλαιο μέχρι να υπάρχει η τελική σύνδεση. Άρα συνήθως λένε πηγαίνετε στον ΟΤΕ και τα ξαναλέμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...