Gilmaru Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα. Εδώ και 4 μέρες το router μου (που γενικά δεν μου έχει δημιουργήσει ξανά κάποιο πρόβλημα) συμβαίνει συχνά να χάνει τον συγχρονισμό του (δεν ξέρα αν είναι σωστή η έκφραση ) σα να κάνει μόνο του επανεκκίνηση. Δηλαδή το λαμπάκι του internet σβήνει και το λαμπάκι του ADSL σταματά να είναι σταθερό και αρχίζει να αναβοσβήνει. Περίπου ότι συμβαίνει αν το κλείσω και το ξανανοίξω μόνος μου. Είναι πολύ σπαστικό γιατί το κάνει τακτικά και κάποιες περιόδους το κάνει απανωτά συνέχεια!! Δηλαδή συνδέεται, μένει συνδεδεμένο 1-2 λεπτά και μετά ξανά τα ίδια, και ξανά και ξανά και ξανά.. μπορεί και για 1-2 ώρες να το κάνει αυτό συνέχεια.. To θέμα είναι ότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το πρόβλημα άρχισε όταν έπεσε στιγμιαία η τάση του ρεύματος πριν μερικές μέρες (κάτι που έγινε μερικές φορές απανωτά νομίζω). Αυτό το καταλαβαίνω από το φως και έχει τύχει και άλλες φορές, οπότε φυσιολογικά σβήνει στιγμιαία το router. Πλέον όμως δεν έχω παρατηρήσει τίποτα περίεργο στην τάση τις τελευταίες 2-3 μέρες και το router έχει φρικάρει. Δεν γνωρίζω αν έχει πάθει κάτι ή εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ μικρές αλαγές στην τάση (τόοοσο μικρές που να μην τρεμοσβήνει στο ελάχιστο το φως) που το επιρρεάζουν. Υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά ένα router από την τάση; edit: Επίσης συμβαίνει και το άλλο περίεργο, ότι όσο είμαι στο internet, ιδιαίτερα στα ενδιάμεσα διαστήματα μεταξύ των διακοπών, συχνά μπορώ να μπω σε ορισμένες μόνο σελίδες και όχι σε άλλες.. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2012 από Gilmaru
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 α.το να μπαινεις στις σελιδες δεν στεκει αμα δεν εχειςιντερνετ εκτος αν τις εχει κανει cache οποτε απλα στην ανοιγει γιατι την φορτωνει απο τον δισκο.μπορει τωρα να ειναι θεμα γραμμης μπορει και θεμα ρουτερ.για αρχη θα ηταν καλο να δεις αν εχει αλλαξει κατι στην ταχυτητα που συγχρονιζε το ρουτερ αν εχεις προσεξει και πριν ποσο ειναι.μετα ναι μπορει να εχει παθει κατι απο την ταση οποτε εκει θες αλλο ρουτερ για να δεις τι γινεται.αν δεν ειναι ρουτερ μπορει να ειναι καποιο προβλημα της γραμμης.παντως αλλο πραγμα να κανει επανεκινηση ολο το ρουτερ και αλλο απλα να χανει το dsl και το ιντερνετ.για αρχη προσπαθησε να βρεις αλλο ρουτερ για να δεις αν φταιει το ρουτερ και κοιτα τα χαρακτηριστικα της γραμμης και γραψτα μας.
Gilmaru Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Όταν λέω ότι μπορώ να μπω σε μερικές σελίδες και σε μερικές όχι, εννοώ όσο έχω inernet μεταξύ της μιας διακοπής και της άλλης, όχι όσο είμαι εκτός ιντερνετ. Γιατί συνήθως όταν το κάνει, το κάνει σχετικά απανωτά. Δηλαδή έχω ιντερνετ, πέφτει το ιντερνετ, ξαναεπανέρχεται μετά από 2-10-15 λεπτά ξαναπέφτει και πάλι το ίδιο και πάλι το ίδιο. Ε στα μικρά διαστήματα που έχω ιντερνετ όταν το κάνει αυτό, πάντα έχω κάποια προβλήματα στο να μπω σε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες. Αυτό συνήθως αλλάζει αν μπω με άλλο ip χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που έχω για να μπαίνει με ip του πανεπιστημίου (βέβαια μετά καμιά φορά έχω πρόβλημα να μπω σε άλλες σελίδες). Χωρίς φυσικά αυτό να λύνει το πρόβλημα των αποσυγχρονισμών/διακοπών ιντερνετ. Πάντως τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να αφήσω ανοικτό το router για δυο μέρες να το κοιτάξουν. Μέσα στο διάστημα αυτών των δύο ημερών συνέβη μόνο 2-3 φορές και νόμιζα ότι έκαναν κάτι. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι με έβαλαν σε πιο σταθερή γραμμή (ή κάτι τέτοιο) και ότι μάλλον "έτυχε" να το κάνει απανωτά εκείνες τις μέρες. Όμως έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε και δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα τελικά.. Δεν το κάνει βέβαια συνέχεια κάθε μέρα, όπως εκείνες τις μέρες, αλλά αν τύχει και θέλω να κάνω κάτι πάνω στις ώρες που έχει ορεξούλες μου σπάει τα νεύρα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Χωρίς να θέλω να είμαι μάντης κακών,μου θυμίζει την ιστορία με τους γονείς μου που άλλαξαν στο χωριό 2 ρούτερ λόγω αυξομείωσης της τάσης ένεκα έντονων καιρικών συνθηκών.Γενικά η περιοχή εκεί όταν βρέχει...βρέχει!Αστραπές,βροντές και άλλα συναφή!
Gilmaru Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Κάπως έτσι γινόταν κι εδώ όταν άρχισε.. Η βλακεία είναι ότι έχω συσκευή για την τάση του ρεύματος, αλλά το router δεν το είχα συνδεδεμένο σε αυτήν την πρίζα..
poulinos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Όταν λέω ότι μπορώ να μπω σε μερικές σελίδες και σε μερικές όχι, εννοώ όσο έχω inernet μεταξύ της μιας διακοπής και της άλλης, όχι όσο είμαι εκτός ιντερνετ. Γιατί συνήθως όταν το κάνει, το κάνει σχετικά απανωτά. Δηλαδή έχω ιντερνετ, πέφτει το ιντερνετ, ξαναεπανέρχεται μετά από 2-10-15 λεπτά ξαναπέφτει και πάλι το ίδιο και πάλι το ίδιο. Ε στα μικρά διαστήματα που έχω ιντερνετ όταν το κάνει αυτό, πάντα έχω κάποια προβλήματα στο να μπω σε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες. Αυτό συνήθως αλλάζει αν μπω με άλλο ip χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που έχω για να μπαίνει με ip του πανεπιστημίου (βέβαια μετά καμιά φορά έχω πρόβλημα να μπω σε άλλες σελίδες). Χωρίς φυσικά αυτό να λύνει το πρόβλημα των αποσυγχρονισμών/διακοπών ιντερνετ. Πάντως τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να αφήσω ανοικτό το router για δυο μέρες να το κοιτάξουν. Μέσα στο διάστημα αυτών των δύο ημερών συνέβη μόνο 2-3 φορές και νόμιζα ότι έκαναν κάτι. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι με έβαλαν σε πιο σταθερή γραμμή (ή κάτι τέτοιο) και ότι μάλλον "έτυχε" να το κάνει απανωτά εκείνες τις μέρες. Όμως έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε και δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα τελικά.. Δεν το κάνει βέβαια συνέχεια κάθε μέρα, όπως εκείνες τις μέρες, αλλά αν τύχει και θέλω να κάνω κάτι πάνω στις ώρες που έχει ορεξούλες μου σπάει τα νεύρα. παραξενο αυτο με τις σελιδες.εκτος αν κατι γινεταιμε dns η με τις Ip με το προγραμμα που λες το οποιο ειναι δευτερευων αλλωστε αφου το βασικο σου προβλημα ειναι αλλο. λογικα σου αλλαξαν Profile και σου ανεβασαν το Margin για να εισαι πιο σταθερος.εκει ανοιξαν οι σελιδες ολες κανονικα? καλο θα ηταν να δοκιμασεις με αλλο ρουτερ παντως για να δεις τι γινεται.μην σου κοβουν ταχυτητα και τελικα φταιει το ρουτερ. Χωρίς να θέλω να είμαι μάντης κακών,μου θυμίζει την ιστορία με τους γονείς μου που άλλαξαν στο χωριό 2 ρούτερ λόγω αυξομείωσης της τάσης ένεκα έντονων καιρικών συνθηκών.Γενικά η περιοχή εκεί όταν βρέχει...βρέχει!Αστραπές,βροντές και άλλα συναφή! στα χωρια ειναι που δεν εχουν καλο ρευμα ειναι πολλες φορες και τα καιρικα φαινομενα δεν θες κατι αλλο.εκει το Ups η εστω ενας σταθεροποιητης εναι Must. Κάπως έτσι γινόταν κι εδώ όταν άρχισε.. Η βλακεία είναι ότι έχω συσκευή για την τάση του ρεύματος, αλλά το router δεν το είχα συνδεδεμένο σε αυτήν την πρίζα.. εμ τετοια λαθη δεν τα κανουν.και Ups καλη φαση θα ηταν αμα εχεις τοσα προβληματα με το ρευμα.αλλιως βαλτα ολα στον σταθεροποιητη αν και ισως ειναι αργα για το ρουτερ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα