Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήμουν χθες με ένα παλιό φίλο ο οποίος τα τελευταία χρονια της ζωής μέσω της εταιρίας του κάνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ταξιδέψει στη Γερμανία και έχει δει από κοντά τους Γερμανούς....

Λίγο πολύ η χθεσινή μας συζήτηση ήταν γύρω από τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και στον τρόπο ζωής στη Γερμανία... Και πάνω σε αυτό θέλω να επεκταθούμε.

Προσέξτε δεν μιλάω για σύγκριση οικονομικών ή που είναι καλύτερα να μένεις αλλά για τον τρόπο ζωής, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των δύο λαών.

Για να μη μακρυγορώ ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος αυτός χθες υπερασπίστηκε τους Γερμανούς και τη Μέρκελ. Θα επικεντρωθώ στα σημαντικότερα που μου είπε:

-Οι Γερμανοί δεν τους νοιάζει να έχουν ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ούτε παίρνουν δάνεια για να πάρουν πόρσε για να μπουν στο μάτι του γείτονα ή να πουλήσουν μούρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι bmw mercedes porsche είναι προς το τέλος στη λίστα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία...

-Η Γερμανία έχει πολύ λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα και παρόλα αυτά οι Γερμανοί είναι άψογοι στην εξυπηρέτηση τους στο δημόσιο και η γραφειοκρατία τους βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα.

-Είναι πολύ περισσότερο εργατικοί από το μέσο Έλληνα που όλη μέρα τη βγάζει στις καφετέριες και στα μπουζούκια (τουλάχιστον παλιότερα) και θέλει ένα μήνα διακοπές το καλοκαίρι στο Αιγαίο. Οκ και οι Γερμανοί θα διασκεδάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά όχι συνέχεια καφεδιά, φραπεδιά και πρώτο τραπέζι πίστα στον Κιάμο και στην Πάολα να πετάω λουλούδια...

-Το βόλεμα από βουλευτή για μια θέση στο δημόσιο, πόσο μάλλον το κούνημα σημαίας του τάδε Γερμανικού κόμματος είναι άγνωστα στη Γερμανία.

-Γενικότερα έχουν στη νοοτροπία τους πχ βγάζω το μήνα 1000 ευρώ, περιορίζω τα έξοδα μου και μαθαίνω να ζω με αυτά, χωρίς σπατάλες και ιστορίες δεξιά και αριστερά. Ούτε προσπαθούν να γίνουν προιστάμενοι καρεκλοκένταυροι στην εταιρία τους με στόχο να φτάσουν να παίρνουν μισθό 5 χιλιάρικα. (μιλαω για τους χαμηλόμισθους Γερμανούς) περιορίζονται γενικά σε αυτά που έχουν και δεν τους νοιάζει να πάνε να αγοράσουν βίλες και κότερα...

-Φορολογική συνείδηση: Πληρώνουν τους φόρους τους στο ακέραιο, πολλές φορές τους επιβάλλουν φόρους μέσα από τους λογαριασμούς και τα πληρώνουν κύριοι χωρίς να διαμαρτύρονται και να κάνουν πορείες ή να βγουν να πετάνε μολότοφ....

Την ίδια στιγμή εδώ με το παραμικρό ο κόσμος γκρινιάζει. Θέλει δημόσια έργα και δρόμους από τη μία, αλλά μόλις τα φτιάξουν και τον βάλουν να πληρώσει, αυτός κλείνει το κέντρο της Αθήνας.... Επίσης το δεν δίνω απόδειξη επειδή σε ξέρω για να είμαστε εντάξει και εγώ και εσύ είναι άγνωστο εκεί...

Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά που μου είπε και θυμάμαι.

Δεν ξέρω εάν αυτά είναι μισές αλήθειες ή δεν ισχύουν αλλά θα ήθελα να ακούσω την άποψη τη δική σας.

Κυρίως απο ανθρώπους που πιθανόν να έχουν μείνει ή να μένουν μόνιμα και τώρα στη Γερμανία... Επίσης θα παρακαλούσα να μη μετατραπεί η συζήτηση σε συριζα vs χρυσή αυγή...

• Like 4
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι bmw mercedes porsche είναι προς το τέλος στη λίστα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία...

Παροτι συμφωνω οτι δεν τους νοιαζει το ακριβο αμαξι (απλως αγοραζουν οτι σηκωνει η τσεπη τους), ο φιλος σου σιγουρα πηγε στην Γερμανια? Οι λιστες που ειδατε ηταν σιγουρα γερμανικες?

http://www.best-sell...els-in-germany/

Με 4 μαρκες ειναι γεματοι οι γερμανικοι δρομοι, οποιος εχει παει το εχει διαπιστωσει:

VW, Audi, BMW, Mercedes

-Η Γερμανία έχει πολύ λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα και παρόλα αυτά οι Γερμανοί είναι άψογοι στην εξυπηρέτηση τους στο δημόσιο και η γραφειοκρατία τους βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα.

Ουτε αυτο ισχυει. Η Ελλαδα εχει περι το 1εκατομυριο ΔΥ, η Γερμανια εχει μερικα εκατομυρια δημοσιων υπαλληλων. Φυσικα αναλογικα του πλυθησμου της καθε χωρας αντιστοιχουν περιπου 14% παραπανω ΔΥ ανα κατοικο στον Ελληνα, αποτι στο Γερμανο.

Kατα τ'αλλα σε πολλα αποσα λες εγω συμφωνω, επειδη εχω παει Γερμανια κι εχω παρει τις παραστασεις μου για αυτον τον εξαιρετικο και καλλιεργημενο λαο με την κουλτουρα του (μπρος στους δικους μας τους ζουγκλαιους). Αλλα αντε πεισε Ελληνα που νομιζει οτι ειναι αριστερος οτι η πλυοτοκρατια της Μερκελ δεν φταιει για ολα, ή Ελληνα που νομιζει οτι ειναι δεξιος οτι η Μερκελ δεν ειναι ανθελλην και μας τα κανει ολα για εκδικηση (?).

• Like 12
Δημοσ.

[...]

-Είναι πολύ περισσότερο εργατικοί από το μέσο Έλληνα που όλη μέρα τη βγάζει στις καφετέριες και στα μπουζούκια (τουλάχιστον παλιότερα) και θέλει ένα μήνα διακοπές το καλοκαίρι στο Αιγαίο. Οκ και οι Γερμανοί θα διασκεδάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά όχι συνέχεια καφεδιά, φραπεδιά και πρώτο τραπέζι πίστα στον Κιάμο και στην Πάολα να πετάω λουλούδια...

[...]

Αυτή τη μαλακία πόσο καιρό θα τη διαιωνίζουμε πια. Ο Γερμανός θα κάτσει σπίτι του, θα πάει στην pub, θα πάει στο εξοχικό, δεν ξέρω τι άλλο θα κάνει. Εγώ θα πάω στο Θησείο να λιαστώ. Γιατί είναι κακό αυτό δηλαδή.

Επίσης ο Γερμανός είναι που θα ρθει ένα μήνα διακοπές στο Αιγαίο. Εγώ μια βδομάδα θα πάω και αν.

Ο Γερμανός στις 12μμ είναι άφαντος απ το γραφείο του. Έχει πάει για φαΐ (καλά κάνει) και που να γ@μηθεί το σύμπαν, θα ναι στο γραφείο στη 1 κι όχι νωρίτερα. Ο Γερμανός στις 4μμ βγαίνει απ το κτήριο της εταιρίας του, μετά από ένα 8ωρο. Εγώ θα φάω πάνω στο laptop ενώ μιλάω με τον πελάτη στο κινητό και θα φύγω για σπίτι όταν τελειώσει η δουλειά. Άμα γίνει της πόρνης, εγώ θα μπω σ/κ δουλειά. Ο Γερμανός θα μου πει «τα λέμε από Δευτέρα».

Ο Γερμανός θα πάρει 30 μέρες άδεια. Εγώ 22.

Τα παραπάνω για την περίοδο προ κρίσης. Για τώρα, ούτε σύγκριση. Σίγουρα δεν ίσχυαν/ισχύουν για όλους μιας και δε τσουβαλιάζονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι. Αλλά όσο γενικεύσεις είναι αυτά που λέω εγώ άλλο τόσο είναι και το quote.

Δε λέω πως είμαστε γαμάτοι. Σκ@τ@ είμαστε σε διάφορους τομείς. Αλλά όταν αρχίζουμε την αυτοκριτική έχουμε μια διάθεση να τα βλέπουμε όλα είτε κατάμαυρα είτε κατάλευκα.

• Like 24
Δημοσ.

Που να πάνε και στην Ολλανδία να δουν κάποιοι πως τηρείται το ωράριο.

Σαν ελατήρια πετάγονται για να τη κοπανίσουν.

Βέβαια όταν δουλεύουν, δουλεύουν.

Μας έχει φάει το τσουβάλιασμα, το "ο Ελληνάρας" κτλ κτλ.

Κανενας διαχωρισμός.

• Like 2
Δημοσ.

Παροτι συμφωνω οτι δεν τους νοιαζει το ακριβο αμαξι (απλως αγοραζουν οτι σηκωνει η τσεπη τους), ο φιλος σου σιγουρα πηγε στην Γερμανια? Οι λιστες που ειδατε ηταν σιγουρα γερμανικες?

http://www.best-sell...els-in-germany/

Με 4 μαρκες ειναι γεματοι οι γερμανικοι δρομοι, οποιος εχει παει το εχει διαπιστωσει:

VW, Audi, BMW, Mercedes

Ουτε αυτο ισχυει. Η Ελλαδα εχει περι το 1εκατομυριο ΔΥ, η Γερμανια εχει μερικα εκατομυρια δημοσιων υπαλληλων. Φυσικα αναλογικα του πλυθησμου της καθε χωρας αντιστοιχουν περιπου 14% παραπανω ΔΥ ανα κατοικο στον Ελληνα, αποτι στο Γερμανο.

Kατα τ'αλλα σε πολλα αποσα λες εγω συμφωνω, επειδη εχω παει Γερμανια κι εχω παρει τις παραστασεις μου για αυτον τον εξαιρετικο και καλλιεργημενο λαο με την κουλτουρα του (μπρος στους δικους μας τους ζουγκλαιους). Αλλα αντε πεισε Ελληνα που νομιζει οτι ειναι αριστερος οτι η πλυοτοκρατια της Μερκελ δεν φταιει για ολα, ή Ελληνα που νομιζει οτι ειναι δεξιος οτι η Μερκελ δεν ειναι ανθελλην και μας τα κανει ολα για εκδικηση (?).

Nαι εννοείτε βάση αναλογίας πληθυσμού οι περισσότερο δημόσιοι υπάλληλοι...

Τώρα για τα αυτοκίνητα οκ. Θυμάμαι παλιότερα είχα βρει λίστες που στις πρώτες θέσεις ήταν κάτι renault στη Γερμανία... Αλλά οκ και πάλι αν δεις τη λίστα στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν vw και opel . Όχι ότι είναι ανύπαρκτα και πιο premium μαρκες βέβαια.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ αναλογικά με τα εισόδημα του μέσου Έλληνα δεν δικαιολογούνται τόσο ακριβά αυτοκίνητα....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πραγματικά γέλασα στην παράγραφο "Φορολογική συνείδηση"

Την ίδια στιγμή εδώ με το παραμικρό ο κόσμος γκρινιάζει...

Λείπει πραγματικά το Laugh track σε κάθε τελία. Θα έβγαζε πολυ καλό sitcom σκετσάκι...

Oh Wait...

http://www.youtube.com/watch?v=cWHCChCSlvk&feature=relmfu

Επεξ/σία από D_N_A
  • Like 2
Δημοσ.

παπαριές ενός βολεμένου στη γερμανία θα έλεγα εγώ...

πες τον φίλο σου να περάσει από την konigsale η όπως σκατά λέγεται στο dusseldorf να δει τα gucci k luis βιτόν γεμάτο γερμανίδες 60ares να παίρνουν τσάντες 5000 ευρώ ...

για δουλειά επίσης δε το συζητώ, δουλεύουμε περισσότερο από αυτούς με επίσημα στατιστικά τις eurostat...

το πρόβλημα μας δεν είμαστε εμείς, που σίγουρα φταίμε ως ένα βαθμό..

το πρόβλημα είναι το μπουρδέλο το κράτος και οι πολιτικοί που ρήμαξαν την χωρα.

έχω πάει γερμανία 10 φορες..

οι έλληνες και οι τούρκοι τους κάναν μάγκες.

• Like 7
Δημοσ.

Η λεξη κλειδι ειναι παραγωγικοτητα. Αν καθομαι στο γραφειο 8 ωρες και κανω δουλεια που θελει μιση ωρα, ε εχουμε προβλημα.

παπαριές ενός βολεμένου στη γερμανία θα έλεγα εγώ...

πες τον φίλο σου να περάσει από την konigsale η όπως σκατά λέγεται στο dusseldorf να δει τα gucci k luis βιτόν γεμάτο γερμανίδες 60ares να παίρνουν τσάντες 5000 ευρώ ...

για δουλειά επίσης δε το συζητώ, δουλεύουμε περισσότερο από αυτούς με επίσημα στατιστικά τις eurostat...

το πρόβλημα μας δεν είμαστε εμείς, που σίγουρα φταίμε ως ένα βαθμό..

το πρόβλημα είναι το μπουρδέλο το κράτος και οι πολιτικοί που ρήμαξαν την χωρα.

έχω πάει γερμανία 10 φορες..

οι έλληνες και οι τούρκοι τους κάναν μάγκες.

και παμε παλι

τον πολιτικο τον εκλεξε ο ελληνας. Δεν φυτρωσε. Το να λες "την καριολα την μερκελ" ενω δεν καταλαβαινεις οτι τα πρασινα και τα μπλε παιδια μας φερανε εδω ειναι κοροιδια. Και φυσικα δεν λες για αυτα τα παιδια γιατι εσυ και εγω τα ψηφισαμε, αρα πρεπει να κανω και την αυτοκριτικη μου και αυτο δεν γινεται. Παντα οι αλλοι θα φταινε, ο ελληνας ποτε δεν φταιει. Και παντα θα περιμενεις την βοηθεια απο τον ουρανο. Απο μονος σου τιποτα.

• Like 20
Δημοσ.

Η λέξη κλειδί είναι διαχείριση και διοίκηση εν γένει.

Οι έλληνες έχουν παραγωγική δυναμική, από υπεύθυνη διαχείριση και διοίκηση έπασχε πάντα αυτή η χώρα.

• Like 5
Δημοσ.

Ο Ελληνας ΠΛΕΟΝ που εσκασε η φουσκα ναι δουλευει παραπανω απτο Γερμανο, αν ειναι ιδιωτικος υπαλληλος. Για τον ΔΥ αμφιβαλλω ακομα και σημερα αν δουλευει παραπανω απτο Γερμανο.

Επισης. Τι να το κανω να δουλευει ο Ελληνας 15 ωρες την μερα και στο τελος της ημερας να εχει παραγει αερα κοπανιστο, σε σχεση με το Γερμανο που θα δουλεψει 8 και αυτο που θα παραγει θα το κανει εξαγωγη φερνοντας στη χωρα του ζεστο χρημα? Ναι οκ απτην παραπανω προταση δεν προκυπτει οτι ο Ελληνας ειναι τεμπελης, προκυπτει ομως οτι και παραπανω δουλευουμε και μια τρυπα στο νερο κανουμε και λιγοτερα πληρωνομαστε. Στην καθομιλουμενη (του Ελληνα) αναρωτηθειτε πως λεγεται. Φυσικα δεν φταιει ο εργαζομενος για αυτο ή τουλαχιστον δεν φταιει οσο φταινε αλλοι. Και φυσικα, πολυ περισσοτερο, δεν φταιει η Μερκελ (η καραμελα του Ελληναρα@2010's).

• Like 9
Δημοσ.

Ο Ελληνας ΠΛΕΟΝ που εσκασε η φουσκα ναι δουλευει παραπανω απτο Γερμανο, αν ειναι ιδιωτικος υπαλληλος. Για τον ΔΥ αμφιβαλλω ακομα και σημερα αν δουλευει παραπανω απτο Γερμανο.

Επισης. Τι να το κανω να δουλευει ο Ελληνας 15 ωρες την μερα και στο τελος της ημερας να εχει παραγει αερα κοπανιστο, σε σχεση με το Γερμανο που θα δουλεψει 8 και αυτο που θα παραγει θα το κανει εξαγωγη φερνοντας στη χωρα του ζεστο χρημα? Ναι οκ απτην παραπανω προταση δεν προκυπτει οτι ο Ελληνας ειναι τεμπελης, προκυπτει ομως οτι και παραπανω δουλευουμε και μια τρυπα στο νερο κανουμε και λιγοτερα πληρωνομαστε. Στην καθομιλουμενη (του Ελληνα) αναρωτηθειτε πως λεγεται. Φυσικα δεν φταιει ο εργαζομενος για αυτο ή τουλαχιστον δεν φταιει οσο φταινε αλλοι. Και φυσικα, πολυ περισσοτερο, δεν φταιει η Μερκελ (η καραμελα του Ελληναρα@2010's).

το that

Δημοσ.

Η λεξη κλειδι ειναι παραγωγικοτητα. Αν καθομαι στο γραφειο 8 ωρες και κανω δουλεια που θελει μιση ωρα, ε εχουμε προβλημα.

και παμε παλι

τον πολιτικο τον εκλεξε ο ελληνας. Δεν φυτρωσε. Το να λες "την καριολα την μερκελ" ενω δεν καταλαβαινεις οτι τα πρασινα και τα μπλε παιδια μας φερανε εδω ειναι κοροιδια. Και φυσικα δεν λες για αυτα τα παιδια γιατι εσυ και εγω τα ψηφισαμε, αρα πρεπει να κανω και την αυτοκριτικη μου και αυτο δεν γινεται. Παντα οι αλλοι θα φταινε, ο ελληνας ποτε δεν φταιει. Και παντα θα περιμενεις την βοηθεια απο τον ουρανο. Απο μονος σου τιποτα.

ναι πάμε πάλι την ίδια καραμέλα...

οποιον και να ψηφίσεις το ίδιο γίνεται...τι μπλε τι πράσινα....

πήγαινε πες τα αυτά στα μούτρα του vasaniarh που δουλεύει 15 ώρες k δε τα βγάζει πέρα..

μάθαμε τώρα όλοι βολεμένοι... εσύ είσαι βιοπαλαιστής...και όλοι οι άλλοι τεμπέληδες ...

• Like 4
Δημοσ.

κατάλαβα πολύ καλά... την ίδια καραμέλα που έχω εγώ, την έχεις εσύ σε άλλη γεύση.. όχι γιάννης , γιαννάκης...

το ότι τους ψηφίζουμε δε σημαίνει ότι τους δίνουμε το δικαίωμα να ρημάξουν και να κατακλέψουν την χωρα..

μη τους ξαναψηφίσουμε...ωραία..

μπες εσύ για πρόεδρος να σε ψηφίσουμε...

p.s δεν ψήφισα κανέναν από αυτούς ποτε...

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...