tsakonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 mpla mpla να χαμέ να λέγαμε.. δε μίλησα ποτε για την merkel, καλά κάνει, την δουλειά της κάνει.. τις μαλακίες δε γουστάρω , μαζί τα φάγαμε, για όλα εμείς φταίμε κλπ κλπ.. ούτε είπα φυσικά ότι δεν φταίμε...ολοι κανουν λαθη, εχει διαφορα ομως ο κλεφτης με τον νοικοκυρη... όχι όμως να χρεωνόμαστε τις μαλακίες άλλων.. μας τα παν και άλλοι... p.s ούτε τεμπέλης είμαι, ούτε φοροφυγάς... οποτε, ξερεις που γράφω τον μέσο γερμανό ( και τυπους σαν εσενα) που νομίζει ότι τον παίζουμε όλη μέρα.. pps φτιαξε κανα account ακομα.... 2
Cossutius. Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Και οχι οι πολιτικοι δεν φταινε καθολου μαγκες ειναι καλα εκαναν και εφαγαν οσα εφαγαν Aφου ξεκαθαρίστηκε το παραπάνω νομίζω οτι τα σχόλια πλέον περιττεύουν. Καλα έκαναν οι πολιτικοί και έτρωγαν, εσύ φταις κόσμε που τους ψήφιζες. Ακόμα και αν δεν είχες άλλους να ψηφίσεις. Pournara εκτός του ότι δεν μου απαντάς σε κανένα σημείο του ποστ μου (και ειδικά στο βασικό ερώτημα το οποίο αποφύγατε, όσοι υποστηρίζετε πως έχουν όλοι ευθύνη), με ρωτάς πράγματα για τα οποία έχουμε ήδη ξανασυζητήσει και συμφωνήσει. Ολοι όσοι έκαναν παρανομίες, είτε μικροεπαγγελματίες, είτε μεγαλοεπιχειρηματίες, έχουν μεγάλη ευθύνη. Επειδή λοιπόν εγώ και χιλιάδες άλλοι, πληρώναμε κανονικά τους φόρους μας, δεν κρύβαμε τίποτε στην εφορία, τσακωνόμασταν ακόμα και για την απόδειξη με κίνδυνο να γίνουμε περίγελοι, δεν δίναμε φακελάκια σε γιατρούς με κίνδυνο να χάσουμε τους ανθρώπους μας, ούτε γρηγορόσημο σε δ/υ για να μας κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά, (έχω φέρει αστυνομία σε εφορία το σωτήριο έτος 2001 διότι ένας υπάλληλος ζήτησε δωράκι και καλά νόμιμο), που έχουμε προσφέρει αλλεπάλληλες φορές εθελοντική εργασία υπέρ του κράτους, που δε βάλαμε μέσο στο στρατό, αλλά κάτσαμε και φάγαμε τα σκατά του κάθε καραβαναία, πληρώναμε κανονικά το Ίκα μας, πληρώναμε σωστά τις εισφορές και τους υπαλλήλους μας, είχαμε καθαρές επιχειρήσεις, κόβαμε πάντα απόδειξη στο κόσμο και γενικά ζούσαμε σαν σωστοί πολίτες ή επαγγελματίες, θα μας επιτρέψεις να μη δεχόμαστε το τσουβαλιασμα και να απαιτούμε σεβασμό αν μη τι άλλο, από όλους όσους δέχονται ότι τα φάγανε. Γιατί αυτή τη στιγμή, τα δικά τους σκατά πληρώνουμε. Και όχι δε μου φταίει σε τίποτε η Μέρκελ, ούτε η ζωή του Γερμανού. Αυτοί πήραν πρόσκληση και ήρθαν.Κανείς δανειστής δεν ενδιαφέρεται για τη ποιότητα ζωής του δανειζόμενου. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει τα λεφτά του πίσω με τον τόκο που συμφωνήθηκε. Αν ο δανειζόμενος δε μπορεί, προφανώς θα ζητήσει κάτι εκμεταλλεύσιμο από τη χώρα του, είτε αυτό είναι μια δημόσια υπηρεσία, είτε ορυκτός πλούτος, είτε τα λιμάνια, ακόμα και μια περιοχή. Δε θα μου κάνει έκπληξη κάτι τέτοιο. Μαγκιά τους οι Γερμανοί που είναι δυνατοί (είπαμε ειναι απ τις πλέον ευνοημένες χώρες της Ευρώπης παρέα με τη Τουρκία). Μαλακία δική μας που εδώ και 180 χρόνια, δεν είχαμε έναν πολιτικό να υψώσει ανάστημα και να μην είναι δοσίλογος. Αν εξαιρέσω 1-2 εκ των οποίων ο ένας ήταν δικτάτορας και ο άλλος αμφισβητούμενος εθνάρχης. Αυτός που μου φταίει, είναι όποιος δημιούργησε τη παρούσα κατάσταση. Και τη παρούσα κατάσταση, δε τη δημιουργεί ο κυρ Μητσος ούτε η κυρά Λένα. Αυτοι βιοπαλαιστές είναι που πάνε να ψηφίσουν, γιατι αν δε πάνε θα τους πουν, οτι δε μπορουν να έχουν άποψη αν δε συμμετέχουν στα κοινά. Και θα ψηφίσουν κάποιον, γνωρίζοντας μέσα τους ότι οποίον και να ψήφιζαν πάλι τα ιδια θα γίνονταν. Και άμα κάποιος διαφωνει, μπορει να μας απαντήσει στο προηγουμενο ερώτημα. 2
panos2171 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Θέλω κι εγώ από αυτό που πίνεις Δεν πίνω τίποτα...ότι ισχύει λέω.
tolis_01 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν πίνω τίποτα...ότι ισχύει λέω. Εσείς που ζούσατε σαν βασιλιάδες, φέρτε τίποτα κι από εδώ, σε εμάς που ζούσαμε απλά κανονικά. Θα σας περίσσεψε κάτι, δε μπορεί.
kuzko21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 .είναι γίδια...ο μέσος γερμανός ....κυκλοφοράει με σανδάλι k άσπρη καλτσα ...τράγο... και επειδη δε σ αρεσει το ντυσιμο του, ειναι γιδι? οχι , επειδη δεν εβαλε υποθηκη το σπιτι του για να κυκλοφορει με το ferragamo σκαρπινι του. imho , ο φιλος του OP πρεπει να ταξιδεψει -ζησει- περισσοτερο στη γερμανια και να μην περιοριστει στα εμπορικα κεντρα και στις υπηρεσιες αεροδρομιου ωστε να σχηματισει σφαιρικη αποψη. το λεω αυτο γιατι διαβασα γεγονοτα που θα μπορουσα να ακουσω σε ενα οδηπορικο γνωστου κωλοκαναλου με σκοπο την δημιουργια ενοχων στον ''τεμπελη'' ελληνα. 1
panos2171 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εσείς που ζούσατε σαν βασιλιάδες, φέρτε τίποτα κι από εδώ, σε εμάς που ζούσαμε απλά κανονικά. Θα σας περίσσεψε κάτι, δε μπορεί. Θέλω να μου πεις τα ποσοστα χρεωμένων νοικοκοιριών από δάνεια και πιστωτικές τόσο σε άλλες Ευρωπαικές χώρες όσο και στην Ελλάδα. Επίσης να μου βρεις γεωργούς του εξωτερικού που κάναν τις επιδοτήσεις βίλες και τζιπ, δημοσίους υπαλλήλους με εξοχικό στο βουνό και στη θάλασσα και μεσοαστική οικογένεια με ένα αυτοκίνητο το κάθε μέλος τα οποία αγοράστηκαν με δάνεια. Επίσης κάθες ΣΚ ταβέρνες και μπουζούκια (πεταμένα λεφτά δηλαδή και στο λέει λάτρης των εν λόγω μαγαζιών). Δε μιλάω για σένα ή για μένα ή για κάποια συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα μιλάω για το σύνολο των Ελλήνων που είχαν τη συμπεριφορά να απλώνουν τα πόδια τους περισσότερο από το πάπλωμα. 3
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Γενικα δεν εχει νοημα να ασχολουμαστε με την ατερμονη συζητηση για το ποιος ηταν καλος πολιτης, ποιος ηταν κακος και ποιος ο χειροτερος. Ολο το συστημα ειναι σαπιο, ακομα και ο συνηδητοποιημενος πολιτης δεν μπορουσε να επιβιωσει σε πολλες περιπτωσεις αν δεν προσαρμοζοταν στην χαβουζα και την τραγικη νοοτροπια του Ελληνα. Ακομα κι αυτοι που βγαζουν την ουρα τους απεξω (ειτε επειδη οντως δεν συμμετειχαν εμεσα ή αμεσα στην καταντια της κοινωνιας πρωτιστα και επειτα της οικονομιας, ειτε επειδη θελουν απλως να επιδεικνυουν οτι δεν συμετειχαν σε ολο αυτο το συνωθυλευμα, χανοντας φυσικα την ουσια της συζητησης) . Επισης υπαρχει προβλημα οταν καποιος λεει "ο Ελληνας ηταν ετσι τοσα χρονια" σχολιαζοντας ενα γενικοτερο φαινομενα και βγαινουν 3-4-5 παρεξηγημενοι, να εξαιρεσουν τον εαυτο τους απο αυτην την κατασταση, ζητωντας το λογο/τα ρεστα κλπ. Το προβλημα ειναι αν στους 1000 υπαρχουν και 50-100 "καθαροι"? Που @@ καθαροι ειναι απτη στιγμη που βλεπανε μια χαβουζα τριγυρω τους και απλως συνεχιζαν την βολικη ζωουλα τους, αλλα ας τους δωσουμε το δικαιωμα να το πιστευουν. Αλλα καταλαβετε οτι οταν ο αλλος σας λεει οτι "ο Ελληνας ειναι ετσι και γιουβετσι" δεν απευθυνεται σε εσας προσωπικα, αλλα μιλαει για ενα φαινομενο τεραστιων διαστασεων που λαμβανε (και λαμβανει) χωρα στην..χωρα μας. Συνεπως μεινετε στην ουσια της κουβεντας και μην μαλωνετε για το οτι εσεις ησασταν η λαμπρη εξαιρεση που επιβεβαιωνε τον κανονα. Λιγοι θα νοιαστουν γιαυτο, λιγοι θα το πιστεψουν και πολυ λιγοτεροι θα το θεωρησουν χρησιμη πληροφορια. Οποτε ξεκολλατε απο τον εφιαλτη του Παγκαλου. 3
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Pournara εκτός του ότι δεν μου απαντάς σε κανένα σημείο του ποστ μου (και ειδικά στο βασικό ερώτημα το οποίο αποφύγατε, όσοι υποστηρίζετε πως έχουν όλοι ευθύνη), με ρωτάς πράγματα για τα οποία έχουμε ήδη ξανασυζητήσει και συμφωνήσει. Ολοι όσοι έκαναν παρανομίες, είτε μικροεπαγγελματίες, είτε μεγαλοεπιχειρηματίες, έχουν μεγάλη ευθύνη. Επειδή λοιπόν εγώ και χιλιάδες άλλοι, πληρώναμε κανονικά τους φόρους μας, δεν κρύβαμε τίποτε στην εφορία, τσακωνόμασταν ακόμα και για την απόδειξη με κίνδυνο να γίνουμε περίγελοι, δεν δίναμε φακελάκια σε γιατρούς με κίνδυνο να χάσουμε τους ανθρώπους μας, ούτε γρηγορόσημο σε δ/υ για να μας κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά, (έχω φέρει αστυνομία σε εφορία το σωτήριο έτος 2001 διότι ένας υπάλληλος ζήτησε δωράκι και καλά νόμιμο), που έχουμε προσφέρει αλλεπάλληλες φορές εθελοντική εργασία υπέρ του κράτους, που δε βάλαμε μέσο στο στρατό, αλλά κάτσαμε και φάγαμε τα σκατά του κάθε καραβαναία, πληρώναμε κανονικά το Ίκα μας, πληρώναμε σωστά τις εισφορές και τους υπαλλήλους μας, είχαμε καθαρές επιχειρήσεις, κόβαμε πάντα απόδειξη στο κόσμο και γενικά ζούσαμε σαν σωστοί πολίτες ή επαγγελματίες, θα μας επιτρέψεις να μη δεχόμαστε το τσουβαλιασμα και να απαιτούμε σεβασμό αν μη τι άλλο, από όλους όσους δέχονται ότι τα φάγανε. Γιατί αυτή τη στιγμή, τα δικά τους σκατά πληρώνουμε. Εκτος της τελευταιας παραγραφου, δε βλεπω καπου αλλου ερωτηση... η οποια βεβαια προφανως και δεν μπορει να παρει απαντηση καθολικη. Ο καθενας εχει την αποψη του, και πολλες φορες την κρατα για τον εαυτο του. Προσωπικα κανενας, ειναι ολοι τους τα ιδια λαμογια, οχι ομως γιατι ετσι γεννηθηκαν, αλλα γιατι ετσι τους αφησαμε. Γνωμη μου λοιπον ειναι οτι αν δεν ημασταν τοσο προβατα να ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους (ακομη και ατομα σαν τον ακη, που ξεραμε τι εφαγε), ισως να μην ημασταν σε αυτη τη θεση. Οταν ομως εβλεπες ατομα μετα τη δικη του Κοσκωτα που οχι απλα δεν τους εριξαν απο μια μουτζα, αλλα τους ξαναβγαλαν, και με περηφανεια κιολας, γιατι ο γαμικος (ηταν της μοδας τοτε), ο αρχηγαρας τους, τους κατατροπωσε στο δικαστηριο, τοτε πιστευω να καταλαβαινεις οτι και τη Μητερα Τερεζα να εβαζες στην εξουσια, καποια στιγμη θα γινοταν ενα με αυτους. Κατα τα λοιπα, να εισαι σιγουρος μονο για τον εαυτο σου (και τους πολυ κοντινους σου), για το τι εκανες, και ποσο σωστα λειτουργησες μεσα στο κρατος, και να κρατας μικρο (πολυ μικρο ομως), καλαθι, για τους "χιλιαδες" αλλους που νομιζεις οτι ηταν το ιδιο καθαροι με σενα. Διοτι, ας πουμε, αφου εφερες το 2001 αστυνομια στον επιορκο αφοριακο, γιατι απο τοτε μεχρι σημερα δε βρεθηκαν χιλιαδες αλλες περιπτωσεις (που ξερεις οτι υπαρχουν), που να εφεραν την αστυνομια σε κατι αναλογο; Που ειναι αυτοι οι χιλιαδες αλλοι που δε δεχονται μυγα στο σπαθι τους; Τελος, ημουν ετοιμος να γραψω ακριβως αυτο που με προλαβε ο Midi στην τελευταια του παραγραφο. Το οτι ειπωθηκε το μαζι τα φαγαμε, προφανως και δεν εννοει και τα 10.787.690 εγγεγραμμενους κατα την τελευταια απογραφη ελληνες. Οταν λες ολοι οι σουηδοι ειναι ξανθοι, προφανως και δεν εννοεις στην κυριολεξια "ολους". Το ιδιο κανεις με ολες τις εκφρασεις σου το ιδιο κανεις και με ολες αυτες τιε παρομοιες εκφρασεις που ακους (ολοι πλεον τρωμε junk food, ολοι κανουμε πιο πολυ καθιστικη ζωη, ολοι οι αμερικανοι ειναι ηλιθιοι), και χιλιαδες αλλες εκφρασεις, που οταν τις ακους, αυτοματα το μυαλο σου φιλτραρει οτι εννοει την πλειοψηφια. Για ενα παραξενο λογο ομως, στη συγκεκριμενη εκφραση θελουμε να πιστεψουμε οτι την ειπε ακριβως στην κυριολεξια της εννοωντας ΟΛΟΥΣ τους ελληνες.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Γενικα δεν εχει νοημα να ασχολουμαστε με την ατερμονη συζητηση για το ποιος ηταν καλος πολιτης, ποιος ηταν κακος και ποιος ο χειροτερος. Ολο το συστημα ειναι σαπιο, ακομα και ο συνηδητοποιημενος πολιτης δεν μπορουσε να επιβιωσει σε πολλες περιπτωσεις αν δεν προσαρμοζοταν στην χαβουζα και την τραγικη νοοτροπια του Ελληνα. Ακομα κι αυτοι που βγαζουν την ουρα τους απεξω (ειτε επειδη οντως δεν συμμετειχαν εμεσα ή αμεσα στην καταντια της κοινωνιας πρωτιστα και επειτα της οικονομιας, ειτε επειδη θελουν απλως να επιδεικνυουν οτι δεν συμετειχαν σε ολο αυτο το συνωθυλευμα, χανοντας φυσικα την ουσια της συζητησης) . Επισης υπαρχει προβλημα οταν καποιος λεει "ο Ελληνας ηταν ετσι τοσα χρονια" σχολιαζοντας ενα γενικοτερο φαινομενα και βγαινουν 3-4-5 παρεξηγημενοι, να εξαιρεσουν τον εαυτο τους απο αυτην την κατασταση, ζητωντας το λογο/τα ρεστα κλπ. Το προβλημα ειναι αν στους 1000 υπαρχουν και 50-100 "καθαροι"? Που @@ καθαροι ειναι απτη στιγμη που βλεπανε μια χαβουζα τριγυρω τους και απλως συνεχιζαν την βολικη ζωουλα τους, αλλα ας τους δωσουμε το δικαιωμα να το πιστευουν. Αλλα καταλαβετε οτι οταν ο αλλος σας λεει οτι "ο Ελληνας ειναι ετσι και γιουβετσι" δεν απευθυνεται σε εσας προσωπικα, αλλα μιλαει για ενα φαινομενο τεραστιων διαστασεων που λαμβανε (και λαμβανει) χωρα στην..χωρα μας. Συνεπως μεινετε στην ουσια της κουβεντας και μην μαλωνετε για το οτι εσεις ησασταν η λαμπρη εξαιρεση που επιβεβαιωνε τον κανονα. Λιγοι θα νοιαστουν γιαυτο, λιγοι θα το πιστεψουν και πολυ λιγοτεροι θα το θεωρησουν χρησιμη πληροφορια. Οποτε ξεκολλατε απο τον εφιαλτη του Παγκαλου. γιατι απλουστατα παντα υπαρχει η πολυποθητη αναγκη να βγει και να φωναξει "μα δεν ημουν εγω" ακομα και αν ειναι μακραν το τελευταιο ατομο στο οποιο αναφερονται οι αλλοι αντιδραση νηπιαγωγειου mpla mpla να χαμέ να λέγαμε.. δε μίλησα ποτε για την merkel, καλά κάνει, την δουλειά της κάνει.. τις μαλακίες δε γουστάρω , μαζί τα φάγαμε, για όλα εμείς φταίμε κλπ κλπ.. ούτε είπα φυσικά ότι δεν φταίμε...ολοι κανουν λαθη, εχει διαφορα ομως ο κλεφτης με τον νοικοκυρη... όχι όμως να χρεωνόμαστε τις μαλακίες άλλων.. μας τα παν και άλλοι... p.s ούτε τεμπέλης είμαι, ούτε φοροφυγάς... οποτε, ξερεις που γράφω τον μέσο γερμανό ( και τυπους σαν εσενα) που νομίζει ότι τον παίζουμε όλη μέρα.. pps φτιαξε κανα account ακομα.... ας τα παρω αναποδα pps. μοναδικο (original) ειναι το account φιλαρακι ps. δεν υπονοησα τιποτα απο τα δυο (τεμπελης or φοροφυγας), ουτε σκεφτηκα κατι τετοιο μιλησα ομως αρκετα ξεκαθαρα (my guess, την ριχνεις για το συμφερον σου και μονο, ουτε καν συλλογικη βουληση) και μου κανει εντυπωση που δεν το αρνηθηκες. προσωπικα δεν με απασχολει αν καποιος αποφασισει να ψηφισει με βαση το δικο του συμφερον αλλα με παραξενευει οταν η πλειοψηφια δρουν με το σκεπτικο "ας τα αρπαξουμε σημερα και αυριο βλεπουμε" (alternative: ας ψηφισουμε πασοκ/νδ/συριζα σημερα και μετα απο τεσσερα χρονια βλεπουμε). οταν η μοναδικη επιλογη ειναι το σημερα και ποτε δεν αξιολογησαμε την επιλογη του αυριο με ο,τι αυτο συνεπαγεται, τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. το αυριο ηρθε προ πολλου και δυο χρονια τωρα ψαχνουμε τις ευθυνες στους μεταναστες, στους γερμανους, στο αμερικαν ντριμ και συντομα στο gangnam style. απο την αλλη, οταν καποιοι επιχειρουν να ξεκαθαρισουν λιγο το τοπιο εστιαζοντας εκει που χρειαζεται, πεταγονται ασχετοι για να ισχυριστουν "εγω ημουν 100% τιμιος σε ολα!!!! οριστε και τα 495340 πιστοποιητικα που αποδεικνυουν την εγκυροτητα μου. οποτε μην μιλατε για μενα!!!!" (καποιος να τους πει να κοψουν την πρωινη γιατι δημιουργουν ασκοπα προβληματα. τουλαχιστον ας βρουν καποιον να τους πληρωνει για να δημιουργουν σκοπιμα κοινωνικο χαος) περι των ευθυνων, καποιοι αμεσα συνδεδεμενοι με την κυβερνηση εχουν πολυ μεγαλο μεριδιο ευθυνης (ας βαλω τυπικα 9 στα 10) ο καθαρος, τιμιος, τυπικος ελλην που εβαλε το φακελακι δικομματισμου στις εκλογες παιρνει ενα μεριδιο ευθυνης 1-2 στα 10. ο ιδιος ελλην που επι 30 χρονια ασχολειται με το ιδιο κομμα (χωρις ποτε του να ενδιαφερθει πραγματικα για εναλλακτικες) και που ψηφισε με μοναδικο σκοπο να μπει η κορη/γιος/εγγονι σε μια οτιναναι θεση δημοσιου, εχει λιγο μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης με τον απο πανω. το "μαζι τα φαγαμε" ηταν μεταφορικο. καποιοι εφαγαν πολλακις παραπανω ενω αλλοι γλιτωναν το φπα σε καθημερινα προιοντα (εκατομμυρια vs πενταροδεκαρες). δυστυχως η καταληξη ειναι αυτη που εγραψες. οι (κατα βαση) σωστοι χρεωνονται για μαλακιαι αλλων ευστοχα το εγραψε εδω και ο midi miliz Ακομα κι αυτοι που βγαζουν την ουρα τους απεξω (ειτε επειδη οντως δεν συμμετειχαν εμεσα ή αμεσα στην καταντια της κοινωνιας πρωτιστα και επειτα της οικονομιας, ειτε επειδη θελουν απλως να επιδεικνυουν οτι δεν συμετειχαν σε ολο αυτο το συνωθυλευμα, χανοντας φυσικα την ουσια της συζητησης) οσον αφορα τους γερμανους θυμαμαι εποχες γερμ μαρκου η ζωη εκει βρισκοταν σε αλλο επιπεδο. απο οτι καταλαβαινω συνεχιζει να αναπτυζεται με ανοδικη πορεια. δεν εχει σημασια αν τα μισα (του αρχικου post) ειναι ημιαληθειες αλλα δυστυχως σαν λαος ουτε με τα (υπολοιπα που ειναι) θετικα να ασχοληθουμε λιγο σοβαρα. and this is dangerous trolling for society edit: bonus το post του pournaras above
Cossutius. Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Για ενα παραξενο λογο ομως, στη συγκεκριμενη εκφραση θελουμε να πιστεψουμε οτι την ειπε ακριβως στην κυριολεξια της εννοωντας ΟΛΟΥΣ τους ελληνες. Ισως επειδή αυτός ακριβως ήταν ο σκοπός του? Να δημιουργήσει αμφιβολιες? Θεωρώ δεδομένο οτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτό εννοούσε, θεωρώ δεδομένο οτι όσοι υιοθετούν αυτή την άποψη, ουσιαστικά εννοούν όλους τους Ελληνες, πράγμα που βλέπω καθημερινά και στο φόρουμ αλλά και στη καθημερινότητά μου. Είναι διαφορετικό να πει κάποιος "μεγάλο ποσοστό έφαγε" από το να λέει "όλοι τα φάγαμε" αλλά να εννοεί το πρώτο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε τη διαφορά. Με τις λέξεις δε παίζουμε. τοτε πιστευω να καταλαβαινεις οτι και τη Μητερα Τερεζα να εβαζες στην εξουσια, καποια στιγμη θα γινοταν ενα με αυτους. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένω πως όποιον και να ψήφισε ο κόσμος, όσες επαναστάσεις και να έκανε, το ψάρι βρώμαγε απ το κεφάλι. Και απ τη στιγμή που δεν έπεσε ποτέ το κεφάλι, αλλά έγινε λερναία ύδρα στο μέλλον, δεν υπήρχε σωτηρία. Και γενικά, ιστορικά αν το δεις, προσπάθειες για να πέσει το κεφάλι, έγιναν. Αλλά τις έφαγε η μαρμάγκα, είτε εκδιώχθηκαν ως λαϊκιστικές χαζομάρες ή "χαριτωμένα κινήματα". Και δεν αναφέρομαι στους αγανακτισμένους αυτή τη φορά. Θα το επαναλάβω για τελευταία φορά. Θερμή παράκληση. ΜΗΝ γενικεύετε, μην τσουβαλιάζετε τον κόσμο. Δε μπορείτε να ξέρετε τι ζόρια έχει τραβήξει ο καθένας εδώ και 40 χρόνια (Και δεν μιλάω για τον εαυτό μου) και τι προσωπικές μάχες μπορεί να έδωσε για να κάνει λίγο καλύτερο τον κόσμο ή για να βοηθήσει. Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορείτε ο καθένας ως κλέφτης. Χωρίς καμία ουτοπιστική τάση αυτό που έγραψα. Τριαπουλακιακαθονταν, αν εγώ γράψω τώρα ότι όλοι είστε ηλίθιοι, μην παρεξηγηθείτε. Μεταφορικό θα είναι...
pournaras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Ισως επειδή αυτός ακριβως ήταν ο σκοπός του? Να δημιουργήσει αμφιβολιες? Να πείσει τον κυρ Τακη οτι επειδή το 1984 το μεσημέρι, δε ζήτησε απόδειξη απ τον περιπτερά στην Ιποκράτους, σημαίνει οτι έκλεψε το κράτος, άρα φέρει ευθήνη. Να πείσει τον κυρ Νίκο τον μπακάλη, οτι ο γιός του μπήκε στο δημόσιο όχι επειδή σκίστηκε στο διάβασμα και πλήρωσε για φροντιστήρια για τον ΑΣΕΠ αλλά επειδή ο ξάδελφος απ το χωριό, είχε πει 2 λογάκια στον βουλευτεί και αυτός τον "βόλεψε". Θεωρώ δεδομένο οτι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτό εννοούσε, θεωρώ δεδομένο οτι όσοι υιοθετούν αυτή την άποψη, ουσιαστικά εννοούν όλους τους Ελληνες, πράγμα που βλέπω καθημερινά και στο φόρουμ αλλά και στη καθημερινότητά μου. Είναι διαφορετικό να πει κάποιος "μεγάλο ποσοστό έφαγε" από το να λέει "όλοι τα φάγαμε" αλλά να εννοεί το πρώτο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσθε τη διαφορά. Με τις λέξεις δε παίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένω πως όποιον και να ψήφισε ο κόσμος, όσες επαναστάσεις και να έκανε, το ψάρι βρώμαγε απ το κεφάλι. Και απ τη στιγμή που δεν έπεσε ποτέ το κεφάλι, αλλά έγινε λερναία ύδρα στο μέλλον, δεν υπήρχε σωτηρία. Και γενικά, ιστορικά αν το δεις, προσπάθειες για να πέσει το κεφάλι, έγιναν. Αλλά τις έφαγε η μαρμάγκα, είτε εκδιώχθηκαν ως λαϊκιστικές χαζομάρες ή "χαριτωμένα κινήματα". Και δεν αναφέρομαι στους αγανακτισμένους αυτή τη φορά. Θα το επαναλάβω για τελευταία φορά. Θερμή παράκληση. ΜΗΝ γενικεύετε, μην τσουβαλιάζετε τον κόσμο. Δε μπορείτε να ξέρετε τι ζόρια έχει τραβήξει ο καθένας εδώ και 40 χρόνια (Και δεν μιλάω για τον εαυτό μου) και τι προσωπικές μάχες μπορεί να έδωσε για να κάνει λίγο καλύτερο τον κόσμο ή για να βοηθήσει. Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορείτε ο καθένας ως κλέφτης. Χωρίς καμία ουτοπιστική τάση αυτό που έγραψα. Τριαπουλακιακαθονταν, αν εγώ γράψω τώρα ότι όλοι είστε ηλίθιοι, μην παρεξηγηθείτε. Μεταφορικό θα είναι... Παλι καταφερες να το πας στα ακρα, και παλι μπλεχτηκες. Το να πεις οτι ολοι στο ινσομνια ειμαστε ηλιθιοι δεν ειναι κατι μεταφορικο, μιας και 3-4 μηνυματα τωρα δε μιλαμε για μεταφορες. Ειναι κατι που δειχνει την πλειοψηφια. Αν λοιπον αποδεδειγμενα η πλειοψηφια του ινσομνια απαρτιζεται απο ηλιθιους, τοτε, το να το πεις, σιγουρα θα τσινιξει τους εξυπνους, αλλα ολοι θα ξερουν οτι ειπες αληθεια. Δεν εχει καμμια σχεση αυτο με τη μεταφορα (στον λογο). Το εγραψα και πριν, το να πεις οτι ολοι οι Σουηδοι ειναι ξανθοι, σιγουρα οι λιγοι μελαχρινοι Σουηδοι θα το καταλαβουν, αν πεις ολοι οι Σουηδοι ειναι μαυροι, σιγουρα θα υπαρχουν και ελαχιστοι μαυροι, αλλα θα γελανε μαζι σου ακομη κι αυτοι. 3
Cossutius. Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Pournara απο το δημοτικό γνωρίζουμε οτι το ΟΛΟΙ σημαίνει όλοι. Δε σημαίνει μερικοί, ούτε οι περισσότεροι. Το να πεις οτι όλοι ειναι κλέφτες, ειναι μια σοβαρότατη κατηγορία. Και με τόσο σοβαρές κατηγορίες, δε παίζεις με τις λέξεις. Παρεμπιπτόντως, αν όντως έλεγα οτι όλοι είστε ηλίθιοι, θα εννοούσα όλους, όχι τους περισσότερους. Η γλώσσα μας είναι αρκετά πλούσια για να εκφραστεί κάποιος όποιος θέλει. Ειδικά κάποιος που είναι και μορφωμένος άνθρωπος. Αυτό που εννοούσε το είπε ξεκάθαρα, το έγραψε αργότερα και στο βιβλίο του (το οποίο παρεμπιπτόντως διάβασα πρόσφατα και εχω κάθε λόγο πλέον να πιστεύω οτι ο τυπος κατάφερε να διώξει τις ευθύνες από πανω του). Δεν αναφέρθηκε σε εξαιρέσεις, δεν είναι κάτι που είπε μόνο μια φορά και μετά το διόρθωσε. Επέμεινε σε αυτό. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω οτι επρόκειτο περι υπερβολής. Ο άνθρωπος είχε στόχο και τελικά όχι μόνο τον πέτυχε αλλά δημιούργησε και οπαδούς. Και το χειρότερο απ όλα? Δε θα τιμωρηθεί ποτέ, όπως και εκατοντάδες άλλοι για το γεγονός οτι ενω ορκίστηκε να προστατεύει την Ελλάδα και τον Ελληνα πολίτη, ηταν πρωταγωνιστής στο διασυρμό της και στον εξευτελισμό της ανθρωπινης αξιοπρέπειας. Το ακόμα πιο χειρότερο, ειναι οτι οι οπαδοί του, τον απαλλάσσουν απ τις ευθύνες τη στιγμη που ο ίδιος παραδέχτηκε οτι "διόρισε" κόσμο, ρίχνοντας μεγαλύτερη ευθύνη στον "διορισμένο".
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Pournara απο το δημοτικό γνωρίζουμε οτι το ΟΛΟΙ σημαίνει όλοι. Δε σημαίνει μερικοί, ούτε οι περισσότεροι. Το να πεις οτι όλοι ειναι κλέφτες, ειναι μια σοβαρότατη κατηγορία. Και με τόσο σοβαρές κατηγορίες, δε παίζεις με τις λέξεις. Παρεμπιπτόντως, αν όντως έλεγα οτι όλοι είστε ηλίθιοι, θα εννοούσα όλους, όχι τους περισσότερους. Η γλώσσα μας είναι αρκετά πλούσια για να εκφραστεί κάποιος όποιος θέλει. Ειδικά κάποιος που είναι και μορφωμένος άνθρωπος.
pournaras Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Pournara απο το δημοτικό γνωρίζουμε οτι το ΟΛΟΙ σημαίνει όλοι. Δε σημαίνει μερικοί, ούτε οι περισσότεροι. Το να πεις οτι όλοι ειναι κλέφτες, ειναι μια σοβαρότατη κατηγορία. Και με τόσο σοβαρές κατηγορίες, δε παίζεις με τις λέξεις. Παρεμπιπτόντως, αν όντως έλεγα οτι όλοι είστε ηλίθιοι, θα εννοούσα όλους, όχι τους περισσότερους. Η γλώσσα μας είναι αρκετά πλούσια για να εκφραστεί κάποιος όποιος θέλει. Ειδικά κάποιος που είναι και μορφωμένος άνθρωπος. Αυτό που εννοούσε το είπε ξεκάθαρα, το έγραψε αργότερα και στο βιβλίο του (το οποίο παρεμπιπτόντως διάβασα πρόσφατα και εχω κάθε λόγο πλέον να πιστεύω οτι ο τυπος κατάφερε να διώξει τις ευθύνες από πανω του). Δεν αναφέρθηκε σε εξαιρέσεις, δεν είναι κάτι που είπε μόνο μια φορά και μετά το διόρθωσε. Επέμεινε σε αυτό. Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω οτι επρόκειτο περι υπερβολής. Ο άνθρωπος είχε στόχο και τελικά όχι μόνο τον πέτυχε αλλά δημιούργησε και οπαδούς. Και το χειρότερο απ όλα? Δε θα τιμωρηθεί ποτέ, όπως και εκατοντάδες άλλοι για το γεγονός οτι ενω ορκίστηκε να προστατεύει την Ελλάδα και τον Ελληνα πολίτη, ηταν πρωταγωνιστής στο διασυρμό της και στον εξευτελισμό της ανθρωπινης αξιοπρέπειας. Το ακόμα πιο χειρότερο, ειναι οτι οι οπαδοί του, τον απαλλάσσουν απ τις ευθύνες τη στιγμη που ο ίδιος παραδέχτηκε οτι "διόρισε" κόσμο, ρίχνοντας μεγαλύτερη ευθύνη στον "διορισμένο". Απο τη μια δεν παιζουμε με τις λεξεις, αλλα απο την αλλη εχεις γνωση του τι εκαναν "χιλιαδες" αλλοι οι οποιοι λες οτι σαν εσενα ουτε κι αυτοι εκανα ποτε τιποτε κακο. Το χιλιαδες λοιπον να το μεταφρασουμε κι αυτο αυτουσιο μιας και δεν παιζουμε με τις λεξεις, να μας πεις και ποσες ακριβως χιλιαδες και να μας πεις και πως το γνωριζεις αυτο "το τι εχουν κανει στη ζωη τους αυτοι οι χιλιαδες". Βλεπεις λοιπον οτι ο προφορικος λογος πολλες φορες μας διαψευδει; Τα περι οπαδισμου τα προσπερναω, τα θεωρω αναξια λογου. Αν σου ειναι ευκολο μετεφερε μου σε ποιο σημειο του βιβλιου του επιμενει οτι εννοει ΟΛΟΥΣ. Γιατι αν επιμενει μπορει να εννοει και το ανηψακι μου που ειναι 3 μηνων. Και κατι πιο καθημερινο. Οταν λεμε οτι το ποδοσφαιρο ειναι σαπιο, ειναι μια σοβαροτατη κατηγορια. Ολοι ομως ξερουμε οτι υπαρχουν και ποδοσφαιριστες τιμιοι, και προπονητες, ισως και ελαχιστοι προεδροι. ΠΑρολα αυτα δεν ειπαμε ποτε "η πλειοψηφια του ποδοσφαιρου ειναι σαπια", λεμε απλα το ποδοσφαιρο ειναι σαπιο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα