plato Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Λίγο από όλα έχει το θέμα που άνοιξα. Έχω ένα παλιό tagan 400αρι σε κουτί που καθεται στην άκρη. Θέλω να στήσω ένα κατεβαστήρι τώρα και θέλω να φτιάξω τον σπαστικό θόρυβο που έκανε. Αν το έχει κάνει ποτέ κανείς και έχει εμπειρία που να βρω τέτοια ανεμιστηράκια ή τη διαδικασία ας βοηθήσει. Έχει δυο ανεμιστήρια, το ένα στην μπροστά πλευρά και το άλλο στην πίσω. Το ένα εκ των δύο (το μπροστά) έκανε σαν τρακτέρ πριν πάρω καινούριο υπολογιστή (πριν 1,5 χρόνο) και για αυτό σήμερα έβγαλα το τροφοδοτικό και το άνοιξα. Έβγαλα το ανεμιστήρι, φωτογραφία του οποίου παραθέτω. Είναι 80αρης με δυο pin θηλυκό βύσμα. Ψάχνω τέτοιο ανεμιστηράκι λοιπόν αλλά τα περισσότερα είναι 3 pin ή 4 pin. Μπορώ να κόψω τα καλώδια του ενός και του 2pin βύσματος που έχω και να τα τυλίζω μεταξύ τους; Εκτός από μονωτική ταινία θα χρειαστεί και κασσιτεροκόλληση; Έχει αλλάξει κανείς ανεμιστηράκι τροφοδοτικού για να μου προτείνει κάποιο συγκεκριμένο; Όλοι οι 80αρηδες σε πάχος είναι ίδιοι; Ρωτάω επειδή συγκρίνοντας με έναν 92αρη που είχα πρόχειρο είναι πολύ πιο λεπτός όπως φαίνεται στη φωτό. Σκέφτηκα να βάλω τον 92άρη μέσα και για αυτό το πρόσεξα κιόλας γιατί δεν χώραγε. Κι εδώ έρχεται η δεύτερη απορία μου που έχει να κάνει με τη συγκόλληση αν ξέρει κανείς. Το κολλητήρι που έχω είναι ένα της πλάκας. Πριν λίγο καιρό έκανα κόλληση σε μια ηλεκτρονική πλακέτα και όλα πήγαιναν καλώς. Σήμερα πήγα να κάνω κάτι άλλο και το καλάι γινόταν σαν μπαλάκι συνεχώς χωρίς να απλώνει στο σημείο που ήθελα να κολλήσω. Δεν κολλάει και με τίποτα πάνω στην μύτη του κολλητηριού. Σημαίνει ότι η μύτη τα έπαιξε ή τρέχει κάτι άλλο; Να ξέρω αν είναι απαιτούμενο να κάνω και κασσιτεροκόλληση στην σύνδεση καλωδίων ή όχι. Είμαι ελάχιστα σχετικός επί τους θέματος όπως καταλαβαίνετε... ΥΓ. Θυμόμουν ένα θέμα εδώ στο insomnia που είχε να κάνει με όσα περιγράφω παραπάνω αλλά δεν το βρήκα στην αναζήτηση. Αν υπάρχει ζητάω συγγνώμη για το νέο θέμα.
zebrasoma Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Τα παραπανω καλωδια στον ανεμιστηρα μπορεις να τα αγνοησεις-κοψεις. Χρησιμοποιουνται για να πληροφορουν τη μητρικη ποσες στροφες παιρνει το ανεμιστηρακι και τη ρυθμιση των στροφων. Εσυ θα χρειαστεις τα δυο μονο, δες εδω τις σχετικες εικονες. https://www.google.gr/search?q=cpu+fan+pins&hl=en&client=safari&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Hft-UKXTCujj4QSd7IHIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1024&bih=672#biv=i|12;d|U9IYI3nQ5sLV4M: Για το κολλητηρι σου τωρα, οταν δεν πιανει η κολληση σημαινει οτι δεν ειναι καθαρη η επιφανεια. Για το καθαρισμα υπαρχει ο μηχανικος τροπος και ο χημικος. Ο μηχανικος ειναι με ενα ψιλο γυαλοχαρτο να τριψειςντη μυτη και να καθαρισει, να βγει το καθαρο χρωμα του χαλκου. Θα πρεπει ομως οταν ζεστανει το κολλητηρι να το γανωσεις, να του βαλεις δηλαδη κολληση, αλλιως απο την θερμοκρασια ο χαλκος θα αναπτυξει οξειδια και θα εχεις παλι τα ιδια. Ο χημικος καθαρισμος ειναι η σολντερινη, μια καθαριστικη αλοιφη που θα σε βοηθησει στο να κανεις τις κολλησεις παιχνιδακι. Γιωργος
Roger Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Σωστος σε γενικες γραμμες ο zebrasoma,αν και τις περισσοτερες φορες που εχω τριψει μυτη απο φτηνιαρικο κολλητηρι μας αφησε χρονους. Στα καλα και ακριβα κολλητηρια μπορεις να τριψεις την μυτη αφοβα. Να προσθεσω οτι το παχος του ανεμιστηρα αν ειναι λεπτοτερο δεν εχεις κανενα προβλημα,σε χωραει. Αν ειναι παχυτερο μπορει να εχεις περιορισμο και να βρισκει. Ακομα και ετσι που δυσλειτουργει το κολλητηρι σου και κανει την κολληση μπαλακι,μπορεις να γανωσεις τα καλωδια και να τα κολλησεις,δεν χρειαζεται ιδιαιτερη προσπαθεια.
plato Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τα παραπανω καλωδια στον ανεμιστηρα μπορεις να τα αγνοησεις-κοψεις. Χρησιμοποιουνται για να πληροφορουν τη μητρικη ποσες στροφες παιρνει το ανεμιστηρακι και τη ρυθμιση των στροφων. Εσυ θα χρειαστεις τα δυο μονο, δες εδω τις σχετικες εικονες. https://www.google.g...U9IYI3nQ5sLV4M: Για το κολλητηρι σου τωρα, οταν δεν πιανει η κολληση σημαινει οτι δεν ειναι καθαρη η επιφανεια. Για το καθαρισμα υπαρχει ο μηχανικος τροπος και ο χημικος. Ο μηχανικος ειναι με ενα ψιλο γυαλοχαρτο να τριψειςντη μυτη και να καθαρισει, να βγει το καθαρο χρωμα του χαλκου. Θα πρεπει ομως οταν ζεστανει το κολλητηρι να το γανωσεις, να του βαλεις δηλαδη κολληση, αλλιως απο την θερμοκρασια ο χαλκος θα αναπτυξει οξειδια και θα εχεις παλι τα ιδια. Ο χημικος καθαρισμος ειναι η σολντερινη, μια καθαριστικη αλοιφη που θα σε βοηθησει στο να κανεις τις κολλησεις παιχνιδακι. Γιωργος Για το ανεμιστηρι τωρα. Οχι! Δεν ειναι για τις στροφες. Ειναι ανεμιστηρας του τροφοδοτικου κι απο αυτο το 2pin παιρνει ρευμα! Δεν εχει ξεχωριστη τροφοδοσια ρευματος απο πουθενα. Το μοναδικο καλωδιακι που εχει πανω του ειναι αυτο κι απο αυτο παιρνει ρευμα για να δουλεψει μεσα στο τροφοδοτικο. Να προσθεσω οτι το παχος του ανεμιστηρα αν ειναι λεπτοτερο δεν εχεις κανενα προβλημα,σε χωραει. Αν ειναι παχυτερο μπορει να εχεις περιορισμο και να βρισκει. Ναι αυτο ειναι βεβαιο. Απλα δεν ξερω αν ειναι ολοι σε τοσο παχος ή αν εχεις και πιο χοντρους που αν τους αγορασω ηλεκτρονικα θα φαω ηττα. Για αυτο ρωτησα... Eυχαριστω και τους δυο για το θεμα της κολλησης.Την εκανα την κολληση τελικα εκει που με παιδευε (ασχετο με το θεμα με τα ανεμιστηρακια) αλλα μετα απο πολυ κοπο και βγηκε και μαπα. Συνεπως μου προτεινεις να παρω σολντερινη, να βγαλω την παλια κολληση που ειναι σαν μπαλακι και να βαλω νεα; Ξεχασα... Χρησιμοποιω 0.5 mm καλαι για ηλεκτρονικη πλακετα, αν παω σε 1 mm θα ειναι καλυτερο ή χειροτερο; Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2012 από plato
Thanos1972 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Ετσι οπως εχεις ανοιξει τον ανεμιστηρα που εκανε θορυβο,ριξε του 1-2 σταγονες λαδι ραπτομηχανης εκει μεσα στο κεντρο και ξαναβαλε την ταπα.λογικα θα το βουλωσει και θα εισαι οκ.
plato Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Ετσι οπως εχεις ανοιξει τον ανεμιστηρα που εκανε θορυβο,ριξε του 1-2 σταγονες λαδι ραπτομηχανης εκει μεσα στο κεντρο και ξαναβαλε την ταπα.λογικα θα το βουλωσει και θα εισαι οκ. Το σκεφτηκα αλλα εχω το εξης θεμα. Ειναι που ειναι παλιος, το κουτι εχει μαπα διαρυθμιση με αποτελεσμα για να βγει το τροφοδοτικο να πρεπει να βγαλω τα dvd, την ψυκτρα του επεξεργαστη και αστα να πανε... Μην τα βαλω ολα μεσα και μετα σε κανα μηνα αρχισει το κρου κρου κρου παλι. Θα τρελαθω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα