Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα laptop και ένα netbook. Είναι συνδεδεμένα και τα 2 σε ένα router και κάνω και κοινή χρήση δίσκων. Θα ήθελα να μπορώ να απενεργοποιώ το laptop από το netbook με κάποιο τρόπο.

Τι δυνατότητες έχω?

Δημοσ.

να το κλείνεις εννοείς? έχεις ακουστά το synergy .. ή αλλιώς ( υποθέτω windows ) remote desktop, σε linux είναι πιο εύκολο.

Δημοσ.

να το κλείνεις εννοείς? έχεις ακουστά το synergy .. ή αλλιώς ( υποθέτω windows ) remote desktop, σε linux είναι πιο εύκολο.

Ναι να το κλείνω εννοώ. Δεν έχω ακουστά κάτι από αυτά. Αν μπορείς μου εξηγείς. Θα βόλευε πάντως να γινόταν με σχετικά μη περίπλοκη διαδικασία και αν είναι δυνατόν χωρίς κάποιο επιπλέον πρόγραμμα που θα πρέπει να τρέχει μόνιμα.

Run -> cmd -> shutdown -i

για να σου εμφανισει το Remote Shutdown Dialog

Φοβερό, πολύ καλό, κάτι τέτοιο ήθελα. Αλλά δεν δουλεύει...

Για την ακρίβεια, στο πεδίο "υπολογιστές" δεν βγάζει κανέναν υπολογιστή και αν κάνω αναζήτηση μου βγάζει μήνυμα σφάλματος που λέει πως η υπηρεσία καταλόγου δεν είναι διαθέσιμη.

Σημειώνω πως στο netboob έχω windows XP ενώ στο laptop windows 7.

Τι φταίει?

Δημοσ.

synergy είναι ένα προγραμμα με το οποιο μπορεις να χειριστεις με ένα ποντικι και ένα πληκτολογιο πολλούς υπολογιστες και πολλές οθόνες μεσω δικτυου ...

remote desktop χρησιμοποιήται για να συνδεθείς στη επιφάνεια εργασίας ενός αλλου υπολογιστή μεσω δικτύου --στα σίγουρα πιο απλό

αυτό με το shutdown -i ακούγεται πολύ καλό αλλά δεν το ξέρω ...

Δημοσ.

Στο Remote Shutdown Dialog θα πατησεις add και θα βαλεις το ονομα του υπολογιστη που θες να σβησεις πχ "Tompgr-PC", θα επιλεξεις αν θες απενεργοποιηση ή επανεκκινηση στο τελος βαζεις κι ενα σχολιο και πατας ok.

Το εχω δοκιμασει και δουλευει αναμεσα σε win 7 υπολογιστες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά έφτιαξα μια συντόμευση στο desktop με βάση αυτό:

>
Right click on your desktop
Select “New”
Select “Shortcut”
In the path put in:
shutdown -m \\computername -s
Call it whatever you want and change the icon if you would like.

Thanks

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

Δουλεύει το remote desktop; Αν ναι τότε πάτα ALT- Ctrl-End και θα σου βγάλει το shutdown στο remote μηχάνημα

Δεν ξέρω τι είναι το remote desktop ούτε το έψαξα. Πάντως οι τρόποι που περιέγραψα στο προηγούμενο post μου δουλεύουν.

Το netbook δεν έχει πλήκτρο end, στο laptop που έχει δεν έγινε τίποτα πατώντας αυτόν τον συνδιασμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...