Προς το περιεχόμενο

Ευρεση Μητρικης


panosem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφου τακτοποιησα τα δικα μου, και περιμενωντας το τελος του μηνα, για να παρω ενα τροφοδοτικο, περισεψε πραγμα,απ την μινι αναβαθμιση στο pc μου, και προοριζονται για τον μικρο αδερφο..

Αυτος εχει ενα P4,(δεν ξερω ταχ/τα), 1,5 γιγα ραμ ddr1, και καρτα γραφικων 512 agp θυρα.

Εμενα μου περισσεψε ο Intel e2180, 4γιγα ραμ σε ddr2 (3slot), και εχω και 4γιγα σε ddr3.

Αυτο που ψαχνω να βρω ειναι μια μητρικη, socket 775, ddr2 i ddr3, αφου εχουμε και απ τα δυο, και επειδη θα παιζει ουτε και γω ξερω τι παιχνιδια (16χρονων,οποτε λιωνει...) θα χρειαστει κ γραφικων.

τον επεξεργαστη, να τον κανουμε o/c,αν παιζει παιχνιδια βαρια? αν ναι, θα πρεπει να παμε σε μητρικη που να σηκωνει o/c. Μπορειτε να μου πειτε μερικα μοντελα. εστω το chipset,για να ριξω ψαξιμο..

Παντως στο ebay, βρομαει ο τοπος απο τετοια σετακια σε νορμαλ τιμες. γιατι εχω δει εδω μεσα μερικες αγγελιες,νομιζωντας οτι πουλανε καινουρια..

Εχω και μια γραφικων στο δικο μου, την asus 9500gt , 1gb. θα ναι καλυτερα να του τη δωσω και να παρω εγω μια πιο απλη, αφου εγω μονο ενα μανατζερ παιζω..

Περιμενω συμβουλες.Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Φιλε μου, απλα τα αναφερεις λιγο μπερδεμενα τα πραγματα και ολα μαζι, και αυτος ειναι ο λογος που παρα τις αρκετες εμφανισεις δεν εχει δοθει ακομα καμια απαντηση.. Διαβαζοντας προσεκτικα εχω βγαλει μια ακρη, αλλα θελω να ρωτησω/αναφερω τα εξης:

 

1) Οι μνημες ddr3 (4gb) που εχεις ειναι σετ 2Χ2, 4Χ1, ή 1Χ4??

2) Η 9500gt ειναι ηδη πολυ παλια και κακη για games.. Οποτε θελεις να κρατησεις εσυ αυτη και να σου προτεινουμε μια "λιγακι" καλυτερη για τον αδερφο σου που θα ασχολειται περισσοτερο με τα games??

3) Η μητρικη που θα παρεις για να βαλεις πανω τον E2180 καλο θα ειναι να ειναι ddr3, αλλα σε socket 775 καινουριες πουλουνται μητρικες μονο με chipset G41, το οποιο δεν ειναι τοσο "overclock friendly"..

4) Αν θελεις πες μας αναλυτικα, ξεχωριστα και καθαρα και το δικο σου συστημα και του αδερφου σου.. (ΜΗΝ ξεχασεις τα μοντελα των τροφοδοτικων.. :P )

5) Πες μας και τα χρηματα που μπορεις να διαθεσει για μητρικη (πληροφοριακα σε ενημερωνω πως με ενα 45αρι-50 το πολυ θα εισαι οκ), καθως και τα χρηματα που μπορεις να διαθεσεις για μια καρτα γραφικων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μητρική 775 asus με DDR3 http://www.skroutz.gr/s/282448/Asus-P5G41T-M-LX2-GB-LPT.html

Δύσκολο πλέον να βρεις ddr2 775 και δεν συμφέρει. Μ'αυτήν την asus με stock ψύκτρα o e2180 3GHz θα πάει άνετα.

VGA ανάλογα το budget και το τροφοδοτικό που έχεις. Με 60-70€ και μεταχειρισμένη βρίσκεις, μια HD6770 θα ταν jet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Λοιπον, τα πραγματα αλλαξαν λιγο, αγορασα μεσω ebay μητρικη-επεξεργαστη-ραμ για τον μικρο.

Τα μοντελα.intel e8400+ M/b Gigabyte X48-DS4 + 2*1gb +2*512mb ram.

Αυτα τα 3 βγηκαν 100€. θεωρησα καλυτερο να παρω μια εστω παλιοτερη αλλα να αντεχει o/c αν χρειαστει.

Ουσιαστικα θα το στησει με αυτα που πηρα, αλλα αντι για 3gb ram θα εχει 5gb..

το τροφοδοτικο που χει τωρα, ειναι ενα noname στα 350watt, και η γραφικων ειναι agp θυρα, οποτε δεν ταιριαζει.

Παμε για ενα τροφοδοτικο ακομα και μια γραφικων..

Επισης εχει 2 σκληρους που ειναι συνδεση IDE. Αυτους θα πρεπει να τους δωσω και να παρω εναν sata2?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα σου προτεινα να δωσεις τους ide και να παρεις εναν sata2.. Αλλιως μπορεις να δοκιμασεις καποιο ανταπτορακι τετοιου τυπου: http://www.cooldrives.com/satoidecofor.html χωρις να ειναι εγγυημενο οτι θα δουλεψει.. Πες μας ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις λοιπον για καινουριο τροφοδοτικο και καρτα γραφικων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή είδα πως οι IDE πλέον σαν καινουριοι ξυριζουν αρκετά, λέω να δώσω αυτούς του δυο και να πάρω έναν άνω των 500gb σε sata3.

Τροφοδοτικο κατέληξα στο XFX 550, στα 62€ αν θυμάμαι. Τωρα για γραφικών θελω να με βγει ως 70-80€, αλλα βλέπω πως οι καλές ειναι απο 110 και βάλε....

Θα δούμε πως θα το φτιάξουμε εκεί το θέμα..

 

 

(<br />)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κορυφαιο τροφοδοτικο.. Απλα επειδη βλεπω οτι σε ζοριζει το οικονομικο, μπορεις να γλιτωσεις 12 ευρο πηγαινοντας στα 450W: http://www.skroutz.gr/s/332089/XFX-PRO450W-Core-Edition.html, και θα μεινουν για την καρτα γραφικων 80+12+ 92Ε..

 

Οποτε για'μενα μπορεις να πας:

 

1) http://www.skroutz.gr/s/445749/XFX-Radeon-HD-7700-Core-Edition.html 114 E, δινοντας 23 ευρο παραπανω ή

2) Να παρεις καποια απ'τις 2 που ειναι στο μπατζετ σου http://www.skroutz.gr/s/435889/Sapphire-Radeon-HD7750-1GB-GDDR5.html 95 E & http://www.skroutz.gr/s/2009783/XFX-Radeon-HD-7750-Core-Edition-1GB.html 100 E

 

Μην σου φανουν λιγα τα 450Watt.. Ειναι υπεραρκετα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή τροφοδοτικα θα πάρω δυο για τα δυο Pc αφού και τα δυο έχουν πάνω κατι χρεπυ, βλέπω να παίρνω εγω το 450 watt στον q9550,μιας και δεν παίζω παιχνίδια και στου αδερφού μου με τον e8400, να του πάρω το 550watt.

Τωρα όσον αφορά τις γραφικών ωραίες αυτές, θα δώ πως θα μπορέσουμε να τα βολεψουμε,αφού ο Αντωνακης μας εχει σκισει, θελω μα σας ρωτήσω, με είπε ένας ξαδερφος μου που ψιλό ασχολείται με υπολογιστές, κάρτα γραφικών να κοιτάξω να ειναι στα 192 bit. Και μια πρόχειρα που μου είπε ειναι η asus gtx550, στα 101€. Τι λέτε;συμφωνείτε με το σκεπτικό ή δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα. Να σας θυμίσω οτι θα παίζει κατα κύριο λόγο το LoL.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου απάντησα και στο άλλο Thread.

 

Και για τα δυο PC σου, σου φτάνουν άνετα τα 450αρια... Οι 77xx δεν καίνε τίποτα. Παίζει να καίνε και λιγότερο από την παλιά σου VGA

 

EDIT

Το τσέκαρα. Όχι δεν καίει λιγότερο αλλά είναι αρκετά κοντά.

http://www.hwcompare.com/11852/geforce-9500-gt-ddr2-vs-radeon-hd-7750/

 

Και η 7770 σε load θέλει 80Watt. τρίχες δηλαδή. Καταλαβαίνεις πως με το 450αρι είσαι άαααααανετα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το διάβασα..δε σε προλαβαίνω με τπτ.. Θα δώ αν μπορέσω να τα βάλω στην πιστωτική, ώστε να πάρω οτι καλύτερο μπορω για τα δεδομένα μου.

Nino σ αυτο με τα bit της γραφικών τι γνώμη έχεις;;

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτα τη διαφορα 7770 και 550 TI (που ειναι αρκετα καλυτερη της απλης)..http://www.anandtech.com/bench/Product/541?vs=536 Και παλι η 7770 ειναι ξεκαθαρα καλυτερη.. Κι επειδη πριν απο λιγο ειδα και το αλλο σου post που ανεφερε ο Νινος, βαλε και στα δυο συστηματα 450Watt, και τα χρηματα που γλιτωνεις δωσ΄τα για την 7770!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλέ...

 

Από μόνο του ένα χαρακτηριστικό σε μια VGA/CPU/Ram κλπ δεν λέει τίποτα. Τα 128/192/256/384 είναι ο δίαυλος της μνήμης. Είναι λογικό όσο μεγαλύτερος αυτός τόσο καλύτερα. ΑΛΛΑ τι να τον κάνω τον δίαυλο, αν δεν υπάρχουν από την άλλη πλευρά τα stream processors, ώστε να τον εκμεταλλευτούν.

 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό μιας GPU είναι τα SP (stream processors). Αυτά δίνουν την δύναμη σε μια κάρτα. Δες ας πούμε το review GTX650Ti όπου φαίνονται και όλα τα μοντέλα, μαζί ΚΑΙ η GTX550Τι. Δες το δίαυλο που λες, αλλά παρατήρησε και τα SPs :) Είναι τετραπλάσια! Και πάνε παρακάτω στα συγκριτικά και δες διαφορά επιδόσεων ;)

http://www.anandtech...x-650-ti-review

 

Ο δίαυλος έχει νόημα σε κάρτες παρόμοιων επιδόσεων. Όταν η ωμή δύναμη είναι σαφέστατα προς μία πλευρά, ο δίαυλος έχει δευτερεύουσα σημασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...