Προς το περιεχόμενο

Γραμμη εντολων Greek


Swinrrr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό σας βράδυ , ερώτηση έχω : πως γίνετε να αποθηκεύσω τα αποτελέσματα γραμμής εντολών στο

αρχείο κειμένου χωρίς να χαθούν ελληνικές χαρακτήρες . Είχα δοκιμάσει dir > test.txt και ως αποτέλεσμα βγήκαν τα σύμβολα .Τι κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πας από το εικονίδιο του cmd πάνω αριστερά στο παράθυρο του και να πας Επεξεργασία->Επισήμανση, να μαρκάρεις αυτό που θέλεις και μετά Επεξεργασία->Αντιγραφή να τα πάρεις για επικόλληση στο σημειωματάριο.

 

Αν είναι πολλά και θέλεις να παίρνεις το output από κάποιο πρόγραμμα ή bat αρχείο, τότε κάνε την εξαγωγή σε αρχείο με την κατάληξη .doc π.χ. Dir >test.doc και άνοιξε το με το Word. Θα σου ζητήσει encoding και επέλεξε Ελληνικά (DOS).

 

EDIT:

Αν θέλεις να πάρεις αποτελέσματα από την dir σε φάκελο μα αρχεία που έχουν Ελληνικά ονόματα μπορείς να αλλάξεις το encoding με την εντολή chcp 1253 και μετά αν δώσεις dir >text.txt θα πάρεις ένα αρχείο κειμένου με σωστά τα Ελληνικά.

Για το default encoding δίνεις chcp 737, δηλαδή code page 737 DOS. Αν δώσεις chcp χωρίς παραμέτρους σου επιστρέφει το code page που είναι ενεργοποιημένο.

 

EDIT 2:

Ψάχνοντας λίγο βρήκα το εξής. Αν δώσεις μέσα στο command prompt ή μέσα στο bat αρχείο (αν χρησιμοποιείς κάτι τέτοιο) την εντολή cmd /u, τότε τα αποτελέσματα που θα παίρνεις μέσω του redirection output στις εντολές θα είναι σε unicode encoding, οπότε θα εμφανίζονται σωστά στο σημειωματάριο. Μπορείς να δεις περισσότερα αν δώσεις την εντολή cmd /?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

exec???

Τι εντολή είναι αυτή; Σε τι γλώσσα προγραμματίζεις, σε php μήπως;

Σε bat αρχείο έδωσα:

>
@echo off
chcp 1253
dir >test.txt

και δουλεύει κανονικά. Δεν ξέρω πως μεταφέρεται σε php.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει φίλε μου δουλεύει , γιατί ήθελε bat αρχείο , αλλά δυστυχώς που δεν μου πέτυχε με "&" , γιατί προσπαθώ να αποφύγω τα πολλά αρχεία .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...