gk13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα παιδιά.Έχω internet (Ote Conn-x 2 Mbps) στο σπίτι μου,και θέλω να στείλω internet σε ένα άλλο κτίριο,με οπτική επαφή στο ενός χιλιόμετρο. Υπάρχει δυνατότητα; Μπορεί να γίνει μόνο με κεραία ή θα χρειαστεί και Pc στην ταράτσα μου; Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ; Ποιο θα είναι το κόστος; Κάποτε είχα αγοράσει αυτήν την κεραία: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-ANT2409A#spec αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει δουλειά σε αυτή την περίπτωση.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 H Κεραία λήψης πλεον δεν σου αρκεί, θα πρεπει να εγκαταστήσεις και κεραια εκπομπής στην ταράτσα του δότη
gk13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Άρα η κεραία που έχω,κάνει για να καλύψω απόσταση ενός χιλιομέτρου; Ποια κεραία εκπομπής; Γενικά θέλω κάποιον που το έχει δοκιμάσει αυτό,για να μην κάνω τσάμπα έξοδα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2012 από gk13
ipduh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2012 οπτική επαφή? υποθέτω εννοείς οτι δεν υπάρχουν κτήρια ή αλλα εμπόδια στη μεση --καλό πιστεύω ότι γίνεται ... όμως δεν έχω δοκιμάσει 1km πιστέυω ότι είναι εφικτό αλλά θα χρειαστεί να ασχοληθείς αρκετά και η ποιότητα εξαρτάται και απο την μολυνση του φάσματος στην περιοχή σου δεν χρειάζεσαι pc στην ταράτσα σου ή την απο εκεί ταράτσα αλλα μάλλον θα χρειαστεί να τρέξεις καλώδιο ethernet στο access point που θα βάλεις στην ταράτσα. αυτή η κεραία είναι καλή αλλά είναι για μέσα ... κανουν παρόμοιες για έξω ή θα πρέπει να σκεφτείς κάποιο τρόπο να την προστατέψεις.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2012 Άρα η κεραία που έχω,κάνει για να καλύψω απόσταση ενός χιλιομέτρου; Ποια κεραία εκπομπής; Γενικά θέλω κάποιον που το έχει δοκιμάσει αυτό,για να μην κάνω τσάμπα έξοδα. H κεραια ειναι μια χαρα για να στειλει, αρκει να συνδεθει σε καταλληλο AP για τη δουλεια αυτη και να τοποθετηθει στο σωστο σημειο (οπτικη επαφη με το αλλο point του link). Oμως επειδη ισως να μην εχεις access point κι επειδη ακομα και να εχεις θα πρεπει να το μονωσεις, να αγορασεις poe κλπ για να το βγαλεις ταρατσα, σου προτεινω να πας σε tp-link 5210 κατευθειαν. Αν μαλιστα παρεις 2 τετοιες και τις εγκαταστησεις ταρατσα και περασεις καλωδια cat5 ως τα διαμερισματα, τοτε θα εισαι καμπανα. *Προσοχη το cat5 που θα δουλευει ως poe δεν πρεπει να ξεπερνα σε μηκος τα 25m Σε καθε περιπτωση ξεκινα απτο σημειο που θα στελνει βαζοντας εκει κεραια και μετα τσεκαρεις αν χρειαζεται εξωτερικη κεραια το αλλο σημειο. Μπορει να πιανει απευθειας στο laptop/tablet/smartphone του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα