Προς το περιεχόμενο

WD Elements 1 TB δεν πεφτει σε "αδρανεια"


plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να εξηγησω τι εννοω με τον ορο "δεν πεφτει σε αδρανεια" για τον εν λογω εξωτερικο δισκο. Δεν εχει κουμπι για σβησιμο, απλα τοσα χρονια που τον εχω, οταν μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα καμποσων λεπτων δεν τον χρησιμοποιουσα, τοτε επεφτε σε "υπνο". Για να εξηγησω καλυτερα, σταματουσε να κανει οποιονδηποτε ηχο και μαλιστα οταν μετα απο καμποση ωρα ηθελα να ανοιξω ενα φακελο ή αρχειο που ειχα μεσα σε αυτον και εκανα διπλο κλικ πανω του για να μπω, τοτε καθυστερουσε λιγο γιατι ηταν ξεκαθαρο κι απο τον ηχο που εκανε οτι σαν να εκκινουσε εκεινη τη στιγμη.

 

Πλεον το θεμα ειναι οτι μονιμα λειτουργει. Εκτος απο το γεγονος οτι καθε 5-10 λεπτα ακουω μεσα απο τον δισκο να υπαρχει για ενα δευτερολεπτο κινηση των μηχανικων μερων (το χαρακτηριστικο "κρου κρου" που κανουν οι δισκοι), επιπλεον ακουγεται ενας "ηλεκτρικος" θορυβο που σημαινει οτι λειτουργει. Το βλεπω αλλωστε κι απο το γεγονος οτι με το που πατησω μεσα απο τον "υπολογιστη μου" πανω στο δισκο, αμεσως τον ανοιγει ενω πριν οπως προειπα ηταν εμφανες οτι οταν τον αφηνα καμποση ωρα χωρις να τον χρησιμοποιησω επεφτε σε ενα ειδος hibernation κι υστερα ηθελε λιγα δευτερολεπτα για να εκκινησει.

 

Δεν ειναι μονο το θεμα οτι αδικα καιει ρευμα κι αδικα δουλευει, κανει κι αυτον τον "ηλεκτρικο" ηχο, χαρακτηριστικο οτι λειτουργει, ο οποιος ναι μεν ειναι υποκωφος σχεδον αλλα τη νυχτα ειδικα που εχει ησυχια και ακουγεται περισσοτερο γινεται εκνευριστικος!

 

Τριτο που ερχεται να προστεθει στα περιοδικα "κρου κρου" και τον "ηλεκτρικο" θορυβο, ειναι ο χαρακτηριστικος ηχος που κανει ενας δισκος οταν ψαχνει κατι (σαν "ζζζζζζζζ"). Για να βγαλει το σκασμο απο αυτο το τελευταιο πρεπει να πατησω διπλο κλιλ πανω στο δισκο, να μπω μεσα και με τη ροδελα του ποντικιου να κανω μια δυο φορες πανω κατω, ωστε να μετακινηθω στη λιστα των αρχειων. Μολις το κανω αυτο σταματαει κι ο ηχος. Σαν να γυρναγε δηλαδη μεσα ο δισκος ψαχνοντας κατι και μολις επεμβω να σταματαει.

 

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσα βιτσια ξαφνικα... Ετρεξα και hdsentinel αλλα μου δειχνει οτι ολα ειναι τελεια. Τι αλλο να κανω; Να τον βγαζω συνεχεια απο την πριζα και να τον ξαναβαζω οποτε τον χρειαζομαι δεν ειναι επιλογη γιατι δεν ειναι οτι προκειται για μια αποθηκη με παλια αρχεια. Εχω μεσα και διαφορα που καμποσες φορες τη μερα μπορει να χρειαστει να ανοιξω.

 

Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να παιζει ή τι μπορω να του κανω; Να τονισω επισης οτι αυτα δεν τα κανει σε υπερθετικο βαθμο. Δηλαδη οταν ηταν σε λειτουργια παντα αυτους τους ηχους εκανε, αλλα οταν δεν τον χρησιμοποιουσα επεφτε σε ενα ειδος εξοικονομισης ενεργειας προφανως και σταματουσε. Τωρα δεν σταματαει καθολου!

 

ΥΓ. Το ξερω οτι ολοι οι οροι περι "κρου κρου" και "ζζζζζ" ειναι γελοιοι, απλα προσπαθω να εξηγησω οσο πιο παραστατικα γινεται το προβλημα". :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...