Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 12.10 uefi secure boot not enabled


EddieObscurant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θέλω να έχω σε ενα usb το ubuntu 12.10 σαν live cd. Κατέβασα την 64bit εκδοση και με το usb installer την πέρασα στο usb. To θέμα είναι όταν bootαρει απο το usb μου βγάζει στιγμιαία το μήνυμα secure boot not enabled και μετα μια μαύρη οθόνη και κάθεται εκει χωρίς να κάνει τίποτα.

 

Το laptop, lenovo s205 , με amd e450, 4gb ram, εχει uefi αντι για bios απ'ότι είδα, χωρίς την επιλογή να το απενεργοποιήσω ή κάποια άλλη επιλογή για για το secure boot. Eψαξα στο ιντερνετ αλλά δεν βρήκα κάποια λύση. Το σύστημα έχει εγκατεστημένα τα windows 7 64 bit και δεν έχει dvd-rom, ωστε να δοκιμάσω κατευθείαν το cd.

 

Mε το usb installer και το backtrack bootαρει κανονικά απο το usb , αλλά αν ξεκινήσω κανονικα δείχνει οτι διαβάζει κανονικά το usb αλλά καταλήγει πάλι σε μια μαύρη οθόνη και βρήκα ότι απο το αρχικό μενού πρέπει να επιλέξω το text-only (κάπως έτσι δεν θυμαμαι την επιλογή), να γράψω fixvesa και μετά xtart και ξεκινάει κανονικά. Το γράφω αυτό γιατί πιστεύω ότι μάλλον δεν φταίει το usb installer αλλά το ubuntu.

 

Tελος με το ubuntu, οταν καταλήγω στην μαύρη οθόνη πατώντας στα τυφλά διαφορα βελακια πάνω-κατω και μετά το enter (την 1η φορά θελωντας να δω αν κόλλησε το σύστημα) ξεκίνησε σε γραφικό περιβάλλον και απ'ότι είδα έλεγχε τα αρχεία στο usb stick και μετά μου είπε να κάνω restart, οπότε πιστεύω ότι το μενού υπάρχει και απλά δεν το βλέπω. Απλά δεν θέλω να το επαναλάβω στα τυφλά και να μου κάνει εγκατάσταση και να πειράξω/χάσω την εγκατάσταση των windows 7.

 

Kαθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, και αν μπορείτε κάπως αναλυτικά καθώς δεν ξέρω και πολλά απο linux.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...